PDA

Pokaż pełną wersję : Acanthoscurria Niechęć do kopulacji

MDiego
17-07-2008, 02:03
Witam.
Mam problem z moja samiczka geni (w galerii "Samica #1). Probowalismy z bratem dopuszczac ja raz (nawolywala samca, a nastepnie kulila sie i wycofywala), drugi raz (zero reakcji, stala skulona i chciala wyjsc z pudelka) i kiszka. Samica okolo L13, 8cm DC, strasznie najedzona, agresywna i aktywna. Samiec zapladnial Samica #2 (takich samych rozmiarow jak Samica #1 tyle, ze mniej najedzona), bez problemow 2 razy. Jest napewno napelniony, mlody i wie jak to sie robi ;) Dopuszczalem je w takich samych warunkach jak Samice #2. Niewiem co jest tego przyczyna.
Ma ktos jakies pomysly ??

Muminek24
17-07-2008, 14:31
od czekaj tydzień nakarm i znów spróbuj, a może dlatego że obydwa pająki przenosiłeś ? i były w nieznanym miejscu ? a co do tych boxów to chyba są już troszka małe dla tych pajączków :)

Cipsu
17-07-2008, 14:44
Spróbuj dopuscic w terra samicy tak bedzie lepiej ... samica nie bedzie zestresowana a samiec jak jest napelniony zawsze mu sie chce ;d moze samiec jest niedorosly czy nienapelniony?

//Ortografia - aspoleczna

szoko
17-07-2008, 14:49
ciekawe jak sie pomieszcza w terra samicy :P

MDiego
17-07-2008, 14:59
:P Macie racje. Maja malo miejsca. Juz montuje terra z akwarium. Bedzie troche miejsca. Samiec jest dorosly i napelniony. Dodam zdjecia zaraz.

Cipsu
17-07-2008, 15:17
no z tymi terrariam troche przegioles jak one tam linieja ? :D

MDiego
18-07-2008, 22:29
W tych pojemnikach jeszcze nie linialy, ale juz sa przelozone. Wsadzilem Samice #1 do terra na zdjeciu. Dopuscilem do niej samca. Chwile stali nieruchomo, pozniej samiec zaczal tanczyc i podchodzic blizej. Dobrze, ze ma refleks, poniewaz samica rzucila sie na niego. ;/ Zabralem go, moze sprobuje za jakis czas.

szoko
19-07-2008, 01:57
no musisz byc cierpliwy... ja tez dopuszczalem gienki ale mialem mozliwosc tylko raz dopuscic i sie udalo ale chyba jednak nic z tego bo juz dosyc dlugo czekam na kokon i zima.. teraz na dniach dopuszczam G.rosea czekam az sie samiec napelni. Wiec zycze powodzenia sobie i tobie :D

Muminek24
19-07-2008, 02:11
może troszke odczekaj niech się przyzwyczają do nowego lokum :)