PDA

Pokaż pełną wersję : Szkoła ... :p

M4S73R
11-08-2008, 18:33
Wiadomość od mojego kolegi :]

Cześć ! mam takie pytanie: czy jeżeli nie ukończyłem żadnej szkoły po gimnazjum to mógłbym rozpocząć naukę zaoczną, aby zdobyć wykształcenie ?.
Mam teraz 23 lata gdy miałem 16 lat wyjechałem za granicę po ukończeniu gimnazjum ... i przerwałem dalszą naukę, stąd moje pytanie. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

- ja na ten temat nic nie wiem :p On mnie poprosił abym przesłał tą wiadomość ''gdzieś'', gdzie by mu pomogli ... :p

- może znacie takie przypadki, macie takich kolegów którzy mieli taką sytuację.

shinobi
11-08-2008, 19:10
Może isc do liceum zaocznego

scchizm
11-08-2008, 19:46
A po liceum zaocznym, zdać maturę, a później normalnie na większość studiów. Są też szkoły w których przez rok robi się program liceum i maturę, trzeba poszukać.

M4S73R
11-08-2008, 19:49
Mówił że zależy mu tylko na szybkim zdobyciu wykształcenia, nie chce matury bo nie zamierza iść na studia ...

*ToMeK*brd
11-08-2008, 23:25
Są też szkoły w których przez rok robi się program liceum i maturę, Mozasz dac wiecej informacji na temat takich szkol ?

dzid
11-08-2008, 23:45
jest takie cos jak licea dla dorosłych. tam maja rozne programy nauczania.
ale matura to chyba jedyny dowod na to ze sie to wyksztalcenie ma, prawda? beda sie o to pytali chyba w kazdym miejscu

Chev
12-08-2008, 00:00
Wiem, że są szkoły wieczorowe i za nie się płaci ale w ogóle nie trzeba się tam uczyć nawet chodzić za często nie trzeba. Ale to są chyba te licea dla dorosłych lecz u mnie mówi się na to wieczorówka.

scchizm
12-08-2008, 01:08
Mozasz dac wiecej informacji na temat takich szkol ?
Wpisz w google matura w rok albo szkoły ekstrenistyczne.
"Mówił że zależy mu tylko na szybkim zdobyciu wykształcenia, nie chce matury bo nie zamierza iść na studia ..."
To sam sobie przeczy......bo wykształcenia bez matury nie będzie miał, co najwyżej jakiś zawód np operator skrawarki ale skoro nie chce mu sie nawet przysiąść i poczytać to ciężko to widzę.

Pajeczakk
12-08-2008, 01:25
kolega wyjechał z Polski nie chce matury jedyna odpowiedz dla niego to niech sie kształci za granica :P

*ToMeK*brd
12-08-2008, 17:26
To sam sobie przeczy......bo wykształcenia bez matury nie będzie miał Bedzie mial ;) By miec wykrztalcenie srednie nie trzeba zdawac matury. A by miec zawod operator skrawarki trzeba zdac odpowiednie egzaminy.

kokoskop
12-08-2008, 18:59
Bedzie mial ;) By miec wykrztalcenie srednie nie trzeba zdawac matury. A by miec zawod operator skrawarki trzeba zdac odpowiednie egzaminy.

ano w tedy masz średnie nie pełne po prostu ;)

bywa
12-08-2008, 19:29
Jak nie? Kończąc szkołę dostajesz przecież świadectwo, szkołę ukończyłeś tylko nie masz świadectwa dojrzałości.

*ToMeK*brd
12-08-2008, 20:06
ano w tedy masz średnie nie pełne po prostu Wtedy masz srednie(bez matury), po maturze masz maturalne.

Bundy
20-08-2008, 13:58
Po każdej szkole średniej ma się wykształcenie średnie, matura czyli egzamin dojrzałości jest tylko "przepustką" do dalszej edukacji czytaj studiów. Jeżeli ktoś nie ma zamiaru iść na studia, maturę robi w zasadzie dla własnej satysfakcji, nie ma czegoś takiego jak wykształcenie maturalne, jest wykształcenie średnie nie ważne czy z maturą czy bez.

*ToMeK*brd
20-08-2008, 15:08
nie ma czegoś takiego jak wykształcenie maturalne Jest cos takiego jak wyksztalcenie maturalne.

sopran
22-08-2008, 12:14
Skończyć szkołę średnią i nie podchodzić do matury?...co to za bezsens!