PDA

Pokaż pełną wersję : Uruchomienie strony głównej Serwisu Arachnea

Andrzej
18-03-2007, 03:28
Drodzy Użytkownicy Serwisu Arachnea,

Z ogromną przyjemnością informuję, że zakończyliśmy pracę nad naszą stroną główną. W niedzielę 18.03.2007 zostają zmienione adresy naszego Serwisu tj. adres www.arachnea.org będzie wskazywał stronę główną, a adres http://forum.arachnea.org będzie wskazywał nasze forum. Ponieważ zmiany na serwerze mogą aktywować się przez dłuższy czas, dlatego są wykonywane w nocy z soboty na niedzielę. Jeżeli ktoś będzie miał problem z uruchomieniem naszych stron na nowych adresach, to może tymczasowo korzystać z adresów: www.arachnea.delfnet.com/test kierującego do strony głównej, oraz www.arachnea.delfnet.com/forum kierującego na nasze forum.

Mamy nadzieję, że spodoba się Wam nowa szata graficzna serwisu. Została ona w całości zaprojektowana przez naszych grafików: Blackmana i Watchu, za co jesteśmy im bardzo wdzięczni. Korzystając z okazji chciałbym również podziękować wszystkim, którzy przez kilka ostatnich dni i nocy bardzo intensywnie pracowali nad usunięciem błędów, a zwłaszcza przywróceniem w kilkuset wiadomościach polskich liter utraconych po przeniesieniu serwisu na nowy serwer.
Jednocześnie informuję, że w Waszych blogach nadal znajdują się błędy polegające na zamienieniu polskich liter znakiem „?” – niestety każdy będzie musiał je sam poprawić, za co gorąco przepraszamy.

Zapraszamy i życzymy przyjemnego korzystania z naszego serwisu,
Andrzej w imieniu całego Zespołu Serwisu Arachnea

qra_terrorysta
18-03-2007, 04:02
świetny design stronki ... podoba mi się nawet bardziej niż poprzedni :) ... co lepsza znów są opisy pająków ... SUPER !! :)

Andrzej
18-03-2007, 04:35
Przy okazji informuję, że należy usunąć ciasteczka dotyczące arachnea.org i forum.arachnea.org - na początku możecie mieć problemy z logowaniem, ale wszystko powinno wrócić do normy.

Yvaine
18-03-2007, 12:11
Serdecznie Witamy z powrotem :) Stronka wygląda naprawdę świetnie :)

P.S. w artykule o płci Poe nie otwieraja sie zdjęcia.

Pik
18-03-2007, 12:19
Super!
Nareszcie. :)
Mi również design się bardzo podoba.

Pozwólcie, że zgłoszę 2 błędy. :)
- Na IE7 grafiki nazw działów się..
A zresztą nie będę tłumaczył, tylko zobaczcie sami:
http://www.piki.pl/inne/arachnea_err.jpg
Nie wiem jak jest na IE6, nie mam jak tego sprawdzić.
Na innych przeglądarkach wszystko jest idealnie.

- Linki na samej górze strony głównej nie/źle działają.

- Obrazki u vagansa również się nie wyświetlają.

Ogółnie, świetna robota! :)
I współczuje tego poprawiania polskich znaków..
Znam to.. Wredne zajęcie..

Sad_Mad
18-03-2007, 12:32
Bardzo kól :D.

Pare drobnych poprawek sie przyda, ale ogolnie jest super.

ma_niek
18-03-2007, 12:51
Nie no stronka konkretna,te kolory i w ogóle wszystko świetna robota :D

zaor100
18-03-2007, 13:21
strona mi sie podoba siwetny dobor kolorow i ogolnie szata na +. zauwazylem ze w pewnych miejscach zamiast polskich znakow pojawia sie ?. taka mala uwaga:)

Yedaai
18-03-2007, 13:26
zauwazylem ze w pewnych miejscach zamiast polskich znaków pojawia sie ?. taka mala uwaga:)
Mimo korekty tekstu i poprawiania polskich znaków nie udało się wyłapać wszystkich kruczków.

shl_m11
18-03-2007, 13:31
Wszystko OK !
Moim zdaniem kolor czcionki lub tła w dziale kontakt jestw obu przypadkach zbyt ciemny i przez to mało czytelny.
Chcialbym takze zgłosić dwie literówki:
1. http://www.arachnea.org/index.php?option=com_content&task=view&id=145&Itemid=89
w podpunkcie Balkon w ostatniej linijce.
2. http://www.arachnea.org/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=59
w piątej linijce od dołu - "Ogólnie przyjęta zasada jest taka, ęe w dzień(...)."

Po za tym stronka bardzo mi się podoba :) Brawo!

Kamil D
18-03-2007, 13:33
Bardzo pozytywnie :D

BadBekon
18-03-2007, 13:53
Jestem pod wrażeniem:)

Tylko trzeba poprawić linki w "Hity na forum" bo nie działają:)

Pozdrawiam.

mpx
18-03-2007, 13:59
Naprawdę bardzo fajna strona główna. Są pewnie problemy z fontami np. zamiast ł jest ? No i obrazki w opisach sie nie pokazują. A tak to wszystko jest megaaa! Pozdrawiam.

kocik
18-03-2007, 14:21
całkiem fajny design :) miło że stronka wreszcie sie pojawiła :)
ale najfajniejsza jest ikonka strony :D nie wiem jak to sie nazywa fachowo ale ślicznie wygląda w zakładkach :P :)

Yatsuhiro
18-03-2007, 14:37
Jest good mi sie podoba :D nareszcie strona działa :D

Andrzej
18-03-2007, 15:25
Muszę zmienić katalog z serwisem więc jeszcze przez jakiś czas mogą źle funkcjonować linki. Miałem nadzieję, że to się inaczej zachowa, ale mówi się... do roboty :D Wybaczcie mi te małe problemy techniczne. Zabieram się za poprawki :)

Kiss-of-Death
18-03-2007, 15:31
Stronka Główna - szata graficzna = -bdb. Najs :) :!:

Zelu1923
18-03-2007, 15:54
Bardzo fajna stronka głowna :cool:

Maxtor
18-03-2007, 15:57
Naprawdę cieszę się, że strona główna już działa. Cały zespół Arachnea przez cały czas poprawiał arty i błędy na stronie. Poszło to wszystko bardzo sprawnie. Jednak wiadomo że nikt nie jest w stanie wyłapać wszystkiego. Dlatego Andrzej na pewno naniesie korekty. Mi osobiście strona bardzo sie podoba. Brakowało tego. GRATULACJE DLA CAŁEGO ZESPOŁU.

kris_k3
18-03-2007, 16:35
nareszcie działa :D :D :D swietna szata graficzna :D jeszcze pare błędów jest ale to jest chyba kwestia czasu :)

aTahualpa
18-03-2007, 16:38
jeszcze pare błędów jest ale to jest chyba kwestia czasu :)
http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=4966

newblood
18-03-2007, 22:17
haha :P jak miło :) thx za urodzinowy GIFT :D - rok na forum :)

Tecłav
19-03-2007, 02:28
śliczna stronka!

PITTDOG
20-03-2007, 01:36
Strona jest super. Pewnie będzie kilka błędów ale to norma na nowych stronach.Brakowało wiadomości o poszczególnych pająkach i mam nadzieję ,że skończą się posty typu "Co mam wybrać na początek ?-kędziora,czy poe ?" Powodzenia i dzięki dla Blackmana i Watchu .Tego było nam trzeba...

Buchcik
21-03-2007, 12:51
Stronka cudna :!: :D

kaczi44
11-04-2007, 17:04
Stronka bardzo ładna, tylko nie wiem czemu mi się nie ładują zdjęcia np. w opisach gatunków. Ja bym zrobił podobnie forum.

alchemik881
14-04-2007, 02:06
No stronka Wyglada nawet Fajnie :D chociaz bardziej podobał mi sie popszedni wygląd był bardziej przejrzysty, ale to tez jest dobre:)pozdrawiam:)