PDA

Pokaż pełną wersję : [Propozycja] ShoutBox :-)

SyntexBK
29-06-2008, 14:56
Witam.

Na wstępie chcę napisać że nie wiem czy wybrałem dobry dział do napisania tego tematu. Jeżeli moderatorzy stwierdzą że dział jest zły, proszę o przeniesienie.

Od dość dawna zastanawiałem się dlaczego takie dobry forum jak arachnea :-) nie posiada ShoutBoxa ?
Możliwe że większość z was nie wiem co to jest ShoutBox, więc pozwolę sobie napisać w skrócie.

Shoutbox – element serwisów internetowych umożliwiający odwiedzającym szybką (i zazwyczaj lekką) wymianę zdań bez potrzeby wysyłania trwałych wiadomości na standardowym forum dyskusyjnym lub użycia oddzielnego mechanizmu takiego jak IRC.

W swojej najprostszej postaci shoutbox jest listą krótkich wiadomości tekstowych – ewentualnie zawierającą także daty wysłania oraz informacje na temat autorów – zazwyczaj automatycznie odświeżaną po określonym czasie w celu utrzymania nowych wiadomości w polu widzenia odbiorcy. Starsze wpisy mogą zostać usuwane po pojawieniu się odpowiedniej ilości nowych dla zachowania pamięci dyskowej.
Źródło www.wikipedia.pl

Po przedstawieniu mojej propozycji, chciałbym aby administracja forum rozpatrzyła tą propozycję.

Pozdrawiam SyntexBK.

Adsy
29-06-2008, 14:59
Niepotrzebne. Mamy przecież czat :)

Maxtor
29-06-2008, 15:54
Niepotrzebne. Mamy przecież czat

Popieram. Były już propozycje dodania Shoutbox`u ale nie przeszło. Arachnea ma chat, także Shoutbox jest nie potrzebny, będzie tylko robił zamieszanie.

Zapraszamy na chat: www.czat.arachnea.org

info-0
29-06-2008, 16:05
Dokładnie jak poprzednicy. Shoutbox przydaje się na małych forach, na Arachnei wprowadziłby tylko burdel.

No i jest czat, który jest ogólnodostępny :P.

M4S73R
29-06-2008, 18:00
http://arachnea.org/forum/showthread.php?t=11810&highlight=shoutbox

kwiku
29-06-2008, 22:29
Zacytuje Rapha, z tamtego tematu : ,,Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. to beznadziejny pomysł jest '' ;DDD

Pajeczakk
30-06-2008, 00:04
to raczej nie wypali było na Arachnomani noi właściwie nie było o czym tam rozmawiac :D tymbardziej tutaj :)

Reiven
30-06-2008, 18:38
na Arachnomanii nie było zbyt wielu userów :)
tutaj tylko zapychałoby bazę danych i spowalniało serwis :)

Jimi Hendrix
01-07-2008, 23:30
Nie ma sensu kopać coraz to większe doły..
Głos na Nie!

mpx
02-07-2008, 22:59
Mamy HydePark!