PDA

Pokaż pełną wersję : petycja o niebezpiecznych zwierzętach

grabaa
25-08-2008, 01:02
jak ją wysłać??

Sad_Mad
25-08-2008, 01:03
http://www.powiedznie.info/zloz_petycje.php
Co tutaj jest jeszcze niejasne?

grabaa
25-08-2008, 01:05
srr nie zauważyłem przycisku ;/

PanzerIII
25-08-2008, 16:25
Podziwiam kolegów po fachu co podpisali przeciw tej petycji.
Nie ma to jak wziąć udział w petycji bo modnie i można sie na forum pochwalić. Ale przeczytać co sie podpisuje to już nie łaska. Szczególnie jak sie chce i wali takie byki.
Żenada.

Twardy
25-08-2008, 16:36
a co Ci się w niej nie podoba? z ciekawości pytam

info-0
25-08-2008, 16:56
Ja z innej perspektywy powiem, że nigdy takie petcycje nie zdają egzaminu. Jeśli rząd coś postanowi to nawet krzyki ludzi nie pomogą i wprowadzą zakaz od górnie.

newblood
25-08-2008, 17:14
Dokładnie, jedna wielka bzdura :/ terrarystyka w Polsce jest na takim poziomie, że nie mamy nic a nic do gadania. Co mają zrobić to zrobią i nie mamy na to wpływu - lepiej trzymać to co się trzyma i nie mieć długiego języka - taka rada na przyszłość

snarf
25-08-2008, 18:11
No to się mylicie co niektórzy, ustawa ta była cofana już trzy razy więc teraz kolej na jej zmiane. Pewnie, najlepiej nie iść do wyborów a później narzekać że inni zagłosowali, to jest odwaga rodaka Polaka. Wszyscy tylko umieją narzekać ale żeby znaleźć takiego który by chciał się wykazać to ani jednego, polski naród, dlatego nam się tak żyje w tym kraju i na takim poziomie jest polska terrarystyka, kupa narzekających kilku naprawdę pracujących. AVE

//Ortografia - aspoleczna

Chev
25-08-2008, 19:15
Snarf ma racje. Ja sam podpisałem tą petycje i poprosiłem o to kilka innych osób zarówno tych „po fachu” jak i tych nie związanych z terrarystyką..

raptor43
25-08-2008, 19:55
Ta ja też wysłałem te petycje lepiej robić coś niż nic!

vadre
25-08-2008, 19:58
No to się mylicie co niektórzy, ustawa ta była cofana już trzy razy więc teraz kolej na jej zmiane

A z jakiego powodu była cofana? Z powodu petycji czy moze panowie na Wiejskiej sie nie dogadali?

info-0
25-08-2008, 20:35
Była cofana bynajmniej nie z powodu petycji jak się ludziom wydaje, tylko były i są ważniejsze sprawy do załatwienia to i to przesuwają na potem :).

Tutaj petycje nie mają nic do gadania. Z resztą w Łodzi odwołanie prezydenta nie przeszło, mimo wymaganej liczby głosów... Także nie łudźcie się ludzie i zajmijcie się robotą prawdziwą a nie klikaniem w internecie <LOL>.

PiPES
25-08-2008, 21:44
a moglby ktos przeslac link do tego nowego wykazu zwierząt ktorych nie mozna posiadac ? ewentualnie wkleić ? bo widzialem tylko wykaz z 2005 roku i tam byly juz poe, Pterinochilus spp, a nawet Aphonopelma spp.

Twardy
25-08-2008, 22:38
a czy wypełnienie jednej petycji zajmuje wam tyle czasu, aby ją wypełnić i wysłać? mi to zajęło parę sekund...

a co ma się zmieniać skoro nic nikt nie chce robić, tylko pisać, że jest źle?

brzytki
25-08-2008, 22:50
Jeśli wysyłać, to pocztą tradycyjną. Maile, bądźmy uczciwi, naszym politykom powiewają. Trudno zresztą się dziwić, skoro petycji takich jak ta zostanie wysłanych 100-200. Taka liczba na nikim, niestety, nie robi wrażenia.

PS. Zgadza się, wiem, że marudzę, nie czyniąc niczego konstruktywnego. Potraktujcie ten post jako niewinną dygresję.

a co ma się zmieniać skoro nic nikt nie chce robić, tylko pisać, że jest źle?

z jednej strony, jest to zachowanie typowo polskie i jako takie wcale nie dziwi.

Z drugiej zaś, wśród hodowców pająków, istnieje - niebezpodstawnie - przekonanie, iż owa poprawka nie wpłynie znacząco na hodowlę robali, co za tym idzie nieszczególnie pragną się w sprawę angażować. Oby się nie mylili.

info-0
25-08-2008, 23:35
No i co, wyślecie dla własnego lepszego samopoczucia. To samo robiłem ja wielokrotnie aż w końcu zrozumiałem, że to bezsens. Bowiem w Polsce rząd jest taki, że jak chce coś wprowadzić to i tak to zrobi czy to się ludziom podoba czy nie.

PanzerIII
25-08-2008, 23:51
a co Ci się w niej nie podoba? z ciekawości pytam

Petycja jest OK. Ale trzech bohaterów chciało podpisać za a podpisało przeciw.
Po prostu brak zrozumienia tematu. Jak się nie czyta co się podpisuje (pod petycją czy pod ustawą) to takie błędy wychodzą.
Mam nadzieję, ze teraz jasno się wyraziłem.

rivc
26-08-2008, 00:10
No i co, wyślecie dla własnego lepszego samopoczucia. To samo robiłem ja wielokrotnie aż w końcu zrozumiałem, że to bezsens. Bowiem w Polsce rząd jest taki, że jak chce coś wprowadzić to i tak to zrobi czy to się ludziom podoba czy nie.
To zacznij pakowac swoje "zakazane" pajaki i czekaj na wizyte odpowiednich panow. Z pewnoscia jak sie nic nie zrobi, to napewno lepiej nie bedzie.
;)

TrancE1987
26-08-2008, 00:53
A ja nie rozumiem po co te wasze spekulacje, jedni są za, inni są przeciw, bo z reguły leją na wszystko, zawsze tak było. Petycja powstałą dzięki czyjejś chęci, choćby miała NIC nie zmienić warto się pod nią podpisać, aby wyrazić jakikolwiek sprzeciw. Bynajmniej nikt nikogo tu nie przymusza do poparcia.

Pajeczakk
26-08-2008, 02:01
aa tam spróbować zawsze można :) ja wypełniłem i poprosiłem kilku znajomych nawet jak to w 99 % ma nic nie zmieni zawsze jest ten 1% ktory po przeczytaniu tej petycji moze cos dac a ze ktoś z dobrej woli to zrobił a twoja robota jest w tym taka sama jak w klikaniu na fudacjach z czego wiekszość weźmie dyrektor wiec nie widze rożnicy

Gdyby nie ludzie którzy walczyli za ten kraj choć mogli by sie poprostu z tym pogodzic nie było by Polski, a wiec można ta sprawe potraktować troche w stylu patriotycznym :d

aspoleczna
27-08-2008, 18:13
Bardzo proszę toczyć tutaj rozmowę jedynie na temat "Petycji o niebezpiecznych zwierzętach", wszelkie inne proszę załatwiać prywatnie.

Temat został przed chwilą oczyszczony ze zbędnych offtopiców i każda kolejna próba podobnych dyskusji będzie skutkowała ostrzeżeniami i punktami karnymi.
Słowa te kieruję przede wszystkim do użytkowników: Werdzil i brzytki.