PDA

Pokaż pełną wersję : Pojemnik Małe terra - co się do nich "upchnie"?

Reka
11-07-2008, 17:39
Potrzebna mi Wasza rada Panie i Panowie.

Planuje zakup 2 terra dla ptaszników o wymiarach 15x15x15 - maleństwa jak widać, ale w chwili obcnej nie mam możliwości nabycia niczego innego (tzn kupic mogę ale półka na której chce je zaparkować pomieści wyłącznie dwa takie terra).

i tu pojawia się pytanko: jakie gatunki ptaszników będzie można trzymać w takich terra, zakładając iż przez dłuższy czas nie bedę miał możliwości ich wymiany (i terra i ptaszników).

tzn chodzi mi tu głównie o wymiary pająka, który choć dorosły/prawie dorosły jest na tyle mały by czuć się w takim terra całkiem dobrze (interesują mnie sztuki w granicach L10-11) Wiadmo, P.murinus rosły raczej nie jest, ale jego już akurat mam, z kolei wszystkie nadrzewniaki z miejsca odpadają, podobnie jak L.parahybana itp.

zbierając wszystkie myśli w całość pytam: jakie inne...
- ciekawe
- łatwo dostępne i
- osiągające niewielkie rozmiary
ptaszniki przychodzą Wam teraz do głowy?

kubcok
11-07-2008, 18:33
Holothele incei nie powinien się czuć źle w takim terra. Co do twoich "wymogów". Na pewno ciekawy ptasznik, ładnie ubarwiony. Z dostępnością tego pająka trochę gorzej może nie jest tak popularny jak kędzior ale z dostaniem go nie powinieneś mieć problemów.

BoBaZ
11-07-2008, 19:25
Cyriocosmus spp.
Cyclosternum spp.
Holothele spp.
Orphanaecus spp.

Albo jakieś True, np L. arenicola.

Craftz
11-07-2008, 19:44
Cyriocosmus spp.
Cyclosternum spp.
Holothele spp.
Orphanaecus spp.

Albo jakieś True, np L. arenicola.

Z tych najbardziej dostępny będzie Cyclosternum fasciatum.

Hardboy1989
14-07-2008, 01:54
Nhandu Chromatus z tym, że nie wiem czy by tu pasował, myślę, że tak. Mój jest L5 i raczej nie największy więc myśle, że będzie pasował.