PDA

Pokaż pełną wersję : Avatar

Sorg
22-05-2008, 14:54
Dlaczego caly czas ktos kasuje moj avatar???
jesli zly dzial prosze o przeniesienie.

Raphael
22-05-2008, 15:00
Ja kasuję, ponieważ jest bardzo denerwujący.

Sorg
22-05-2008, 15:06
co to znaczy denerwujacy??
dlaczego???to jest cyba wbrew regulaminowi mi tez sie nie wszystko podoba i jakos musze to znosic to jest jakas istna dyskryminacja!!!

berni
22-05-2008, 15:08
Krecenie tego "kółka" było denerwujace i rozpraszajace;/

Raphael
22-05-2008, 15:10
Jest to avatar który bez przerwy się kręci i przyciąga wzrok, odciąga uwagę od czytania postu i przeszkadza w przeglądaniu forum.

dzid
22-05-2008, 15:23
trzeba miec wlaczony multitasking ;]

Neph
22-05-2008, 15:24
o.O

Ale uzasadnienie...

Czy jest jakiś punkt w regulaminie mówiący o tym, że zabrania się przyciągających wzrok avatarów?

Imo czepianie się.

berni
22-05-2008, 15:26
Imo nie. Nie pamietam ktory uzytkownik ale miał taki avatar ze sie nic czytac nie dało...

Neph
22-05-2008, 15:28
Mianowicie jaki?

berni
22-05-2008, 15:30
Nie pamietam bo to z pół roku temu było jakies chyba skaczące cos....i do tego kolory jaskrawe.

jakub powiatowy
22-05-2008, 17:03
To już JEST czepianie się i nie mówcie że nie.
Jak ktoś naprawdę chce przestudiować zawartość posta to nawet taki "filmik" mu nie przeszkodzi;]

renegatx
22-05-2008, 17:15
No mi osobiście ten awatar też się nie podobał, ale to nie mój awatar więc nie moja sprawa. A co do tych co twierdzą że nie można było postów czytać, to jak czytacie coś na stronach typu WP czy ONET, gdzie co chwile coś sie pstrokaci i miga.
Czepianie się.

@Raphael: jak dobrze pamiętam to był to obracający się pentagram, tym mogłeś to lepiej uzasadnić.

Raphael
22-05-2008, 17:26
Pomijam już to, że był to pentagram, w moim przekonaniu utrudniał przeglądanie forum i tyle.

niedzwiedz86
22-05-2008, 17:52
@renegatx: czemu to, że to był pentagram miało by być lepszym uzasadnieniem?

Maxtor
22-05-2008, 18:02
Pewnie chodziło mu o to że pentagram jest to znak szatana jestem w stanie sie zgodzić lecz nie do końca, bo wszystko zależy jak jest skierowany jeśli był odwrócony dwoma wierzchołkami do góry to symbolizuje znak szatana, ale jeśli na górze był jeden wierzchołek to jest to tzw. pentagram biały i oznacza sacrum — siła boska. Mogło też chodzić w/w użytkownikowi o znak satanistyczny lecz musiał by być skierowany jeden wierzchołek ku dołowi, zdarza sie tak że często jest mylony z białym. Także to taka mała ciekawostka dla tych, dla których ten znak oznacza tylko jedno.

niedzwiedz86
22-05-2008, 18:11
Pentagram zwrócony jednym wierzchołkiem ku dołowi zwany jest Pentagramem Odwróconym, Czarnym, lub Pentagramem Baphometha. Pentagram Baphometha przedstawia profanum - człowieczeństwo, odzwierciedla on wyższość żądz i emocji nad rozumem, jest powszechnie uważany za znak satanistyczny cytat z http://pl.wikipedia.org/wiki/Pentagram
To przez Antona Szandora LaVey'a ten znak kojarzy się negatywnie, on wykorzystał go w Biblii Szatana. Ale dość offtopu, chciałem tylko wyrazić swoje zdanie w kwestii tej (moim zdaniem) niesłusznej argumentacji.

Jimi Hendrix
22-05-2008, 18:17
w moim przekonaniu utrudniał przeglądanie forum i tyle.
W twoim... i co?
Nie tylko ty jesteś na tym forum?
A tłumaczenie, że rozprasza itd. Śmiech!
Nie bądźmy dziećmi którym wszystko przeszkadza.

renegatx
22-05-2008, 18:21
@niedzwiedz86: no lepsza od:
jest bardzo denerwujący

równie dobrze mogło by być: "bo mi sie nie podoba" albo "bo chciałem".
Nie ma raczej w regulaminie punku, że awatar nie może być denerwujący. A nawet jeżeli jest, to denerwujący to pojęcie względne, mnie na przykład nie denerwował. Nie podobał mi się, ale i mi nie przeszkadzał w niczym.

Natomiast pentagram to co innego, wiązany jest magią albo satanizmem (zależy jak był zwrócony). Mi osobiście tez nie przeszkadza. Ale na pewno można to podciągnąć pod jakiś taki punkt w regulaminie.

Odpowiadając na pytanie: było by to lepszym pretekstem :)

Sorg
22-05-2008, 18:46
Pentagram zwrócony jednym wierzchołkiem ku dołowi zwany jest Pentagramem Odwróconym, Czarnym, lub Pentagramem Baphometha. Pentagram Baphometha przedstawia profanum - człowieczeństwo, odzwierciedla on wyższość żądz i emocji nad rozumem, jest powszechnie uważany za znak satanistyczny, chociaż często mylony z Pentagramem Białym.
To jest cytat z wikipedii.a jak wszyscy wiemy powrzechnie ptasziki maja smiertelny jad i atakuja ludzi.Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.Wg mnie nikt nie mial prawa kasowac tego avataru!!!Pragne jeszcze przypomniec ze nie tylko ja stosuje ruchome gify,inni maja i jakos nikomu to nie przeszkadza...

Glaurung
22-05-2008, 19:01
Czytaj ze zrozumieniem... Nikt Tobie tutaj nie wypomina czego dotyczy twój avatar, tylko forma w jakiej jest ukazany. Zwróć uwagę, że inni mają gify który mimo, że się ruszają, mają mniej kolorów i dynamiki. Trzeba po prostu we wszystkim zachować umiar.

fajkowicz
22-05-2008, 19:05
mają mniej kolorów i dynamiki. Trzeba po prostu we wszystkim zachować umiar.

A sorg miał dużo? Z tego co pamiętam to był to czerwony pentagram na czarnym tle. Gdzie tam była dynamika? Kręcący się znaczek to dużo dynamiki?

//A jednak ten kręcący się znaczek odwracał przez to bardziej uwagę niż inne. Naprawdę nie macie o co się spierać? Zmieniono dzisiaj regulamin co do podpisów i czuję, że o to też będą wojny, bo bo ludzie mają różne gusta co do estetyki... - Glaurung

wrox
22-05-2008, 19:15
Sorg z modami i tak nie wygrasz. Oszczędź sobie nerwów i wstaw pentagram w wersji statycznej.

P.S. Mi tam ten avatar nie przeszkadzał w skupieniu się na słowie pisanym.

fajkowicz
22-05-2008, 19:23
//A jednak ten kręcący się znaczek odwracał przez to bardziej uwagę niż inne. Naprawdę nie macie o co się spierać? Zmieniono dzisiaj regulamin co do podpisów i czuję, że o to też będą wojny, bo bo ludzie mają różne gusta co do estetyki... - Glaurung
Na daną chwilę nie mamy o co się spierać heh. Ale dobra, wiem że i tak moderatorzy nie zmienią zdania;]
Edit: Ta lepiej:D

//Teraz lepiej? ;] - Glaurung

Adsy
22-05-2008, 19:28
Nie pamietam bo to z pół roku temu było jakieś chyba skaczące cos....i do tego kolory jaskrawe.

Chodzi o mnie :) Mialem kiedys taki avatar :D http://img135.imageshack.us/img135/1193/spider3rd0.gif

Dodam także, że na forum nie obowiązuje całkowita demokracja. Z niektórymi rzeczami trzeba sie pogodzic. Avatar był dla niektórych rozpraszający więc mod ma prawo go usunąć. Raphael nie zrobil tego na złość, a ty chyba strasznie nie ucierpisz jak wstawisz inny avatar :)

renegatx
22-05-2008, 19:31
//A jednak ten kręcący się znaczek odwracał przez to bardziej uwagę niż inne

Jak dla kogo, mnie rozprasza tak samo awatar z pająkiem, półnagą lajką, myszką miki, chomikiem, czy smerfem. Tak samo, czyli wcale.

Reńka
22-05-2008, 19:56
Tia... Macie IMO problemy... Znalazłeś sobie, Sorgu, nowy avatar, który nie denerwuje moderatorów, i jest ok. Po co to ciągnąć... Nie wiem. Zajmijcie się tym, co na tym forum jest ważne, czyli ptasznikami, nie avatarem jednego użytkownika...

Sorg
22-05-2008, 20:00
Reńka ma racje.Dobra juz zmienilem niech bedzie mozna zamknac...