PDA

Pokaż pełną wersję : Wojsko

kokoskop
20-08-2008, 15:26
Od października studia, jeszcze oficjalnie studentem nie jestem ale na 100 procent będę, biletu nie dostałem i nie wiem kiedy mam się zgłosić z papierkiem że się dalej uczę, dopiero w październiku czy kiedy abym nie miał nie miłej niespodzianki.

info-0
20-08-2008, 15:32
Jak zaczynasz studia idziesz do dziekanatu i prosisz o papier, że jesteś studentem :p. Potem z tym lecisz do WKU i tam Cię odhaczają, że do końca studiów jesteś zwolniony ze służby ;).

Pocieszę Cię, że w październiku ostatni nabór jest, a potem już tylko armia zawodowa ;).

Twardy
20-08-2008, 16:49
i dowiedz się od razu jak jest, bo czasami wystarczy, ze ktoś z rodziny ten papier dostarczy, a czasami grzecznie Cię poproszą, że masz do nich przyjechać i osobiście podać papierek, niektóre jednostki w Polsce, np. Grudziądz, chce papierek co semestr
zaświadczenie do woja dostajesz w dziekanacie od ręki

Michallewczuk
20-08-2008, 19:05
Pocieszę Cię, że w październiku ostatni nabór jest, a potem już tylko armia zawodowa ;).
...listopadzie ;] a w razie braków czy W zawsze mogę powołać rezerwistów lub cywilów do czynnej służby haha.

shinobi
20-08-2008, 22:23
Ja w ogóle tego papierka nie zanosiłem. Zaniosłem im dopiero jak po pół roku dostałem informacje, że mam się stawić do WKU. Babka coś tam pokrzyczała, powiedziała że jeszcze raz coś takiego będzie miało miejsce to bede miał sąd grodzki czy coś. Nie wiem dokładnie, mało ją słuchałem ;) Ale odroczyć odroczyli :D

A co do samego wojska to to jest powalone jak mało co. Chce iść na zawodowego ale nie moge bo... nie mam przebytej służby wojskowej. Nie moge iść do wojska bo w nim nie byłem. Bez sensu...

kokoskop
20-08-2008, 22:30
wiem że jest jak pisze info tylko wole się upewnić ale to moja kolejna szkoła, wcześniej skończyłem studium i nie wiem czy oni tam nie myślą że koniec edukacji ;)

Michallewczuk
21-08-2008, 15:49
A co do samego wojska to to jest powalone jak mało co. Chce iść na zawodowego ale nie moge bo... nie mam przebytej służby wojskowej. Nie moge iść do wojska bo w nim nie byłem. Bez sensu...

??? a do szkółki pdf lub of też nie chcą ? chyba że Ci chodzi o korpus st.szer.zaw to tak ale to też ma się zmienić i będą mogli być w służbie ludzie którzy nie odbyli ZSW.