PDA

Pokaż pełną wersję : [sposób na zarobek dla serwisu] Co o tym sądzicie ??

Kiss-of-Death
23-03-2007, 22:06
Panowie !! PANOWIE !!! Wpadłem na prawie genialny pomysł..
Przyszło mi to do głowy gdy zaczołem szukać czegoś podobnego po sklepach.
Mianowicie: Są takie kalendarzyki w formie książki, jest każdy dzień miesiąca i okienko na adnotacje..
Mój pomysł polega na tym aby zrobić taki kalendarzyk z tym że w adnotacjach będzie miejsce "KARMIENIE" i jakieś miejsce na uzupełnienie pustego miejsca np. Dnia 3 Marca 2007 środa, Karmienie --> Vagans l4 - pinka, w nastepnej "linijce" Wylinka: i znowu puste miejsce i na adnotacje i np. Chromka l6->l7 ( wiem że jest program ptasznik w którym jest coś takiego ale nie dla wszystkich będzie to wygodne, lepiej mieć to na papierku )
Można też dodać bardziej szczegółowe i mniej potrzebne wpiski np. któreś z tych: Skraplanie, sprzątanie, itd.
Można zrobić to nie duże, zawsze mozna napisać te informacje skrótowo żeby było miejsce np, napisać przy karmieniu B.V.l3 i już.
DO tego przy nowym miesiącu strona np. CZERWIEC i jakiś obrazek przedstawiający pająka itp. I zrobić inne duperelki by kalendarzyk był fajnie wykonany graficznie,
Do tego dołożyć jakieś adresy stronek dotyczących terrarystyki oraz można dodać jakieś mini poradniki na końcu kalendarzyka

Pomyślcie nad tym :) pozdrawiam

O to przykładowy wygląd, jeżeli bylibyście tym poważnie zainteresowani wystarczy popatrzeć na przykładowy taki kalendarzyk w sklepie:
http://img120.imageshack.us/img120/6945/lolke9.png

Arek_krk
23-03-2007, 22:46
Fajne chętnie bym sobie coś takiego sprawił :D

Yvaine
23-03-2007, 22:53
A mi sie ten pomysl nie za bardzo podoba...

Cos takiego mozna przeprowadzic w każdym innym kalendarzu a wydrukowanie zamówionej niewielkiej ilości takich kalendarzy bedzie bardzo drogie. Kalendarz na 13 kartek A3 to wydatek prawie 30zł. A co dopiero "ksiażka" na prawie 200 kartek (400 stron).

Kamil D
24-03-2007, 10:21
Nie wyjdzie...
Kazdy woli sobie kupic pajączka jakiegoś...niz płacic na papierki...a pozatym to tak jak napisałem:Mozna takie tabelki sobie zrobic na kompie:)

Program excel :D

S!d!
24-03-2007, 10:22
W sumie wszytsko zalezy od ceny :D

Yvaine
24-03-2007, 12:08
Cena bedzie zapewne wysoka, drukowanie w małych ilościach wychodzi bardzo drogo. Dodajac do tego jeszcze wysyłkę i zysk dla forum bedzie jeszcze drożej. Gdyby było wykonalne cos takiego w niskiej cenie to pomysl niezly. Ale to nierealne moim zdaniem.

P.S. Rozumiem uniesienie Goliat ze w uniesieniu byłeś, ale zauważyć kobiecą część forum też by wypadalo :twisted:

Kiss-of-Death
24-03-2007, 13:31
Ja nie myśle o kalendarzach a3 jak go nazwałem kalendarzyk czyli ma małe karteczki.. U mnie w papierniczym jest taki zwykły kalendarzyk za 4.20zł i jest mniejszy niż stare dowody :D. I są w nim jakieś pierdoły po za kalendarzem, mapa polski, i inny badziewie wiec myśle że my powiniśmy sie zmieścić w 15zł a napewno w 20zł

Edit: Sądze że wiekszość ludzi zapłaci te 15 czy 20zł za unikalny kalendarzyk z ciekawą, interesującą grafika i wykończeniem, w końcu kupuje sie go raz na rok :) a używa się conajmniej raz w tygodniu, przy dopisywaniu nowych motywów z życia pajączków :)

P.S & Lady's

Yvaine
24-03-2007, 14:54
Wiem ze nie mowisz, ja mam tylko na mysli ze jezeli wydrukowanie 13 co prawda wiekszych ale jednak 13 kartek to taki koszt to taki kalendarzyk tez moze byc za drogi. Sprobuje sie zorientować w cenie. Moze nei bedzie tak zle.

Kiss-of-Death
20-04-2007, 17:34
I temat zamarł =/ standardowa bajka.. nikomu sie nic nie chce.. no ale looz

budruC
20-04-2007, 17:56
Zamarł bo zarobek z tego żadny, co najwyżej byłby to dobry sposób na wypromowanie forum (gdyby rozdawało się coś takiego za free).

Dajmon
21-04-2007, 01:00
No tak, kalendarzyk po 4,20 jednka po pierwsze: tych kalendarzyków wydrukowano pewnie z 500 000 jak nie milion co przy takim zamówieniu cena była mała. Po drugie popatrz sobie na odrwrocie , pisze tam mady by: China/korea/japan lub inny kraj gdzie pracownik za 4 dolary bedzie robił 16 godzin dziennie. W takich wypadkach można sie pokusić o ustalenie ceny "4,20"