Pokaż pełną wersję : [SIG w podpisie] Czemu nie?
Jedno mnie zastanawia. Mianowicie 10 ptk. głównego regulaminu. Czemu nie można w podpisie umieścić np. sygnatury? Rozumiem, że niektórzy mogli by przesadzać, ale w końcu można by sprecyzować jasne zasady co do tego. Np. Jeden sig o wymiarach 350x150 i nic więcej, ewentualnie zamiast tego 3 userbary. Myślę, że nie wpłynęło by to źle na forum, a dodało by mu jakiegoś lekkiego smaczku :)
Wręcz przeciwnie wygłada to strasznie i będzie spowalniać forum. Już nie wspomnie jak to wygłada na innych forach. Nie widzę większych potrzeba co do czegoś takiego.
A wytłumacz mi do czego to jest potrzebne?? Argumentuj. Moim zdaniem stwarza to sytuacje gdy forum staje sie nie czytelne i przeszkadzają takie "bajery".
Jak napisałem wcześniej. Taki mały smaczek, trochę życia. Bo jakoś tu szarawo. A co do estetyki to już też wspomniałem, że wprowadziło by się ograniczenia, bo wiadomo że niektórzy nie dorośli do takich rzeczy.
Qede!!! to forum o pająkach a nie jakieś plastyczne!
Po chollere jakiś kolorowy badziew?
Ja rownierz jestem za tym aby byly sigi. Forum prezentuje sie ladniej. I nie ktorzy beda mogli pokazac swoje umiejetnosci
Pzdr
A co twoim zdaniem na forum jest nie estetycznego?? Właśnie przy takich dodatkach moim zdaniem do niczego nie potrzebnych forum straci bardzo na estetyce. Przynajmniej przy takich barwach jakie są teraz nie ma żadnych problemów że męczą się oczy. Wszystko jest przejrzyste i własnie estetycznie. Zobacz ile osób jest na forum i cały czas jest ich coraz wiecej niech każdy sobie coś takiego zrobi i co wtedy?
Dyskusja niepotrzebna - i tak to nie przejdzie....
Jak ktoś chce chwalić się swoimi zdolnościami "artystycznymi" to niech zapisze sie na odpowiednie forum.
Zamiast udziwnień można by było wprowadzić z powrotem cytowanie selektywne, pole gg i usprawnić (ba - wręcz, że przywrócić) wyszukiwarke.
Ja tam nie chę, żeby forum wyglądało jak choinka...
Ehhhh niektórym to się nie da wytłumaczyć. A powiedz mi czemu taki sig jest nieestetyczny? Na wielu forach można je umieszczać i jakoś to strasznie nie wygląda. I nie są to fora plastyczne...
Qede!!! to forum o pająkach a nie jakieś plastyczne!
Po chollere jakiś kolorowy badziew?
A kto mówi że badziew, wręcz przeciwnie. Takie sig potrafi sporo zaprezentować, a jak nie umiesz czegoś zrobić to poprostu tego nie umieszczasz i tyle.
Nieprzejdzie bo to do niczego nie jest potrzebne wrecz przeciwnie. Również uważasz że mogło by być wiecej opcji tak jak na starym forum. Ale myślę że doczekamy sie w swoim czasie :)
Takie sig potrafi sporo zaprezentować, a jak nie umiesz czegoś zrobić to poprostu tego nie umieszczasz i tyle
Więc sobie zrób coś takiego :) w wstaw w HP :)
W HP to mam zamiar coś innego niedługo zaprezentować, tylko potrzebny mi dobry aparat którego aktualnie nie mam. Poczekamy, może ktoś inny wypowie się jeszcze na temat..
Takie sig potrafi sporo zaprezentować, a jak nie umiesz czegoś zrobić to poprostu tego nie umieszczasz i tyle.
To umieść swoją twórczość na swojej stronie i daj do niej linka w podpisie...
I tak forum nie działa za szybko, a co będzie jeśli dojdą jakieś bezsensowne grafiki w podpisach.
Wiesz.. Ja tu nie myślę tylko o sobie ale o wszystkich.
o umieść swoją twórczość na swojej stronie i daj do niej linka w podpisie..
Dokładnie tak, przecież możesz umieścić w podpisie link do swojego siga. I kto będzie zainteresowany to zobaczy :)
Wiesz.. Ja tu nie myślę tylko o sobie ale o wszystkich.
No ale powiedz co twoim zdaniej inni uzytkownicy dzieki tobie zyskaja, że mogły by byc takowe sigi??
Poza tym trochę niewygodne rozwiązanie.
No ale powiedz co twoim zdaniej inni uzytkownicy dzieki tobie zyskaja??
1. Nie dzięki mnie..
2. Nie będę się powtarzał. Już napisałem dlaczego można byłoby to wprowadzić.
Odpowiedz jest prosta - nie ma opcji na sygnatury graficzne.
Argumenty?
1. bo nie
2. bo każdy sig jest zazwyczaj na innym serwerze co sprawia, że jeśli jeden nie będzie działał to forum będzie czekało na odpowiedź od serwera i nie załaduje dalej strony aż do momentu przekroczenia maks. czasu oczekiwania. sytuacja taka sama jak teraz oczekiwanie na zakończenie ładowania się reklamy w topie.
3. to jest forum o pajęczakach a nie o tym, że jesteś userem firefoxa, linuxa i grasz w Call of Duty 500. nikogo to w tym momencie nie interesuje. jeśli będzie ktoś ciekawy to sobie zapyta na PW.
4. jest to nieestetyczne i nie przekazuje żadnej treści, jedynie przeszkadza, rozprasza i spowalnia.
Ehhh... Walka Don Kichot'e z wiatrakami..
3. to jest forum o pajęczakach a nie o tym, że jesteś userem firefoxa, linuxa i grasz w Call of Duty 500.
Tak dokładnie masz rację i dlatego sig odnosiłby się do pajęczarstwa a nie do Call of Duty 500..
a weź skomentuj wszystkie punkty ;)
1. bo nie
Co tu komentować?
2. bo każdy sig jest zazwyczaj na innym serwerze co sprawia, że jeśli jeden nie będzie działał to forum będzie czekało na odpowiedź od serwera i nie załaduje dalej strony aż do momentu przekroczenia maks. czasu oczekiwania. sytuacja taka sama jak teraz oczekiwanie na zakończenie ładowania się reklamy w topie.
Napisałem że można określić zasady, czyli na przykałd podać serwer.
4. jest to nieestetyczne i nie przekazuje żadnej treści, jedynie przeszkadza, rozprasza i spowalnia.
Tak jak wcześniej w temacie.
Mamy 6674 zarejestrowanych użytkowników i cały czas sie liczba userów powiększa przelicz sobie wszystko i postaw wnioski i sam odpowiesz na pytania :) Przebywał na innych forach o różnej tematyce i w nie których własnie są takowe sigi i jak dla mnie to strasznie przeszkadza.
Mamy 6674 zarejestrowanych użytkowników i cały czas sie liczba userów powiększa przelicz sobie wszystko i postaw wnioski i sam odpowiesz na pytania
Tylko powiedz mi ilu z nich się aktywnie udziela i odejmij podwójne konta.
Ok ten argument jest do przyjecia to niech będzie 3000 co to zmienia?? :D
Hmm wy chyba nie wiecej jak pienke sa nie ktore sigi byl ktos z wan na nng-team.pl jak jeszcze istnialo tam bylo okolo 14k uzytkownikow. Prawie wszyscy mieli sigi i forum jakos dlugo sie nie ladowala wrecz przeciwnie calkiem normalnie.
Pzdr
To to zmienia że nie widziałem aby udzielało się tu nawet 3000 osób (co nie mówię że jest złe). Aktywnie to działa pewnie 10 razy mniej.
L i z a k .
08-04-2007, 15:59
kolorów nasmarkane jak w kalejdoskopie, rzeczywiście, bardzo gustowne
To nie mozna by zrobic tak ze np sygi moga miec osoby z ranga Sponsor
I np zeby zostac sponsorem trzeba tam wplacic 10 zł na rzecz arachnea??
To jest tylko taki przyklad mozna to jakos inaczej ustalic
Pzdr
z tego co sie skarzyliscie ze forum jak zolw dziala a jak dacie takowe sigi to jeszcze wolniej bedzie dzialalo a na dodatek jakies kolorki zeby sie dzieci mogly podniecic! :evil:
z tego co sie skarzyliscie ze forum jak zolw dziala a jak dacie takowe sigi to jeszcze wolniej bedzie dzialalo a na dodatek jakies kolorki zeby sie dzieci mogly podniecic! :evil:
Tylko nie dzieci co :evil: Dziecko to sobie neo mozesz w sieci znalezc
Moim zdanie poprostu ladniej bedzie to wygladac i zdania nie zmienie
Pzdr
To może czas zmienić serwer skoro zamula?
z tego co sie skarzyliscie ze forum jak zolw dziala a jak dacie takowe sigi to jeszcze wolniej bedzie dzialalo a na dodatek jakies kolorki zeby sie dzieci mogly podniecic!
N/C...
Panie i panowie.
1. Kolorów nicków to już dawno nie ma co by nie było dziwnego wywyższania się - i bardzo dobrze, że ich nie ma
2. Serwer ten jaki mamy nie jest wcale taki zły, a pod nasze forum na prawdę ciężko jest znaleźć dobry serwer bo już wiele na testach nie dało rady wytrzymać naszego transferu. Na kolejny serwer czy coś pod sigi nie ma miejsca.
3. Co do sponosringu to nie chcielibyśmy, żeby to było za możliwość ustawienia sigów bo to wygląda jak jakaś płatna protekcja czy coś w tym rodzaju :?: Fakt, można wpłacić jakąś kwotę, której tym bardziej my nie narzucimy i w zamian dostać znaczek sponsora pod avatarkiem taki sam dla każdego. Ale nie można płacić za to, że się będzie ponad regulaminem.
4. budruC to nie jest walka z wiatrakami, trochę szacunku. Nikt tu nie jest ograniczony, żeby nie móc zmienić zdania. Po prostu każdy ma swój argument, mówi Ci to coś ?? Równie dobrze mogę napisać, że walczę z wiatrakami takimi jak np. Ty, bo klepiesz te same argumenty.
5. Uważam, że sprawa wprowadzenia sigów nie przejdzie i nigdy się na to nie zgodzę jako grafik w arachnea.org,, Argumenty podałem powyżej.
Pozdrawiam
Watchu.
Proszę o zamknięcie tematu.
4. budruC to nie jest walka z wiatrakami, trochę szacunku. Nikt tu nie jest ograniczony, żeby nie móc zmienić zdania. Po prostu każdy ma swój argument, mówi Ci to coś ?? Równie dobrze mogę napisać, że walczę z wiatrakami takimi jak np. Ty, bo klepiesz te same argumenty.
Szacunek ja mam do ludzi, a argumenty powtarzam bo inni powtarzają pytania. Jeżeli sigi nie przejdą- trudno. Jeszcze jeżeli chodzi o szacunek to niektórym go trochę brakuje, i może właśnie dla tego temat potoczył się tak a nie inaczej.
Uważam że jednak szacunek na tym forum jest i w tym temacie także, po prostu każdy wypowiedział swoje zdanie watchu podał argumenty dlaczego i o czym tu dalej pisać. A temat potoczył sie chyba normalnie, jeśli czujesz sie urażony no to co mamy poradzić? My sie wypowiedzieliśmy tak samo jak wy, cieszymy się że poruszacie takie tematy i wypowiadacie się. Temat uważam za zamknięty. Jeśli ktoś z zarządu będzie chciał coś dodać to doda. Pozdrawiam.
vBulletin - Arachnea.org