PDA

Pokaż pełną wersję : Ulubione filmy

Araziel
13-07-2008, 16:10
Witam
Założyłem ten temat głównie dlatego ponieważ chce ściągnąć jakieś fajne filmy a tytułów niestety brak.
Jeżeli temat Ci się nie podoba to poprostu się nie udzielaj.

Chciałbym abyście podali 3 tytuły (ulubiony film, ulubiony horror, ulubiona komedia)

Np.
U. film
-Dziewczyna z sąsiedztwa

U. horror
-Klątwa

U.komedia
-American Pie Beta House

pzdr

// Podawanie linków do filmów będzie karane perm banem, można tutaj podawać jedynie ciekawe pozycje filmowe, Raphael

Mustang
13-07-2008, 17:01
Moim ulubionym filmem jest Las Vegas Parano. Na komedie nie mam jakiejś specjalnej pozycji, a horrory wszystkie są słabej jakości.

PS: dobry temat, przyda się.

Raphael
13-07-2008, 17:09
Uwielbiam Skazani na Shawshank.

kokoskop
13-07-2008, 17:51
Uwielbiam Skazani na Shawshank.

ta super film, a do tego MIŚ, ojciec chrzestny itd itd itd :D

szawi
13-07-2008, 17:54
job i wszystkie polskie komedie

horrorów nie oglądam bo sie boję

Agro
13-07-2008, 17:58
1. Zielona Mila
2. Nie przepadam za scepcjalnie za horrorami ale jak już to (Egzorcyzmy Emily Rose) całkiem całkiem choć nie wiem do końca czy to horror.
3. Eurotrip :)
hot fuzz ostre psy-też bardzo fajne

//Ortografia - aspoleczna

aTahualpa
13-07-2008, 18:12
Ojciec Chrzestny I, Edward nożycoręki, Requiem dla snu, Psychoza, Kill Bill vol.1, Pulp fiction, Lot nad kukułczym gniazdem...to dopiero początek, długo by wymieniac ;P

Pajeczakk
13-07-2008, 19:16
co do komedi to napewno Wożonko :D

Reka
13-07-2008, 20:26
Egzorcysta (klasyk), The Shutter, Efekt motyla, Kill Bill 1 i 2, 300 spartan też jest OK. Ponadto Adwokat Dibała (polecam), The Others (także!). A to i tak dopiero początek :)

taliban27
13-07-2008, 20:41
Ja podam po prostu kilka tytułów filmów, godnych polecenia.
* Cocaine boys
* promise me this - zavet (kusturica, 2007)
* Czarny kot, biały kot
* Miasto Boga
* Sweeney Todd The Demon Barber Of Fleet Street.

Agro
13-07-2008, 20:45
jeszcze American gangster też jest dobre

FC*PAWLAS*
14-07-2008, 21:28
Braveheart

Betonowe_Buciki
14-07-2008, 22:25
How High,Efekt motyla,The Amityville,Joint Venture,Cube(wszystkie 3)

Loskens
14-07-2008, 23:38
Fight Clum ( Podziemny Krąg )
21 gramów
Babel
Memento
American History X

Dobry film to taki po którym zastanawiasz się nad nim kilka dni, ja o tych filmach mysle do dzisiaj :) Zaj***ste arcydzieła.

kokoskop
14-07-2008, 23:55
Fight Clum ( Podziemny Krąg )
21 gramów
Babel
Memento
American History X

Dobry film to taki po którym zastanawiasz się nad nim kilka dni, ja o tych filmach mysle do dzisiaj :) Zaj***ste arcydzieła.

dokładnie :d obejrzyjcie blood in , blood out, albo honor nadewszystko lub więzy krwi super fil o więzieniu polecam chociaż trwa ponad 3 h

Rider
15-07-2008, 00:11
Na pierwszym miejscu stoi Matrix [ wszystkie części ; ) Efekt motyla american pie ale tylko do 3 części reszta to wielki kicz... i jeszcze wiele innych których szkoda wymieniać bo to klasyka i na pewno każdy je oglądał ; )

Bundy
15-07-2008, 03:46
Jak napisał FC *Pawlas* na pierwszym miejscu " Braveheart, a resztę długo by wymieniać.

venomous
15-07-2008, 12:28
To fakt jest dużo dobrych filmów, dla mnie m.in.

Efekt Motyla
Szkoła Uczuć
Piękny umysł
itd. :)

Seriale także miażdzą :) Dr. House, Dexter, Rodzina Soprano.

Btw. Podzielacie opinie, że ostatnio (jakies 2-3 lata) nic dobrego nie wchodzi na ekrany? Tzn. bardzo rzadko, tak to same romantyczne komedie nie wiadomo skąd wzięte, piły 12351, Rambo 241512 itd...

T-REX
15-07-2008, 22:01
Niestety nie podam po jednym przykładzie do każdej kategorii.Nie dałabym rady ;-)
Do moich ulubionych filmów należą:

* Uwolnić orkę 1,2,3,4
* Godzilla
* Wędrówki z dinozaurami
* Jurassic Park 1,2,3
* Ghost Rider
* Orka - Wieloryb Zabójca
* Aliens 1,2,3,4
* Predator 1,2
* Resident Evil
* Tomb Raider 1,2
* Jestem legendą
* Jeździec bez głowy
* Piraci z Karaibów

Nie będe się już męczyć z wypisywaniem...

Seriale także miażdzą Dr. House, Dexter, Rodzina Soprano.
O taaak...Dr.House i CSI (zwłaszcza Miami) rządzą! ;-)

shinobi
15-07-2008, 23:34
Breavheart, Gladiator (moge to oglądać na okrągło), Zielona Mila, Frontière(s).
Z komedii to obowiązkowo How High ;)

M4S73R
22-07-2008, 19:07
- Get Rich or Die Tryin
- Shottas / Bandziory
- Ręka Boga / Frailty
- 13 Dzielnica
- Wrong Turn
- Wrong Turn 2

Świetne filmiki

serjtankian
22-07-2008, 23:25
Moje ulubione filmy to:

- Step Up 1 i 2
- Seria Szybcy i Wściekli
- Trylogia Władca Pierścieni
- Oczywiście jestem wielkim fanem Obcego, wszystkie części

6buli6
02-08-2008, 16:52
-Ciemność
-Królowa Potępionych
-Pitch Black/Kroniki riddicka
-50 Pierwszych randek
-Efekt Motyla
-Outlaw
-American history X

//Ortografia - aspoleczna

Michallewczuk
02-08-2008, 18:03
Moja top lista :

Lolita (wersja z 1997r.)
Full Metal Jacket
Lśnienie
Mechaniczna Pomarańcza
Między piekłem a niebem
Edward Nożycoręki
Łowca Androidów
Coś
Forest Gump
Cube
Pulp Fiction
Wściekłe Psy
Człowiek z Blizną
Dawno temu w Ameryce
Chłopaki z Ferajny
Ojciec chrzestny 1, 2, 3
Prawo Bronxu
Kompania braci
Niebiańska Plaża

*ToMeK*brd
02-08-2008, 19:18
Jak horror to polecam Rec'a. Cos w stylu Blair Witch Project (czy jakos tak sie to pisalo) tyle, ze aktorzy graja po prostu swietnie. Tylko pora - pozny wieczor, noc.

6buli6
03-08-2008, 00:38
I pare filmów w sumie od siebie bym jeszcze dodał ;)
-Sin City ( wg mnie najlepsza ekranizacja jakiegokolwiek komiksu :) )
-Blair Witch (ta niby prawdziwa, oraz juz film normalny tez niezły) (dziekuje Tomku za przypomnienie :) )
-Mgła (ta nowa ;) )
-American Pie(kazda czesc) (z glupszych komedii ale jak dla mnie najbardziej zabawne :D )
-Resident Evil (jako ekranizacja wg mnie dość średnia ;) jedynie jedynka zrobiła wrażenie a poźniej to już jakoś tak na "popych" było)
-Silent Hill (ahh swietna ekranizacja ;) jestem fanatykiem gry i musze przyznać że byłem bardzo zadowolony :)! )

kokoskop
16-08-2008, 21:15
pomocy ludzie potrzebuje na prezent dla matki horror na DVD

-nie może to być film o zombiakach, głupich amerykańskich nastolatkach uciekających przed nimi ani żadne idiotyzmy w stylu teksańskiej masakry, żaden głupi psychopata latający z motyką, piłą, dziadkiem do orzechów czy czymkolwiek czym da się zabić nie wchodzi w grę
-film nie musi być super nowy ale też klasyki jak franki z 1924 roku nie wchodzi w grę
-horror musi być naprawdę straszny, jeśli latające świńskie flaki mają być straszne no to nie dla niej :P
-fajnie jak by było trochę zagadek i tajemniczości
-raczej też nie żadne kino alternatywne, raczej coś bardziej lekkiego
-azjatyckie horrory też odpadają, ameryka albo europa

dzid
16-08-2008, 22:57
@kokoskop
inni
28 dni pozniej (nie ma zombie i to nie amerykanskie nastolatki uciekaja) ;]
event horizon
fallen (w sieci zła)
pathology (raczej hitler niz horror)

a tak wogle:
kompania braci
forbidden kingdom
fist of legend
wejscie smoka
stardust

piraci z karaibow: klatwa czarnej perly (but why the rum?)

BoBaZ
16-08-2008, 23:47
Kiler
Straszny film 1,2,3,4
Naga broń - wszystkie części
Freddy vs. Jason
Ludzie z gór
Americam Pie
Forest Gump
Leon zawodowiec
Milczenie owiec, Hanibal
Wyścig szczurów
Obcy
Zielona mila

Resztę nie pamiętam.

mpx
17-08-2008, 00:38
Labirynt Fauna nawet niezły :)

wrox
21-08-2008, 13:03
Ja stary już jestem, więc lubię starocie ;)

Nightmare on Elm Street 1 i 3 część,
Egzorcysta.

Freddy vs. Jason

A bodajby Cię uwędzili. Ten film to dno i 2m mułu.

myszaka
21-08-2008, 20:14
wszystko, gdzie gra Jason Statham :D porachunki, przekręt, transporter, crank..
święci z Bostonu to moja biblia. pulp fiction :D

HOT FUZZ-OSTRE PSY!! wypas. i monty python :D horrory oglądam przeważnie z zamkniętymi oczami,więc się nie wypowiem :P

Chev
21-08-2008, 20:46
myszka lubi dobrych aktorów:D. Jeszcze nie oglądałem kiepskiego filmu z Jason’em Statham’em (i chyba nie obejrzę). Crank to najlepszy film z tym aktorem.

\\Ortografia - Adsy

Pajeczakk
22-08-2008, 00:55
no Crank był konkretny choć ostatnio ogladałem z tym aktorem The Bank Job i też byl fajny

myszaka
22-08-2008, 14:22
hah Chev czyzby inspiracja Cheliosem? ;) bank job tez spoko, ale crank zdecydowanie kopie tylki. wczoraj ogladalam "jestem legenda", i nawet nie bylo tak duzo zombiakow jak sie spodziewalam :) to dobrze,bo generalnie nie lubie zywych trupow :P ale ogladalm go na DVD i byly dwa alternatywne zakonczenia. ktos tez widzial oba? ktore wam sie bardziej podobalo? i ktore bylo w kinie?

Pajeczakk
23-08-2008, 01:22
sam koniec mnie zaskoczył smierc głównego bohatera choć po tytule mozna sie było tego domyślic tak jakby

myszaka
23-08-2008, 14:31
aha,czyli zgaduje ze film w wersji kinowej konczyl sie smiercia smitha,ta? bo na dvd bylo jeszcze drugie zakonczenie-jak te potwory juz im sie wbily do piwnicy to szef podszedl do plexiglasu, zachuchal go i narysowal na nim motylka O.o i smith sie pokapowal ze ta zombica ktora przywiazal do lozka i nakluwal roznymi antidotami ma tatuaz z motylkiem. i wyszlo ze to byla panienka tego szefa, wiec oddal ja potworom a oni pozwolili mu zabrac ta babke i chlopaka i odjechac sobie. W zasadzie nawet sie to kupy trzyma, bo w tej scenie kiedy Smith zlapal ta dziewczyne, wybiegl za nia z ciemnej dziury ten caly szef, ryknal i pozniej sie schowal. sory jesli ktos nie ogladal :D i sory za OT ^^

Pajeczakk
23-08-2008, 16:03
aha,czyli zgaduje ze film w wersji kinowej konczyl sie smiercia smitha,ta? bo na dvd bylo jeszcze drugie zakonczenie-jak te potwory juz im sie wbily do piwnicy to szef podszedl do plexiglasu, zachuchal go i narysowal na nim motylka O.o i smith sie pokapowal ze ta zombica ktora przywiazal do lozka i nakluwal roznymi antidotami ma tatuaz z motylkiem. i wyszlo ze to byla panienka tego szefa, wiec oddal ja potworom a oni pozwolili mu zabrac ta babke i chlopaka i odjechac sobie. W zasadzie nawet sie to kupy trzyma, bo w tej scenie kiedy Smith zlapal ta dziewczyne, wybiegl za nia z ciemnej dziury ten caly szef, ryknal i pozniej sie schowal. sory jesli ktos nie ogladal :D i sory za OT ^^

o kurde teraz to mnie zaskoczyłaś drugim końcem choć troche głupio sie w twojej wersji skonczył bo zazwyczaj legendą zostaje sie po śmierci xD (Filozofem nie jestem ;D)

myszaka
23-08-2008, 16:44
no w sumie..ale to nie ja to wymyslilam wiec nie do mnie pretensje :D jak chcesz to zobaczyc to sobie wypozycz DVD, chyba w kazdym sa dwa alternatywne zakonczenia.

Pajeczakk
23-08-2008, 18:16
no chyba bede musiał bo mnie zaciekawiłaś :D