Pokaż pełną wersję : Brachypelma smithi pytanie
Witam. Od bardzo dawna posiadam jednego i tego samego pajaka ale dzis zaważyłam dziwne zachowanie. Na dole przy szybie gdzie znajduje sie siatka wentylacyjna pajak w dziurki wkłada kły robi tak juz od kilku dni. Co to moze oznaczac ? Moze niepotrzebnie zawracam sobie tym glowe ale zaczelam sie troche niepokoic. Pozdrawiam aishaa
//Proszę stosować prefixy - Maxtor
Cześć Asia :)
Pająki są sprytne i szukają różnych okazji do ucieczki.
Przykład : http://www.arachnea.org/forum/showthread.php?t=20505
NO hej Bartek :)
tak tez myslalam ale wydawalo mi sie to glupie :) przez chwile myslalam ze jest glodna :)
kokoskop
09-07-2008, 00:44
normalnie czuje powietrze w tym miejscu i "ciekawi" go to i możliwe że chce zwiać po prostu
Ja raz u mojej parahybany, zauważyłem, że wychodząc 6 odnóżami na ściankę pojemnika na CD, czasem wkłada ząbek do jednej z dziurek wentylacyjnych, wygląda to tak jak by chciała się podtrzymać :D. Kilka razy próbowałem jej zrobić fotkę bo ciekawie to wygląda:D, lecz za proste to nie jest bo pająk ucieka przy każdym tknięciu pojemnika ;/.
Tak jak już napisano, pewnie chce się wydostać :) Z czego zrobiona jest siatka? Pamiętaj że drobne druciane i plastikowe siatki mogą zostać przegryzione, jeśli posiadasz właśnie taką i pająk się nią zainteresował, to może warto dla pewności zmienić mu lokum?
Hey Asiu ; *
Tak jak Ci powiedzieli wyżej chce się wydostać :P. A próbowałaś ją karmić?
PS. Pamiętasz ucieczkę Xary? To to była jazda ^^.
Może to dorosły samiec albo warunki ma złe.
Nie ma się czym martwić.U mnie np.maculata uporczywie starała się wetkać odnóża w otwory wentylacyjne,A.altmani otwierała pojemnik,a auratum cierpliwie gryzł pokrywkę.To tylko przykłady ;-)
Siatki raczej nie pogryzie bo jest mocna:)
A no hej Emilo:)pamietam z Twoja Xara tez niezle biega;D
Mysle ze warunki ma dosc dobre:)
z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)
Temat zamykam, jeśli autor będzie chciał coś dodać, proszę o PW.
vBulletin - Arachnea.org