Pokaż pełn± wersję : Brachypelma emilia. Jak najlepiej dopu¶cić
Mam parke B. emilia, samica ma 1,5 miesi±ca, samiec max 2.
Jak najlepiej je dopu¶cić?W innym terrarium niz samiczka żyje na co dzień?
Kto juz dopuszczał do siebie ten gatunek??
Proszę o jakie¶ porady, będe bardzo wdzięczny.
Zalezy mi na opini osób które juz dopuszczały emilie.
PZdr
Brachypelmy kopuluj± spokojnie, więc jak Ci odpowiada... Albo w terra samicy lub samca, albo np. na łóżku.
witam ja dopuszczałem emilke kopulowały spokojnie, po kopulacji samiczka była dosyć agresywna w stosunku do samca, kopulowały 3 razy, dopuszczałe ptaszniki w terra samca, zobaczymy co z tego będzie:)
Mam jeszcze takie pytanie mam emilie 4,5 dc czy moge juz ja dopuscic ? i jak to jest z nimi podobno samica musi mniec ok. 5 lat zeby zrobila kokon czy to prawda??
4,5DC to za mało, tak emilka musi mieć przynajmniej 4 lata
dzi¶ ok 5:00 rano dopusciłem pajaki do siebie, wyginały się z 10 minut, niewiem czy samiec się sprawdził. Na wszelki wypadek dopuszcze je jeszcze kilka razy. teraz, tj ok 1:00 znów je dopusciłem, ale nie wykazywały żadnego zainteresowania soba, samica wręcz uciekała przed samczykiem.
Co jest??
już 2 razy je dopuszczałem, samica jest troche agresywna ale samiec sobie poradził..
porthole
28-05-2008, 17:51
My¶lę, że jak samiec wyginał samicę około 10 minut i to dwa razy, możesz spodziewać się w niedalekim czasie kokonu, choć pewnym nie można być. "Trzepał" bulbusami przy jej szczelince płciowej?
... trzepał bulbusam, widac że ostro sie starał. Wczoraj znów je dopu¶ciłem, (wczesniej sie pozywiły ¶wierszczami) ale nie wykazywały zainteresowania sob±..
jeszcze spróbuje to powtórzyć.
vBulletin - Arachnea.org