PDA

Pokaż pełną wersję : Acanthoscurria geniculata - plama na odwłoku

Faust
16-07-2008, 20:31
Witam.
Zauważyłem ostatnio u mojej geniculaty dziwną plamę na odwłoku. W sumie to bardziej wydrapane miejsce o średnicy około 2 mm. Wygląda to tak jakby miała tam wydartą skórę (nie ma tego czarnego, gęstego owłosienia). Nie podawałem jej myszy więc nie jest to przez podrapanie przez gryzonia. Nie jest to wyczesane miejsce bo takie wygląda zupełnie inaczej. Czy to możliwe że pająk w trakcie wspinaczki spadł na korzeń i się zadrapał? Lubi się wspinać na ścianki a terra jest dość wysokie i ozdobione korzeniem dość fikuśnym.

Na tym zdjęciu widać terrarium i pająka, nie wiem czy ta plamka będzie dobrze widoczna ale nie mam lepszego i chwilowo nie jestem w stanie wykonać:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3fe1ac8af951d52b.html

Sorg
16-07-2008, 20:40
wg mnie to obszar w ktorym gienia stracila wloski,wyglada to jak zwykle wyczesania tyle ze za sparwa upadku.

krecik
16-07-2008, 21:00
Wyczesanie.

Reiven
17-07-2008, 10:01
zapewne spadła z szybki i się zadrapała o coś :)
u mnie też angustumka kiedyś tak fikła i się zadrapała :)

Reka
17-07-2008, 11:38
wg mnie to wyczesana jest po prostu (przynajmniej wg tej fotki)

fajny patent z podpisaniem terra (zakładając że masz ich więcej). Tyle że geniculata piszemy z małej ;) a wystrój terra generalnie także fajny.

T-REX
17-07-2008, 12:51
fajny patent z podpisaniem terra (zakładając że masz ich więcej).
Też taki stosuje, ale wolę znacznie mniejszą czcionkę.
zapewne spadła z szybki i się zadrapała o coś
Bardzo możliwe...

Orlica
17-07-2008, 13:12
Mój geniek aktualnie ma identyczne - spadł ze ścianki, bo ciężka dupcia przeważyła ;p A że ma terra dla nadrzewniaka z chwilowego braku innych... Nic mu w każdym razie nie jest.