Pokaż pełną wersję : Impregnacja konar-metody oczyszczenia
Witam mam pytanko chce mojemu cambri L11 włozyc do terrarium jakies gałazki znalezione za oknem :D czy wystarczy same 35 min gotowania w solance :?: :?:
Hidenburg
22-01-2007, 12:23
Najlepiej pomaluj nietoksycznym lakierem bezbarwnym. Mi po gotowaniu w solance i tak zapleśniało, a po pomalowaniu nic się złego nie dzieje.
Wygotuj i wsadz do piekarnika żeby ładnie wysuszyło sie powino być ok ale lakierem też mozna wziaść :) masz większą pewność ze nie spleśnieje
1h najlepiej i jak masz lakier bezbarwny
najlepiej wygotować w solance tak z pół godziny potem 10 min w piekarniku w temp 100/150stopni a potem pomalować lakierem :D i jest gitara jak tak robie i nic mi nie zapleśnialo jeszcze :)
w jakich sklepikach mogę kupić taki lakier bezbarwny i jak mam pytać/szukać żeby dali mi nie szkodliwy dla ptaszników?
-Michał-
26-01-2007, 22:45
ja swoj konar musialem pomalowac lakierem bezbarwnym(wodnym) dostale od kuzyna lakiernika :).... ani nie smierdzi nic sie z nim nie robi a dla pajaczkow raczej nie ma szkodliwych lakierow? wkoncu tego nie liza czy cos :P a wechu tez raczej nie maja :D... no a pomalowac musialem mimo to ze byl moczony i zapiekany w piekarniku :)...
Piotrek lubin
14-04-2007, 15:54
30 min gotować w solance a później na 20-25 minut do piekarnika na 120 stopni. Mój kolega tak robił z konarem (nie korzeniem) i wyszło naprawde fajnie
//Szopek
Ciekawe jak ugotować i upiec gałąź długą na 50cm? Nawet w wojsku nie mają tak wielkich garnków. Sądze że Chuck Norris miał by z tym problemy.
Ja ide do lasu , znajdoje np. gałazke lub hube . Wkłądam do bezbarwnego lakieru olejnego , wyjmoje i daje na słonce . Schnie gdzies 4-6dni i potem daje go na kaloryfer aby wysechl i jest gut.
w jakich sklepikach mogę kupić taki lakier bezbarwny i jak mam pytać/szukać żeby dali mi nie szkodliwy dla ptaszników?
Kup zwykly lakier bezbarwny , nic sie nie stanie ptasznikowi jesli go dobrze wysuszysz i wywietrzysz.
Wg może zpleśnieć... Lepiej pomaluj lakierem..
vBulletin - Arachnea.org