Pokaż pełną wersję : [B.smithi] L4 ucieczka:(
Dziś w nocy uciekł mi pajączek smithi byl on L4 jak myslicie co moglo sie z nim stac??? i czy sa szanse na odnalezienie go jak tak to gdzie go szukac??? prosze o pomoc bardzo zalezy mi na tym pajaczku. ile taki pajaczek moze przezyc bez jedzenia w tempertaurze okolo 21 stopni i w roztoczu??? mam nadzieje ze sie znajdzie :)
//Nazwy gatunków piszemy z małej litery. Np. Brachypelma smithi (Brachypelma - rodzaj [Litera wielka], smithi - gatunek [litera mała] - Muncial
//Proszę używać tagi-Muncial
nadzieja zawsze umiera ostatnia. poszukaj w miejscu gdzie go trzymałes. albo moze sie zakopał i go nie widzisz. pozd
Mały pajak:/
Szukaj za meblami albo na meblach:)
W szafkach itp:)
KLoło żródeł ciepla:)w wilgotnych miescach:)
Rokowania na znalezienie uciekiniera przy tak małym pająku są bardzo małe, ale nie trać nadziei. Porozstawiaj w pokoju pudełeczka z wilgotnym torfem i z pokarmem i cierpliwie oczekuj, może w końcu sie pokaże.
a ile taki pajaczek moze przezyc w tak ekstrymalnych warunkach????
21 * to extramalna temperatura?
Troche moze pozyc:)Ale czym szybciej go znajdziesz tym lepiej:)
Były przypadki ze sie znajdowały po kilku miesiącach:)
Powiadom domowników o ucieczce:)
pudeleczka poroztawiane i domownicy sa tez poinformowani. teraz tylko pozostaje czekac. dam info jak sie znajdzie.
Aha...Wieczorem kiedy jest ciemno...z latarka poszukaj...kilku osoba pomogło:)
A ja wirze że twój pajączek sie znajdzie:)) najcześciej bywa tak że sam sie przez przypadek zanjduje:)) nie poddawaj sie a pajaczek spokojnie przeżyje przy takiej temperaturze
minela juz doba od zaginiecia pajaka a jego wciaz nikt nie widzial :(
Nadzieja kolego, nadzieja! Mojego angusta nie ma miesiąc a wciąż wierzę, że się znajdzie... :P
vBulletin - Arachnea.org