Pokaż pełną wersję : [Strona WWW] [www.andiron.yoyo.pl] WYBIERZ SOBIE PTASZNIKA
Zapraszam www.andiron.yoyo.pl
Było już wiele sprawdzonych dorad :D
Bardzo ciekawy pomysł... ale popracuj jeszcze nad wynikami quiz-u... myślę, że mam już jakieś większe doświadczenie z pająkami ale jakoś mnie nie ciągnie do hodowania murinusa :o
-seraph-
23-01-2007, 03:28
ja też mam małą sugestię - mógłbyś jako wynik oprócz nazwy dodać też podstawowe info, czy ew. zdjęcie... niby jest to i na innych stronkach, ale wydaje mi się, że lepiej jak wszystko jest w kupie. Myślę, że nawet archnea zgodziłaby się na umieszczenie ich materiałów...
spidersnake88
24-01-2007, 04:32
Andiron-gratuluje ankieta spox, dawno się tak nie uśmiałem niektóre pytania są zabujcze :D :P
Drach ten quiz nie jest do końca na poważnie.
Całe info potrzebne do uzyskania max ilości pkt można wyczytać w necie. Do hodowania murinuska potrzeba jednak bardziej praktyki niż teorii.
Fajne :) Tylko jest taki mały błąd.Jak się wybierze na początku, że nie ma się pająka, to dalej wyskakują pytania na które nie da się odpowiedzieć :wink:
Tak, ale to są takie pytania na które można sobie równie dobrze odppowiedzieć nie mając pająka... tylko wyobrazić jakbyśmy go mieli.
:wink:
Oryginalne, mnie się podobało, gratuluje pomysłu. Niektóre podpowiedzi zwalają z nóg. :D Mam tylko jedną wątpliwość odnośnie jednego z pytań czy po ugryzieniu przez pająka należy wypić wapno czy wapń. Pozdro
PandaFaka
27-02-2007, 18:24
Świetna jest ta stronka ^^ Fakt, że niektóre pytania przyprawiły mi niezłego banana na twarzy, ale naprawde całkiem ciekawa rzecz. Niezły pomysł :]
Krzyżaku
03-03-2007, 22:01
Quiz genialny :) i wyobraźcie sobie że chciałęm kupić E.murinusa i... z testu taki gat, mi wyszedł ;D
Mam tylko jedną wątpliwość odnośnie jednego z pytań czy po ugryzieniu przez pająka należy wypić wapno czy wapń. Pozdro
wapń ;) (wapno to baaardzo potoczna nazwa wapnia - zrące i stosuje sie je na budowach :))
Czy avicuarie L1 zaleca się trzymać w pojemnikach po kliszy?
1. Tak, by łatwo mogła znaleźć pokarm. NIE ->jak zgłodnieje to znajdzie i tak (no chyba że przeznaczysz dla niej cały pokój)
2. nieistotne (chodź moim zdaniem to najpoprawniejsza odpowiedź)
3. BZDURA
Więc co mam wybrać skoro hoduję avi i chcę następną??
Pewne pytania musisz poprawić....
Pozatym (nie edytuję bo nabijam posty oprawie czwartej w nocy tak żeby nikt nie widział) cały czas wychodzi mi poe.... ehhh chyba kupię :D
Fajna stronka, mi wyszedł Cyclosternum fasciatum, coś w tym jest, bo to może być mój kolejny ptasznik :twisted:
Parahybana to dla początkujących :P Proponuję podoczytywać sobie ;]
Hahahah z nadrzewnych wyszła mi ornata :shock: :roll:
Haplopelma
06-04-2007, 02:09
Poe rufilata :)
H. gigas- obojetny
P. fasciata- nadrzewny
T. blondi-naziemy
C. crawshayi
Cieszę się że wam się podoba :)
Mar-_-Pal
13-05-2007, 16:03
Poecliotheria regalis 8) łał 8)
spoko stronka nie ma co :) pomysł gicor. pytania niektóre do poprawienia i mógłbyś np zrobic ich wiecej i zeby były losowe żeby sie nie powtarzały ;) i na koniec mógłbys dodać zdj i opis pająka;)
Heh mi wyszło Poe.fasciata :D a co do testu to jest on świetny
Fajny ten TEST.
Mi wyszła A.geniculata - zastanawiałem się nad kupnem tego pająka, ale mój wybór padł na Chromkę, No właśnie, czy chromka jest odpowiednia na trzeciego pajaka??
Davus fasciatus ten mi wyskoczyl...
Co proponujecie..?? Davus fasciatus, CHromka, czy versicolor.... o pajaczki sie troszcze proubuje niestresowac ich;]
ptasznik15123
21-08-2007, 21:15
ej kozacki ten quiz wyszla mi metalica nie wiem czemu ale gitarka dalem obojetnie jakie ale wolalem naziemne ale coz skoro metalica to kupuje xD;p
Chciałem sprawdzić co wyjdzie jak bzdury będę odpowiadał i o mało ze śmiechu mnie nie rozerwało :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gratulacje pomysłu :D
2x robiłem test z nadrzewniakami i 2x poleciło mi Poecilotherie :).
Mądry Polak po szkodzie? Ale quiz jest super. Dodałbym co prawda więcej pytań i zrobił losowe wybieranie pytań :P.
Ooo, super, pierwszy raz to widzę.
Dobra robota ! Naprawdę genialne. Warte podklejenia gdzieś w widocznym miejscu forum/strony głównej.
Chociaż incei już mam, nawet 2 :P
Hmmm. Tak za pierwszym razem wyszlo mi P.fasciata...
Potem "zrobiłem" z siebie osobe, która ma bardzo dużo wiedzy teoretycznej i posiada od 4 miesięcy kędziorka L1 i "hodowle" maczników... też mi wyszło P.fasciata. Więc teoretycznie osoba, która ma doswiadczenie z jednym kędziorkiem kupi sobie samicę L12 P.fasciata i wypije wapno a nastepnie uda się do najblizszego lekarza xD
Więc w czym tkwi problem? Pytania bazują na wiedzy teoretycznej, a nie można hodować Poecilotherii posiadajac jedynie wiedzę teoretyczną...
Warte podklejenia gdzieś w widocznym miejscu forum/strony głównej.
A co tu jest takiego wartego podklejenia? Możesz sobie w podpisie ustawić :)
P.rufilata mi wyszła :P
//To nie jest temat, typu "Co Ci wyjdzie", wszystkie takie odpowiedzi będą traktowane jako spam - Maxtor
Omg muszę się zabrać za hodowle A.geroldi xDD
vBulletin - Arachnea.org