PDA

Pokaż pełną wersję : [Papiery na młode] ile kosztują?(Brachypel. albop.)

tsp.webpark.pl
26-03-2007, 01:41
Ile kosztuje cała taka Operacja wystawienia takich dokumentów?
Czy dokumenty te mozna samemu kopiować, czy w urzedzie z pieczęcią o zgodności z orginałem?
Ile czasu sie czeka na rozpatrzenie wniosku?
I niby jak udowodnic ze bylo ich 300 a nie 600 sztuk?
Czy cena jest zależna od ilości, czy to stawka stała?
I z tego co wiem "zwykły weterynarz" takich papierów wystawić nie może, jeżeli się myle to mnie poprawcie.
Pozdrawiam.

//Proszę używać tagów (http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=81) w tematach - Maxtor

Michallewczuk
26-03-2007, 13:36
Zwykły a nawet powiatowy w świetle prawa nie może takich papierów wystawić.
Daj sobie spokój z papierami i najwyżej zapłaczesz kiedyś nad nad beznadziejnością i idiotyzmem tego kraju.

tsp.webpark.pl
26-03-2007, 22:37
Dzięki za rzeczową odpowiedz.
Zdaje sobie sprawe z tego, ze to wszystko jest pop*******e, ale bede chcial wystawic je na sprzedaz, a z regoly mam bardzo malo czasu na pierdoly wiec nie bedzie mi sie chcialo jezdzic i tlumacz czegos co moge zalatwic, wiec ponawiam moje pytania . jw.
Pozdrawiam i czekam.

tsp.webpark.pl
27-03-2007, 17:58
Czy naprawde nikt na ten temat nic nie wie.
Czekam na odp. pozdrawiam

Sad_Mad
27-03-2007, 19:33
Daj sobie z tym spokoj. Prawie niemozliwe jest znalezienie kogos, kto Ci ten dokument wystawi, ale wazniejsze jest to, ze te dokumenty wedlug naszego prawa NIE SA POTRZEBNE!

http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33780

Zapoznaj sie z tym :)

tsp.webpark.pl
28-03-2007, 00:22
I tobie dzieki za opowiedz, ale nie o taka mi chodzilo.
Czemu piszesz ze nie dozalatwienia, skoro ludzie takie papiery posiadaja.
Ja na swoje mam (dostalem przy zakupie), ale teraz chcialbym miec takze i na nastepne pokolenie wiec pytam ponownie. jw.
Pozdrawiam

-Michał-
28-03-2007, 00:36
Czemu piszesz ze nie dozalatwienia, skoro ludzie takie papiery posiadaja.
Ta posiadaj sam widziałem ten papierek od jednego gostka na TCP wygladał on tak (nie chce mi sie zdjecia szukac) ale było napisane ile sie urodziło ile padło ile zostało mu sztuk sprzedanych i na koncu podpis i jakas pieczatka sprzedajacego ;)

Ja na swoje mam (dostalem przy zakupie)
pokaz jak wygladaja twoje ? bo tak jak wyzej to sam sobie moge taki wysatwic ;)

ale teraz chcialbym miec takze i na nastepne pokolenie wiec pytam ponownie. jw.
Weterynarz nie ma prawa hmm(?) moze tak, nie musi ci czegos takiego wystawiac bo nie trzeba a jesli chcesz zeby ci wystawłi na młode to musi miec takze papierki o pochodzeniu z niewoli samca i samicy ;)

jak cos zle napisałem to mnie poprawcie :)

tsp.webpark.pl
28-03-2007, 00:40
Moje sa z pieczecia weterynarza powiatowego(nie ksero czy druk. ale orginal na "zyczenie")(interesuje mnie czy to bezposrednio do niego, czy tylko on takowe podpisuje), no i tak mam i na samca i samice.
Zgadza sie jest tam podane ile bylo i le padlo

Dawid_nh
28-03-2007, 02:23
Daj sobie z tym spokoj. Prawie niemozliwe jest znalezienie kogos, kto Ci ten dokument wystawi, ale wazniejsze jest to, ze te dokumenty wedlug naszego prawa NIE SA POTRZEBNE!

http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33780

Zapoznaj sie z tym :)
jak to nie niemozliwe?? przyjdz do mnie to Ci wystawie u ustawie/ rozporzadzeniu nie jest jasno okreslone kto ma wystawiac te papierki domyslnie jest nim wet powiatowy ale nie jest to uscislone wiec ja tez moge Ci napisac papierek "pajak zostal rozmozony w niewoli tak samo jak jego rodzice" :D