Pokaż pełną wersję : [kopulacja] A. Geniculata
Witam. Umiescilem samca w terra obok samicy(L15). Oddzielone sa tylko szyba. Ku mojej uciesze zaczely do siebie pukac (robily to cala noc :lol: ). Wiem, ze samice geni delikatnie mowiac nie przejawiaja szacunki do plci przeciwnej wiec interesuje mnie jakie szanse ma samiec na udana kopulacje i przezycie przy tak entuzjastycznym podejsciu samicy :) Zalezy mi na tym zeby przezyl i pokryl jeszcze jedna samiczke.
marcin2806
05-04-2007, 14:09
Jezeli samica odstukiwala to znaczy ze jest dorosla i nie powinna go zjesc,no chyba ze nie jest najedzona
Ja dopuszczałem do lekko głodnej samicy geniculaty. Wpierw probowalem na neutralnym terenie efekt-ponad 2 godziny pajączki stały bez ruchu.Potem przełozyłem samice do jej terra i odczekałem troche i wsadziłem samca. Samiec zaczał napierac od razu, samica tez była chetna ale jak to dziewica to niewiedziala jak sie do tego zabrac :p efekt- 2 próby kopulacji ,,z boku'' trwalo to moze 15 minut, i dopiero jak 3 raz samiec probował (podczas jednego wpuszczenia do terra) to mu sie udało trafić, samica sie ładnie wychyliła i samiec zrobil swoje. Chyba moment wstrzykniecia spermy jej sie nie spodobał :p chciała przyatakować, ale sprytny pajęczy zigolo wiedzial ze kwiatki i czekoladki nie pomoga i jedyna radą jest ewakuacja zeby sobie jeszcze gdzies popykac :] nakarm dobrze samiczke i wposc jej samca, ewentualnie długi patyk w rece trzymaj, gdyby już nie była miła ...
dopuscilem. samiec robil chyba 30' podchody ale wkoncu odwazyl sie wejsc do terra. Zaczol ustawiac samice w odpowiedniej pozycji ale chyba za duzo czasu mu to zajelo(chyba z 5 min.) bo wkoncu sie na niego rzucila i .... na szczescie udalo mu sie zwiac :lol: Odczekam jakis tydzien i ponowie probe
oo kolega tez z wrocławia :] nakarm dobrze samice (mozesz dać jej mysz ze sprawdzonego zrodla) i za tydzien (można szybciej) sproboj znowu :] a samica kiedy liniala?
Liniala w grudniu. Podam jej kilka szaranczy bo z myszami mam zle doswiadczenia :) no chyba ze bylaby z domowej hodowli.
Wez konkretnie nakarmi i czuwaj przy pajakach :) Jak kiedys kumpel dopuszczał geniculate to chyba za 7 razem kopulowały :evil: :roll:
Udalo sie, tym razem samiec sie spisal :)
Akademika ARKA gratuluje koledze
vBulletin - Arachnea.org