Pokaż pełną wersję : Psalmopoeus irminia L7 nie linieje ponad 2 miesiace...
Witam mam pytanie co jest nie tak ze moja irminia L7 nie linieje juz grubo ponad 2 miesiace ;( nie wiem co jest grane ... trzymam ją w tubie po pytach (100 plyt)
ma tam dosc duzo miejsca wilgotnosc i temperatura jest ok ... nie wiem moze to jest przez to ze ja ze tak powiem troche ją spaslem ? nie je juz 2 tygodnie ponad siedzi w swoim mieszkanku ktore sama zrobila ma w nim malo miejsca ale sadze ze jak bedzie liniec to wyjdzie ? siedzi tam i nie chce sama wychodzic ... moze musze wyczyscic te tube zeby nic w niej nie bylo? w calym tym pudelku jak juz pisalem jest duzo miejsca ale ja jej tam porobilem rozne rzeczy bo nadrzewny pajak lubi sie wspinac moze nie moze znalezc sobie miejsca zeby wyliniec ? ... nie wiem co jest grane prosze o pomoc dzieki...
Stosuj prefixy - mpx
Nie, nie, nie... Każdy pająk indywidualnie linieje, nie jest powiedziane, że musi wylinieć w miesiąc lub dwa. Poprostu twoja irminia nie jest jeszcze gotowa. Przyjmuje jeszcze pokarm? Ma bardziej ciemny odwłok niż miała? Zwiększ trochę wilgotność i będzie dobrze:)
Pozdrawiam!
tzn tak jak jej rzuce robaka to go dziabnie ale nie zje ;( odwlok ma taki jak miala ...
Czyli jeszcze nie spodziewaj się wylinki:) Tak jak napisałeś, dziabnie go, ale nie zje, ponieważ jest napchana i nie jest głodna:)
No ja wiem wlasnie ale to troche dlugo prawie 3 miesiace sam powiedz ;( ? ale co mnie dziwi teraz tak sie jej przygladnelem i ruszylem ja zeby wylazla to jest bardzo zmulona wiec powinna liniec ?
Spokojnie, poczekaj chwile. Napewno Ci wylinieje. Kazdy pajak rosnie inaczej, i czasami lubi sobie zrobic jakas glodowke czy dluzej nie przechodzic wylinki. Nie ma w tym nic dziwnego. Jesli nie je, jest zmulona, i odwlok zrobi sie ciemniejszy to oznacza ze wylinka juz blisko. Jedzenia juz nie podawaj ;).
Longer, podobnie mialem z Vagansem. Nie ruszał sie przez ponad 4 dni. Jak go dotknąłem to tylko nogi podkulił. Sam sie martwilem o niego :) Nie masz sie co bac :)
Spokojnie...Moja Irenka nawet dztery miechy potrafiła nie linieć ;-)
"Z doświadczenia wiem że umycie tyłka temu pająkowi pomaga mu."
Do w/w nie kompromituj się -.- proszę.
To największa bujda jaką słyszałem -.-.
2 miesiące to nic. Potem będziesz czekał rok lub więcej :).
aha dobra dzieki za info troche mnie to uspokoiło ;) pzdr ! :)
ja czekałem 6msc az chroma na L3 wskoczy ;)
longer, polecam Ci zapisać się do programu mecenat, www.mecenat.arachnea.org :)
Moja wyliniała w niedziele na L8, a poprzednią wylinke miała w lutym
YeloNeck
10-07-2008, 00:36
Dodam od siebie, że moje 2 kędziorki (samiec i samiczka - L7) ostatnią wylinkę przechodziły dość dawno, w zapiskach, które prowadzę, czytam : Wylinka z L6/L7 - 05.I.2008
Do dziś nie wyliniały i nie mają takiego zamiaru nawet.
Nie.Raszuj.Przez.Trawnik.
10-07-2008, 03:01
mozliwe ze urzadzila sobie glodowke ;) i oczekuje zeby poprostu dorwac dogodny moment na zrzucenie starego pancerza
hehe chyba wykrakalismy :D moja Irminka dzisiaj miala wylinke yeah ! :D ^^ temat do zamkniecia ;p
vBulletin - Arachnea.org