PDA

Pokaż pełną wersję : [A.versicolor B.smithi P.cambidgei] Dziennik - Gucio8s

Gucio8s
04-04-2007, 20:55
Kilka slów o moich ptaszorkach.
Dziś doszły mi dwa nowe pająki A.vrsicolor L1. Mam też 2x P.cambridgei L5 i B.smithi L6. Mam hodowlę karmową karaczanów szarych. Zwierzaki te trzymam w szawce w której zanajduje się lampka grzewcza. Świeci ok.23\h. Dałem moim pająkom papu w postaci pinek dla urozmaicenia diety. Cambridgeie odrazu rzucily sie na nie i weszły spowrotem do swych norek. Smithi poczekał chwilkę i zrbił to samo. Versi nie tkneły nawet żarła zobacze jutro. Chyba pinki sa dla nich za duże. Jak bie zjedzą do jutra to nóż pujdzie w róch :twisted: oczywiście to pinke pokroje a nie ptaszorka :wink: . Dla karaczanów dałem też żryć (salata piekińska)
mają też tam suchą karme. Karma zawiera płatki owsiane, pokarm dla rybek i dla kotów jedzenie. Wszystko zmieliłem i wyszło. Koniec na dziś :)

Gucio8s
06-04-2007, 15:54
Wczoraj zabardzo nie miałem dojścia do kompa więc nie pisałem a wczoraj troszke się działo :) . Wczoraj ok. 15 jak zawsze zaglądam do moich ptaszorków a nagle cambidgei wyłazi ze swojej norki, bardzo żadko widze żeby z tamtąd wychodził no chyba że go karmie. Wyszedł bardzo powoli i wspjął sie na wieczko od pudełka. Wieczorkiem pokroiłem pinke dla avi bo nie zjadły, a pinki jak już mówiłem są 2 razy większe od nich. Dzisiaj patrze a pinki ciągle nie tknięte. Avi siedzą na wieczku od kliszuwki. Smitha już nie będe karmił bo troszku za bardzo go spasłem zrobie mu głodówe. U cambri też nic się nie działo narazie :twisted: .
Kilka slów o mich terra:
:arrow: avi żyją se w kliszówkach;
:arrow: cambri w pudełkach na żywność z championa :D ;
:arrow: smithi żuje w szklanym terra 5x5x5;
:arrow: a karaczany w pudełku po żarciu dla chomików duzym.
Już 1 karaczan stał się osobnikiem dorosłym, tylko tak dalej :twisted: .
Temp. 25-26
wilg. 75%-80%
Pozdro.

Gucio8s
18-04-2007, 21:25
Przez długi czas nie pisałem bo się nic nie działo.
To tak:
:arrow: cambrie karmiłem przedwczoraj, jedna jak zwykle to bywa rzuciła się i zwiała do norki :D, a druga nie tkneła żarła do dziś. Oczywiście karaczana wyjąłem, chyba to wylinka :twisted: ;
:arrow: smitha też nakarmiłem ale on też nie zjadł zapewne to też wylinka;
:arrow: dla jednej avi dałem muche z trzy dni temu, on już miał zrobiony szkielet swojej norki mucha wpadła w to. Chyba ją troche zeżarł :D . Dla drugiej avi dałem karaczana. Ale go nie tkną. Więc go wyjąłem, bo psuł mu norki.
:arrow: karaczanom terz przedwczoraj dałem żarcie, pokrojona na średnie wielkość pietruszke i sałate. Dziś im wyjąłem pozostałości z papu, a tu nagle widze bielutkiego dorosłego karaczana :shock: mam już jednego może mi się rozmnożą (oprucz tego) :P. Próbowałem im troche śmieci upszątnac i wywalic. Postanowiłem zsunąć z ich pudełka do worka ze śmieciami. Potsząsam lekko terra, a one jakby dostały furii. Zaczeły uciekać z terra prawie wszystkie ok. 40. Opanowałem sytuacje, zamknełem je i odstawiłem na miejsce. Może jutro je pszesadze w inne pudełko i im posprzątam.
Temp. 24-25c
Wilg.60-70%
Na dziś to tyle.
Narx

Gucio8s
25-04-2007, 22:34
HURA mój smithi wyliniał teraz już l7 hehe :twisted: .
Cambri chyba też za niedługo bendą linieć.
U Avi nic nowego one też chyba się szykują do linienia
:twisted: .
U karaczanów już 3 osobnik stał się dojrzały płciowo :P .
Na dziś koniec.
Pozdro

Gucio8s
26-04-2007, 22:43
Stała się rzecz straszna przeze mnie moja 1 Avi zdechła teraz jest w ptasznikowym niebie. Zdechła ponieważ nie zauważyłem już czerwonej pinki :cry: zamaskowała sie i jej nie wyjełem dziś patrze a tu pająk leży na plecach. Wyjełem ją i wsadziłem do innego terra. Jeszcze się ruszała przez chwile.
Dobra są jeszcze dobre widomości, ale mnie już nic nie rozweseli :cry:
:arrow: u karaczanów patrze a tu 5 dorosłych osobników. Rosną jak na drożdżach.
:arrow: smitha przełożyłem do większego terra takiego jak mają cambri.
:arrow: cambrie u nich nic nie słychać.

Gucio8s
27-04-2007, 23:20
Dziś moje P.cambie wyliniały. Ale są teraz duże :twisted: . Smitha przeniosłem do innego terra (większego).U Avi która została już tylko jedna :cry: nic nowego się niedzieje.
Nadziś koniec.
Pozdro for all.

Gucio8s
30-04-2007, 21:03
Wczoraj nakarmiłem ptaszorki oprócz Avi i jednej cambri. Wczoraj jeszcze posprzątałem u karaczanów. Przełożyłem je do innego terra, i umyłem box. Dziś zobaczyłem jak karaczan wietrzy ootekę. Bedą małe karaczanki :twisted: . Nakarmiłem drugą cambri.
Temp.27
Wilg. jak zawsze :D
Dobra mykam narxon.

Gucio8s
09-05-2007, 18:49
Tak długo nie pisałem ponieważ miałem kłopoty z netem :? . No to tak:
:arrow: Cambridgei dostały posiłki 2, 1 dostały w czwartek, a 2 wczoraj. Dziś wyjąłem resztki pozostawionych karaczanów. Dziś też patrze a tu pająk siedzi se poza domkiem :) , dobudował pajęnczynkę.
:arrow: Avi też dostała posiłek ale tylko 1 (karaczan) gdzieś się zawieruszył taki mały karaczanik :twisted:, też dostała w czwartek.
:arrow: Smithi tak samo jak cambrie dostał 2 posiłki i też w te same dzionki :lol: .
:arrow: U karaczanów nic nowego się narazie nie dzieje. Poczytam ile samica nosi ootekę aż się z niej wyklują młode.
Temp. troche zwiększyłem :twisted: jest ok. 28-29.
Wilg. w normie.

Gucio8s
17-05-2007, 13:32
Wczoraj podałem żryć moim ptaszorkom:
:arrow: Pierwszy raz w moim życiu od kiedy hoduję pająki zobaczyłem tak głodnego ptasznika. Był nim jeden cambri. Przyjechałem wczoraj z wycieczki, zaglądam do mojej hodowli, a tu ta cambri stoi se na wieczku. Podniosłem pojemniczek, a on dalej siedzi (zwykle ucieka do norki), lekko dmuchnełem w wieczko, a on zaczął rzucać się na wszystkie strony (oczywiście myślał że to pokarm). Włożyłem drucik i zacząłem go lekko szturchać w jedne odnóże, a on zaatakował ten drucik i uciekł do norki. Dałem mu karaczana (drugiemu też). Podlałem włókno kokosowe.
:arrow: Smitha też nakarmiłem, ale on do dziś nie zjadł go. Jeszcze mu zostawię go przez kilka godzin. A najważniejsze to że pierwszy raz zobaczyłem jak smithi przekopał swój pojemniczek :shock: :wink: . Przekopał też swą norkę zrobioną z połówki moczboxa. Zwilżyłem podłoże.
:arrow: U versi nic nowego zrobiła se lepsze gniazdko. U niej też zwilżyłem podłoże. Dziś kupie pinki i dam jej jeść.
Temp. 27-28
Wilg.80%.

Gucio8s
24-05-2007, 19:36
Dziś zwilżyłem dla pająków włókno.
:arrow: Cambrie dwie zrobiły se dużą wille na cały pojemniczek :D .
:arrow: On dalej kopie i se dziurę powiększa.
:arrow: Nic nowego.
:arrow: U karaczanów już większa połowa to osobniki dorosłe wrzuciłem im sałatę (nie pekińską tylko normalną) Szybko z nią się uporały i tylko okruszki się zostały :wink: .
Temp. 26 (już nie dogrzewam ponieważ jest u mnie już ciepło.
Wilg. jak zawsze.

Gucio8s
30-05-2007, 18:00
HIP HIP HURAY!!!
:arrow: Dziś mój smithi wyliniał już coraz bardziej przypomina wyglądem dorosłego osobnika. Za 3 dni dam mu jeść.
:arrow: Cambrie już skończyły późno wiosenne remonty swoich boxów :twisted: już im kupiłem nowe boxy :D .
:arrow: Avi też wyremontowała swoje lokum po tym jak jej dałem robaka, a on jego nie zjadł, musiałem usunąć go i zepsułem cała konstrukcje :? .
:arrow: U karaczanów już większa połowa to już dojrzałe osobniki. A tak nic nowego.
To było by na tyle :) .
Temp. jak zawsze wilgotność też :P
A zapomniałem dodać że zamierzam kupić pincetę 30cm. i kilka Avi. versicolor.

Gucio8s
05-06-2007, 12:45
Hura dziś doszły mi 2 nowe pająki A. versicolor :D .
:arrow: Dwie versi przełożyłem do kliszówek. Oczywiście dwie przeżyły :lol:,a dla 3 dałem muchę ale na nią się rzuciła.
:arrow: U cambri nic nowego się nie dzieje.
:arrow: Smithi 3 dni temu dostała muchę chyba ją wczoraj zjadła.
:arrow: U karaczanów ostatnio posprzątałem. A tak to już tylko 2 niedorosłe karaczanki się zostały :wink: .
Pozdro i narx.

Gucio8s
11-06-2007, 23:35
Zaczynamy:
:arrow: Cabrie wyliniały już super :twisted: , jak mówią rosną w oczach :wink: . Jedną przesadziłem już do większego pojemnika, bym 2 też przesadził, ale zgubiłem przykrywkę do pojemniczka.
:arrow: Nic nowego.
:arrow: Już nowe zaaklimatyzowały się.
:arrow: Karaczany też nic nowego.

Gucio8s
12-06-2007, 23:32
Dziś przełożyłem drugą cambri. Było troszkę kłopotu, jako że jestem narazie niezbyt doświadczonym hodowcą (ale nie początkującym) jak go wyganiałem z gniazda to się trochę wkurzył :o . Mój plan był taki: bym go wypłoszył z miednicy (tam tą operacje wojenną robiłem :twisted: ), i podsadził do drugiego pojemniczka (docelowego). Jak go wypłoszyłem jak już mówiłem, to wybiegł na krawędź miednicy. Potem lekko dotknąłem go pincetka i zeskoczył spowrotem na miednice (na ściankę) to podłożyłem docelowy pojemniczek i poczekałem (ok. 3 min.) aż się trochę uspokoi :) . I się wreszcie udało :P . Nakarmiłem obie, ale ta którą wczoraj przesadzałem dorwała (muchę) zdobycz 8) . Nakarmiłem Avi i tylko te nowe zjadły, starsza jeszcze nie tknęła żarła. Smit też dostał swą dole, i tak jak większość capnął zdobycz. Karmiłem pinkami poza jednej cambri jak wspomniałem wcześniej Dla karaczanów też jutro podrzucę cuś, już wszystkie stały się dorosłe :). Kiedy będą się mnożyć :? :lol: . Koniec na dziś już wystarczy.

Gucio8s
17-06-2007, 23:50
Wylęgły mi się karaczany YUPI :P . Zaczynamy:
:arrow: 1 cambri dostał dorosłego karaczana. Jak go wrzuciłem to na niego się rzucił, a po chwili uciekł. Czekałem z 10 min. a jak już go miałem wyjąć, już terra do ręki wziąłem to się na niego rzucił :shock: .
:arrow: Dla smitha nic nie dałem do żrycia.
:arrow: Avi dostały każda wylęgiem karaczana. Te nowe się rzuciły, a starsza od nich nie tknęła żarła. Dziś (bo wyjechałem na działkę w piątek) zobaczyłem że wyliniała :D .
:arrow: Dla karaczanów kupiłem wazelinę bo wentylacja jest trochę za duża na wylęg i by mógł uciec, środki bezpieczeństwa nigdy nie zaszkodzą :lol: .

Gucio8s
19-06-2007, 23:40
Zaczynamy:
:arrow: 1 cambri dostał muchę szybko się z nią rozprawił :), stał się agresywny od czasu przeprowadzki, zapewne dlatego że niema kryjówki. Drugi jeszcze nie dostał nic od czasu kiedy wyliniał jutro pójdę kupić białe robaczki, bo już karaczany mi się rozmnażają to szkoda mi wrzucać dorosłe osobniki.
:arrow: Smith nic na razie też nie dostał jutro dostanie białego robaczka :wink: .
:arrow: U avi nic nowego, największą po wylince przesadziłem do moczboxa. Jutro też kupie jeszcze 2 moczboxy na pozostałe szkraby :D .
:arrow: Karaczanom podsypałem trochę pożywki i jutro jak wszystkim moim pupilkom dam papu (zwykła sałata z ogródka :P ).
Temp. ok 28 C
Wilg. w normie.

Gucio8s
21-06-2007, 23:34
Zaczynamy:
:arrow: Smithi dostał 2 pinki jedną dziś i drugą wczoraj. Nie widać żeby się chociaż troszeczkę spasł.
:arrow: Cabmrie też dostały swą dole. Dostały dwie pinki wczoraj, w przeciwieństwie do smitha.
:arrow: Dziś też nakarmiłem Avi. Dwie młodsze złapały odrazu z, najstarsza nie pochwyciła pokarmu. Jutro jak nie zmądrzeję i nie zje karaczanka to go wyjme.
:arrow: Karaczany dostały też swą dolę. Wżuciłem im w zakrętce (małej) pokrojonej w plasterki marchewkę (ze swojego ogródka :P ).
Jutro zwilżę włókno kokosowe wszystkim moim kosmatym pupilkom :D .
Na dziś to koniec pozdro for all.

Gucio8s
26-06-2007, 22:06
Zaczynamy:
:arrow: Nakarmiłem moje cambrie dorosłymi karaczanami. Dziś wyjąłem szczątki z nich (nakarmiłem wczoraj). Wczoraj jeszcze zwilżyłem włókno.
:arrow: Smith nie dostał jeszcze nic, bo karaczany są za duże, albo za małe. Muchy nie mogłem nigdzie znaleźć co prawda była 1 ale nie mogłem jej złapać.
:arrow: Avie dostały po malutkim karaczanie.
:arrow: Karaczanów coraz więcej zaraz pójdę po sałatę z ogródka i im dam.

Gucio8s
01-07-2007, 00:41
Zaczynamy:
:arrow: Avi dostały po wylęgu wczoraj i dziś też wszystkie się rzuciły na żarcie.
:arrow: Cambrie też dostały, ale po pince.
:arrow: Smithi dostał też pinke.
:arrow: Karaczany nic nie dostały :P .
Kupiłem se pincetę 30 cm. jestem z niej bardzo zadowolony.
Koniec.

Gucio8s
12-07-2007, 13:46
Zaczynamy:
:arrow: Dla cambri włożyłem wykałaczki związane na krzyż. Mogłem się posłuchać rad innych hodowców i nie wkładać wykałaczek bo spleśnieją i tak się stało :P . Wykałaczki wyjąłem i wstawiłem puste rureczki po żelowym długopisie. Rurki starannie wyczyściłem z atramentu. I jedna już zrobiła stelaż gniazda, a druga wcześniej se zrobiła na wykałaczkach i jak wyjmowałem wykałaczki to aż serce mi się krajało. Dałem im po 1 dorosłym karaczanie.
:arrow: Smithi już zeżarł 2 muchy może dziś złapie mu następną :twisted: .
:arrow: Avi młodsze se dorobiły gniazdka i teraz są podtuczone i chyba zbliżają sie do wylinki :D .
:arrow: Karaczany się ciągle mnożą. Dałem 25 młodych dla kuzyna, bo też hoduje pająka (kędzior). Dziś dam im sałatę.
Koniec.

Gucio8s
25-07-2007, 22:00
Zaczynamy:
:arrow: Pozostałe dwie Avi przeszły już wylinkę są już L2 :twisted: .
Dziś nakarmiłem najstarszą karaczankiem. A dwie młodsze przełożyłem do moczboxów.
:arrow: Cambrim dałem dorosłe karaczany odrazu sie rzuciły :D .
:arrow: Dla smitha znalazłem odpowiedniego karaczana. A potem jeszcze dałem muchę.
:arrow: Karaczanom dałem wczoraj startą marchewkę. Po ok 1 godz. nie było po niej śladu :wink: .
Koniec

Gucio8s
21-08-2007, 23:49
Zaczynamy po długiej przerwie troszkę sie zmieniło :D :
:arrow: Smithi pociemniał chyba już sie szykuję do wylinki :wink: . Dziś zwilżyłem mu włókno (kokosowe).
:arrow: Cambrie mają sie dobrze już jeden zrzucił skórę :twisted: i jest na stadium L8 . Na razie czekam na to żeby drugi zrzucił :P .Zwilżyłem im też podłoże.
:arrow: Avi mają sie dobrze dałem im wczoraj po wylęgu karaczana, szamały aż im sie uszy trzęsły :wink: Im też zwilżyłem włókno, niechcący zepsułem dla najstarszej gniazdko :? .
:arrow: Karaczanów jest już bardzo dużo (wylęgu), jutro dam im startą marchewkę. Udoskonaliłem swoją pożywkę dla karaczanów, kupiłem karmę dla rybek która ma najwięcej białka.
KONIEC.[[/b]

Gucio8s
31-08-2007, 14:58
Zaczynamy:
:arrow: 2 dni temu mój drugi cambri wyliniał i teraz jest L8 . Jutro im dam po karaczanie.
:arrow: U smithiego na razie u niego nic nowego się nie dzieję.
:arrow: Już najstarsza avi wyliniała teraz jest L3 :twisted: . Jutro je na karmie :D
:arrow:Karaczany się ciągle mnożą :wink: . Mam już dorosłe, podrostki i wylęg.
Już trochę zimno się wczoraj zrobiło to dla pająków włączyłem żarówkę. Teraz też jest włączona :) .
Koniec pozdro dla wszystkich miłośników PAJĄKÓW . :D

Gucio8s
17-10-2007, 22:01
Dawano nie pisałem trzeba to nadrobić. Zaczynamy:
- Smitha dziś nakarmiłem, i zwilżyłem mu podłoże.
-Cambrie też dziś nakarmiłem, i też zwilżyłem im podłoże.
-U avich tak samo :).
No dziś krótko i zwięźle :P.
Koniec

Gucio8s
12-11-2007, 19:41
Witam po przerwie zaczynamy:
-Smitha nakarmiłem dziś mącznikiem. Jadł aż mu się uszy trzęsły :) . Zwilżyłem mu podłoże.
-Cambrie też nakarmiłem. Jak zwykle dla nich dałem po dorosłym karaczanie. Oj były głodne pierwszy rzucił sie odrazu. No drugi troszkę później. Zwilżyłem im podłoże.
-Jedna avi ostatnio mnie użarła. Bo se zrobiła gniazdo na nakrętce od moczboxa. Jak otworzyłem to zaczęła powoli wyłazić, a że nie miałem pod ręką pincety, to ja lekko palcem (przeważnie robie tak przy avich) szturchnąłem. A ona znów zaczęła powoli iść to ja znowu szturchnąłem. Ale teraz to się wkurzyła i mnie ukąsiła. Ja zachowałem spokój i powoli ja z palca zdjąłem. Nie przebiła skóry. Avie nakarmiłem też i im też zwilżyłem włókno kokosowe.
-Karaczanów jest już bardzo dużo, ale głównie to małych i średnich. Dorosłych już tylko z 20 zostało. Bo ciągle karmie nimi cambrie. Je też nakarmiłem moją mieszanką, może w późniejszych postach napisze jej skład. Jeszcze dałem im sałatę (zwykłą).
Temp. 20*C. już troszkę zimno od jutra już włączę żarówkę.
Koniec pozdrawiam all.

Gucio8s
03-01-2008, 22:44
Witam wszystkich bardzo długo nie pisałem bo nie miałem zbytnio czasu ale teraz już się ostro wezmę do roboty :). Więc na wstępie chciałbym wszystkim życzyć udanego roku 2008. Żeby wam pająki szybko rosły i karmówka rozmnażała. No to zaczynamy:
- Cambrie już trochę urosły staram się im nie dawać pokarmu bo na razie szukam dla nich terra i jakby wyliniały to nie na rękę było by mi to. Ale ostatnio je troszkę spasłem że już nie chcą jeść. Mają zdecydowanie za małe terra dlatego też zamierzam, albo kupić funboxa lub terra. albo samemu zrobić. Z tym drugim będzie troszkę ciężko w tę porę roku. Ale myślę że dam radę :).
- Smithi na razie też nie wyliniał. Dałem mu przed chwilką średniego karaczana. Rzucił się na niego odrazu. Mam nadzieję że niedługo wylinieję.
- U avi tych dwóch młodych są nowości. Już wyliniały z 2 tygodnie temu i już są w stadium L3 jak ich koleżanka. Też wszystkie przed chwilką nakarmiłem. Widziałem tylko jak ta chyba najstarsza się rzucała na karaczana.
- Karaczanom muszę w ferie posprzątać bo już mają brudno ( woj. Lubelskie ferie zaczynają jako pierwsze) . Dziś zrobiłem dla nich pożywkę oto jej skład:
1. zmielona w moździerzu karma dla kota;
2. pokarm dla rybek (wszystko z firmy tropical) - Tropical, Ichito vit i Bio vit (miałem kupić jeszcze tę 4-tą, ale pomyliło mi się i kupiłem 2 takie same;
3. Jeszcze jakieś kasze ale nie pamiętam nazw;
4. I makaron taki mały i drobny w kształcie gwiazdek;
5. Bułkę tartą, i na tym koniec.
No i na tym koniec dzisiejszego sprawozdania z mojej hodowli.
Pozdrawiam.

Gucio8s
05-01-2008, 21:18
10 minut temu dałem karaczanom pokrojone jabłko. Od razu się wszystkie na nie rzuciły. U pozostałych zwierząt nic nowego.

Gucio8s
16-01-2008, 23:42
Witam zaczynamy:
- U cambrich za bardzo się nic nie zmieniło. Dziś zwilżyłem im podłoże. Stanowczo mają za małe terraria muszę im koniecznie skombinować nowe. Przymierzam się do zrobienia będą miały na pewno wymiary 30x30x30 (dł. szer. wys.).
- Smitha nakarmiłem oczywiście karaczanem. Musze kupić mu pinki dla urozmaicenia diety. Mu też zwilżyłem podłoże.
- Największa Avi już wyliniała :) już jest w stadium L4. Bardzo się z tego cieszę. Dla niej zwilżyłem włókno. Dla dwóch pozostałych też podlałem włókno i dałem jeść.
- Najstarsze karaczany już pewnie zaraz zacznął padać. Już są bardzo stare dziś zobaczyłem jak już jedna padła. Ten pierwszy wylęg co miałem są już średniej wielkości. Dałem im też jedzenie.
Na dziś to już koniec . Pozdrawiam wszystkich gucio8s.

Gucio8s
06-04-2008, 00:47
Witam was wszystkich którzy to czytają. Bardzo długo nie pisałem. Nie wiem ale jakoś nie mogłem się wziąć do roboty. Ale teraz to naprawie (mam taką nadzieję). Zaczełem ten dziennik ponieważ może w 1% komuś pomorze. Jak ja zaczynałem tę pasje dużo czytałem na forum, zwłaszcza chętnie wpadałem do tego działu. Jak nikomu nie pomorze ten dziennik trudno. Dość gadania Zaczynamy.
- U cambrich dużo się zmieniło jak u wszystkich moich zwierzętach. Kupiłem dla obu już docelowe terraria. Wyliniały na L9. Jeden dostał korzeń do terrarium. Dla drugiego też coś planuję wrzucić.
- Właśnie dziś w nocy wyliniał smithi już jest L9. Bardzo się cieszę. Przełożę go do nowego terra tam gdzie były cambrie. Pewnie w poniedziałek.
- U avich coś nic nowego.
- Już coraz więcej dorosłych (z nowego pokolenia).
Kupiłem kabel grzewczy i termostat naprawdę się opłacało. Przeniosłem je z szawki. Na szafe z ubraniami.
Pająki pają około 23 stopni na dobę. Kable jest włączony non stop.
No to na dziś koniec Pozdrawiam .

Gucio8s
07-05-2008, 23:25
Zaczynamy:
- Cambrie nakarmiłem i zwilżyłem im torf. Jeden już złapał pożywienie, a u drugiego ciągle jeszcze drepta karaczan.
- Smithi dostał pierwszy posiłek od wylinki, zdeczko się teraz z chodowlą opuściłem, ale to nadrobie. Rzucił sie odrazu na pokarm.
- Dla avi też dałem jeść i podlałem torf. Jedna już zrzuciła wylinkę :) już jest l3.
- Karcazany po stracie 6 osobników też dostały pokarm. Jutro muszę im jakieś warzywko wrzucić.
Na dziś to już koniec. Temp. jakieś 23 stopnie na dobę, nie wyłanczam kabla grzewczego.
Pozdrawiam Gucio8s.

Gucio8s
12-06-2008, 22:44
Witam zaczynamy od smutnego dla mnie zdarzenia. Dziś zobaczyłem że moja jedna avi umarła. Przeze mnie umarła z głodu. Wogóle nie miałem czasu na pająki. Teraz wśród was przyrzekam że już żaden ptasznik nie umrze z powodu mojego zaniedbania. Teraz kilka zdań na temat reszty ptaszników. Cambrie nakarmiłem i podlałem torf. U smitha to samo zrobiłem i u pozostałych Avich też to samo. Karaczany przeniosłem do większego pudełka po kapusście kiszonej. No to tyle na dzień dzisiejszy. Nie popełnijcie tego samego strasznego błedu co ja naprawdę was proszę. Pozdrawiam gucio8s.