PDA

Pokaż pełną wersję : Program TV /Artykuł [Poczta Polska] - strajk ?

Cyriocosmus
02-06-2008, 19:19
Zapewne zły dział ale nie wiedziałem gdzie umieścić temat a może się przydać wielu kupującym ptaszniki w sieci...

Do rzeczy... przed chwilą w Teleexpresie usłyszałem (byłem w innym pokoju więc nie wiem do końca co jest grane) o strajku PP, który ma rozpocząć się dziś o północy... Wiadomość dla mnie straszna bo właśnie kupiłem na allegro pająka i czekam na przesyłkę. Jeżeli ktoś wie więcej na ten temat proszę o jakiekolwiek informacje.
Umieszczaj tematy w bardziej odpowiednich działach-Kazio

x_warrior
02-06-2008, 19:29
Niestety to prawda. Przeczytaj o strajku (http://finanse.wp.pl/wid,10013507,wiadomosc.html?ticaid=15ff9) Od jutra mamy bezterminowy strajk. Będzie trwał tak długo, aż związkowcy nie dojdą do kompromisu z władzami poczty.

Cyriocosmus
02-06-2008, 19:38
Czyli mam rozumieć, że o pająku mogę już zapomnieć ? Czy paczkę będę mógł odebrać sam na poczcie ?

berni
02-06-2008, 19:40
Sam będziesz mógł, ale raczej nie wiesz gdzie on teraz jest. Chyba ze masz wtyki i wiesz w jakim położeniu geograficznym sie w tej chwili znajduje:)

\\Ortografia - Adsy

Cyriocosmus
02-06-2008, 19:42
Chodzi mi o to czy to strajkują wszyscy pracownicy czy tylko listonosze (roznoszący listy po domach) ? I czy opóźnienia będą naprawdę duże ?

berni
02-06-2008, 19:46
Opóźnienie jest do odwołania a strajkuje raczej cała poczta:(

\\Ortografia - Adsy

x_warrior
02-06-2008, 19:47
Jest to strajk generalny, czyli zapewne strajkować będą listonosze jak i urzędnicy. Poczty chyba będą zamknięte podobnie jak sortownie. To pajączek w tej sytuacji może sobie trochę poleżeć. Lepiej się wstrzymać z wysyłką.
bendziesz ...a nie będziesz:p .

Cyriocosmus
02-06-2008, 19:55
Jednym słowem kicha... Dobrze się składa bo pająk jeszcze nie został wysłany :) ale z kolei poczekam na wysyłkę sto lat... Trudno, może dopłacę do kuriera :)

x_warrior
02-06-2008, 20:03
Jak zwykle strajk potrwa ok. tygodnia :). Kurier to najlepsze rozwiązanie....nawet jakby poczta działała.

Cyriocosmus
02-06-2008, 20:21
Ale w momencie kiedy koszt przesyłki przewyższa koszt samego pająka to trochę bez sensu :)

info-0
02-06-2008, 20:35
Nawet jakby został wysłany to o strajku nikt nic nie wiedział i możesz Pocztę Polską pozwać, że paczka z cenną zawartością do ciebie nie doszła.

Tak lepiej poczekać z wysyłką :p.

Twardy
02-06-2008, 21:14
dziś było tak, że listonosz dał mi do ręki awizo i powiedział, że po paczkę to mogę się sam przejść

dziady, za co oni chcą tą kasę? jak nie wyślesz poleconym to ukradną, przynoszą paczki po terminie, robią problemy, a pieniążki chcą, ech...

Yedaai
02-06-2008, 21:14
Nawet jakby został wysłany to o strajku nikt nic nie wiedział i możesz Pocztę Polską pozwać, że paczka z cenną zawartością do ciebie nie doszła.

Jeśli się nie mylę trzeba wtedy określić dokładną zawartość paczki - wtedy oni mogą nas pozwać że paczka nieoznaczona jako "żywe zwierze" oraz że może stanowić potencjalne zagrożenie dla pracowników poczty (i na nic się zdadzą tłumaczenia nawet jeśli pająkiem był "nieszkodliwy" kędziorek)

neoro
03-06-2008, 01:27
I do tego jak pewne osoby się dowiedziały, że to był kędziorek, mógłbyś mieć problemy. :D

pawel2021
03-06-2008, 14:35
W poniedziałek Baranowski poinformował, że Poczta uważa że strajk jest nielegalny, a wszyscy pracownicy, którzy wezmą w nim udział, nie otrzymają wynagrodzenia za czas strajku. W Poczcie powołano sztab antykryzysowy. (PAP)

zdzisław
03-06-2008, 15:44
ja czekam na pajączki które mam dzisiaj dostać. i chodziłęm na pocztę pytać co z tym strajkiem to mi powiedzieli że paczki normalnie dzisiaj dochodzą.

haxxproxx
03-06-2008, 16:08
Zamówiłem sobie coś na allegro (nie jest to żadne żywe zwierzę na moje szczęście) i jakie jest prawdopodobieństwo, że dojdzie w ciągiu 2 dni skoro sprzedawca wysłał paczkę dzisiaj? Oby tak nie strajkowali wszędzie bo zależy mi na jak najszybszym odebraniu tej paczuszki :(

Kazio
03-06-2008, 17:43
Nie strajkują wszędzie, bo dzisiaj był u mnie listonosz i zostawił awizo.

Od północy trwa bezterminowy strajk pocztowców, zorganizowany przez "Solidarność" i kilka mniejszych związków. - Strajk jest nielegalny, dlatego Poczta Polska złoży zawiadomienie do prokuratury. Protestujący nie dostaną też za ten czas wynagrodzeń - zapowiedział w TVN24 rzecznik Poczty Zbigniew Baranowski. Jego zdaniem klienci nie odczują zbyt mocno strajku.

x_warrior
03-06-2008, 17:54
..i jakie jest prawdopodobieństwo, że dojdzie w ciągu 2 dni skoro sprzedawca wysłał paczkę dzisiaj?..

Jak wiemy nie wszędzie pocztowcy strajkują, więc to zależy jak długą drogę ma paczka do przebycia. Strajk pominą chyba lubuskie... . Zresztą strajkuje jedynie 3,5 % pracowników poczty, więc szanse są spore że paczuszka dotrze do domu ... albo same awizo :)

Cyriocosmus
03-06-2008, 18:11
Tak.. a sprzedawca od którego kupiłem pająka poinformował mnie, że u niego na poczcie (okolice Krakowa) nie przyjmują paczek bo odbiorca nie przyjechał... Znając moje szczęście musiało trafić na mnie :)

zdzisław
03-06-2008, 18:41
hmm a mojej paczki jeszcze nie ma :/ wysłana wczoraj rano.

Kazio
03-06-2008, 21:06
Rano przyszło mi awizo, a przed momentem przyszedł listonosz(jakiś nowy, nie znam) i wręczył mi paczkę. Coś się kręciło, ale u mnie dobrze z organizacją.

Cyriocosmus
03-06-2008, 21:54
Z tego co wynika z informacji podawanych przez Wiadomości do strajku będzie dołączać coraz więcej pracowników PP... Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie i nie dojdzie do porozumienia to pająka dostanę jak już zapomnę, że cokolwiek kupiłem :)

Reńka
03-06-2008, 22:01
Dziwnie... U mnie z paczkami wszystko ok ;)

Cyriocosmus
03-06-2008, 22:08
Piszecie, że paczki do Was przychodzą... Teraz nie wiem czy warto ryzykować i powiedzieć sprzedawcy żeby próbował wysłać pająka jutro czy lepiej przeczekać strajk... Z drugiej strony nie wiadomo ile on potrwa...

Reńka
03-06-2008, 22:15
Dzisiaj paczka do mnie najnormalniej doszła, tylko nie było w niej żadnego żyjątka. Teraz zamówiłam sobie vagansa, w poniedziałek mieł zostać wysłany, ale doszliśmy do wniosku, że lepiej będzie nie ryzykować zdrowia i życia maluszka. Także jak wolisz... ;)

Betonowe_Buciki
04-06-2008, 00:30
Teraz nie wiem czy warto ryzykować i powiedzieć sprzedawcy żeby próbował wysłać pająka jutro czy lepiej przeczekać strajk...
ja tam napisałem sprzedawcy żeby poczekał z wysyłką pająków(które kupiłem w niedziele ) do przyszłego tygodnia ale i tak zrobisz jak zechcesz.

KastaTD
04-06-2008, 01:00
Ja miałem pająka wysłanego wczoraj przed 17.00 i dzisiaj po południu był już do odebrania na poczcie. Paczka przebyła ok. 330km, więc w ekspresowym tempie się wyrobili. Ale ptaszor był wysłany jako "żywe zwierzęta", więc to też pewnie ma znaczenie.

Suchy_86
04-06-2008, 01:23
u mnie podobnie jak u KastaTD wczoraj wysłany pająk a dzisiaj ok 10 rano dostałem paczkę ...z tym strajkiem jest coś dziwnego zamiast zaprzestać dostarczania przesyłki ci dostarczaja je zadziwiająco expresowo :D

info-0
04-06-2008, 11:00
Z tym, że np w Łodzi główna rozdzielnia strajkuje chociażby... I nie da się nic wysłać :). Z tego co słyszałem strajkuje 9 rozdzielni w Polsce.

A że dochodzą przesyłki to się cieszcie :P.

Cyriocosmus
04-06-2008, 16:52
To już ze strony internetowej PP:

"Informacja dotycząca nadawania przesyłek pocztowych

Informujemy, że decyzją Dyrektora Generalnego Poczty Polskiej, Pana Andrzeja Polakowskiego, z dniem 4 czerwca 2008 roku - w związku z trwającą w Poczcie Polskiej akcją protestacyjną - wstrzymane zostaje przyjmowanie następujących przesyłek pocztowych:
- POCZTEX w obrocie krajowym,
- EMS w obrocie zagranicznym,
- przesyłek z zawartością żywych roślin i zwierząt "

Czyli sprawa sama się rozwiązała :) Teraz tylko nie wiadomo do kiedy będzie trwał protest...

dexo
04-06-2008, 17:16
Strajkują i pajączki pewnie nie dojdą. Oby jak najszybciej doszli do porozumienia

Reńka
04-06-2008, 17:19
Nie mieli kiedy strajkować tylko jak sobie vagansa chciałam kupić... Jaki niefart!

Zψωαιεκ
04-06-2008, 17:34
Nie mieli kiedy strajkować tylko jak sobie vagansa chciałam kupić... Jaki niefart!

Może to znak od niebios? :P

Twardy
04-06-2008, 17:47
a zdążyłem wczoraj za piękne śliczne Lampropelmy zapłacić....

Nina
04-06-2008, 18:20
taaa super ja już tydzień na pajączka czekam ... i boję się że jak w końcu przyjdzie to będzie martwy :/

zdzisław
04-06-2008, 18:42
ja mam podobnie. juz mnie to zaczyna denerwowac

niufel
05-06-2008, 22:21
Piękna miodzio moja pierwsza chromka, wysłana w poniedziałek jeszcze jej nie ma:( Nie wiecie czy w sortowni można odebrać paczkę, na poczcie mi powiedzieli, że to właśnie tam zablokowało.....?

Reńka
05-06-2008, 22:39
Moje vagansy zostały nadane w środę, mam nadzieję, że jednak dojdą szybciej niż skończy się strajk...

zdzisław
05-06-2008, 22:52
kurde. nie wiecie jak długo bedzie ten zastój?? ja tez czekam na paczkę wysłaną w poniedziałek. ehhhhhh

6buli6
06-06-2008, 00:56
Witam
Ja paczkę miałem wysyłaną z Tych w poniedziałek do Leszczyn przyszła bez problemu w środę ;) wiec raczej te miejscowości niewiele wspólnego maja z strajkiem.
Pozdrawiam

x_warrior
06-06-2008, 02:09
Chyba nikt nie wie ile potrwa ten strajk (zwykle trwał mniej niż tydzień), więc o jakimś terminie skończenia owego strajku można tylko gdybać. Proponuje czytać newsy na znanych portalach jak i tych mniej :p. W przyszłym tygodniu mają ruszyć rozmowy, więc jeszcze trochę sobie poprotestują. Możemy tylko czekać i modlić do swoich bogów żeby wysłane pajączki dotarły całe i zdrowe :D.

zdzisław
06-06-2008, 09:48
bo to chodzi głównie o to że nie pracująsortownie co niektóre. i jakas banda idiotów blokuje w ramach strajku wyjazd samochodom z sortowni. ale w necie czytałem ze tych którzy nie chcą pracowac zastępują innymi pracownikami poczty lub zatrudniają na umowę zlecenie i powoli wszystko rusza

renegatx
06-06-2008, 10:02
Ja czekam na paczkę od poniedziałku, z Katowic i nie ma. Codziennie chodzę na pocztę. Na szczęście to nie pająk. Na nieszczęście notatki na wczorajszy egzamin :|

bigosik2
06-06-2008, 12:54
Do mnie wczoraj gienia żywa doszła po 2 dniach niecałych więc to chyba w niektórych miejscach strajkują.

x_warrior
06-06-2008, 15:39
i jakas banda idiotów blokuje w ramach strajku
Hmm, postaw się na ich miejscu, chcą podwyżek bo za to co robią to mało zarabiają...

Ja czekam na paczkę od poniedziałku, z Katowic i nie ma. Codziennie chodzę na pocztę. Na szczęście to nie pająk. Na nieszczęście notatki na wczorajszy egzamin :|
..ale sie usmiałem :p .. i co zaliczyłeś:D

o mnie wczoraj gienia żywa doszła po 2 dniach niecałych więc to chyba w niektórych miejscach strajkują.

Tak, tak, tak. Nie wszędzie, już była o tym mowa.

zdzisław
06-06-2008, 20:42
a nie orientujecie się czy w soboty listonosz śmiga z paczkami ?? moze jutro w koncu dostane mojego fimbriatusa :/

x_warrior
06-06-2008, 20:45
a nie orientujecie się czy w soboty listonosz śmiga z paczkami ??

Rozwożą, przynajmniej powinni, ... osobiście tylko raz tak dostałem paczuszkę :)

info-0
06-06-2008, 20:55
Za mało zarabiają? Hah. Za ten standard przesyłek i za taką obsługę to oni grosza nie powinni dostać :/.

Jak to możliwe, że w Polsce jeszcze działa poczta państwowa to nie wiem. Paczki i listy priorytetowe z Warszawy do Łodzi potrafią iść 5 dni... Gdzie np w Niemczech paczka z Monachium do Stuttgartu wysłana rano jest u klienta tego samego dnia!

Heh Polska jest 100 lat za murzynami ze wszystkim :).

zdzisław
06-06-2008, 21:05
Za mało zarabiają? Hah. Za ten standard przesyłek i za taką obsługę to oni grosza nie powinni dostać :/.
Heh Polska jest 100 lat za murzynami ze wszystkim :).

dokładnie! jak strajkują to niech robią to w taki sposób żeby nie robic szkody tysiącom udzi którzy czekają na ważne przesyłki. o rentach i emeryturach nie wspomne. TO NIBY ZA CO PŁACIMY KASE PRZY NADANIU PRZESYŁKI???? w ramach strajku mogliby zaprzestac najwyzej przyjmowania przesyłek a nie zatrzymują je w sortowniach! ale sami sobie grabią. ja osobiscie juz nigdy nie bede korzystał z poczty. choćbym miał przepłacic na przesyłkę kurirem czy pkp/pks

x_warrior
06-06-2008, 21:15
Może jak zaczną dostawać większa kasę zwiększy się morale pracowników i jakość usług poczty trochę wzrośnie - fajne marzenie :)??.
Chyba nie ma co porównywać gospodarki naszej do niemieckiej... Może i u nas za 100 lat :d będzie tak jak w Niemczech...kto wie. A poczta państwowa działa bo budżet ma dużą dziurę :P

Morph
07-06-2008, 00:32
Moj pajak idzie od poniedzialku ;/ Dzis piatek ;/

Orlica
07-06-2008, 00:34
Jestem w podobnej sytuacji, paczka od poniedziałku w drodze, ale o strajku pierwsze słyszę :P Ale ja taka nie na czasie jak zwykle jestem :P

renegatx
07-06-2008, 03:28
..ale sie usmiałem .. i co zaliczyłeś

A jak sądzisz?? Oficjalnych wyników jeszcze nie ma, ale jak dostanę 3 to będzie kolejny cud nad Wisłą.

Co do tematu to się zgadzam. Chcą hajs za nic, poziom usług - 100 lat za murzynami (nie obrażając czarnoskórych). Egzystują tylko na niskich cenach w stosunku do kurierów, ale coraz więcej osób olewa te 2 czy 3 złote różnicy i woli kuriera. Przynajmniej zadzwoni koleś do Ciebie, że jedzie i o której ma przyjechać żebyś był w domu, a listonosz awizo zostawi i trzeba zapylać po paczkę.

A taki mały motyw poza tematem:
Gdyby na dzień dzisiejszy, cale Allegro (w sensie wszyscy sprzedający), przeszli na kurierów, to by się pocztowcy opamiętali troszkę.

Traumaticall
07-06-2008, 10:59
Ja powiem tak , w zeszly piatek wyslalem paczke do kumpla , w niej wiadomo co bylo :D wyslalem w piatek poczta(w soboty w niemczech poczta pracuje :D ) (tutejsza niemiecka wiele sie nie rozni od pl tez maja swoje "widzimisie") paczka doszla w we wtorek odziwoalbo mialem szczescie , albo niewiem...
Grunt ze doszla, a jej zawartosc w nienaruszonym stanie. Osobiscie tez jestem za kurierami jesli chodzi o wysylki w Polsce z tym ze u mnie wysylam poczta drobne paczki gdyz nie sa drogie , i szybka dochodza ...jednak czasem tylko do granicy ...potem sie ciaaaaaaagnie :/ :|

Yedaai
07-06-2008, 12:46
Od tygodnia czekam na przesyłkę drewnojadów:/ Coś czuje że zakisły już na poczcie

Reńka
07-06-2008, 15:26
A ja przesyłkę dostałam drugiego dnia od nadania :P Zlitowali się nad maleństwami ;)

zdzisław
07-06-2008, 16:34
A ja przesyłkę dostałam drugiego dnia od nadania :P Zlitowali się nad maleństwami ;)

po prostu twój rejon strajk ominął. nie każdy ma takiego fuksa. :/ u mnhie b ył listonosz ale z paczką do kumpla. wiec na moją musze czekac conajmniej do poniedziałku ///oby:mad:

Cyriocosmus
07-06-2008, 20:50
Dziś słyszałem w radiu, że zaczną się rozmowy z pocztowcami na temat podwyżek ale dopiero wtedy gdy przestaną strajkować... Ciekaw jestem jak to dalej się potoczy. Moim zdaniem pracownicy Poczty nie pójdą na taki układ z tego względu, że na obietnicach podwyżek może się skończyć, konkretów jednak nie usłyszą...

snarf
09-06-2008, 15:47
Wypowiem się bo widze że większość ponoszą nerwy i rozum wam poodbierało. Który z was co się wypowiadaja pracuje??? Hm pewnie nikt a rodzice zapi.... za marne grosze żeby synuś lub córeczka mógł dostać kieszonkowe i pupić sobie wymarzone zwierzątko. Ci ludzie strajkuja bo ich rodziny nie maja takich luksusów jak wy a wy jak pójdziecie do pracy i będziecie zarabiać 900 - 1200 zł to zobaczymy jaka bida będzie i wtedy możemy pogadać. Teraz rozmowa z wami to jak kopać się z koniem bezsensu. Jak ktoś z was utrzyma mi rodzine za 1200 zł i opłaci przy tym mieszkanie i rachunki i kupi ciuchy dla dzieci to możemy rozmawiać. A po drugie jakby ktoś z was musiał codziennie użerać się z bandą idiotów co im przeszkadza że listonasz zadzwoni do domu żeby ktoś zszedł po polecony to ja pierd.... taka robote za te pieniądze. Tylko co wy wiecie o tej pracy jak kaske dostajecie na wasze zachcianki od rodziców, popracujcie pogadamy. Poznajcie temat później się wypowiadajcie, na sortowni pracuje 10 ludzi 24 godziny na dobe (praca zmianowa), w biurze siedzi 25 osób od 7-15 i nie robia nic tylko pierdzą w stołki a trzeba im zapłacic, czyli 10 ludzi zapier.... na tych 25 bezużytecznych. Jakosć usług się poprawi tylko dajcie nowe miejsca pracy i zmniejszcie ilość biurokratów na których trzeba zapier.... JESTEM Z NIMI A i chce powiedzieć że nie pracuje na poczcie ale znam tych ludzi bardzo dobrze i za tą prace naprawde należą się godne pieniądze, wywalic koniowałów z biura i dać nowe miejsca pracy na sortowni i poprawi się jakość. Pozdrawiam listonoszy

renegatx
09-06-2008, 16:06
Który z was co się wypowiadaja pracuje??? Hm pewnie nikt a rodzice zapi.... za marne grosze żeby synuś lub córeczka mógł dostać kieszonkowe i pupić sobie wymarzone zwierzątko.
Ja pracuje i utrzymuje sie sam.

Ci ludzie strajkuja bo ich rodziny nie maja takich luksusów jak wy
A czy to ja im płacę? Dlaczego wybrali formę strajku, która uderza w klientów, którzy nie mają nic do ich wypłaty.

a wy jak pójdziecie do pracy i będziecie zarabiać 900 - 1200 zł
Gdzie tak płacą? O ile się orientuje w rynkach pracy, to nie ma problemu ze znalezieniem pracy za około 2000 i można się za to utrzymać. A jeżeli ktoś ma dzieci, to ma tez współmałżonka który też zarabia pieniądze.

listonasz zadzwoni do domu żeby ktoś zszedł po polecony
A z jakiej okazji ja mam pedałować do niego. Ma adres na kopercie i ma mi to przynieść do domu.

taka robote za te pieniądze.
To niech zmieni robotę. Bezrobocie wyjechało za granicę.

Dodam jeszcze, że przez ten genialny strajk jestem w plecy 3000 PLN. Pisałem wcześniej że nie dostałem notatek na egzamin. Wprawdzie zdałem, ale mam 3 i stypendium poszło się je....ć. Więc wybacz, ale nadal podtrzymuje swoje zdanie na ten temat.

Twardy
09-06-2008, 16:33
w sortowni zarabiają na tych listach co nie są polecone, zarobili np. na jednej mojej grze na kompa, koszulce i kalendarzu arachnea i bluzie, to mało?
jaka praca, taka płaca... To jest ich obowiązek żeby pracować, jak się nie podoba to inne kraje europejskie stoją otworem. Ja płacę i ja wymagam. Jak Cię na poczcie obsługują to robią Ci wielką wielką łaskę i powinieneś się czuć zaszczycony, że w ogóle coś robią.
ja mam się nad nimi litować? dziękować im, że mi polecony przyniosą? bez przesady...

zdzisław
09-06-2008, 16:50
Dokładnie !!! to za co płacilismy pieniądze za przesyłki ?? niech strajkują, ja nie twierdzę że nie mają do tego prawa. Ale nie w taki sposób by uprzykrzyć życie wielu ludziom którzy nie są wogóle związani ze sprawą. Poza tym blokowanie wyjazdu samochodów z sortowni to jest gruuuuba przesada i głupota. i do tego bezprawie !!!!Ps. ja tyez sam na siebie zarabiam, i często haruje ja wół za grosze. to moze w ramach protestu zablokuję wyjazd karetek ze szpitala co ?? no przecież mało zarabiam i mam prawo czuć się wykorzystywany?? Są strajki i strajki. poza tym oferowali im podwyżki ! ale nie. za mało. jak sie nie podoba to niech jadą do londynu jak milion polaków, którzy nie narzekają tam na zarobki. ps. skromne powiedzenie usłyszne w internecie PŁACĘ - RZĄDAM!!! ja na pieniądze za przesyłkę też musiałem zasuwać! I jeszcze cos. Ja aapieprzałem nawet po 16 cie godzin. a jak przyszedłem na pocztę zapytać czy może jest do mnie paczka to baba w okienku z wielkim oburzeniem do koleżanki "ani chwili spokoju nie dają " a siedzi sobie na tyłku przez nędzne 8 godzin. i kto ma czuć się oburzony ?. pfff od odpoczywania to jest niedziela. za nierobienie nic, nie należy się oczekiwać kokosów.:mad:

Froks
09-06-2008, 17:14
Ja czekam na koszulke, dzis została wysłana, zobaczymy kiedy dojdzie... oby na dniach.Dobrze, ze nic zywego nie zamawiałem.Cóz, trzeba czekac :/

raptor43
09-06-2008, 18:47
a ja kupiłem wczoraj mączniki i drewnojady :D oby doszły żywe ;]

info-0
09-06-2008, 19:09
Ja wysłałem 4 przesyłki ludziom w piątek przed strajkiem i wiecie co? Nie wyjechały z Łodzi, bo sortownia strajkuje od poniedziałku -.- te przesyłki do mnie wrócą i będę musiał jeszcze raz wysyłać. W sumie jakieś 100zł w plecy.

Poczta Polska to moloch. Ich podejście chamskie do klienta aż zachęca do tego by z ich usług nie korzystać co w dobie tanich przesyłek kurierskich czy InPost grozi tym, że PP straci klientów. Po prostu to są cyrki. Ludzie nie otrzymają rent i emerytur w terminie to jest zgroza :).

A każdym strajkiem Poczta sobie szkodzi...

renegatx
09-06-2008, 19:51
Dziś znalazłem awizo w skrzynce. Przesyłka polecona szła równy tydzień. Z Katowic do Płocka.

Reńka
09-06-2008, 20:49
Myślę dokładnie tak, jak Wy. I fajnie by było, gdyby dyrektor PP sobie poczytał nieco z tej strony o tym, jak strajk wpływa na życie ludzi. Bo wydaje mi się, że tego pod uwagę nie brali. :/

ps. Renegatx - współczucie :/

niufel
09-06-2008, 21:01
Wszyscy mają prawo do strajku, ale osoby postronne nie powinny na tym ucierpieć lub skutek taki powinien być zminimalizowany. A w jaki sposób? Otóż przez ZAPOWIEDŹ STRAJKU!!!!!! Kupiłam pajączka w środę w tygodniu przed strajkiem, dogadałam się ze sprzedającym (bardzo odpowiedzialny), że wyśle dopiero w poniedziałek by mieć pewność, że nie utknie na week-end. I co ? Utknął, dziś minęło osiem dni jak gdzieś leży przywalony w zablokowanej sortowni !!!!!! Prawdopodobnie mogę go spisać na straty (piękna chromka za 5-dych) Nie tylko nastolatki pasjonują sie pająkami, ja mam rodzine i dzieci i szkoda mi zarówno pajączka jak i pieniędzy!!!
Sprawy wewnętrzne poczty sa do załatwienia wewnątrz i strajk jest jedną z metod, a wyrazem SZACUNKU dla klientów byłoby powiadomienie o strajku. Nic nie wskórają gdy stracą zaufanie publiczne = mniejsze wpływy = redukcja miejsc pracy - tak właśnie działa rynek. Ja na drugi raz dopłacę kilka groszy do kuriera.
Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych:(

zdzisław
09-06-2008, 21:54
Ja wysłałem 4 przesyłki ludziom w piątek przed strajkiem i wiecie co? Nie wyjechały z Łodzi, bo sortownia strajkuje od poniedziałku -.- te przesyłki do mnie wrócą i będę musiał jeszcze raz wysyłać.

jak to do ciebie wrócą ?? ja tez czekam na paczkę z pabianic i w to miejsce tez wysłałem (wymiana) i paczki od tygodnia idą. wiec c o?? zwracająpaczki nadawcom ?? bo te paczki tez przez łódź idą :/:mad:

Froks
09-06-2008, 22:08
Ehh PP chyba nie wie, ze niektórzy wysyłaja rózne zwierzaki przez ich "firme".Kazdy chciałby wiecej, nawet ja lecz nic nie zrobie, dostaje tyle ile dostaje i basta.Ten kto nie czeka lub nie wysłał nic przez poczte to ma jednym słowem wy****** na strajk, a Ci ktorzy na cos oczekuja wrecz przeciwnie, denerwuja sie.Policzmy koszta jakie MY ponosimi przez ten strajk.
Hamuj język-Kazio

johnson19
09-06-2008, 22:53
Powinny wejść prywatne firmy a nie utrzymywać to dziadostwo. Byłoby tanio, szybko i bez nerwów.

Reńka
09-06-2008, 22:57
Też tak myślę. Nie wiem, czy byłoby tanio, ale na pewno bez nerwów... :/

johnson19
09-06-2008, 23:02
Kiedyś było o tym w Faktach i mówili coś że ceny byłyby bardzo atrakcyjne w porównaniu do tych PP.

haxxproxx
10-06-2008, 00:16
Dzisiaj po szkole poszedłem na poczte spytać czy jest paczka bo być może był listonosz, a nie zostawił awiza... DUPA! Facetka powiedziała, że nie przyjmują paczek... I co teraz? Co mam robić jeżeli paczka się gdzieś zgubi ?? ;(

x_warrior
10-06-2008, 00:18
Żądać odszkodowania ... i podziękować strajkującym pocztowcom ? :D

haxxproxx
10-06-2008, 00:25
Ta paczka jest warta 180zł... Znaczy się zawartość paczki. Na moje szczęście to nie żywe zwierzę... Daje im czas do piątku, jak paka nie dojdzie to chwytam kałacha i ich wysiekam wszystkich na poczcie. Ja im zrobie Counter-STRAJKA :D :D

A jest możliwe to, że paczka może siedzieć na innej poczcie w większym mieście blisko mnie ??

Reńka
10-06-2008, 00:26
Chyba tylko tyle pozostaje... Ciekawe kiedy to się skończy. Ja już mam dosyć :/

Lojty
10-06-2008, 00:27
Wszystkim tym którzy czekają już ponad 2dni na paczkę radził bym przejść się na pocztę, ja czekałem na mączniki które zamówiłem na allegro prawie tydzień, i co się okazało były już na następny dzień na poczcie, ale nie u mnie w domu, siedziałem przez te dni od rana w domu, a jak mnie nie było to zawsze ktoś był, listonosz rzekomo był, ale jakoś dziwnym trafem nie przyniósł mi tej przesyłki, ani nie zostawił żadnej kartki że był, czyli tak naprawdę w ogóle go nie było.

renegatx
10-06-2008, 00:31
Żądać odszkodowania ... i podziękować strajkującym pocztowcom ?

Teoretycznie pewnie można, ale ile to potrwa i ile można dostać tego odszkodowania? Czy się skórka a wyprawkę opłaci?

@Lojty: przejść się nie zaszkodzi, ale ja chodziłem codziennie (puki mi zależało) i nic. w piątek już nie byłem, a dziś znalazłem w skrzynce awizo.

x_warrior
10-06-2008, 00:38
Daje im czas do piątku, jak paka nie dojdzie to chwytam kałacha i ich wysiekam wszystkich na poczcie. Ja im zrobie Counter-STRAJKA

Haha, - dobre, ale ja bym im paczkę niespodziankę wysłał albo granata podzucil:) :D (oczywiście jołk)

Teoretycznie pewnie można, ale ile to potrwa i ile można dostać tego odszkodowania? Czy się skórka a wyprawkę opłaci?

Troche potrwa, pewnie ok. 5 miesięcy...i jeszcze dochodzi do tego papierkowa robota, ale się opłaci poczta zwraca nie pamiętam ile ale jest to napisane na stronie poczty. Dla mnie każde odszkodowanie jest opłacalne. :)

Reńka
10-06-2008, 00:43
Poza tym nich oni też trochę ucierpią a nie tak beztrosko sobie strajkują! xD

renegatx
10-06-2008, 01:18
Troche potrwa, pewnie ok. 5 miesięcy...i jeszcze dochodzi do tego papierkowa robota, ale się opłaci poczta zwraca nie pamiętam ile ale jest to napisane na stronie poczty. Dla mnie każde odszkodowanie jest opłacalne.

Jeżeli oni wypłaca to tak, ale jeżeli chciał byś tego dochodzić w sądzie to raczej dużo dłużej poczekasz. Poza tym jak udowodnisz, że w tej paczce co szła był pająk albo coś innego, ważnego i pilnego i że z tego opóźnienia poniosłeś jakieś straty.

Muminek24
10-06-2008, 03:05
Dobrze robią, obojętnie kto strajkuje to zawsze znajdą sie ofiary postronne, a strajk był zapowiadany od dawna, trzeba tylko tyłek odkleić od komputera o 19.30 i włączyć tvp 1 i obejrzeć wiadomości aby wiedzieć co się dzieje w Polsce i na świecie. Im mało płacą i olewają robote tak jak wy w szkole prace domowe :D i ja nie wierze że jak wejdą prywaciarze to będą przystępne ceny, nigdy nie będzie tak tanio jak na poczcie polskiej np. zamawiałem rośliny z Czech i PP brało 20 zł a kurier 100 zł mała przebitka :) zresztą paczek nie roznosi listonosz tylko taki miły pan co jeździ pomarańczowym samochodzikiem z napisem poczta polska, chyba że szef lokalnej poczty postanowił zaoszczędzić i zwolnił go, a roznoszenie paczek przypadło listonoszom, hehe wiecej obowiązków a kasy mniej :) nie dziwcie sie że listonosz wtedy pieprzy robote i nie chce mu sie dzwigać paczek po mieście, na pewno wielu wam sie nie chce iść jak mama każe wyrzucić śmieci, więc nie dziwcie sie że listonoszom nie chce sie zasuwać przez miasto z paczką na plecach i na piechote. i bardzo dobrze robią bo w kość nie dostają listonosze tylko ci na górze którzy kase zarabiają :)

PS. do renegatx (http://www.arachnea.org/forum/member.php?u=8527) w jakim ty świecie żyjesz ? ot tak spokojnie można znaleźć prace za 2 tysiaki ? to sie przejedz na pomorze gdzie połowa osób zarabia 1000 na ręke i gdzie człowiek zmienia prace jak sie dowie gdzie płacą 100 zł więcej

jestem z wykształcenia Fizjoterapeutą, moge pracować jako rehabilitant w szpitalu, wchodze w skład zespołu medycznego gdzie lekarz nie może podważać wykonania mojej roboty bo sie na tym nie zna :) zawód mi pozwala fachowo opiekować się osobami starszymi, osobami kalekimi i upośledzonymi, moge pracować w sanatoriach i uzdrowiskach, moge w hotelu zasuwać jako masażysta bo masaż znam od podstaw w jednostkach chorobowych bądz taki mądry renegatx (http://www.arachnea.org/forum/member.php?u=8527) i znajdz mi prace w zawodzie za 2000 netto, Polska jest jedynym krajem gdzie w medycynie tylko lekarz ma kasy po uszy, kraj jest porypany !!! pracowałem na SPA gdzie w świecie pieniądze sie kosi a u nas syf i tyle :/ w takim Amberbalric 4* jeden z najsłynniejszych hoteli w Polsce, wiecie jakie tam przebicie mają cenowe ?? coca cola w butelce 0,3 gdzie kosztuje w sklepie 1zł to u nich 8zł-10zł za wynajem na jedną noc pokoju 2 osobowego koszą 500 złoty z kawałkiem a pokoi mają ponad 200 przy pełnym obłożeniu w sezonie gdzie ponad 400 osób w hotelu w ciągu jednego dnia mieszka, wiecie ile płacą pracownikom ?? 1450 zł brutto, wszystkim tak samo, recepcji, kucharzom, masażystom jedynie biura mają wiecej.

bardzo dobrze że listonosze i inni pracownicy poczty podnoszą głowe i walczą o swoje ja ich w 100 % POPIERAM

renegatx (http://www.arachnea.org/forum/member.php?u=8527) - nic do ciebie nie mam ale zirytowała mnie wypowiedz że prace za 2 tysiaki można znaleźć spokojnie ot tak

//Ortografia, ortografia, ortografia - aspoleczna

renegatx
10-06-2008, 09:24
@Muminek24:
Rozważałem opcję wyjazdu na pomorze, jest tam grupa moich znajomych. I jakoś nikt z nich nie narzeka. Pracują w zawodach wyuczonych lub nie, ale wszyscy zgodnie mnie zapewnili że nie ma problemu znaleźć roboty za około 2 tys. Ostatecznie nie wyjechałem, bo tu dostaję więcej.

Większość moich znajomych ze studiów pracuje za pieniądze nie mniejsze niż 1700. Jeżeli kogoś pokusi wyjechać do Warszawy to zarobki zaczynają się od 2500. Tam też mam znajomych i też nie narzekają.

A co do pocztowców, to często oglądam wiadomości na Polsacie i nie słyszałem o strajku. A ostrzeganie klientów, kilka dni wcześniej, że nadawana paczka może nie dojść rozwiązało by mój problem. Bo dostał bym to kurierem.

info-0
10-06-2008, 11:57
W Warszawie 2500zł to śmiech na sali. Uwierz mi. Nawet 8000zł nie pozwala na dobre życie (sam wynajem mieszkania to 2000-3000zł!) + w Warszawie ceny są nieco wyższe niż w innych regionach Polski :). Wiem z autopsji :p.

Przepraszam muminek24 ale kpisz. Popatrz na ofertę InPost, który ma ceny niższe niż Poczta Polska, na rynek polski chce też wejść Deutsche Post... A obecnie GLS ma bardzo korzystne ceny.

Poczta Polska łaski nie robi, że paczki i listy roznosi. Jakby zbankrutowali nikt by za nimi nie płakał. Przez nich duże firmy ponoszą bardzo duże straty i część z nich powiedziało po tym strajku finito. Także Poczta strzeliła sobie w stopę :].

Ja mam tych ludzi też dość. Tylko w takim kraju jak Polska może taki moloch funkcjonować, ba do tego prawo będzie ich do 2011 roku chronić -.-.

Aha i z tego co oglądałem na TVP (w ogóle kto jeszcze publiczną TV ogląda?!) strajk ogłoszono w... Niedzielę :p.

Podwyżek nie dostaną, bo nie zasługują, nie wypełniają swoich obowiązków, w dupie mają klientów, nieterminowo dostarczają listy i paczki, tak można mnożyć...

Twardy
10-06-2008, 12:04
strajk miał być od 5 maja, tak go zapowiadano, ale potem nie słyszałem już nic na ten temat i nagle boom...

ich strajk mnie już strasznie drażni, sam ponoszę koszty tego dziadostwa, ale ponoć poczta polska uznała ten strajk za nielegalny więc jak im nie zapłaci to może się ruszą.
Ja rozumiem np. strajk nauczycieli- wykształceni ludzie którzy zarabiają śmieszne pieniądze za ciężką pracę, uważam, że im się podwyżki należą.
A poczta to złodzieje i olewacze, jak już wspomniałem, wszystkie podwyżki których nie ma wynagradzają sobie tym co ukradną z nie poleconych paczek.

Co do pracy za ponad tysiąc...
koleżanka pracuje w Media Markt na pół etatu za 1100, we Wrocławiu koleżanka pracuje w sklepie w piątki i weekendy i ma 1500, ja sam miałem osobiście propozycje pracy w restauracji we Wrocławiu za 2100 + napiwki, a tak co do masażu, to na wiosce u mojego ojca mieszka emerytowany policjant który robił jakiś gówniany kurs na masażystę (zwykły kurs!!) i wyciąga na wsi 5000zł miesięcznie z leczniczego masowania starych bab :)

esien
10-06-2008, 13:00
Jeżeli kogoś pokusi wyjechać do Warszawy to zarobki zaczynają się od 2500.

Tak ? :D to ja zyje w innej warszawie chyba :)

Tam też mam znajomych i też nie narzekają.

A i owszem wyzyja jak przyjada w 10 i wynajma 1 mieszkanie (kawalerke) :D

renegatx
10-06-2008, 13:16
Sam byłem na kilku rozmowach kwalifikacyjnych i 2500 mógł bym dostać na okresie próbnym jeszcze. Dodam że nie jestem jakimś tam wymiataczem, czy po prestiżowej szkole. Ot zwykły informatyk jakich kilkuset kończy studia co roku. Kolega, który kończy w lutym te same studia co ja, wybrzydza już w tym momencie w ofertach w Warszawie jak w ulęgałkach. Aktualnie ma zapewnioną pracę za 3500 jak tylko skończy studia i szuka dalej.

Mieszkania rzeczywiście są dość drogie, ale poza centrum można kawalerkę za rozsądną cenę znaleźć, ewentualnie jakieś większe z kimś do spółki.

A tak nawiasem to chyba zboczyliśmy z tematu, zaczęliśmy od strajku PP, a teraz dyskutujemy o rynku pracy. Ja zdania nie zmienię w Polsce można zarabiać całkiem nieźle (ja przynajmniej nie mam powodów do narzekań). Jak pocztowcy uważają, że mają za mało to niech poszukają czegoś innego. A jak chcą strajkować to nie w taki sposób, żeby zwykli ludzie, co nie mają nic do tego na tym cierpieli. Wystarczyło poinformować o tym trochę wcześniej i ostrzegać przy przyjmowaniu przesyłek, że będzie strajk i sugerować inną firmę.

Muminek24
10-06-2008, 14:29
cały czas ostrzegali że będzie strajk, a co do wypowiedzi że "kto dziś ogląda państwowe tv ?" właśnie jakbyś oglądał to byś wiedział :) a rynek pracy dotyczy właśnie poczty polskiej, ja na nią nie narzekam zawsze paczki dostawałem w terminie :) z Czech w 5 dni doszła :) chłopak przyleciał jeszcze w sobotę 8:00 rano, ja miałem opóźnienia ale zawsze okazywało sie że to wina wysyłającego była, jak dostajecie paczkę to zwróćcie uwagę na datę nadania, bo może koleś ściemnia że wysłał, ja kiedyś czekałem 3 tygodnie na roślinkę, na poczcie narobiłem rabanu i ściemniłem że to skorpiony i że sami stwarzają zagrożenie dla siebie, przepraszali i obiecali że zadzwonią jak tylko paczka pojawi sie u nich, w rzeczywistości okazało sie że koleś wysłał paczkę tydzień po mojej wizycie na poczcie dopiero i ja niepotrzebnie myłem głowę kobiecie w okienku, a czarne owce zawsze i wszędzie sie trafią, zauważcie, że ci co kradną to długo na poczcie nie pracują :) do mnie przychodzi ten sam listonosz od około 20lat zaczynał jako młody chłopaczek i nie mogę na niego narzekać :D

ps. emerytowany policjant po kursie zarabia 5 tysiaków na wsi miesięcznie ?? uwierz mi ściemnia bo chce uchodzić, że jest kimś :) nawet jak ma wcześniejszą emeryturę to kręgosłup mu wysiada i sam potrzebuje masażu, musiał by masować po 10 godzin dziennie non stop i kosić za masaże po 100 :) teraz najniższe ubezpieczenie jakieś 700... parę złotych od tego jeszcze odjąć jakieś18-19 % podatku hehe po prostu nie wierze, że zarabia 5000 miesięcznie :) ludzi na wsi nie stać na takie używki no chyba że Leppera :D

jeszcze jeden przykład, koleś oblał egzaminy na masaż, żeby móc pracować zapłacił za kurs masażu, ma papier, i pracuje za 1500 brutto czyli na rękę na życie dostanie jakieś około 1050 zł pracodawca go zwalnia, a ja jeszcze umiem masaże indonezyjskie, gorącym miodem i gorącą czekoladą, skończyłem szkołę medyczną i nikt po kursie mi nie dorówna a pracodawca daje mi tą samą stawkę, głąba bez szkoły traktuje tak samo jak mnie, to istne złodziejstwo, u nas sie robi powoli rynek pracy jak w Anglii, zatrudnią tego co sie zgodzi za mniej, tak więc w 100% popieram Strajk Poczty Polskiej :)

i SPRZECIWIAM SIĘ STRAJKOM SŁUŻBY ZDROWIA

//ORTOGRAFIA! - aspoleczna

info-0
10-06-2008, 15:37
Stary ty to nawet nie powinieneś nic dostać. Jak ty w ogóle szkoły ukończyłeś z taką ortografią? Zastanawiające ;).

In Post obecnie jest dużo tańszy niż Poczta Polska a usługi ma nie gorsze niż oni :). Także radzę korzystać z ich usług :).

Lojty
10-06-2008, 15:45
Ja siedziałem ciągle w domu i sprawdzałem nawet w skrzynce i nic nie było, w końcu się wkurzyłem i pojechałem na pocztę, oczywiście bez awizo bo nic nie dostałem. Na poczcie mówię że oczekuje przesyłki od środy, a ona do mnie z pretensjami gdzie mam awizo, grzecznie jej odpowiedziałem że żadnej informacji o przesyłce mi nie zostawiono, a także jej powiedziałem że w domu byłem całymi dniami, więc nie możliwe żeby ktoś był. W końcu ruszyła swój ciężki zad i poszukała, przesyłka ponoć była na drugi dzień, ale nikogo nie zastano..... Od środy przynajmniej 3 osoby były non stop w domu, więc bardzo dziwne że nikogo nie zastali...

renegatx
10-06-2008, 16:01
No szczyt po prostu. Czekałem na przesyłkę poleconą tydzień. Wysłana w poniedziałek, więc mimo braku awizo we wtorek byłem już na poczcie zapytać (i każdego następnego dnia też). Wczoraj nareszcie w skrzynce znalazłem awizo. Poszedłem na pocztę, pokazuje awizo, kobitka kombinuje coś przy kompie, za mną już rośnie kolejka równie szczęśliwych klientów. Po kilku minutach mówi, że nie ma takiej przesyłki, a to awizo jest z września 2006 roku(09.06 :|). No to grzecznie tłumaczę, że dostałem je wczoraj "DZIEWIĄTEGO CZERWCA". Ona na to że "NIE MA TAKIEJ PRZESYŁKI, A AWIZO JEST STARE". Tu spokój mnie opuścił uniosłem głos i trochę mnie poniosło więc nie będę cytował :] Ale dodam że znalazła w koszyku, obok biurka w jakieś 15 sekund. Ostatni raz korzystałem z usług PP

Reńka
10-06-2008, 16:03
No bo po co się ma rozglądać? Żeby jej się fryzura przypadkiem popsuła? :/

haxxproxx
10-06-2008, 16:17
Na mojej poczcie powiedzieli, że paczka może być w większym mieście, którego podlegamy. Tak było. Paczka była na tej "ważniejszej" poczcie :)

niufel
10-06-2008, 16:20
We wszystkich cywilizowanych krajach ZAPOWIADA się strajki, i nie "być może", "zobaczymy", "prawdopodobnie" ale kilka tygodni wcześniej tak by do wszystkich dotarło, a panience pocztówce przy okienku (tak wychwalanej przez Muminka24) jęzor by przecież nie odpadł gdyby wspomniała komuś kto usiłuje wysłać paczkę, że może nie dojść i dlaczego!!! I jeszcze jedno w cywilizowanych krajach strajk jest ogłoszony specjalną info na drzwiach poczty i przy każdym okienku!!!! Tak trudno było wywiesić byle świstek, nikt mi nie powie, że nie jest to ewidentne olewanie klientów. Kraj to ludzie i nie zmieni się on na cywilizowany, gdy ludzie w nim mieszkający nie wykażą się odrobiną kultury.

Froks
10-06-2008, 17:37
Ja dzis w swoim miejscie widziałem listonosza =O.
Ja mógłbym w wakacje pracowac miesiac nawet za te 1500zł, wkoncu to sa juz dobre pieniadze dla 17nasto latka ;).

snarf
10-06-2008, 18:02
Renegatx ty się utrzymujesz buhahahaha i jeszcze stypendium 3000 zł dobre jestem ciekawy gdzie ty typie się uczysz buhahahaha. Jakbyś liczył na siebie a nie na notatki od kolegów to byś zdał na 5 a skoro nie chciało się chodzić na zajęcia to jest 3 i w dodatku tuma.... jesteś. Za co ty stypendium dostajesz bo napewno nie za stopnie. Nikomu nie życze źle ale mam nadzieje że kiedyś znajdziecie się w takiej sytuacji i w tedy napewno będzieci inaczej pierdzieli. A i jest jeszcze druga strona medalu, jesteście tacy cwani to czego szkoda wam bogole kilku złotych na kuriera, bo was nie stać i najlepiej jechać na poczte bo oni strajkują a wy tacy jesteście biedni oj jak mi was szkoda buhahahahaha. Jeszcze jedno żadnen z was nie płaci za paczke jako przesyłke żywe zwierze bo jest za droga tak jak kurier dla was, tylko najtańszy polecony, tak więc z własnej głupoty nie możecie się ubiegać o swoje, wystarczy ubezpieczyć paczke i wszystko da się odzyskać ale skoda kaski bogolą (raczej bidoką bo bogoli stać na kuriera) buhahahahaha Umiecie tylko klepać i cwaniakowac na forum śmiać mi się z was chce. STRAJKUJ POCZTO I DOMAGAJ SIĘ SWEGO A NARÓD NIECH CIERPI BO GO NIE STAĆ NA KURIERA buhahahahaha

Twardy
10-06-2008, 18:15
snarf, wydaje mi się, że dostałeś jakiegoś dziwnego ataku przed komputerem...

3000zł były wyliczone całościowo, bo je się wypłaca cały rok licząc średnią z roku poprzedniego... niektórzy się domyślili.

ja sam się utrzymuje za 700zł miesięcznie i jeszcze 20 pająków i skorpiona wykarmiam :)
co do studiów... ciekawe co ty studiujesz, że udaje Ci się opracować wszystkie notatki samemu, ja choć staje na głowie nie potrafię jak i 200 innych studentów mojego kierunku :)

zganiasz winę na to, że nie dochodzą do nas paczki? To może poczta powinna wprowadzić opłatę "jeżeli chcesz aby paczka w ogóle do Ciebie doszła dopłać 10 zł za każde 100zł wartości przedmiotu"
zauważyłeś snarfiku, że tutaj ludzie protestuję tutaj przeciwko nie spełnianiu PODSTAWOWYCH powinności poczty.

a co do sytuacji... ja się ciężko uczę po nocach, czasem nie śpię, biegam i załatwiam co mogę, co niektórzy ze znajomych biorą kredyty studenckie, żeby nie biegać z torbą z listami albo stać w okienku :)

STRAJKUJ POCZTO, UPADNIJ I DAJ WEJŚĆ FIRMĄ RZETELNYM, BO NARÓD JUŻ CIĘ NIE CHCE!! :)

renegatx
10-06-2008, 18:55
Renegatx ty się utrzymujesz buhahahaha i jeszcze stypendium 3000 zł
Na zaocznych też są stypendia, 5 miesięcy po 600 = 3000 (z matmy to ty raczej orłem nie byłeś, może pomogło by używanie obu szarych komórek na raz, zamiast na zmianę buahahaha)

Jakbyś liczył na siebie a nie na notatki od kolegów to byś zdał na 5
To były moje notatki, pożyczyłem je koledze i mi je odsyłał.

skoro nie chciało się chodzić na zajęcia to jest 3 i w dodatku tuma.... jesteś.
Chodziłem, i dlatego mam 3, a nie 2. A co myślę o Tobie zmuszony jestem przemilczeć z powodu regulaminu tego forum.

ciekawe co ty studiujesz, że udaje Ci się opracować wszystkie notatki samemu, ja choć staje na głowie nie potrafię jak i 200 innych studentów mojego kierunku

Racja, akurat ten przedmiot był wyjątkowa łatwy, ale zwykle łączyliśmy się w jakieś grupy żeby opracować dobre materiały na egzamin.

snarf
10-06-2008, 19:18
Twardy ty utrzymujesz się za 700 zł które dają ci starzy na studia z czego płacisz za akademik 150 zł reszta na imprezki czy co tam innego, a spróbuj utrzymać rodzine za 1200 zł zapłać rachunki (wiesz co to są rachunki???), kup jedzenie, kup ubrania dzieciom. Wiem jakie są zasady wypłacania stypy ale 600 zł to chyba musiał by mieć same celujące oceny za taką kase a takie osoby mają notki porobione a nie czekają na innych i nie wal mi tu że takie ciężkie studia że notek się nie da zrobić bo trzeba być ułomnym żeby nie dać rady.
Dziwi mnie w ogóle to że przesyłki do was nie docierają bo ja otrzymuje listy codziennie, piszecie o jakości a co wy robicie, wysyłacie żywe zwierzęta poleconym jak jakieś papierki, opłaćcie przesyłke jak należy a dostaniecie to za co zapłaciliście a jeśli wam nie odpowiada to wysyłajcie gdzie indziej i po sprawie.
Co do moich studiów to na pewno nie kończyłem jakiego marketingi i zarządzania czy innych pierdułek które kończą wszyscy, a żeby mieć problemy z notatkami to niestety trzeba było uczyć się w podstawówce szybkiego pisania i czytania ze zrozumieniem a nie na studiach tworzyć grupy samopomocy dla nieudaczników.
Renegatx wypowiedz się na mój temat chętnie posłucham kolesia z płocka wy tam nawet porządnej uczelni nie macie, a moja jedna szara komórka lepiej działa niż tysiąc twoich.
Twardy a ty widze z włocławka hmm to sporo wyjaśnia i studiujesz pewnie na uniwersytecie olsztyńskim tam rzeczywiście jest wysoki poziom buhahahahaha to ty niezły typ jesteś jak sobie tam nie dajesz rady za jajaka skończyłeś podstawówke???

//Ortografia - aspoleczna
//Uważaj na słowa - BadBekon

Froks
10-06-2008, 19:45
@Snarf
Nie no Ty pewnie konczyłes Harvard.Krytykujesz innych, a sam pewnie ledwo rade dajesz, postaraj sie zrozumiec innych."Kazdy inny wszyscy równi".
@temat.
W listowniku znalazłem dwa listy :), cos zaczyna sie dziac ;d.

Twardy
10-06-2008, 19:57
hehe... no snarfiku, studiuję na UWM- Medycynę weterynaryjną- sprawdź sobie poziom tego kierunku :)

akademik za 150 zł??? gdzie są takie fajne akademiki? Ja płacę akurat 250 za stancje :) i tak najtańsza :)
widzę, że patrząc na miasta jesteś w stanie ocenić kto jest kim :) Bravo Świdnik! :)

czy ktoś może wie kiedy planowane jest zakończenie strajku??

info-0
10-06-2008, 20:26
snarf a czy ktoś tych ludzi zmuszał do pracowania na poczcie? Nie. To są ludzie którzy nie mają nawet wyższego wykształcenia... A po czym to stwierdzam? Nawet prostego liczenia nie potrafią wykonać w głowie, bez kalkulatora ani rusz :D.

Spoko spoko znam ludzi co muszą 2 dzieci + mieszkanie za 1200zł brutto opłacić... Nie jest łatwo.

Skończyłeś jaką uczelnię, bo ortografia to jest u ciebie straszna i nie zasłaniaj mi się tu papierkiem, bo w końcu na porządnej uczelni takie coś nie funkcjonuje :D.

Wiesz, ja nie pracuję dla nikogo i to mi się podoba, jestem niezależny, prowadzę własną działalność i wiem, co to znaczy dla klienta olanie go jak to właśnie zrobiła Poczta Polska. Za granicą pracownicy strajkujący wylecieli by na zbity pysk a na ich miejsce rekrutacja nowych, nie wierzysz? Poczytaj :).

To samo tyczy się lekarzy notabene. Oni też strajkują, ale z tego co wiem nie mają do tego podstaw (te 2500zł co oni gadają, że zarabiają, nie wierzcie w to). Z resztą jak to jakiś mądry facet powiedział: "Pokażcie mi biednego lekarza."

Dobra to wątek o Poczcie Polskiej... Więc kontynuując jak mówiłem wcześniej: ludzie zaczynają się przerzucać na InPost (który ceny ma NIŻSZE niż Poczta Polska) czy tanim kurierem typu UPS czy GLS. Mnie stać na kuriera. Ba nawet uważam, że im więcej PP będzie strajkować tym lepiej firmy kurierskie zaczną zarabiać obniżając stawki :).

Wbrew pozorom, Poczta Polska nie jest tania. Jak na swoje standardy jest bardzo droga (niedochodzące terminowo paczki czy papiery, renty, emerytury, nie zostawianie awizo, etc). Psia krew czemu na zachodzie może wszystko normalnie funkcjonować? Hmm pomyślmy, bo ludzie w Polsce są leniwi ot co.

Muminek24
10-06-2008, 20:38
a co do pań w okienu to wystarczy być miłym, dzień dobry itp. i poprosić o pomoc bo pierwszy raz wysyłam polecony z priorytetem :) a pani miła mówi że lepiej zwykłym poleconym to w segregatorniach strajkują i nie opłaca sie przepłacać bo pewnie i tak będzie opóźnienie do czasu aż znajdą zastępstwo w w segregatorni :)

co do mojej ortografii to w każdej szkole byłem zwolniony :)

jeszcze pani w okienku, dziwisz sie że mówi że takiej paczki nie ma ? jak komputer pokazuje że nie ma to ci powiedziała że nie ma :) pewnie jakiś kretyn u góry postanowił zaoszczędzić i wydał stare druczki, jak podałeś druk z numerkiem z 2006 to nie ma co sie dziwić że komputer wariował :) ale to wina tych na górze a nie panienki z okienka, bo każdy drze ryja na nią jak coś mu nie pasuje ale nie pofatyguje sie aby iść i nawsadzać dyrektorowi działu, albo chociaż porządne pismo wysłać z zażaleniem i niezadowoleniem usług. ten Strajk pokazuje że to właśnie szefostwo jest zależne od małych pracowników a nie na odwrót, wystarczy że jedna komórka odmówi posłuszeństwa i wszystko leci na ryj. jak pani w okienku zastrajkuje to nie nadasz listu ani paczki, opłat nie zrobisz tylko będziesz musiał do banku lecieć, mandatu też nie itp. a banki pobierają większe pieniążki niż poczta :)

Jesteście źli że jest strajk, niech każdy umówi się na wizytę z lokalnym dyrektorem poczty, i mu opowie o swoim zawodzie jaki mu PP sprawiło :)

Snarf - porządny realizm :)

//ORTOGRAFIA! Przykro mi, ale ja Cię nie zwolnię z ortografii, a za to polecam przeglądarkę Mozilla Firefox - sprawdza błędy. Na pewno Ci się przyda ;) - aspoleczna

snarf
10-06-2008, 20:57
@Snarf
Nie no Ty pewnie konczyłes Harvard.Krytykujesz innych, a sam pewnie ledwo rade dajesz, postaraj sie zrozumiec innych."Kazdy inny wszyscy równi".
@temat.
W listowniku znalazłem dwa listy :), cos zaczyna sie dziac ;d.

Poruszyłeś ważny temat, postaraj się zrozumieć innych, a ty rozumiesz tylko siebie. Ja już studia mam skończone i to dwa kierunki jak ty skończysz jeden to możemy porozmawiać.

Info-O na poczcie większosć ludzi ma wyższe wykształcenie, tylko nie chodzą z tym wywieszonym na szyi jak ty, a tak wogóle to tym masz jakieś studia??? Ortografi na tym forum zawsze jest do bani i nie czepiaj się pierduł tylko podaj argumenty. Jesteś niezależny, czyli zarabiasz sporą kase i nie stać cie na kuriera, bo tych ludzi nie stać za te pieniądze żeby wyżywić rodzine, twojej pewnie się przelewa ale jakbys zarabiał tyle co oni to byś inaczej gadał. Większość tych ludzi tam pracuje bo musi nie dlatego że chce, poprostu musza utrzymać rodziny. Nie każdy miał bogatych rodziców co mu pomogli firme założyć bo wątpie żebyś się od zera dorobił. Pozdrawiam tych którzy rozumieją obie strony a nie tylko jedna i dbaja tylko o swoją du... Mam nadzieje że wam kiedyś też się przytrafi taka bida jak pracownikom poczty polskiej ale wtedy to ja się będe z was śmiał i gromnim śmiechem buhahahaha

Zawau
10-06-2008, 21:03
Sory, ale nie mogę na to patrzeć. Może i masz stwierdzoną dysortografię, ale pisanie postów wpierw Wordem może zaradzić takim kwiatkom.

opuźnienie - opÓźnienie
niema - czasowniki z NIE piszemy oddzielnie
góże - góRZe
dże - taka pisownia w ogóle zmienia sposób odczytywania słowa, powinno być drze
hociasz - chociaż
pożądne - porządne
odwrut - odwrót
komurka - komórka
odmuwi umuwi - wyrazy z cząstką ÓW przez ó (aczkolwiek wyjątki są takie jak zasuwać czy skuwać)

Wystarczy, że przed zapisaniem większości słów się zastanowi, jaka zasada determinuję jego pisownią, a już na pewno przeczytanie zapisanego słowa na głos (tak jak z tym "dże"). Pamiętajmy , że papierek nie zwalnia od pracy nad sobą. Pozdro.

info-0
10-06-2008, 21:05
O dziwo synku firmę założyłem sam dostając dotację z UE :). Tak mam skończony 1 kierunek a do września tego roku skończę drugi.

Oni mają wyższe wykształcenie? Śmiesz żartować ;). Wiem jak jest na poczcie. Znam to od środka. Ehem większość ludzi tutaj wyobraź sobie stać na kuriera, bo przy ofercie PP nie wychodzi dużo drożej (18zł paczka GLSem, vs 10-12zł Poczta Polska). Lepiej chyba dopłacić nieprawdaż? :p.

I jeszcze raz powtarzam jakby byli dobrzy w swoim fachu nie pracowali by na Poczcie, widać słabo im w szkole szło :D.

Reńka
10-06-2008, 21:48
Te baby, co siedzą w "akwariach", zarabiają 1600 zł za udzielanie informacji, sprzedawanie znaczków i przybijanie pieczątek. Kobiety pracujące w "Luxach" zarabiają tylko 1000 (jak dobrze pójdzie), a pracują także w niedzielę od 8 do 20 - mam w rodzinie taką kobietę i proszę mi wierzyć, że ich obowiązki nie są lżejsze, niż w pracy niejednego pracownika fizycznego płci męskiej... I gdzie jest sprawiedliwość?

ps. Niedługo cała Polska będzie strajkować.

info-0
10-06-2008, 22:17
Uwaga:

http://www.poczta-polska.pl/aktualnosci.php?id=13643

Proszę czytać. Mnie ręce opadły. Co za gnoje! Śmiecie! Takiego wała jak podwyżkę dostaniecie już my Wam zrobimy samosąd...

Reńka
10-06-2008, 22:22
Ogranicza mnie cenzura :/.

Nie wiedziałam, że tak można! LOL

Adsy
10-06-2008, 22:24
przetarg publiczny
Harmonogram licytacji:

To znaczy że będa otwierać paczki i wystawiać na licytacje? o.O Nie rozumiem ;P

słodki
10-06-2008, 22:25
dzięki, mi wystarczy ta ilość strajków, która jest teraz ;/ PP przegina ale na szczęście są jeszcze firmy kurierskie, właśnie skończyłem porównywać szczegółowo oferty naszych kurierów i chyba się przerzucę..szczególnie w perspektywie rychłej sprzedaży patyczaków. Wczorajsza wizyta na poczcie już przelała czarę goryczy, wysyłałem cztery paczki z roślinami owadożernymi i Pani chyba potwierdziła zachowaniem swój wygląd-każdą paczkę wręcz rzucała za siebie ;/ strach pomyśleć co by było gdyby to były pająki albo wcześniej wspomniane patyczaki, oznaczenie "żywe zwierzęta" ostatnim ratunkiem :[ info-O ma chyba rację, paradoksalnie możemy dobrze wyjść na tych strajkach bo w rezultacie (dużo lepsze jakościowo) usługi firm kurierskich mogą trochę potanieć, poczekamy zobaczymy :)

co muszę zrobić żeby móc poprawiać ortografię na forum? ;x

Cyriocosmus
10-06-2008, 22:44
To znaczy że będa otwierać paczki i wystawiać na licytacje? o.O Nie rozumiem ;P

Tu nie chodzi o wszystkie przesyłki a raczej o te, które nie mogą dojść do odbiorcy np. z powodu niedokładnie napisanego adresu na paczce itp. Tak ja to rozumiem...

Froks
10-06-2008, 22:49
Ehh, chca odrobic kasiore za strajk ! >.<'
Poruszyłeś ważny temat, postaraj się zrozumieć innych, a ty rozumiesz tylko siebie. Ja już studia mam skończone i to dwa kierunki jak ty skończysz jeden to możemy porozmawiać.
I widzisz, kto tu rozumie innych ?! TY na pewno nie !
Jezeli nie chcesz gadac, ze mna bo nie mam studiów to jestes skonczonym ....(dokoncz sobie sam !).Panuje wolnosc słowa i kazdy ma szanse powiedziec to co mysli, a nie ze ja nie mam swistków i nie moge z Toba rozmawiac.Tak samo mówiła moja była nauczycielka od polaka, jak sie jej wytkneło bład to mowiła "Jak skonczysz studia to porozmawiamy" i przez takie gadki została wyrzucona ze szkoły.Wiadomo sa ludzie po studiach i pracuja na PP, a wiecie dlaczego ? bo panstwo nie zapewniło im godnej pracy po studiach, to wzieli to co mogli czyli prace listonosza.

skala
11-06-2008, 00:11
Wracając do tematu...
InPost nie strajkuje i normalnie doręcza paczki? Bo w tym kotle już sam się pogubiłem...

Kazio
11-06-2008, 00:32
Nie spierajcie się o zarobki itp.
Napiszcie coś co się przyda i pomoże.

Forum allegro na którym możemy zobaczyć która poczta strajkuje.
http://allegro.pl/phorum/list.php?f=364

Muminek24
11-06-2008, 01:22
Paczki pójdą pod młotek tylko te które nie posiadają adresu nadawcy, bo jeśli z jakichś przyczyn nie została dostarczona to wraca do nadawcy tak jak listy :)

TaSaK
11-06-2008, 01:25
przegladalem forum allegro z linka podanego przez kazia i zobaczcie ciekawy filmik o poczcie polskiej :

http://video.google.com/videosearch?client=opera&rls=pl&q=poczta%20kradnie&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=utf-8&um=1&sa=N&tab=iv#

Muminek24
11-06-2008, 01:37
hehe czarna owca wszędzie sie trafi :) ale co do tego że zarobić tak można kilkadziesiąt tysięcy dziennie to nie wierze :) i co za matoł wypisuje na paczce jej wartość ?? to tak jakby napisał "Ukradnij mnie" tak więc na paczce zawsze najlepiej napisać "jadowite pająki" i nakleić naklejkę z trupią czachą :) nikt jej nie ruszy ;)

x_warrior
11-06-2008, 01:38
Uwaga:

http://www.poczta-polska.pl/aktualnosci.php?id=13643

Proszę czytać. Mnie ręce opadły. Co za gnoje! Śmiecie! Takiego wała jak podwyżkę dostaniecie już my Wam zrobimy samosąd...

Jak miałbym opisać to co sobie pomyślałem jak to przeczytałem, myślę że dostałbym bana permanentnego na forum :D

artykuły pochodzące z niedoręczalnych przesyłek pocztowych
Czyli zapewne zagubionych, z zamazanym adresem, tych po które nikt sienie zgłosił bo awizo nie dostał itp. ehh. coraz bardziej jestem przekonany do kurierów.
A filmik stary, już widzialem :)

Reńka
11-06-2008, 01:39
O.o

Nie miałam pojęcia, że takie rzeczy się dzieją w Poczcie :/
Chyba zrezygnuję na dobre z ich usług.

Sad_Mad
11-06-2008, 01:44
Uwaga: http://www.poczta-polska.pl/aktualnosci.php?id=13643 Proszę czytać. Mnie ręce opadły. Co za gnoje! Śmiecie! Takiego wała jak podwyżkę dostaniecie już my Wam zrobimy samosąd...
O jasna cholera!
Nie wypowiadalem sie w tym temacie, ale to co podales info, to juz absolutna przeginka. :/
Wiecej juz tutaj nie napisze, bo mi zarzuca ze jako osoba nie utrzymujaca sie sama nie mam prawa glosu ;D. (moze i po czesci to racja ;D)

rivc
11-06-2008, 07:38
O jasna cholera!
Nie wypowiadalem sie w tym temacie, ale to co podales info, to juz absolutna przeginka. :/
Wiecej juz tutaj nie napisze, bo mi zarzuca ze jako osoba nie utrzymujaca sie sama nie mam prawa glosu ;D. (moze i po czesci to racja ;D)
Licytacje o ktorych napisal info (widze, ze z braku umietnosci czytania/rozumienia niektorych osob - strasznie wstrzasnely) sa prowadzone od wielu lat i nie widze w tym nic dziwnego. Podobnie rzecz sie ma do czesci przechwyconych towarow na granicy...
Czytam ta wasza "dyskusje" prawie od poczatku i co niektore wypowiedzi wolaja o pomste do nieba ;)

Muc13k
11-06-2008, 09:59
Strajk na poczcie ma także pozytywne cechy :D Nie dochodzą rachunki :D

Ludzie a za licytacja to przesyłek NIEDORĘCZALNYCH a nie NIEDORĘCZONYCH. Sprzedają te, których nie da się odczytać adresu itp. Te, których nie odebrano zostają odesłane do nadawcy...

blavod
11-06-2008, 11:33
Ludzie a za licytacja to przesyłek NIEDORĘCZALNYCH a nie NIEDORĘCZONYCH

Wszystkie rachunki i tak będzie trzeba kiedyś opłacić, więc nie ma się z czego cieszyć ;) A jaki problem odpowiednim płynem (nawet czasem wodą) rozmazać adres tak by uznać paczkę za niedoręczalną? Moje zaufanie do poczty polskiej dramatycznie spadło.

PS.
Od razu zaznaczam że od półtora roku utrzymuję się sam, a jeśli chodzi o studia to jestem na etapie oddawania pracy licencjackiej ;)

renegatx
11-06-2008, 12:03
Renegatx wypowiedz się na mój temat
Twój poziom intelektualny nie zachęca mnie do dyskusji z Tobą. Ale niech będzie jeszcze raz Ci odpowiem:

trzeba było uczyć się w podstawówce szybkiego pisania i czytania ze zrozumieniem
A może ortografii? I nie wal mi tu ściemy o dysortografii, bo też mam taki świstek, ale nigdy tego nie używałem (z wyjątkiem matury z polaka, i nie chciałem być zwolniony z ortografii, tylko poprosiłem o słownik). Wystarczy Word (Open Office jak wolisz jest darmowy), albo Firefox i odrobina chęci.

Twardy ty utrzymujesz się za....
Trochę kultury też by Ci nie zaszkodziło. Mozę: "Twardy Ty utrzymujesz..."
A w dodatku wyśmiewasz się z ludzi i ich obrażasz. Gdzie są moderatorzy?? \\Tez tu sa :) - Adsy

Więcej nie napiszę na ten temat, bo nie chcę mi się zniżać do Twojego poziomu.

Co do tematu, to w Płocku już chyba w ogóle nie strajkują, bo nawet flagi pozdejmowali, a wczoraj dostałem rachunki.

\\Prosilbym nie dyskutowac o waszych "poziomach intelektualnych", gdyz moze sie to skonczyc ostrzezeniem za obraze uzytkownika - Adsy

info-0
11-06-2008, 12:12
Hmm tak to są paczki niedoręczalne, ale wiecie, jak poczytacie o matactwach poczty polskiej to wam mina zrzednie. Oni potrafią oszukiwać do tego okradanie paczek jest dość nagminne...

Aha ktoś napisał o pisaniu wartości paczki, zamawiacie coś z zagranicy może? Są sklepy np. w USA które piszą cenę produktu w środku, a to po to by cło zapłacić w Polsce (mówię tu o częściach elektronicznych).

No i jak w/w kolega Poczta może zrobić z paczką wszystko (nie raz dostawałem paczki z rozmazanym adresem nadawcy!!). Mogą powiedzieć, że deszcz spadł i się adresy rozmazały... Heh. Zaufanie do PP z każdym strajkiem jest coraz mniejsze wśród ludzi, taka jest prawda.

zdzisław
11-06-2008, 12:33
Myślę że powinnismy solidarnie zrezygnowaćz usług poczty. tylko na tym tracimy a kurier ma podobne ceny. nawet identyczne. terrarystów jest masa wiec zawsze to jakies uderzenie w finanse tego cyrku. moze za nami pójdą następni!! pomysł trochę utopijny ale jak oni tak lecą w kulki to po co ryzykowac ?? życie i zdrowie naszych zwierząt oraz nasze pieniądze i nerwy

renegatx
11-06-2008, 12:45
Zamawiałem ostatni kilka rzeczy na allegro i przed kupnem pytałem sprzedających co i jak z wysyłką, w związku ze strajkiem. Kilka osób odpisało mi, że już w ogóle nie korzystają z usług PP i przeszli właśnie na inne firmy.

Muminek24
11-06-2008, 13:37
wszędzie tam gdzie pracodawca płaci minimalnie, pracownicy kradną tak było od zawsze i tak będzie, myślicie że poczta to jakiś wyjątek ? każdy kelner, barmanka, kasjerka wszyscy próbują coś uszczknąć dla siebie, każdy jest poruszony gdy taki incydent dotyczy jego osoby i on sam na tym traci, ale pojedynczych przypadków nie można przypisywać wszystkim pracownikom :) nawet nie wiecie jak często sprzedawca was kantuje np. na rynku gdy kupujecie ziemniaki :) prawie wszyscy gapią ie na wagę ale nic z tego nie wywnioskowują, i co przestaniemy kupować warzywa ? bo daliśmy sie okantować na 1 zł

a co do lania wodą adresów na paczce, to nie polecam pisania mazakiem adresu na niej, są specjalne foliowe koperty do paczek które sie nakleja na nią a adres wkładasz do środka nic ci sie nie rozmaże, ja paczki często dostaje tak opatrzone :) trzeba sie zabezpieczyć :) przed cwaniakami, bo nie kradnie PP dla siebie tylko jakiś pracownik który myśli że jest sprytny i trafił na żyłę złota.

info-0
11-06-2008, 13:45
Hmm w tym sęk. Nie wiem czemu, ale te foliowe torebki często są rozdarte jak do mnie dochodzą :).

Powiem tak: na rynku są cwaniacy to fakt a numery z przekręconą wagą (nie homologowana) są stare jak świat. Jednak człowiek na rynku a pracownik publiczny to mała różnica ;).

Tutaj spodziewasz się rzetelności i jakości a nie fuszerki i okradania. I pamiętajmy: cwani są tylko do czasu, gdy sami nie trafią na większego cwaniaka niż oni sami :]. ("Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie").

Muminek24
11-06-2008, 15:46
u mnie na poczcie zdarzało sie że ktoś kradł ale długo to nigdy nie trwało, zawsze ktoś wpadnie i papa praco :) kiedyś chłopaka wyrzucili bo mu sie nie zgadzały pieniądze z rozliczeniem w papierkach :/ potem sie okazało że to w papierkach był błąd w podliczeniu i kasy nie brakuje ale jak to sie mówi "musztarda po obiedzie"

ps. co do rozdarcia takiej koperty, to do nich nieraz są dołączone papierki które podpisujesz przy odbiorze paczki albo listu, taki papier wraca do nadawcy :) w ten sposób on wie że paczka została odebrana i listonosz wziął pieniądze od ciebie :) jeśli ich nie dostanie to ma prawo kase żądać od poczty a jak oni to wyegzekwują to ich problem muszą dać kase inaczej sąd :)

info-0
11-06-2008, 16:26
Ta i myślisz, że wygrasz sprawę sądową z firmą Państwową? Dobry żart :). Z tego co wiem udaje się to rzadko lub wcale :). To jest Polska właśnie :p.

A to o czym ty mówisz to jest pokwitowanie odbioru i nigdy takiej paczki nie otrzymałem. Wątpię by inni tutaj też takie paczki otrzymali :).

renegatx
11-06-2008, 16:36
W sadzie wygrać można, ale ile to trwa? Rozprawa za rozprawą, apelacje itp.
Moi rodzice sądzili się kiedyś z jedną firmą (niepaństwową). No i oczywiście przeciąganie, nie stawianie się na sprawy, apelacje. Na koniec i tak kasy nie chcieli wypłacić, wiec komornik, procedury. W sumie koło 2-3 lata. Jeżeli chodzi o jakąś większą kasę to owszem, ale za parę dyszek to bez sensu. Zwłaszcza, że trzeba wynająć adwokata i opłacić koszty sądowe, wszystko doliczą do zasądzonej kwoty, ale na koniec :|

Reńka
11-06-2008, 17:22
wszędzie tam gdzie pracodawca płaci minimalnie, pracownicy kradną tak było od zawsze i tak będzie, myślicie że poczta to jakiś wyjątek ? każdy kelner, barmanka, kasjerka wszyscy próbują coś uszczknąć dla siebie
Bez przesady. Moja mama nie kradnie (jest kasjerką i zarabia minimum), nigdy nie było takiego incydentu, z tego co mi wiadomo. Więc nie uogólniajmy, proszę, bo można to różnie odbierać. :)

ps. WaRZywa.

Muminek24
11-06-2008, 17:39
luzik :) jak masz papier w łapce że koleś odebrał paczkę to wcale sie nie ciągnie latami :) poco poczta ma sobie robić złą sławe po to są te papierki :) że by zabezpieczyć sie przed kradzieżą :)

Orlica
11-06-2008, 18:54
Wracając do bezpośredniego tematu - dziś babka na poczcie powiedziała, że jutro podobno kończy się strajk. Mam nadzieję, że to prawda, trochę na paczkę już czekam -.-

słodki
11-06-2008, 19:29
jutro podobno kończy się strajk

"podobno" -to wiele wyjaśnia ;)

podoba mi się ten utopijny pomysł z bojkotem PP wśród hodowców :P jak z Igrzyskami :P

Cyriocosmus
11-06-2008, 19:54
Wracając do bezpośredniego tematu - dziś babka na poczcie powiedziała, że jutro podobno kończy się strajk. Mam nadzieję, że to prawda, trochę na paczkę już czekam -.-

Wątpię... nigdzie o tym ani słowa.

Muminek24
11-06-2008, 19:56
może to koniec w jej rejonie będzie

Cyriocosmus
11-06-2008, 19:59
może to koniec w jej rejonie będzie

Chyba, że tak :) Właśnie czekam na nadaną we wtorek (wczoraj) paczkę z okolic Krakowa. Wcześniej niemożliwe było wysyłanie tam paczek a w tym tyg coś się widocznie ruszyło.

Froks
11-06-2008, 22:11
Dzis dostałem wiadomosc, ze moja paczka została wysłana z okolic Rzeszowa.Ciekawe ile bedzie szła, jezeli dojdzie w piatek to bede bardzo szczesliwy.Wczoraj dostałem dwa listy, jeden z allegro ktory szedł 2-3 dni, a drugi jakis bankowy ;p.

Muminek24
11-06-2008, 22:33
to zależy czy w niektórych placówkach sie dogadali albo czy znaleźli zastępstwo np. cały zespół a nie 1 osobę do segregowania wszystkiego z okolic :)

Sad_Mad
11-06-2008, 23:17
Licytacje o ktorych napisal info (widze, ze z braku umietnosci czytania/rozumienia niektorych osob - strasznie wstrzasnely) sa prowadzone od wielu lat i nie widze w tym nic dziwnego. Podobnie rzecz sie ma do czesci przechwyconych towarow na granicy... Czytam ta wasza "dyskusje" prawie od poczatku i co niektore wypowiedzi wolaja o pomste do nieba
Ta? Nie mialem o tym pojecia, to wiele zmienia.
To juz w ogole sie nie odzywam ;D.

zdzisław
11-06-2008, 23:33
to jak z tym strajkiem wie ktos cos ??? bo juz 10 ty dzien od wysłąnia mojej paczki jutro mija :/

blavod
11-06-2008, 23:42
Poczta zawiesza strajk. Źródło TVN24 więc raczej pewne: http://www.tvn24.pl/0,1553420,wiadomosc.html

Cyriocosmus
11-06-2008, 23:50
No nareszcie :) Tylko teraz jestem ciekawy kiedy dojdzie do mnie moja przesyłka... jak wiadomo zanim poroznoszą to co zalegało w sortowniach trochę minie. Chyba się tak szybko z tym nie pozbierają. Jednym słowem mogą mieć tam teraz niezły bajzel...

Reńka
12-06-2008, 00:35
... Na własne życzenie. A bajzel jest, na pewno! I pewnie będzie jeszcze po strajku... ;)

Muminek24
12-06-2008, 14:03
jak wasze przesyłki będą całe i zdrowe t osie na pewno uśmiechniecie :)

zdzisław
12-06-2008, 14:49
no trzymajmy kciuki :D ale wpo tylu dniach to nie wiem czy pająki przyjdą żywe:mad:

niufel
13-06-2008, 17:31
Kochani, chromcia - miodzio, o której pisałam na samym początku, wysłana w poniedziałek pierwszego dnia strajku dotarła dzisiaj (12 dni) ŻYWA:D, nie wygląda najlepiej ale teraz nawilża się i przynajmniej jest nadzieja!
Życzę wszystkim równie pomyślnego zakończenia strajku:) :) :)
Pozdrawiam

Cyriocosmus
13-06-2008, 18:09
Dziś właśnie przyszła do mnie paczka z Avicularią :) (szła od wtorku) Więc chwała im za to... co nie oznacza, że zmieniłem stosunek do PP.

zdzisław
13-06-2008, 21:35
a do mnie idzie od pierwszego dnia strajku i jakoś dojść nie może . kurrrr :/

freeman
13-06-2008, 23:33
kiedy sie skonczy ten durny strajk :/

Dzis dopiero doszla paczka do Austrii ktora wyslalem 2 tygodnie temu. Do Niemiec jeszcze nie doszla. kolejne wysylalem w ten wtorek. Sam tez czekam ponad 2 tygodnie na paczke z Filipin. Na 100% polowa juz zdechla tam. Nienawidze tych strajkujacych cieci.

zdzisław
13-06-2008, 23:42
no ponoc sie skonczył :p ale mają pewnie tam niezły bajzel

Cyriocosmus
14-06-2008, 00:04
no ponoc sie skonczył :p ale mają pewnie tam niezły bajzel

Nie ponoć :) tylko się skończył.

http://poczta-polska.pl/aktualnosci.php?id=13644

freeman
14-06-2008, 00:05
dzieki zdzisław. i tak ich nienawidze :P

Froks
16-06-2008, 17:14
Mi dzis doszła paczka, ktora szła od srody.