Pokaż pełną wersję : Utrata odnóża Smiec ofiara dojrzalej samicy g.rosea
Witam.Mam przypadek u kolegi dopuszczal do siebie rosea samca i samice doszlo do zaplodnienia ale samica odrazu po tym zaatakowala w ostatniej chwili zostal szybko wyjety utracil jedno przednie odnóze :( zyje i jakos chodzi czy u ptasznikow to odrasta czy jak nie wiem napiszcie cos jak wiecie
//Ortografia - aspoleczna
Odnóże może odrosnąc po kilku wylinkach, ale skoro ten samiec jest dorosły to już do grobowej deski będzie poruszał się na 7 odnóżach ;/
dzieki za podpowiedz i tak juz zosatlo mu oklo pol roku zycia
dzieki za podpowiedz i tak juz zosatlo mu oklo pol roku zycia
Skad ty masz takie informacje ? :P
Moze mi pomozesz ile moim pajaka zostalo zycia zrobil bys to ? :D
wojtass_maniak
17-07-2008, 17:52
No akurat samce zyja mniej wiecej okreslony czas po osiagnieciu pelnej doroslosci.
No akurat samce zyja mniej wiecej okreslony czas po osiagnieciu pelnej doroslosci.
Ty wiesz co ty piszesz?? GLUPOTY!! samiec moze nawed i zyc 3 lata po ostatniej wylince i moze zyc 3 miesiace to jest tylko loteria wiec znasz sie jak juz nie powiem co wymadrzasz sie a nic nie wiesz ...
MortisGrim
18-07-2008, 16:31
Cipsu, a wiesz co znaczy wyraz "około"? Wyraz około użyty w tym kontekście oznacza uśredniony okres czasu w jakim autor spodziewa się śmierci pająka. Oczywiście długość jego żywota po ostatniej wylince jest nie jest loterią.. jest uzależniony od np. temperatury, ilości przyjmowanego pokarmu i gatunku. Jednak uważam, że autor tej wypowiedzi nie minie się bardzo z prawdą...
A Ty, z Twoimi głupimi wstawkami powinieneś dostać ostrzeżenie. Jak możesz komuś zarzucać że się wymądrza jeśli ta osoba mówi prawdę i w miłym tonie... A szczerze, nie słyszałem żeby ptasznik po ostatniej wylince żył 3 lata... nawet o 2 nie słyszałem. Więc śmiem twierdzić że kto inny gada głupoty w tym temacie.
Cipsu, a wiesz co znaczy wyraz "około"? Wyraz około użyty w tym kontekście oznacza uśredniony okres czasu w jakim autor spodziewa się śmierci pająka. Oczywiście długość jego żywota po ostatniej wylince jest nie jest loterią.. jest uzależniony od np. temperatury, ilości przyjmowanego pokarmu i gatunku. Jednak uważam, że autor tej wypowiedzi nie minie się bardzo z prawdą...
A Ty, z Twoimi głupimi wstawkami powinieneś dostać ostrzeżenie. Jak możesz komuś zarzucać że się wymądrza jeśli ta osoba mówi prawdę i w miłym tonie... A szczerze, nie słyszałem żeby ptasznik po ostatniej wylince żył 3 lata... nawet o 2 nie słyszałem. Więc śmiem twierdzić że kto inny gada głupoty w tym temacie.
Ja widzialem 2,5 rocznego samca ... ze ty nie widziales to nie znaczy ze nei bylo takiego przypadku ...
Ja widzialem 2,5 rocznego samca
To normalne że samiec może mieć 2,5 roku, chyba że masz na myśli 2,5 roku po ostatniej wylince. Z drugiej strony wszystko zostało wyjaśnione i nie ma sensu prowadzić dalej dyskusji, ja bym tylko jeszcze zapytał na koniec która to jest ostatnia, bo zapomniałem i nie mogę nigdzie znaleźć i sie zastanawiam czy mój samiec geniculata L11/12 jest już dorosły i czas go rozmnożyć?
Tak na roznych stronach jest napisane, ze taka ostatnia to L14 ale zdarzaja sie i jeszcze pozniejsze znam przypadek mój kolega ma G.pulchre i jest juz L18 ale ma ja juz 7 lat i ostatnio zrzucila wylinke z przerwa 1 roku
//Ortografia - aspoleczna
nie okresla sie wieku pajaka po wylinkach moge tyle dodac od siebie ;p
vBulletin - Arachnea.org