Pokaż pełną wersję : Oświetlenie Oświetlenie terrarium
Robik600
22-07-2008, 00:43
Gdzie takie oswietlenie znajde?:eek:
//Stosuj prefixy - BadBekon
kokoskop
22-07-2008, 11:16
to chyba będą jakieś diody chociaż by tak dużego światła nie dawały możliwe że to przydymiona punktowa żarówka
Blazejus96
23-07-2008, 18:11
to pierwsze zdjęci wygląda jak to akwarium. Przynajmniej jak oświetlenie nad tym akwarium.
http://www.aquatika.pl/product_info.php?products_id=1230
sarnecki
26-07-2008, 14:58
HAHHAHAHAHAHAHA...
Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać....
Gościu robiący te zdjęcia położył na terra Sony Ericssona K550i i włączył lampę... Hehehehe... :p:D
Zrobił tak tylko na czas zdjęć....
A jak chcesz uzyskać podobny efekt to kup na Allegro.pl diody LED o szerokim kącie świecenia... W komplecie powinieneś dostać rezystory pod napięcie 12V lub 24V, zależy od Ciebie jaki prąd możesz zapewnić...
Ale jesteście udani, heh...
Gdzie takie oswietlenie znajde?:eek:
Sam zbuduj ;-)
http://www.arachnea.org/forum/showthread.php?p=153266#post153266
HAHHAHAHAHAHAHA...
Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać....
Gościu robiący te zdjęcia położył na terra Sony Ericssona K550i i włączył lampę... Hehehehe... :p:D
Zrobił tak tylko na czas zdjęć....
hehehe podpisuje sie pod kolega :D bez kitu odrazu widac tego SE k550i :D
O Boże, tego raczej nie uda ci się zrobić, ale jak nazbierasz jakąś stówkę, to będziesz mógł prz y okazji zadzwonić do mamy, świecąc na pająki;)
Hey
Albo kup na allegro diodę dyfuzyjną (1,5zł) + musisz zmajstrować zasilnie (do mniejszego terra w sam raz).
Lub jeżeli nie chcesz się bawić w budowanie zasilania, to kup diodę mocy 1W spokojnie Ci starczy + drivera do niej. Podłączasz i świeci (tylko trochę więcej kosztuje (40-50zł?) niż pierwsze rozwiązanie)
Ale po co takim reflektorem pająkowi po nocy świecić ?:)
Pozdrawiam
sarnecki
05-08-2008, 17:54
A powiedz mi kto normalny oświetla pająka w nocy? Nie mówię tu o ogrzewaniu żarówką, tylko o zwykłym oświetleniu, np. taką LED'ówką.
Pająk wtedy nie rozróżnia nocy od dnia i głupieje...
stachu_93
06-08-2008, 00:13
tzn. Sony Ericsson k550i to jakieś 400zł ale są na allegro panele led na 12V za max.10zł
są z 3 diod o szerokim kącie świecenia, są dostępne różne kolory
Edit: jakoś mam zainstalowaną Mozillę ze słownikiem i wszystko jest ok bo sprawdziłem :/
//Ortografia - aspoleczna
vBulletin - Arachnea.org