PDA

Pokaż pełną wersję : Film [Piątek] "Atak pająków"

BoBaZ
04-06-2008, 23:54
Piątek (06.06.08) - TVN

"Atak pająków", czyli kolejny kicz :) Ale i tak obejrzę :P

FiletSC
04-06-2008, 23:55
Kolejna komedia do zaliczenia xD

BadBekon
04-06-2008, 23:58
Stara, dobra komedia;] Można się uśmiać.

Reńka
05-06-2008, 01:25
Też już to widziałam kilka razy... Cóż za efekty specjalne! Ja nie będę więcej oglądać, bo będę się bała w nocy... xD

haxxproxx
05-06-2008, 01:27
Oglądałem już tyle razy, że nawet mnie to już nie śmieszy :P Ale i tak obejrzę jeszcze raz.

\\Ortografia (obejrzę) - Adsy

Bombel
05-06-2008, 01:29
Zdaje mi sie ze oglądałem ale to dawno... zanim zacząłem hodować pająki:p
Dlatego chętnie obejrzę:D

PiPES
05-06-2008, 04:00
w tym filmie nawet Avicularia zabija :D

sarnecki
05-06-2008, 13:53
w tym filmie nawet Avicularia zabija :D

Na bank!!! :D HAHAHAHA!!

Ja wczoraj widziałem reklamę tego filmu i zaciekawił mnie, nie powiem...
Jak mówicie, że to taka komedia to chyba się okupię w chipsy, napoje itd.. :D

Lepiej niż w kinie! :D

kokos103
05-06-2008, 13:57
Oo musze to obejrzeć bo jeszcze nie widziałem chyba, nie jestem pewny więc warto zobaczyć :D oO

renegatx
05-06-2008, 14:58
hehe, pamiętam to, o gigantycznych pająkach, które nawet nie zostawiają śladów na piasku :p Szkoda czasu, bo czas to pieniądz, a pieniądz to piwo :D

BoBaZ
05-06-2008, 16:49
Bym zapomniał :)

Godzina : 22.30

haxxproxx
05-06-2008, 20:30
O kurcze :/ O tej porze będe sie bał tego oglądać :D Obejrzę to tylko dlatego, że są tam Trap Door'y :D

johnson19
05-06-2008, 21:11
To co chodzi jednemu bohaterowi po ramieniu (na reklamie) to nie krwiożerczy kędzior??? Tak mi się wydawało:D

Nie dziwie się ludziom (tym zielonym) którzy uważają ptaszniki (i inne pająki) za bestie a nas (terrarystów) za idiotów skoro oglądają takie filmy :D

Reńka
05-06-2008, 22:37
Bo to horror, a horrory puszcza się jak dzieci już śpią ^^ Dlatego tak późno

sarnecki
06-06-2008, 15:52
To co chodzi jednemu bohaterowi po ramieniu (na reklamie) to nie krwiożerczy kędzior??? Tak mi się wydawało:D

Nie dziwie się ludziom (tym zielonym) którzy uważają ptaszniki (i inne pająki) za bestie a nas (terrarystów) za idiotów skoro oglądają takie filmy :D

Ci "zieloni ludzie" jak ich nazwałeś to pikuś. Gorzej jest z reżyserami tych filmów. Kto im pozwala kręcić takie herezje?

wrox
06-06-2008, 16:39
Piszecie takie bzdury, że szkoda czytać. Nie oceniajcie ludzi swoją miarą. Moi np. znajomi nie wyrabiają sobie opinii na ŻADEN temat na podstawie filmu (zwłaszcza horroru, sf, czy innego podobnego gatunku). Jeśli Wasi znajomi uważają pająki za śmiertelne zagrożenie po obejrzeniu filmu, który z założenia jest bujdą i ma być jedynie dobrą zabawą, to ja Wam winszuje. Ogarnijcie się do jasnej cholery, bo mam wrażenie, że zaglądają tutaj przedszkolaki!

P.S. W wilkołaki i wampiry też wg Was ludzie wierzą bo w filmie pokazali? To może w terminatora i predatora też? Uważajcie, żeby Wam boogeman nie wyskoczył z szafy = widziałem na filmie!

Zdrówka życzę!

johnson19
06-06-2008, 17:12
To masz obeznanych znajomych. Byłem na kilku wystawach ptaszników i PRAWIE każdy uważał je za bestie zagrażające życiu człowieka dopóki nie dowiedział się prawdy.
Te wilkołaki i wampiry to zły przykład bo one nie istnieją a pająki przeciwnie. W filmie są "trochę" powiększone i zabijają ludzi to skąd człowiek ma wiedzieć że te "miniaturki" nie są grożne ("przecież pająk to pająk"- tak myślą Ci "zieloni")????

blavod
06-06-2008, 17:26
Piszecie takie bzdury, że szkoda czytać. Nie oceniajcie ludzi swoją miarą. Moi np. znajomi nie wyrabiają sobie opinii na ŻADEN temat na podstawie filmu (zwłaszcza horroru, sf, czy innego podobnego gatunku). Jeśli Wasi znajomi uważają pająki za śmiertelne zagrożenie po obejrzeniu filmu, który z założenia jest bujdą i ma być jedynie dobrą zabawą, to ja Wam winszuje. Ogarnijcie się do jasnej cholery, bo mam wrażenie, że zaglądają tutaj przedszkolaki!

P.S. W wilkołaki i wampiry też wg Was ludzie wierzą bo w filmie pokazali? To może w terminatora i predatora też? Uważajcie, żeby Wam boogeman nie wyskoczył z szafy = widziałem na filmie!

Zdrówka życzę!

Ja nie mam znajomych, którzy uwierzyliby w obraz pająków przedstawianych w tym filmie, ale na pewno są ludzie do których taka wizja przemówi i nie potraktują jej z odpowiednim dystansem, jeszcze bardziej zrażając się do pająków - wystarczy przeszukać badania socjologów w USA, gdzie kilka procent dorosłych ludzi uważa że superman był filmem opartym na faktach! Oczywiście podając ten przykład nie mówię, że należałoby zakazać kręcenia tak mocno podkoloryzowanych filmów, ale musimy pamiętać że zawsze znajdzie się grupa ludzi, którzy po obejrzeniu filmu będą z paniką w oczach zabijać każdego spotkanego pająka.

Agro
07-06-2008, 11:24
Niestety taka prawda wielu ludzi żyjacych w moim otoczeniu uważa pająki za jakieś potwory które tylko czekają by zabić człowieka ;/ ale ja staram się uświadamiać i niekiedy coś do nich dotrze :).

Wracając do filmu
kolejny głupi film ;/ ale śmiechu było troche :)
trapki-co strusie jedzą
kilkumetrowa B.emilia :)
i skoczki
świerszcze na sterydach
ciekawe ile takie świerszcze by na giełdach kosztowały :) dajesz kędziorkowi L5 takiego świerszcza na drugi dzień L10 Xd

//Ortografia - aspoleczna

s3in
07-06-2008, 12:14
Film super nie ma co :D Avi chyba Avi.avi zabija na początku ale widać tez blondyne na początku :D i co to jest co jak chłopak oglądał to się rzuca na niego ? a no i trapdoor co strucie zjada a gość znajduje kości poobgryzane jak przez jakieś psy lol i o emilce kilku metrowej nie można zapomnieć :D. Oglądałem to a akurat u znajomych w kilka osób i wszyscy biorą mojego starego kędziora (niestety zdechłego samiec) za zabójce ludzi. Ludobójców trzymamy w domach panowie i panie :D.

Reńka
07-06-2008, 15:29
... i panie? :/

BoBaZ
07-06-2008, 17:23
Po tym filmie zacznę karmić moje pająki świerszczami, to będą 2x takie za tydzień :D

Aha i ciekawie nazwał T. blondi.

sarnecki
07-06-2008, 17:37
Film był śmieszny, przynajmniej do tego momentu co ja oglądałem (zasnąłem w przerwie filmu :D)

Najbardziej mnie rozbroił widok maluśkiej i jakże słodkiej avi zabijającej faceta....:D Normalnie turlałem się ze śmiechu... :D Zaczynam się bać o własne życie... (moja avi jest na komodzie koło łóżka, tuż przy głowie ;):p)

Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać (mam nadzieję, że ostrzeżenia nie dostanę):

Panie wrox, to że Pańscy znajomi nie uwierzą w takie (jak Pan pisze) bzdury pokazywane w filmie to nie znaczy, że na świecie nie ma takich ludzi.
Podam przykład nie związany z terrarystyką, ale powinien w jakiś sposób pokazać i udowodnić, że jak mówi stare przysłowie: "Głupota ludzka nie zna granic".

Mój wujek opowiadał mi, że mają w pracy takiego gościa, który się pytał co oznacza na mercedesie napis "Kompresor". To wcisnęli mu, że sam sobie pompuje koła. Facet oczywiście uwierzył.

Także przykład Pańskich znajomych Panie wrox niczego tu nie zmienia, ponadto uważam, że wzmianka o tym tutaj była zbędna.

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich, którzy nie wierzą w te bzdury pokazywane w filmach (oczywiście nikt nie jest alfą i omegą i jeśli o pewnych rzeczach nie ma pojęcia, uwierzy w nie).;)

info-0
07-06-2008, 17:49
wrox sorki, że to napiszę, ale dla większości osób pająki są ohydne i takie osoby nie chcą mieć z osobami które je hodują nic wspólnego (jeśli słyszą o tym 1 raz).

Po drugie jest wiele osób dla których Boogieman istnieje i bynajmniej nie jest to bujda, wystarczy trochę poczytać :).

Co do innych horrorów np Blair Witch Project, Szczęki, etc. uwierz są ludzie którzy po tych filmach do wody nie wejdą, czy nie pójdą sami do lasu (po obejrzeniu BWP mnóstwo ludzi w USA nie chodziło przez pewien czas do lasu, fakt autentyczny).

Ci ludzie są normalni jak najbardziej. Na niektórych horrory nie oddziałują, na innych oddziałują bardzo ;). Nie mierz wszystkich swoją miarą :).

A Atak pająków to akurat bajka dla dorosłych :).

Lojty
07-06-2008, 18:30
No szkoda że tvn nie wypuści czegoś nowego i lepszego, widziałem to kilka razy i uważam ten film za taki sobie, nie jest najgorszy ale powinni puścić coś lepszego :cool:

wrox
07-06-2008, 19:26
Co do innych horrorów np Blair Witch Project, Szczęki, etc. uwierz są ludzie którzy po tych filmach do wody nie wejdą, czy nie pójdą sami do lasu (po obejrzeniu BWP mnóstwo ludzi w USA nie chodziło przez pewien czas do lasu, fakt autentyczny).

No dobrze. Ale czy to jest powód, aby pisać, że Twórca Szczęk jest niepoważny i wymądrzać się na temat zasadności kręcenia podobnych filmów???

Te filmy to w przytłaczającej większości bajki. Oglądając je wiemy o tym, wiemy, że twórca puszcza do nas oko i godzimy się na to, udajemy, że wierzymy aby się dobrze przy filmie bawić, dać się mu pochłonąć.
Ludziom hodującym pająki oczywiście trudno z racji posiadanej wiedzy uwierzyć w kędziora zabójcę, nie potrafimy pozwolić reżyserowi na to, by nas nabrał, więc filmy te nam się nie podobają. ZAtem ich nie oglądamy (przynajmniej ja = właśnie dlatego, że nie potrafię wczuć się w nastrój). Problem polega na tym, że w tym temacie próbujecie lansować tezę jakoby horrory o pająkach miały wpływ na postrzeganie pająków przez ludzi. Może tak jest u jakichś mniej rozgarniętych, bądź nie dojrzałych np. z racji wieku jednostek, ale na pewno nie jest to regułą. Nie wierzę w to, że statystycznie duży procent dorosłych widzów zacznie mieć złe zdanie o pająkach (jeżeli wcześniej nie byli do nich uprzedzeni) po obejrzeniu filmu.
Ludzie boją się pająków od wieków, jest to podświadomy strach (podobnie reagują małpy = tak usłyszałem w jakimś programie przyrodniczym). Sam kiedyś się bałem pająków, ale na pewno nie ze względu na jakiś film. Dlaczego tak jest, że duża część homo sapiens czuje się mało komfortowo w obecności pająków = tego nie wiem. Wiem za to, że na pewno wina nie leży po stronie kina. Ten temat to dla mnie kpina. Domowe przedszkole normalnie. Przepraszam jeśli Was uraziłem (zwłaszcza ludzi na poziomie jak np Ty info-0), nie miałem tego na celu, ale takie jest moje zdanie na temat głupich gadek typu np.

Najbardziej mnie rozbroił widok maluśkiej i jakże słodkiej avi zabijającej faceta.... Normalnie turlałem się ze śmiechu... Zaczynam się bać o własne życie... (moja avi jest na komodzie koło łóżka, tuż przy głowie )

Uważam, że większość mądrali typu sarnecki (swoje uszczypliwości możesz sobie w buty wsadzić, masz do mnie problem wal na priv chłopaku), specjalnie z wypiekami na twarzy ogląda takie filmy, żeby później móc umieścić swoje pseudomądre wnioski na forum arachnea.org.

Twardy
07-06-2008, 19:52
tak trochę z offtopem, ale nawiązując do wypowiedzi wroxa, ku ścisłości
Na ćwiczeniach miałem, że małpy mają zakodowany strach przed wężami, ale jak im coś tam się w głowie pogrzebie to im to zanika :)

ja osobiście uważam, że takie filmy wypaczają trochę światopogląd niektórych ludzi. Oczywiście nikt w takie rzeczy nie wierzy za bardzo, ale to tak jak przykład który podał info: oglądając Blair Witch Project ma się jakieś uprzedzenie do ciemnego lasu... Media kreaują taki a nie inny wizerunek tych zwierząt przez nagłaśnianie zabójczych ugryzień kędziorów, murinusach z 11 cm ciała i takie właśnie filmy. To się zbiera do kupy i wychodzą takie kwiatki. Nawet w filmach przyrodniczych ptaszniki ukazywane są trochę bardziej ostro niż w rzeczywistości.
Gdyby np. od dziecka puszczać dzieciom zamiast "troskliwych misiów" to "troskliwe tarantulki", a "kucyka Pony" "ptasznika Pony" to może pogląd był by inny.

Froks
07-06-2008, 20:06
Co do Blair Witch Projekt to naprawde ten film ryje w głowie.Ogladałem go w 5 klasie podstawówki to nie spałem cała noc, a do lasu nie wchodziłem przez kilka miesiecy.
A "Atak pajaków" to jak wiadomo smiech na sali dla ludzi ktorzy maja wiedze o pajakach.

sarnecki
07-06-2008, 20:50
Uważam, że większość mądrali typu sarnecki (swoje uszczypliwości możesz sobie w buty wsadzić, masz do mnie problem wal na priv chłopaku), specjalnie z wypiekami na twarzy ogląda takie filmy, żeby później móc umieścić swoje pseudomądre wnioski na forum arachnea.org.

Po pierwsze: Nie jestem mądralą.
Po drugie: Horrorów się nie boję.
Po trzecie: Jeżeli chodzi o filmy, muzykę, książki itp. to mam bardzo wygórowane wymagania i jeśli film czy książka będzie dla mnie do bani to często gęsto są także takie oceny krytyków. Większość ludzi się ze mną zgadza, chociaż znajdą się i tacy, którym podoba się wszystko.

Widzę, że nie idzie z Tobą normalnie porozmawiać, ponieważ masz jakiś chory światopogląd, ale to nie mój interes.
Koniec kwestii, nie zamierzam się kłócić...

Reńka
07-06-2008, 21:37
Tak właściewie, to ja raczej byłabym za poglądam Sarneckiego... Tak jak powiedział :"Głupota ludzka nie zna granic" - to niestety bolesny dla ludzkości fakt. Ludzie wierzą w takie filmy, myślą później, że każdy ptasznik to krwiożercza bestia gotowa rzucić się na człowieka tylko po to, żeby go zabić. Niestety - znam takich ludzi, więc to jest niezbity dowód na to, że nawet taki, jak się może wydawać zwykły pusty horror, może oddziaływać na pogląd ludzi nie mających zielonego pojęcia o ptasznikach. I nie mówię tu o Ogromnych pająkach jedzących ludzi, ale o temperamencie i o rzucaniu się na wszystko co się rusza. Takich filmów nie powinno być, to czysta herezja i kompletne głupoty wprowadzające ludzi w błąd! Szczególnie, że ptaszniki w rzeczywistości istnieją, w przeciewieństwie do wilkołaków czy wampirów...

... jeszcze tylko wspomnę, że nie jestem zwolenniczką telewizji, dlatego w moim mniemaniu takich filmów, jak wielu innych, być nie powinno...

\\Używaj opcji EDYTUJ! - Adsy

Twardy
07-06-2008, 22:33
bez przesady...
niektóre filmy z agresywnymi zwierzętami są świetne i należą do klasyki, jak na przykład wyżej wspomniane "Szczęki"

Reńka
07-06-2008, 23:01
To zależy co rozumie się przez słowo "dobry" ^^
Ja rozumiem - taki, z którego można coś wynieść...

grabaa
07-06-2008, 23:05
dla mnie to była słaba komedia i rozwaliło mnie to, że wszystkie pająki piszczały i jak jeden walnął w słupek to się otrzepał

Reńka
07-06-2008, 23:19
Pogratulować tylko pomysłowości twórcy filmu ^^...

blavod
07-06-2008, 23:52
a jeden z bohaterów "wywąchał" metan ;) Ktoś zauważył jeszcze jakieś śmieszne błędy?

słodki
08-06-2008, 15:18
no ogólnie jedną wielką wpadką był całokształt zbyt ludzkich i inteligentnych zachowań pająków :P typu właśnie otrzepywanie się itp.

Nie jestem mądralom.

nie śmiem polemizować ;)

nie no nic do Ciebie nie mam i nawet popieram Twoje zdanie ale jednak starajmy się pisać poprawnie :)
co do filmu to "takie" obrazy strasznie wypaczają wizerunek hodowców i ich pupili w oczach zdecydowanej większości zielonych, ja bym ten film nazwał zdecydowanie komedią a nie horrorem bo gdyby zastosować to drugie-co sugerowała chociażby rozkładówka TeleTygodnia-to wychodzi naprawdę dno..

Agro
08-06-2008, 17:15
Błędów sporo było zwłaszcza śmiesznych
np. jak w tym domu pająk strzelał pajęczyną ze szczękoczułek XD
albo jak zaatakował głowę jelenia i potem wypluł futro i fajne miny pajączki strzelały :)
komedia i nic więcej nikt o zdrowych zmysłach raczej by w to nie uwierzył

\\Ortografia - Adsy

Reńka
08-06-2008, 18:22
Może w takie rzeczy jak wymieniłeś, to nikt by rzeczywiście nie uwierzył, ale są tacy, którzy myślą, że ptaszniki piszczą, są podstępne i cwane (chcą się rzucić i zabić człowieka ot tak). Np. moje koleżanki ^^... Ale nie da im się wytłumaczyć, że to kompletne glupoty.

Agro
08-06-2008, 19:27
No niestety tak bywa ja też spotkałem się z takim zachowaniem ;/

sarnecki
10-06-2008, 19:38
nie no nic do Ciebie nie mam i nawet popieram Twoje zdanie ale jednak starajmy się pisać poprawnie :)

Każdy popełnia jakieś błędy... xD Pisałem w pośpiechu i nie dopatrzyłem.

Muminek24
11-06-2008, 22:51
jeśli chodzi o pająki to jest zakodowane od dziecka że jeśli coś jest włochate ma kilka nóg i szybko zasuwa to podnosi sie pisk, a jeżeli do tego troche podrosło to pewnie koniec świata, 2 dni temu kupowałem 2 małe świerszcze w zoologicznym, 3 panienki prosiły czwartą aby ta wyjeła świerszcze z pojemnika bo one sie boją ugryzienia :D

a co do filmu to świetna komedia :) 1 co sie rzuca to odgłosy pająków, które najczęsciej przypominają rechotanie albo śmiech gdy kogoś gonią :) albo jak koleś zsuwał sie po linie i do szybu wpadł, a pająk za nim trzepnął w ściane to wydał odgłos bólu :

//Ortografia - aspoleczna