PDA

Pokaż pełną wersję : [Heteropoda venatoria]-szukam informacji dotyczacych hodowli

gonthy
07-04-2007, 15:48
Cześć!!!Ostatnio w handlu pojawily się wlaśnie te pajączki chciał bym sie więcej o nich dowiedzieć, szukałem troche w necie ale nic co by mnie zadowalało nie znalazłem.Proszę może ktos z was hoduje heteropody zależy mi na informacjach typu:
-długożć życia
-warunki hodowli (temp., wilgotnosc, wielkość terra itp.)
-jak je wysexować ,ewentualnie inf. dotyczące rozmnażania

PS. może być po angielsku

POZDRAWIAM Z GÓRY DZIĘKUJE ZA INFORMACJE

Mariuzs
11-04-2007, 10:36
Hej,ja prawdopodobnie będę miał jutro 5 sztuk.Pająk nie jest groźny dla człowieka,ale ukąszenia są bolesne.Pająk ekstremalnie szybki i żarłoczny.Co do długości życia to nie wiem,ale chyba około 2 lat żyje samica.Samice mają większe ciało niż samce.Samiec natomiast ma dłuższe nogi.Rozmnażanie jest proste.
Co do temperatury to wystarczy standardowe ogrzewanie jak dla ptasznika,ok 25 stopni chociaż może być i wyższa ,w nocy temp może spokojnie spadać i do 20 stopni.Terra raczej obszerne ze względu na szybkość i skoczność delikwenta
Więcej za bardzo nie wiem,ale jak chcesz wiedzieć dokładniej napisz na gg do wh6fxe :3443270. Ma heteropody i sporo innych true spiders i polecam go jako sprzedawcę.Na pewno też udzieli sporo informacji :wink:
Chociaż właściwie to już sam sporo powiedziałem :wink:

gonthy
11-04-2007, 12:18
Dzięki za informacje. Na pewno sie przydadza, na początek powinny wystarczyć. Dzis kupie sobie kilka sztuk, przy okazji dowiem się może czegoś nowego na ich temat. Pozdrawiam!!! Narka