PDA

Pokaż pełną wersję : Wystrój mała Avi

Nina
02-07-2008, 01:25
Witam wszystkich :)

Mam takie małe pytanko. Myślicie, że wystrój tego mini terra :P jest odpowiednie dla małej Aviculari metalliki? Czy coś zmienić?

http://images31.fotosik.pl/305/7d3d6329cbeb30c9.jpg (www.fotosik.pl)

Pozdrawiam wszystkich miłośników ptasiorów :P

Globalreach
02-07-2008, 01:54
Jak dla mnie to wypas :d Rozumiem, że otwierane jest od przodu?

krystianeq21
02-07-2008, 08:51
no fajne fajne, ale lepiej jakbyś użył pudełka po patyczkach do uszu....kształt walca, odwrócisz do góry nogami, i otwieranie masz od dołu, (gdyż w tym wypadku może oprzeć gniazdo o pokrywę otwierania(i gniazdo niszczone)......a gniazdo na górze:P ja tak zrobiłem i sprawuje się na medal :)

faza10
02-07-2008, 09:23
no fajne fajne, ale lepiej jakbyś użył pudełka po patyczkach do uszu....kształt walca, odwrócisz do góry nogami, i otwieranie masz od dołu, (gdyż w tym wypadku może oprzeć gniazdo o pokrywę otwierania(i gniazdo niszczone)......a gniazdo na górze:P ja tak zrobiłem i sprawuje się na medal :)

skoro masz otwieranie od dołu tzn. że nie masz nic torfu w tym pudełku po patyczkach??

venomous
02-07-2008, 09:36
Boje się o te patyczki . Avi są bardzo wrażliwe na pleśń, więc uważaj na to.. a tak to ładnie.

sarnecki
02-07-2008, 11:23
Nom, patyczki mogą zapleśnieć.

Póki nic nie popajęczynowała to wymień je może na łyse (bez wacików) patyczki do uszu, albo coś innego ze sztucznego tworzywa... :D

Pozdrawiam

terra_mar
05-07-2008, 14:27
...to tylko moja opinia (kwestia gustu):

1. ...kwiatek nie bardzo pasuje...
2. ...patyczki nie wyglądają zachęcająco, pleśń jest bezlitosna dla avi... polecam patyczki do "liczenia" używane w szkołach w kl I-III :) kupisz je w papierniczym, ewentualnie możesz dociąć słomki do picia - ja mam w kolorze brązowym...
3. ...włókno kokosowe będzie lepsze...
4. ...przy otwieraniu i manewrach pojemnik może się kiepsko sprawować, lepszy będzie okrągły 0,5l używany do pakowania sałatek...
5. ...wygląd ogólny raczej kiepski...

krystianeq21
05-07-2008, 18:18
skoro masz otwieranie od dołu tzn. że nie masz nic torfu w tym pudełku po patyczkach??

w pudełku jest warstwa ok. 2-3cm włókna, który służy do zwilżania. Pajączek w stadium L5

missio
05-07-2008, 18:58
Witaj, do L5 najlepiej trzymać pajączka w moczboxie (50 gr w aptece), można też dać go do pojemnikach po płytach CD, takich 100 sztuk. :D
Oczywiście to Tobie ma się podobać :rolleyes:, prawda patyczki mogą zapleśnieć, zamiast ich daj wykałaczki. :p

Nina
08-07-2008, 02:31
już zmieniłam na plastikowe patyczki :P to w sumie na chwilkę,
mam takie fajne duże pudełko na żywność i jak je odwrócę to będę miała je otwierane z dołu, wystarczy zrobić wentylację... tylko poczekam aż pajączek wylinieje na L3