Pokaż pełną wersję : Ulubione filmy
Witam
Założyłem ten temat głównie dlatego ponieważ chce ściągnąć jakieś fajne filmy a tytułów niestety brak.
Jeżeli temat Ci się nie podoba to poprostu się nie udzielaj.
Chciałbym abyście podali 3 tytuły (ulubiony film, ulubiony horror, ulubiona komedia)
Np.
U. film
-Dziewczyna z sąsiedztwa
U. horror
-Klątwa
U.komedia
-American Pie Beta House
pzdr
// Podawanie linków do filmów będzie karane perm banem, można tutaj podawać jedynie ciekawe pozycje filmowe, Raphael
Moim ulubionym filmem jest Las Vegas Parano. Na komedie nie mam jakiejś specjalnej pozycji, a horrory wszystkie są słabej jakości.
PS: dobry temat, przyda się.
Uwielbiam Skazani na Shawshank.
kokoskop
13-07-2008, 17:51
Uwielbiam Skazani na Shawshank.
ta super film, a do tego MIŚ, ojciec chrzestny itd itd itd :D
job i wszystkie polskie komedie
horrorów nie oglądam bo sie boję
1. Zielona Mila
2. Nie przepadam za scepcjalnie za horrorami ale jak już to (Egzorcyzmy Emily Rose) całkiem całkiem choć nie wiem do końca czy to horror.
3. Eurotrip :)
hot fuzz ostre psy-też bardzo fajne
//Ortografia - aspoleczna
aTahualpa
13-07-2008, 18:12
Ojciec Chrzestny I, Edward nożycoręki, Requiem dla snu, Psychoza, Kill Bill vol.1, Pulp fiction, Lot nad kukułczym gniazdem...to dopiero początek, długo by wymieniac ;P
Pajeczakk
13-07-2008, 19:16
co do komedi to napewno Wożonko :D
Egzorcysta (klasyk), The Shutter, Efekt motyla, Kill Bill 1 i 2, 300 spartan też jest OK. Ponadto Adwokat Dibała (polecam), The Others (także!). A to i tak dopiero początek :)
taliban27
13-07-2008, 20:41
Ja podam po prostu kilka tytułów filmów, godnych polecenia.
* Cocaine boys
* promise me this - zavet (kusturica, 2007)
* Czarny kot, biały kot
* Miasto Boga
* Sweeney Todd The Demon Barber Of Fleet Street.
jeszcze American gangster też jest dobre
FC*PAWLAS*
14-07-2008, 21:28
Braveheart
Betonowe_Buciki
14-07-2008, 22:25
How High,Efekt motyla,The Amityville,Joint Venture,Cube(wszystkie 3)
Fight Clum ( Podziemny Krąg )
21 gramów
Babel
Memento
American History X
Dobry film to taki po którym zastanawiasz się nad nim kilka dni, ja o tych filmach mysle do dzisiaj :) Zaj***ste arcydzieła.
kokoskop
14-07-2008, 23:55
Fight Clum ( Podziemny Krąg )
21 gramów
Babel
Memento
American History X
Dobry film to taki po którym zastanawiasz się nad nim kilka dni, ja o tych filmach mysle do dzisiaj :) Zaj***ste arcydzieła.
dokładnie :d obejrzyjcie blood in , blood out, albo honor nadewszystko lub więzy krwi super fil o więzieniu polecam chociaż trwa ponad 3 h
Na pierwszym miejscu stoi Matrix [ wszystkie części ; ) Efekt motyla american pie ale tylko do 3 części reszta to wielki kicz... i jeszcze wiele innych których szkoda wymieniać bo to klasyka i na pewno każdy je oglądał ; )
Jak napisał FC *Pawlas* na pierwszym miejscu " Braveheart, a resztę długo by wymieniać.
venomous
15-07-2008, 12:28
To fakt jest dużo dobrych filmów, dla mnie m.in.
Efekt Motyla
Szkoła Uczuć
Piękny umysł
itd. :)
Seriale także miażdzą :) Dr. House, Dexter, Rodzina Soprano.
Btw. Podzielacie opinie, że ostatnio (jakies 2-3 lata) nic dobrego nie wchodzi na ekrany? Tzn. bardzo rzadko, tak to same romantyczne komedie nie wiadomo skąd wzięte, piły 12351, Rambo 241512 itd...
Niestety nie podam po jednym przykładzie do każdej kategorii.Nie dałabym rady ;-)
Do moich ulubionych filmów należą:
* Uwolnić orkę 1,2,3,4
* Godzilla
* Wędrówki z dinozaurami
* Jurassic Park 1,2,3
* Ghost Rider
* Orka - Wieloryb Zabójca
* Aliens 1,2,3,4
* Predator 1,2
* Resident Evil
* Tomb Raider 1,2
* Jestem legendą
* Jeździec bez głowy
* Piraci z Karaibów
Nie będe się już męczyć z wypisywaniem...
Seriale także miażdzą Dr. House, Dexter, Rodzina Soprano.
O taaak...Dr.House i CSI (zwłaszcza Miami) rządzą! ;-)
Breavheart, Gladiator (moge to oglądać na okrągło), Zielona Mila, Frontière(s).
Z komedii to obowiązkowo How High ;)
- Get Rich or Die Tryin
- Shottas / Bandziory
- Ręka Boga / Frailty
- 13 Dzielnica
- Wrong Turn
- Wrong Turn 2
Świetne filmiki
serjtankian
22-07-2008, 23:25
Moje ulubione filmy to:
- Step Up 1 i 2
- Seria Szybcy i Wściekli
- Trylogia Władca Pierścieni
- Oczywiście jestem wielkim fanem Obcego, wszystkie części
-Ciemność
-Królowa Potępionych
-Pitch Black/Kroniki riddicka
-50 Pierwszych randek
-Efekt Motyla
-Outlaw
-American history X
//Ortografia - aspoleczna
Michallewczuk
02-08-2008, 18:03
Moja top lista :
Lolita (wersja z 1997r.)
Full Metal Jacket
Lśnienie
Mechaniczna Pomarańcza
Między piekłem a niebem
Edward Nożycoręki
Łowca Androidów
Coś
Forest Gump
Cube
Pulp Fiction
Wściekłe Psy
Człowiek z Blizną
Dawno temu w Ameryce
Chłopaki z Ferajny
Ojciec chrzestny 1, 2, 3
Prawo Bronxu
Kompania braci
Niebiańska Plaża
*ToMeK*brd
02-08-2008, 19:18
Jak horror to polecam Rec'a. Cos w stylu Blair Witch Project (czy jakos tak sie to pisalo) tyle, ze aktorzy graja po prostu swietnie. Tylko pora - pozny wieczor, noc.
I pare filmów w sumie od siebie bym jeszcze dodał ;)
-Sin City ( wg mnie najlepsza ekranizacja jakiegokolwiek komiksu :) )
-Blair Witch (ta niby prawdziwa, oraz juz film normalny tez niezły) (dziekuje Tomku za przypomnienie :) )
-Mgła (ta nowa ;) )
-American Pie(kazda czesc) (z glupszych komedii ale jak dla mnie najbardziej zabawne :D )
-Resident Evil (jako ekranizacja wg mnie dość średnia ;) jedynie jedynka zrobiła wrażenie a poźniej to już jakoś tak na "popych" było)
-Silent Hill (ahh swietna ekranizacja ;) jestem fanatykiem gry i musze przyznać że byłem bardzo zadowolony :)! )
kokoskop
16-08-2008, 21:15
pomocy ludzie potrzebuje na prezent dla matki horror na DVD
-nie może to być film o zombiakach, głupich amerykańskich nastolatkach uciekających przed nimi ani żadne idiotyzmy w stylu teksańskiej masakry, żaden głupi psychopata latający z motyką, piłą, dziadkiem do orzechów czy czymkolwiek czym da się zabić nie wchodzi w grę
-film nie musi być super nowy ale też klasyki jak franki z 1924 roku nie wchodzi w grę
-horror musi być naprawdę straszny, jeśli latające świńskie flaki mają być straszne no to nie dla niej :P
-fajnie jak by było trochę zagadek i tajemniczości
-raczej też nie żadne kino alternatywne, raczej coś bardziej lekkiego
-azjatyckie horrory też odpadają, ameryka albo europa
@kokoskop
inni
28 dni pozniej (nie ma zombie i to nie amerykanskie nastolatki uciekaja) ;]
event horizon
fallen (w sieci zła)
pathology (raczej hitler niz horror)
a tak wogle:
kompania braci
forbidden kingdom
fist of legend
wejscie smoka
stardust
piraci z karaibow: klatwa czarnej perly (but why the rum?)
Kiler
Straszny film 1,2,3,4
Naga broń - wszystkie części
Freddy vs. Jason
Ludzie z gór
Americam Pie
Forest Gump
Leon zawodowiec
Milczenie owiec, Hanibal
Wyścig szczurów
Obcy
Zielona mila
Resztę nie pamiętam.
Labirynt Fauna nawet niezły :)
Ja stary już jestem, więc lubię starocie ;)
Nightmare on Elm Street 1 i 3 część,
Egzorcysta.
Freddy vs. Jason
A bodajby Cię uwędzili. Ten film to dno i 2m mułu.
wszystko, gdzie gra Jason Statham :D porachunki, przekręt, transporter, crank..
święci z Bostonu to moja biblia. pulp fiction :D
HOT FUZZ-OSTRE PSY!! wypas. i monty python :D horrory oglądam przeważnie z zamkniętymi oczami,więc się nie wypowiem :P
myszka lubi dobrych aktorów:D. Jeszcze nie oglądałem kiepskiego filmu z Jason’em Statham’em (i chyba nie obejrzę). Crank to najlepszy film z tym aktorem.
\\Ortografia - Adsy
Pajeczakk
22-08-2008, 00:55
no Crank był konkretny choć ostatnio ogladałem z tym aktorem The Bank Job i też byl fajny
hah Chev czyzby inspiracja Cheliosem? ;) bank job tez spoko, ale crank zdecydowanie kopie tylki. wczoraj ogladalam "jestem legenda", i nawet nie bylo tak duzo zombiakow jak sie spodziewalam :) to dobrze,bo generalnie nie lubie zywych trupow :P ale ogladalm go na DVD i byly dwa alternatywne zakonczenia. ktos tez widzial oba? ktore wam sie bardziej podobalo? i ktore bylo w kinie?
Pajeczakk
23-08-2008, 01:22
sam koniec mnie zaskoczył smierc głównego bohatera choć po tytule mozna sie było tego domyślic tak jakby
aha,czyli zgaduje ze film w wersji kinowej konczyl sie smiercia smitha,ta? bo na dvd bylo jeszcze drugie zakonczenie-jak te potwory juz im sie wbily do piwnicy to szef podszedl do plexiglasu, zachuchal go i narysowal na nim motylka O.o i smith sie pokapowal ze ta zombica ktora przywiazal do lozka i nakluwal roznymi antidotami ma tatuaz z motylkiem. i wyszlo ze to byla panienka tego szefa, wiec oddal ja potworom a oni pozwolili mu zabrac ta babke i chlopaka i odjechac sobie. W zasadzie nawet sie to kupy trzyma, bo w tej scenie kiedy Smith zlapal ta dziewczyne, wybiegl za nia z ciemnej dziury ten caly szef, ryknal i pozniej sie schowal. sory jesli ktos nie ogladal :D i sory za OT ^^
Pajeczakk
23-08-2008, 16:03
aha,czyli zgaduje ze film w wersji kinowej konczyl sie smiercia smitha,ta? bo na dvd bylo jeszcze drugie zakonczenie-jak te potwory juz im sie wbily do piwnicy to szef podszedl do plexiglasu, zachuchal go i narysowal na nim motylka O.o i smith sie pokapowal ze ta zombica ktora przywiazal do lozka i nakluwal roznymi antidotami ma tatuaz z motylkiem. i wyszlo ze to byla panienka tego szefa, wiec oddal ja potworom a oni pozwolili mu zabrac ta babke i chlopaka i odjechac sobie. W zasadzie nawet sie to kupy trzyma, bo w tej scenie kiedy Smith zlapal ta dziewczyne, wybiegl za nia z ciemnej dziury ten caly szef, ryknal i pozniej sie schowal. sory jesli ktos nie ogladal :D i sory za OT ^^
o kurde teraz to mnie zaskoczyłaś drugim końcem choć troche głupio sie w twojej wersji skonczył bo zazwyczaj legendą zostaje sie po śmierci xD (Filozofem nie jestem ;D)
no w sumie..ale to nie ja to wymyslilam wiec nie do mnie pretensje :D jak chcesz to zobaczyc to sobie wypozycz DVD, chyba w kazdym sa dwa alternatywne zakonczenia.
Pajeczakk
23-08-2008, 18:16
no chyba bede musiał bo mnie zaciekawiłaś :D
vBulletin - Arachnea.org