Pokaż pełną wersję : [A. Geniculata] L7 Poradzi sobie ??
Krótkie pytanie... Czy A. Geniculata L7 3cm DC poradzi sobie w docelowym terrarium o wymiarach 41\28\22?? \Długość\Wysokość\Szerokość\
Poradzi, moze miec problemy jedynie ze znalezieniem pokarmu jesl ten bedzie sie np. zakopywal
Poradzi sobie, ale będzie rzadziej jadła i rosła (trudność ze znalezieniem pokarmu), a tego chyba nie chcesz. Sugeruję abyś jednak dał ją do mniejszego pojemnika np. faunbox.
Aktualne trzymam ja w faunbox 15/12/10 , ale nie byłem do końca pewny czy sobie poradzi w tak dużym terrarium co napisałem w poprzednim poście.
//Ortografia - aspoleczna
Co to za bzdury? Że niby czego nie znajdzie? Jezu skąd się taki mit wziął.
Pająk w naturalnym środowisku szuka sam pokarmu. W terrarium znajdzie pokarm bez problemu obojętnie jak duże będzie. Jedyne co może być to tylko to, że głupio taki mały pająk w takim dużym terrarium wygląda :).
maslan82
02-07-2008, 00:08
Spokojna głowa, ostatnio napisałem podobny post o cambridgei L7, wszyscy mówili, że sobie poradzi w terrarium 25/25/40 i mieli racje!! uwił sobie piękne gniazdo i z pokarmem nie ma problemu- umieszczam go w pobliżu gniazda... Także niech Twoja gienia cieszy sie przestrzenią:)
Mam jeszcze jedno pytanko do maslan82 ;p czy twój cambridgei jest często widoczny poza gniazdem czy przeważnie sobie siedzi w nim ?
Dzięki za wypowiedzi i myślę ze już można zamknąć ten temat ;p Jeszcze raz dzięki :)
sarnecki
02-07-2008, 11:28
Poradzi sobie bez problemu, tylko tak jak napisał info-0, mały pajączek trochę dziwnie wygląda w dużym terrarium... (ale zależy też jak dużym.. :p)
Sam mam zamiar przenieść moją gienie za wylinkę, może dwie (zależy jakie będzie miała przyrosty) t.j. L7, L8 do docelowego terra 30x30x30.
vBulletin - Arachnea.org