Pokaż pełną wersję : Citharischius King Baboon
Nie.Raszuj.Przez.Trawnik.
07-07-2008, 17:24
Witam
Zastanawiam się nad kupnem crawshayi'a (king baboona).
Chciałbym się od was dowiedziec tak na czysto czy jest to pająk bardzo dużo wymagający i czy nadaje sie dla zaawansowanych terrarystow.
Nie chcę czytać artykułów na stronkach tylko chce wiedziec od was tak na czysto.
Pozdrawiam i z góry jak i z dołu dziękuję.
Stosuj prefixy w tematach, przeczytaj regulamin główny-mpx
Po twojej liście gatunków to można wnioskować, że zaawansowanym terrarystom nie jesteś. A to jest pająk dla zaawansowanych właśnie. Choć pewnie jakoś byś przeżył jego posiadanie i on zapewne tez by to przeżył.
Tak na czysto:)
Pozdrawiam
Mardog
Po twojej liście gatunków to można wnioskować, że zaawansowanym terrarystom nie jesteś. A to jest pająk dla zaawansowanych właśnie. Choć pewnie jakoś byś przeżył jego posiadanie i on zapewne tez by to przeżył. Tak na czysto
Dokładanie.
Nie chcę czytać artykułów na stronkach
Sorry mi nic poza tym co tam jest napisane Ci nie powiemy, czemu nam ma się chcieć Ci odpowiadać jak tobie się nawet artykułu nie chce przeczytać.
Przeczytaj i zastanów się sam, czy dasz radę
http://www.arachnea.org/index.php?option=com_content&task=view&id=777&Itemid=171
07-07-2008, 18:00
Moja lista gatunków wygląda owo ponieważ mama zabrania trzymac takiego asortymentu jaki wy posiadacie ;) boja sie ze stane sie spider-manem ale wiedze na temat pajaczkow mam duza bo uczeszczam na forach. a z prefixem nie chcialem namieszac bo nie znam dokladnie calej nazwy lacinskiej.
BoBaZ jak czytalem nie ma sporo o charakterystyce tego pajaka.
Wiem ze jest on agresywny bardzo i ma dosyc spore zęby jadowe co moze sprawic bol przy niektorych potyczkach. Chce posmakowac agresywnosci pajaczkow jakiego byscie agersorka na poczatek polecali ;) Moj p.cambridgei mozna powiedziec jest agresorkiem szybkim ale nie porownojmy go do np. Poe.spp i pterinochilusow ;}
kokoskop
07-07-2008, 18:06
Moja lista gatunków wygląda owo ponieważ mama zabrania trzymac takiego asortymentu jaki wy posiadacie ;) boja sie ze stane sie spider-manem ale wiedze na temat pajaczkow mam duza bo uczeszczam na forach. a z prefixem nie chcialem namieszac bo nie znam dokladnie calej nazwy lacinskiej.
co ci da wiedza teoretyczna na temat że murin jesst piekielnie szybki, lividka wyskakuje z dziury nie wiadomo kiedy a poe skacze z miejsca i to bez ostrzeżenia :P
jak nie przekonasz się na własnej skórze to nie będziesz wiedział o co chodzi ;)
poczekaj jak cambri podrośnie i nie dość że będzie dosyć szybki to jeszcze agresor mu się włączy
C. crawshayi jest polecany jako 1 podziemny, jednak podziemne to inna liga niż naziemne czy nadrzewne :).
Uwierz na słowo. Jednak polecałbym przed tym zaopatrzyć się chociażby w Ceratogyrusa czy P. murinusa by zobaczyć co może taki pająk ;].
C. crawshayi mam L4 a już się stawiać umie i zęby pokazuje :).
XbiedronekX
07-07-2008, 18:21
Ja ci bym radzil murina;p z ta ich szybkoscia to sie zgadzam bo as naprawde szybkie choc moje 2 to dopiero L2 to juz sa szybkie i wszedzie pisze ze murin polecany ejst dla zaawansowanych chodowcow choc ja takowym nie jestem ale uwazam ze kazdy poradzi sobie z kazdym pajakiem wystarczy troche uwagi i wszystko bedzie ok ;d
Jako 1 agresor polecam Ptronochilusy.spp nie skacze jak nadrzewne np. poe widzisz go a nie wyskakuje z dziury jak podziemne ma chyba najsłabszy jad z tej 3 haplo. , poe. , ptero. ale nie jestem pewny.
07-07-2008, 18:50
Hehehe ;) tez cos tak o murinie myslalem ale jednak murin nie zastapi takiej pieknej poe. regalis ;) zobacze co z tym murinkiem bedzie :D mam nadzieje ze nie przekonam sie szybko co to znaczy ugryzienie przez l9 / l10 bo pewnie dosyc bolesne sa :D dziekuje za pomoc temat mozna zamknac.
*ToMeK*brd
07-07-2008, 19:09
czy nadaje sie dla zaawansowanych terrarystow.Wyjaśnij mi... jak pająk może się nie nadawać dla zaawansowanego hodowcy?Ptronochilusy Pterinochilus.
Ja crawshayi'a kupiłem jako L2... u mnie wyliniał raz - problemów z nim brak. A czy jest wymagający... to już zależy od tego jak rozumiesz to pojęcie.
wiedzę na temat pajaczkow mam duza bo uczeszczam na forach
Teoria a praktyka to taaaaaaka przepaść... Ale poradziłbyś sobie z crawshayiem i to o wiele lepiej niż z Pterinochilusem czy Ceratogyrusem ;)
corey_taylor
07-07-2008, 20:53
Jako 1 agresor polecam Ptronochilusy.spp nie skacze
Skacze i to ostro.
widzisz go a nie wyskakuje z dziury jak podziemne
Murin zazwyczaj buduje gniazda, nory i też go nie widzisz. Poza tym jest o wiele szybszy od C. crawshayi.
ma chyba najsłabszy jad z tej 3 haplo. , poe. , ptero. ale nie jestem pewny.
Skąd masz takie informacje? o_O
Do autora tematu:
A kup sobie tego crawshayija, szybki to on nie jest więc powinieneś nad nim zapanować w końcu jakiś czas masz już cambriego.
Przede wszystkim sam powinieneś wiedzieć, czy dasz sobie radę nikt Ci tego w 100% nie powie.
07-07-2008, 22:00
dzieki corey wlasnie tez mi sie cos ten murin bardziej drażliwy wydaje.
Jestem bardzo ostrozny jak wykonuje jakas czynnosc u mojego cambriego bo kedzior to zazwyczaj sie wygrzewa i mi nawet piątke czasem stuknie ;) pomysle jeszcze dolkladnie bo nie chce skrzywdzic jego ani siebie.
dziekiuje
Aha no i masz piekna sztuke tego baboona:D pogratulowac wgl ladny asortyment ;>
C.crawshayi nie powinien stanowić problemu jako pierwszy podziemny, oczywiście trzeba być ostrożnym.
Zamykam.
vBulletin - Arachnea.org