PDA

Pokaż pełną wersję : Poecilotheria Hodowla grupowa

palto
21-05-2008, 14:41
Witam, mam 2 striaty L2 i L6 samice. Myslalem o trzymaniu ich razem, ale nie wiem czy nie bedzie zbyt duzej roznicy pomiedzy nimi. Pajaki pochodza z roznych kokonow.

Sorg
21-05-2008, 14:57
ktos juz trzymal l6 i l2 i chyba nic sie nie stalo jak znajde to podesle link.
Tu masz link: http://www.arachnea.org/forum/showthread.php?t=19243&highlight=Glaurung

budruC
21-05-2008, 15:00
Glaurung tak trzyma, ale u niego jest sytuacja następująca: wszystkie są z jednego kokonu i trzymane razem od L1. Jeden z 3 przestał linieć i obecnie jest L2 a jego rodzeństwo L6. Tolerują się. Ty jesteś w innej sytuacji. Nie ryzykowałbym trzymania ich razem skoro są z różnych kokonów.

palto
21-05-2008, 15:08
Wlasnie mi o to chodzi Bodruc, nie wiem czy nie beda sie zjadac jak nie sa z tego kokonu. moze zaryzykuje i zobacze jak to bedzie wygladac. Jesli ktos tak juz trzymal pajaki to prosze o kontakt PW z rafupafu, poniewaz nie mam internetu

budruC
21-05-2008, 15:40
Przeszukaj jeszcze podobne tematy. O ile dobrze pamiętam ktoś trzymał avi z rożnych kokonów ale nie wiem z jakimi skutkami. Przytoczę też może przypadek Craftz'a, który zdecydował się na hodowlę grupową regalisów z jednego kokonu, jednak w późniejszym stadium. Jeden został zjedzony przez rodzeństwo- po tym od razu je rozdzielił. Tak więc różnie z tym bywa ;) Zamykam.