Pokaż pełną wersję : Pająk nie chce jeść Lasiodora parahybana L2
Witam !
Kupiłem na allegro 4 Lasiodory parahybany L2 oraz pokarm - mączniki młynarki i hodowca od ktorego kupiłem te ptaszniki powiedział że wystarczy wrzucić im połowe takiego mącznika i same zjedzą. One jednak wcale nie chcą jeść, trzymam je w pojemnikach na mocz 100 ml a za podłoże dałęm ok. 3 cm mieszanki kokosowej, dlaczego nie chcą jeść?
PS: Przesyłka mi doszła w piątek 18.07
Stosuj prefixy - Reiven
Pewnie dlatego bo pajak musi sie zaaklimatyzowac w nowym otoczeniu.Poczakaj pare dni wszystko powinno byc ok;)
haxxproxx
20-07-2008, 15:14
Możliwe, że są przed wylinką. Możliwe, że nie są głodne. Możliwe, że nie przyzwyczaiły się do nowego lokum. Możliwe, że nie zostawiasz im pokarmu na jakiś czas tylko wrzucasz i wyciągasz bo nie jedzą odrazu jak pies czy kot.
Krótko mówiąc: Nie masz się czym martwić bo w końcu zaczną jeść. Pająkom też nic nie będzie.
GregorWalas1986
20-07-2008, 15:37
Nie masz się co denerwować, będą głodne, to zjedzą :)
Ja jestem zdania, że się jeszcze po prostu nie zaaklimatyzowały....
Czekaj cierpliwie :)
Polecam tobie program "Mecenat", dostaniesz tam pomoc i instrukcje najwyższej jak odpowiednio opiekować się pajączkiem.
Pozdrawiam Grzegorz
Zauważyłem że te polówki mączników które im wrzuciłem leżą teraz zboku pojemnika i nie wiem czy pająki je zjadły czy poprostu przesuneły?! i mam pytanie jak wyglądają resztki zjedzonego mącznika?
burek1990
21-07-2008, 17:55
Bez wnętrzności:P deczko pokręcone skóry mącznika;) Przynajmniej tak jest u mnie:P
ja sie nie znam ale z tego co juz wiem to poczekaj 2 dni i daj im na noc bo pająki w nocy zaczynają byc aktywne rano jak nie zjedza to wywal i znowu tak co jakis czas do skutku :D:D
vBulletin - Arachnea.org