Pokaż pełną wersję : Konkurs fotograficzny - rozstrzygnięcie
Michallewczuk
17-03-2007, 16:14
Odnośnie tego http://www.arachnea.org/viewtopic.php?t=3564&start=0.
1. michal1991 - http://img255.imageshack.us/img255/4778/untitled1xp8.png
2. LoRd - http://img241.imageshack.us/my.php?image=roseazrobiona2wg2.jpg
3. Anarchy - http://img89.imageshack.us/my.php?image=vcgfjhgdjhgfkj073qx1.jpg
4. marcin2806 - http://img248.imageshack.us/my.php?image=marcin2806mp9.jpg
5. adamhog - http://img337.imageshack.us/my.php?image=adamhogwt6.jpg
6. watchu - http://img262.imageshack.us/my.php?image=watchuvb2.jpg
7. PrzemQs - http://img262.imageshack.us/my.php?image=przemqswr4.jpg
8. Xenesthis - http://img99.imageshack.us/my.php?image=xenesthisgc6.jpg
9. Rafalek - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e4809cafe674927c.html
10. vip - http://img488.imageshack.us/my.php?image=vipjh4.jpg
Zaglosowalem na fotke watchu :).
wow przeszłem dalej nie spodziewałem się :shock:
Tutaj przeSZedles, ale do nastepnej klasy nie przejdziesz
wow przeszłem dalej nie spodziewałem się :shock:
:shock: ja też przeszedłem dalej, uwierz mi, że nie spodziewałem się jeszcze bardziej niż Ty :shock:
aTahualpa
17-03-2007, 17:32
Oddałem głos na marcin2806.
watchu
za ładnego kątnika ;)
facehugger
17-03-2007, 18:05
PrzemQs ma najciekawsza Fotke... Watchu ma lepszy sprzet ale pod wzgledem technicznym (ucieta noga) jest troche slabsza..
dla PrzemQs za ładnego pajączka którego bardzo lubie :)
To samo co dwaj poprzednicy. Lepsza Fotka pod względem technicznym. Pająk jest cały, a nie ucięty i piękny...
Watchu ma lepszy sprzet ale pod wzgledem technicznym (ucieta noga) jest troche slabsza..
:D dawno się tak nie uśmiałem :D nie chodzi o to, że nie masz racji z uciętą nogą tylko o ten tekst "lepszy sprzęt" :D :D :D
Uwaga: Medion MD 600 :D rzeczywiście mam lepszy sprzęt :D Nikony się chowają :D
P.s. mam go całego, fakt może nie powinienem ucinać nogi ramką ale uwierzcie mi - wiem o fotografii tyle co jak obsłużyc mój "super sprzęt" Medion MD600 :D
LukaszMat
17-03-2007, 18:21
Wow przemqs fota swietna (jezeli to ten sam murin co z filmiku to musisz miec swietna reka do fotek) poza tym pod wzgledem technicznym rowniez bardzo dobrze ZYCZE WYGRANEJ
Ej no nie przesadzaj Kątnika??? bez makro i niczego w tym rodzaju?? Nie wierze ja mam Canona S2 IS uważam ze ma dobre makro ale nigdy w życiu nie dało by tak zbliżyć kątnika... Musisz mieć soczewki konwerter albo sam aparat ma tak zabójcze Makro... Pozdrawiam lecimy narazie łeb w łeb :D Mogliby zapewnic 3 pierwsze miejsca nawet takie L1 choćby coś taniutkiego symbolicznie...
POZDRAWIAM
watchu :D dobry kątnik :)
Tak to ten murinek z filmiku :D W tej chwili przechodzi wylinke :D Dzieki :P
Medion MD600, 4,1 pixeli [przynajmniej teoretycznie], 3x optical zoom i 2x digital zoom, ma funkcję macro.
Ale sory, nazywać go dobrym, lepszym sprzętem niż chociażby canon ? :D
Jeszcze są takie dane: asferyczne soczewki, zoom 8-24mm / F3.4-4.6
Jest jaki jest ale fotki robi :D No idziemy, idziemy :D dla mnie to jest sukces, że mnie do konkursu w ogóle wybrali :D Życzę powodzenia :)
Watchu Zycze powodzenia nawzajem. :D Nie dziekuje :P Dla mnie to tez ogromne wyroznienie :P Jezeli wygrasz co jest prawie pewne to juz teraz Gratuluje...:D
a możesz mi coś powiedzieć na temat danych mojego "super sprzętu" ? :D napisz na PW jak wiesz o co chodzi w tych literkach i cyferkach :D
Watchu życzę Ci wygranej. Pozdrawiam
Ps. Bardzo ładna fotka, kolorki takie jakie powinny być i ostrość i głębia super.
Ja nie powiem na kogo głosowałem, to chyba oczywiste.. :)
Michallewczuk
17-03-2007, 20:13
Mogliby zapewnic 3 pierwsze miejsca nawet takie L1 choćby coś taniutkiego symbolicznie...
Raczej mógł by bo nikt oprócz mnie, mnie więcej nie sponsoruje :P
Sorki Michallewczuk... Nie wiedzialem :P :D
jestem mile zaskoczony tym że moje zdjecie sie dostało pewnie nie wygram ale samo dostanie sie do 9 najlepszych jest dla mnie niezlym sukcesem :P
Rafalek nie wiem co to ale chyba truszeczku przesadziles z kontrastem :P Na pajeczynce sie zrobilo... :D
dlaczego uważasz żebym przesadzil. Moim zdaniem fotka jest ok 8)
PandaFaka
18-03-2007, 02:19
marcin2806 ^^
Bardzo ładna fotka, jak dla mnie ;)
-Michał-
18-03-2007, 13:35
hmm a co sadzicie zeby zrobic takie konkursy fotograficzne co miesiac czy półtora?? podobne jak na tcp.. tylko ze zdjecia pajaka\ów :)
hmm do kiedy trwa głosowanie :P ?
Michallewczuk
18-03-2007, 15:13
hmm a co sadzicie zeby zrobic takie konkursy fotograficzne co miesiac czy półtora?? podobne jak na tcp.. tylko ze zdjecia pajaka\ów :)
Nie wiem czy będzie ktoś chętny co miesiąc na sponsoring.
hmm do kiedy trwa głosowanie :P ?
Tydzień.
Mi się bardzo nie podoba fota vipa taka dziwna,moim zdaniem były lepsze.A głos jeszcze nie wiem na co oddam :D
Wydaje mi się że znalazłby sie ktos chetny do sponsorowania raz na 2 misiace (w tym ostatni tydzien na głosowanie)
matthieu
19-03-2007, 02:02
Fotki profesjonalne BRAWO
moje typowanie to 10 :D
MachineRoad
19-03-2007, 12:11
vip
Kiss-of-Death
20-03-2007, 10:33
Nie którzy to mają dobre aparaciki :)
-VIP
Nie wiem o co wam ludzie chodzi ale jak dla mnie Tu dwie fotki nie pasują... Anarchy'ego i Vip'a . Anachy'ego rozumiem bo mało dostał głosów... Ale Vip jak dla mnie każda fotka z tamtych jest nieporównywalnie lepsza od tego Twojego versicolora... Rozmawiałem z ludźmi glosującymi na zdjęcia i pytam czemu glosowałeś na to zdjęcie a nie inne (chciałem sie dowiedzieć pod jakim kątem oceniane są prace) i otrzymywałem odpowiedzi typu... "Bo lubię tego pająka", "Bo ma niebieski kolor" "Bo lubię tego użytkownika" i teraz moje pytanie... Co to ma wspólnego z oceną najładniejszej fotki:?: Jak dla mnie można zrobić 3 ankiety będzie dobry efekt...
I - "Jaki jest twój ulubiony pająk:?: ".
II - "Który pająk według Ciebie ma najładniejsze kolory :?: ".
III - "Kto jest Twoim ulubionym użytkownikiem :?: ".
Według mnie w fotografii nie chodzi o to jaki pająk lub obiekt jest fotografowany tylko w jaki sposób jaką techniką itd... Nawet z kędziora (według mnie niezbyt fotogeniczny pająk) można zrobić cudo... Takie jest moje zdanie.
Dziękuje Pozdrawiam.... :)
Z punktu widzenia technicznego dobre są zdjęcia WatchU i marcin2806 - bardzo ciekawe zdjęcie. Fotka rafalek przedstawia pięknego pająka, ale samo zdjęcie jest złe. Xenestis umieścił nienajgorsze zdjęcie, ale trochę nieostre. Popieram PrzemQs, ankieta jest nieobiektywna, ale to jest urok tych konkursów :wink:
-Michał-
21-03-2007, 14:57
Wg. mnie to nie ma sie kłócić. Jak by któryś zrobił dobre zdjecie nie ważne czy pajaka, który przypada do gustu czy ładnie go ustawił czy pod kątem profesjonalnym robienia fot czy jeszcze inaczej ale to zdjecie po prostu przypadło by do gustu użytkowników i podobało by im się to wg. mnie na nie by właśnie zagłosowali ... tyle ;)
Głosowałem na Rafałka bo wg. mnie jest to najładniejsze ze wszystkich zdjęć i tyle ;).. przypadło mi do gustu i dla mnie jest najładniejsze .. ;)
dzięki za wszystkie głosy :twisted: za krytyki mniej ale też... przyjme do siebie na przyszłość :P
@ Rafalek
Popracuj po prostu nad oświetleniem i balansem bieli oraz ustawieniem kątu zdjęcia
marcin2806
21-03-2007, 23:26
Ja tez myslalem,ze chodzi w tym konkursie o fotke techniczna,ale sie przeliczylem.Ladnego pajaka wygrasz Rafał
Mój głos na watchu, niestety fotka adamhog nie wyświetla się u mnie i nie mogłem jej ocenic.
Dzięki adamhog
Ja Nie krytykowałem nikogo oprócz Vip'a i Anarchy'ego. Bo według mnie reszta ma fotki w porządku... Zamiast tych 2 dałbym inne bo były według mnie fajniejsze w przedbiegach... Rafałek Gratuluje :P Ładne foto tylko jak dla mnie troszkę za duży kontrast i no co najważniejsze (prawie niedopuszczalne) ucięta noga :P Ale Gratuluje wygrasz chyba zasłużenie..
POZDRAWIAM...
Krotko i na temat, Xenesthis.
Nie wiem o co wam ludzie chodzi ale jak dla mnie Tu dwie fotki nie pasują... Anarchy'ego i Vip'a . Anachy'ego rozumiem bo mało dostał głosów... Ale Vip jak dla mnie każda fotka z tamtych jest nieporównywalnie lepsza od tego Twojego versicolora... Rozmawiałem z ludźmi glosującymi na zdjęcia i pytam czemu glosowałeś na to zdjęcie a nie inne (chciałem sie dowiedzieć pod jakim kątem oceniane są prace) i otrzymywałem odpowiedzi typu... "Bo lubię tego pająka", "Bo ma niebieski kolor" "Bo lubię tego użytkownika" i teraz moje pytanie... Co to ma wspólnego z oceną najładniejszej fotki:?: Jak dla mnie można zrobić 3 ankiety będzie dobry efekt...
I - "Jaki jest twój ulubiony pająk:?: ".
II - "Który pająk według Ciebie ma najładniejsze kolory :?: ".
III - "Kto jest Twoim ulubionym użytkownikiem :?: ".
Według mnie w fotografii nie chodzi o to jaki pająk lub obiekt jest fotografowany tylko w jaki sposób jaką techniką itd... Nawet z kędziora (według mnie niezbyt fotogeniczny pająk) można zrobić cudo... Takie jest moje zdanie.
Dziękuje Pozdrawiam.... :)
Konkurs i jego idea podoba mi się bardzo, ale dalej już niestety jest sporym niewypałem po 1 tak jak przytoczone było wcześniej ludzie patrzą na użytkowników i na to, że lubią tego pająka, ale na oryginalność jakość prac nie patrzą według mnie powinno być tak, że następny konkurs w takim stylu powinien się opierać na tym, że fotografujemy konkretny gatunek ptasznika wtedy szanse są wyrównane i nie ma kłopotu.
Ale z Ciebie myśliciel :shock: :shock: :shock:
Tak tylko co jeśli ktoś nie ma danego gatunku pająka :?: Podobno każdy terrarysta powinien zaczynać od kędziora lub rosei.. Ja nie mam ani jednego ani drugiego a mam 7 monsterów... Proponuje żeby następnym razem powołać komisję (jury :P ) powiedzmy 3 osobową wtedy będzie sprawiedliwie według mnie...
Jak Dla mnie to powinien być na pewno Andrzej bo on tu w sumie jest najważniejszy, na 100% Guru naszego forum odnośnie zdjęć czyli Dark (chyba że sam da swoją fotkę) no i ktoś jeszcze może Lord Lub Blackmane...
I tak bym to widział...
POZDRAWIAM
PrzemQs
Moim zdaniem powinien ten konkurs wyglądać tak. Wysyła się zdjęcia, na pocztę organizatora konkursu ( z nickiem z forum), który nastepnie tworzy temat i wkleja najlepsze zdjęcia wybrane przez niego lub przez wybraną komisję najlepiej osoby bezstronne, i tworzy/tworzą ankietę np.
Nr1 Nr2 Nr3 itd. użytkownicy forum wtedy nie wiedzą czyje jest zdjęcie i mogą głosować bezstronnie (oczywiście tylko użytkownicy którzy zarejestrowali się w danym czasie). Zdjęcia nie mogą być podpisane żeby nie zdradzić kto wysłał. 2 sprawa to organizowanie konkursów fotograficznych o tematyce młode lub dorosłe osobniki, jak wiadomo nie każdy ma jeszcze wyrośniętego ptasznika a jak zauważyłem to młode nie mają szans w starciu z większymi, ponieważ nie są jeszcze wybarwione i trudniej je sfotografować .
Pozdrawiam.
Jak Dla mnie to powinien być na pewno Andrzej bo on tu w sumie jest najważniejszy, na 100% Guru naszego forum odnośnie zdjęć czyli Dark (chyba że sam da swoją fotkę) no i ktoś jeszcze może Lord Lub Blackmane...
Pewnie, a jak ja bym wygrał to by było, że po znajomości, bo przecież jestem informatykiem na arachnei :) Nie uważasz, że co niektórzy mogliby tak pomyśleć ? :)
jak wiadomo nie każdy ma jeszcze wyrośniętego ptasznika a jak zauważyłem to młode nie mają szans w starciu z większymi, ponieważ nie są jeszcze wybarwione i trudniej je sfotografować .
Co Ty mówisz :) zobacz na mojego kątnika :) ma 1cm ciała :D makro zawsze można zrobić niezależnie od wielkości ptasznika, nie chodzi o to jaki ptasznik jest na zdjęciu i jakiego rozmiaru tylko w jakiej pozycji go zastałeś robiąc fotografię, jak go wykadrowałeś, co pokazałeś przez to zdjęcie, oświetlenie, balans bieli, ostrość...... i jeszcze wiele.
Możecie spytać tych co słyszeli, jak mówiłem, że się będę cieszył jak moją fotkę w ogóle wytypują :) A tu proszę, 2/3 miejsce :) Dla mnie to jest już sukces jako, że jestem totalnie zielony w fotografii. Po prostu robię to tak jak mi się wydaje, że powinno być i jak mi się podoba :)
A tym czasem cieszmy się tym co mamy zgodnie z zasadą, że jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ;)
Wielkie pozdro dla Michała za zorganizowanie konkursu ;) Uważam, że ktokolwiek by nie wygrał to takie konkursy w jakiś sposób motywują użytkowników do aktywności ;) Zawsze to coś więcej niż czytanie postów :)
Pozdrawiam.
Watchu.
Kurcze, spóźniłem sie z tym konkursem, kiedy następny będzie????? to jakaś cykliczna akcja??? ten konkurs podoba mi się najbardziej :) gratuluje pomysłu
Michallewczuk
23-03-2007, 13:47
Z mojej strony kolejny będzie najwcześniej w styczniu jak wrócę z woja :D
Żeby nie było - fotek do ankiety nie wybierałem sam tylko z kilkoma osobami po uzgodnieniu na komunikatorze.
To nie jest konkurs dla profesjonalistów a dla zwykłych ludzi. Po to zezwolone było min przerabianie zdjęć by Ci z mniejszym talentem też mieli jakieś szanse.
To że podoba się niebieski pająk innym to kwestia gustu konkretnej osoby a o tych się nie dyskutuje (i dlatego jest ankieta).
Jak ktoś narzeka - to proszę bardzo, dział jest otwarty dla każdego i każdy może zrobić swój konkurs w takim stylu jaki chce ;)
serjtankian
23-03-2007, 21:39
Anarchy moj glos na ciebie, fajny kedzior na fajnej czaszcze :)
o ile mi wiadomo to dzisiaj koniec głosowania.... :D więc mogę już się cieszyć?? :twisted:
buehehe jak wyczekał :D no chyba wygrałeś :) gratuluje :)
Michallewczuk
25-03-2007, 03:46
Koniec koniec.
Dzięki wszystkim za udział i gratulacje dla Rafalka wygranej :D
Dzięki wszystkim
nie myślałem że tak wysoko ocenicie moją fotkę. :D
Czuje sie zobowiązany do wzorowej opieki nad nowym spiderem :lol:
vBulletin - Arachnea.org