Pokaż pełną wersję : Wystrój Terra dla Chromatopelmy
krystianeq21
28-06-2008, 21:50
Ostatnio postanowiłem przerobić akwarium na terrarium dla mojej niedługo liniejącego chromka na L9, więc zamieszczam fotki z Fotorelacji przebudowy.
Jak młodzieniec wylinieje to pójdzie do nowego mieszkanka :D
Co myślicie o wentylacji? Zaczerpnąłem pomysł od jednego z użytkowników:)
Czekam na komentarze :)
DrLastContaQt
28-06-2008, 22:02
Ja fotek nie widzę :/
Cerberus8
28-06-2008, 22:14
No w sumie spoczkos ;33 Mi sie tam podoba :P I tak wszystko będziesz miał pajęczyną pokryte:DD
krystianeq21
28-06-2008, 22:16
co prawda to prawda :P , lecz spójrz iż skleiłem owalnie wygięty kawałek kory z dwiema dziurami w korze jako "2" wyjścia z "potencjalnego" gniazda, o ile wykorzysta to w takim celu :D
@FC*PAWLAS*
Nie chciałem żadnych ścianek chwilowo, i tak tył terr będzie przy ścianie, więc nie zmienia to dla mnie nic, no wiem wiem paski...ehhh to szklarz chyba nie umiał liczyć dobrze, prosiłem go o 9 pasków o takiej samej długości co kwadracik z szyby...no ale "dorzucił po 1cm" na strony...
FC*PAWLAS*
28-06-2008, 22:19
Jeśli chodzi o samo terrarium to podoba mi się ... tylko szkoda, że te paski szkła wystają poza krawędź ... a sam wystrój hmmm ... brakuje mi ścianki i wogóle wszystko bym pozmieniał ... heh
DrLastContaQt
29-06-2008, 11:42
Nie za dużo nasypałeś tam torfu przypadkiem... Nie wiem jaką to ma wysokość, ale jeżeli to ma być dla ptasznika L9 to musi mieć trochę wysokości, a więc wysokość torfu mu być duża na oko, za duża oczywiście
Fajnie. Ja tylko zmieniłabym uchwyty przy klapce... Już z 3 terra miałam z takimi uchwytami i palce mi się ślizgały... Ogólnie to nawet sylikon, na który był przyklejony uchwyt słabo trzymał. Dlatego kupiłam w meblowym rączkę jak do szuflady i przykleiłam zamiast tamtej. Nie wiem, może Ci wygodnie z takimi uchwytami... Ja jednak wolę coś stabilniejszego.
http://img364.imageshack.us/img364/4659/dsc02975iq9.th.jpg (http://img364.imageshack.us/my.php?image=dsc02975iq9.jpg)
krystianeq21
30-06-2008, 11:54
Jeśli chodzi o torf, to w miejscu "przyszłego gniazda" jest ok 5-6cm warstwa, w miejscach gdzie jest "kamienny dywan" (pod lampką) jest ok. 10-11cm warstwa.
Ogólnie, powinno dać się ok. 10cm :P
Co do uchwytu, jeśli owe nie poradzą sobie z trudnościami codziennego użytku, zmienię je na lepsze :) Na pewno skorzystam z twojej rady Cyanide ;-)
vBulletin - Arachnea.org