Pokaż pełną wersję : [Koszulki Arachnea]
A więc tak mam pytanie czy zorganizowanie tych koszulek to naprawdę taki wielki problem? Rozumiem że ktoś z zarządu się tym zajmował a teraz jest nieobecny więc może ktoś inny z zarządu zajmie się tym? A jeżeli nie ktoś z zarządu może można by było powierzyć zadanie jakiemuś doświadczonemu użytkownikowi. W jakimś tam temacie Łoś_Superktoś (Michallewczuk) (:wink:) powiedział że czekając na koszulki oficjalne będziemy czekać "do usranej śmierci" czy jakoś tak. Zorganizować takie koszulki to chyba nie jest jakieś super zadanie prawda? Wstępny kosztorys, spis chętnych, znalezienie wykonawcy itd. Mam rację? Kto popiera?
Pozdrawiam
Tus
Nie chce sie przypominac, ale juz od dawna czekam na Wasze koszulki :)
http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=6442 ;)
Temat jest od kilku dni omawiany na forum Współpracowników. Mam nadzieję że w niedługim czasie pojawią się koszulki takie jak były kiedyś (*bardzo podobne). Dodatkowo możliwe jest że w dalszej przyszłości produkować będziemy koszulki o dużo bogatszym wzorze - bez nadrukowanych nicków. O wszystkim powiadomimy niebawem.
A czemu będzie wycofane drukowanie nicków na koszulkach?? A moża mieć specjalne zamowienie właśnie z takim nadrukiem??
Jimi Hendrix
12-04-2007, 01:07
Maxtor zadal dobre pytanie!?
Moim zdaniem lepiej by bylo jak by na koszulkach znajdowal sie nick.
Jeden argument na zwyklej Gieldzie terrarystycznej widuje sie weteranow Arachnei ale nie wiadomo kto to a tak po nicku latwiej dojsc i zagadac.
Oczywiscie bez nicow tez mozna zagadac :wink:
No chyba, ze rozchodzi sie o kase "czym mniej nadruku" mniejsza kasa?
Mozna przeciez temu zaradzic poprostu podniesc cene wiadomo ze jak sie podniesie o te pare "zl" to nic sie nie stanie.
Przeciez z tego co widze to Bardzo, ale to Bardzo wielu osoba zalezu na kupnie koszulki. W tym gronie znajduje sie takze moja skromna osoba.
Przeciez mozna to zrobic.
Pozdrawiam.
p.s Czekamy :!: :wink:
Dodatkowo możliwe jest że w dalszej przyszłości produkować będziemy koszulki o dużo bogatszym wzorze - bez nadrukowanych nicków.Chyba nie zrozumieliście do końca LoRda - on pisał, że w przyszłości mogą pojawić się wersje bez nicków, ale nie oznacza to, że w tej chwili ich nie będzie. Po prostu zastanawiamy się nad różnymi opcjami i być może zamiast jednego wzoru pojawią się różne do wyboru - od przybytku głowa nie boli :)
Mam małą propozycję.
Aktualnie jestem w pewnym sensie związany z przedsięwzięciem tego typu i mogę się dowiedziec o cenę koszulek.
W różnych miastach różne ceny są. Być może jeśli ja znajdę tanią (i dobrą bo nie zamierzam koszulki po trzech praniach przerobić na szmatki do czyszczenia roweru) w krakowie to nawet z transportem do Andrzeja bądź do osoby upoważnionej do wysyłki wyjdzie taniej niż na przykład w warszawie.
Jeśli bylibyście w stanie mi zaufać to mógłbym również rozesłać te koszulki (jeśli w krakowie wyszło by tanio) po Polsce.
To tylko propozycja.
Jeżeli będą takie koszulki to od razu biore :D :D :D :D :D
raptor43
14-04-2007, 13:31
Ja też.Jak bede już koszulki odrazu biore jedną dla siebie
GG:4527946
Zamiast pisać kto chce to poczekajcie aż koszulki będą na pewno was o tym pinformują :)
Jak sytuacja wyglada na dzien dzisiejszy odnosnie koszulek?
Dokładnie tak z wielką chęcią bym kupił taką koszulkę.
Temat napisany już jakiś czas temu ale jak na razie to ani widu ani słychu po koszulkach. Zwracam się do "władz" forum. :wink:. Jak wygląda sytuacja z koszulkami? Czy nadal wszystko stoi w miejscu?
Pozdrawiam
Tus
ptasznik15123
23-05-2007, 14:00
ja tez bylkbym chetny na koszulke ale jesli cena bedzie rozsadna
Witam, jak idzie 'produkcja' koszulek? :) Pytam, bo byłbym zainteresowany kupnem ^^
A musisz jeszcze trochę poczekać, ale zapewniam cię, że będzie warto...
Wszystko dla cierpliwych... Widziałem wstępne propozycję i na prawdę będą to bardzo ciekawe koszuleczki... :wink:
A musisz jeszcze trochę poczekać, ale zapewniam cię, że będzie warto...
Wszystko dla cierpliwych... Widziałem wstępne propozycję i na prawdę będą to bardzo ciekawe koszuleczki... :wink:
mozesz wrzucic na forum jakis projekt :P
Afej a wiesz może kiedy koszulki będą już dostępne?
_RAV_ napisał:
mozesz wrzucic na forum jakis projekt Razz
Niestety nie, ponieważ nie zostałem do tego upoważniony, ale wszystko w swoim czasie...
Tus napisał:
Afej a wiesz może kiedy koszulki będą już dostępne?
Dokładnie nie wiem, kiedy koszulki wjadą na taśmy produkcyjne, aczkolwiek wiem, że coś się dzieje w tym kierunku...
Tak prace w tym kierunku zostały już wznowione, także niedługo myślę że będą już dostępne. Ale jeszcze trzeba poczekać. Na pewno zostaniecie o tym poinformowani.
Super, nie moge się doczekać
Ptasznik07
17-06-2007, 15:54
A mniejsze rozmiary też beda czy tylko takie wielkie ?
Ludzie cierpliwości!! Zaufajcie trochę "władzom" to nie IV Rzeczpospolita tylko nasza Arachnea :D Dajcie nam trochę czasu to i koszulki będą ciekawsze :)
L i z a k .
18-06-2007, 01:45
Ludzie cierpliwości!! Zaufajcie trochę "władzom" to nie IV Rzeczpospolita tylko nasza Arachnea :D Dajcie nam trochę czasu to i koszulki będą ciekawsze :) taa :roll:
dobra.. ja zapytam inaczej.. w-g- tego jak widzicie postep prac... koszulki moga juz pojawic sie w te wakacje? jesien?
tak wiem wiem nie dajemy wam z tym spokoju:P
MortisGrim
18-06-2007, 02:47
W ogóle cały Zespół stara się i próbuje ale wy jak zwykle niewdzięczni i niecierpliwi. To nie jest takie proste jak wam się wydaje więc apeluję abyście wyluzowali.
Wstępnie ustalony termin złożenia zamówienia firmie produkującej koszulki i nadruki wypada 31 czerwca...
niewdzięczni i niecierpliwi - wypraszam sobie :wink: , wystarczy jakbys napisał że wstępnie 31 czerwiec i już :wink: użytkownicy chyba mają prawo wiedzieć :P
aktualnie jest juz projekt, pozostaje jedynie zatwierdzic jego ostateczna wersje, oraz zlozyc zamowienie... pacjecnji... juz wkrotce beda.
wystarczy jakbys napisał że wstępnie 31 czerwiec i już Wink użytkownicy chyba mają prawo wiedzieć Razz
Ale co Ci to da że bdziesz znał taką date? Przecież nie przyspieszycie tego, rozumiem jakby nie było w tym kierunku żadnych prac, ale są i chcemy żeby były jak najlepsze. A będą jak będą czekaliście tyle poczekacie jeszcze kilka dni :P
to że prace są i że idą w dobrym kierunku wiem - doceniam to i jestem wdzięczny ale kiedy poznałem date wiem lepiej, na jakim etapie są te działania.
Dostalem dzisiaj maila z TCP z oferta i wzorami koszulek...
Moze to zmotywuje "prezesów" do szybszego działania ;)
Oni maja a my jeszcze nie :(
PS Mam opcje sitodruku, moge dac namaiar jesli trzeba..
Szpinacz
22-06-2007, 17:41
Nietylko oni, scorpionidae tez. :twisted:
aTahualpa
22-06-2007, 18:18
A na co się spieszyć? ;) Przed świonami i tak się nie zdązy...a na wakacjach to pewnie wydatki przeznaczane są na coś innego ;)
A ja juz czekam na Te koszulki z logo Tego serwisu, ehh, no trudno, poczekam jeszcze troche, bo wole dofinansowac arachnee niz tcp
A ja juz czekam na Te koszulki z logo Tego serwisu, ehh, no trudno, poczekam jeszcze troche, bo wole dofinansowac arachnee niz tcp
Popieram, popieram ;]
No i jak tam sprawa na dzień dzisiejszy wygląda? Kiedy będzie można coś zakupić bo nie mam w czym chodzic.
Blackmane
11-07-2007, 22:57
Koszulki będą jest to kwestia czasu. Projekt jest, uzgadniane są szczegóły z firmą. Istnieje jeszcze kilka spraw do omówienia. Cierpliwości, o wszystkim zostaniecie powiadomieni.
Koszulki, koszuleczki będą lada chwila :)
W tej chwili robię już formularz za pomocą którego będzie można składać zamówienia, oraz przesłałem do drukarni pakiet plików potrzebnych do przygotowania projektu - myślę, że sprzedaż ruszy w ciągu kilku dni jeśli nie godzin :)
A teraz krótko na temat zasad przyjmowania zleceń i dystrybucji - osobno napiszę obszerniejszy materiał.
Serwis Arachnea przejmuje na siebie całą organizację dystrybucji koszulek. Oznacza to, że będziemy zlecać do wykonania (przynajmniej w początkowym okresie) większe partie koszulek, a nie pojedyncze sztuki. Pierwszy zestaw wyniesie 100 koszulek - to minimum opłacalne dla nas i dla drukarni.
Od chwili umieszczenia na naszej stronie formularza będzie można zamawiać wykonanie koszulek z jednoczesnym jej opłaceniem przelewem na konto naszego skarbnika. Dopiero zaksięgowanie wpłaty spowoduje zlecenie druku - nie wcześniej. Ze względu na produkcję pakietową realizacja zamówienia może wydłużyć się w czasie, ale nie powinno to trwać dłużej niż 2 tyg.
Koszulki będą rozsyłane pocztą - listem poleconym. Można je też będzie odbierać osobiście we Wrocławiu - u mnie lub na jakiejś giełdzie jeżeli czas mi na to pozwoli, a z tym bywa różnie :)
Jakie są konsekwencje takiego systemu:
Zamawiamy w drukarni jednorazowy pakiet 100 koszulek, które musimy opłacić z funduszy serwisowych. Jeżeli kupicie od nas tylko 10 koszulek, to jesteśmy mocno w plecy :) Jak przerobimy pewną ilość koszulek, to będzie można sobie pozwolić na mniejsze partie - na razie chcemy być poważnym partnerem w interesach, a nie detalistą :)
Jeżeli akcja koszulki zakończy się sukcesem, to wprowadzimy do sprzedaży kolejne gadżety serwisowe - musimy jednak zdobyć fundusz "startowy" i przede wszystkim przekonać się, że takie coś Was interesuje - nie poprzez deklaracje, ale działanie czyli po prostu zamawianie :)
O koszulkach:
Sprawa wzoru koszulek została zamknięta. Przez nasze głowy przetoczyło się mnóstwo projektów - lepszych i gorszych, ale czas się na coś zdecydować :)
Wzór:
http://www.arachnea.org/images/koszulka_mini.jpg (http://www.arachnea.org/images/koszulka.jpg)
Do wyboru będą koszulki męskie i damskie. Zdecydowaliśmy się postawić na dużą jakość koszulek. Najwyższa możliwa w tej chwili gramatura koszulek to 185g - jest to jakość materiału, który myślę, że zadowoli wszystkich.
Standardem przy produkcji koszulek jest technika offsetowa. Chcemy jednak dać Wam coś więcej i zlecimy wykonanie koszulek w technice plastizolowej. Wzór nadruku zawiera bardzo dużo drobnych elementów, które przy takiej technice wytrzymają wam każde pranie, a wiemy, że koszulki czasem nastawione są na sytuacje ekstremalne (zwłaszcza po giełdach ;) ).
Najsłabszym ogniwem jest sprawa nicku. Jest to niepowtarzalny element, więc gdybyśmy chcieli robić go taką samą techniką, co reszta wzoru okazałoby się to bardzo drogie i pracochłonne. Zdecydowaliśmy się, zatem wykonać go termotransferem, który powinien zapewnić trwałość nicku na koszulce przy stosunkowo niskiej cenie jego produkcji. Jeżeli jednak ktoś będzie chciał, aby jego koszulka była super wyjątkowa i niezniszczalna, to można na indywidualne zlecenie wykonać nadruk nicku inna metodą, ale za dodatkową opłatą - myślę jednak, że większość z nas zadowoli rozwiązanie podstawowe.
Koszt koszulki:
Trzymamy się tutaj standardów rynkowych i proponujemy koszulki w cenie 30 zł brutto łącznie z kosztem wysyłki. Jeżeli ktoś będzie odbierał koszulkę osobiście, to od podanej ceny odliczy sobie wartość listu poleconego i dużej koperty.
Jestem pewny, że jest to atrakcyjna cena w stosunku do zaproponowanej jakości koszulek, która w tym momencie wykracza poza standard. Proponujemy Wam, zatem w standardowej cenie wyższą jakość koszulek. Jest to możliwe dzięki zakupom pakietowym, na które się zdecydowaliśmy.
Akcja promocyjna:
Wpadłem sobie na pomysł, aby dołączyć do sprzedaży koszulek akcję promocyjną. Otóż, co 25 osoba zamawiająca koszulkę dostanie ją GRATIS! Warunkiem otrzymania darmowej koszulki jest jednak rejestracja w TELE Arachnea i przynajmniej jednorazowe doładowanie konta minimalną kwotą. Kto chce i może ten skorzysta, a cała reszta i tak będzie zadowolona, bo będzie właścicielem koszulki naszego Serwisu :)
No i to się nazywają KONKRETY! Cieszę się.
Edit:
Dołączam sie do pytania: czy jest możliwość, żeby nie było nicku?
Dwa szybkie pytania.
1. Czy będzie możliwe zamówienie koszulki bez nicka? W realu mam zupełnie inną ksywę i wolałbym mieć koszulkę na której jedynym tekstem byłaby sama arachnea.
2. Czy da się zamówić koszulkę bez tylnego wydruku? Tak żeby był tylko wydruk z przodu (arachnea + ptasznik). Za taką uboższą wersję oczywiście zapłaciłbym jak za wersję "full wypas".
Dwa szybkie pytania.
1. Czy będzie możliwe zamówienie koszulki bez nicka? W realu mam zupełnie inną ksywę i wolałbym mieć koszulkę na której jedynym tekstem byłaby sama arachnea.
2. Czy da się zamówić koszulkę bez tylnego wydruku? Tak żeby był tylko wydruk z przodu (arachnea + ptasznik). Za taką uboższą wersję oczywiście zapłaciłbym jak za wersję "full wypas".
ad 1. - oczywiście, że jest to możliwe. To czy i jaki tekst pojawi się w tym miejscu zależy wyłącznie od Was. Powiem inaczej - nadruk nicka jest wykonywany jako dodatkowe zlecenie więc w tym momencie po prostu z tego rezygnujemy. Podczas składania zmówień proszę pozostawić pole na nick puste i ewentualnie w uwagach dopisać, że w tym miejscu ma być "czarna dziura" :) - to oczywiście żart - napiszcie tylko, że koszulka ma być bez nicka.
ad 2. - myślę, że jest to możliwe, ale upewnię się jeszcze jak wygląda proces produkcji. Wydaje mi się nawet, że możemy wprowadzić różne konfiguracje - sam tył, albo sam przód.
Jeżeli taka opcja będzie możliwa, to cena koszulki będzie niższa! Nie analizowaliśmy takiego scenariusza, dlatego też później zaprezentuję gotowy cennik uwzględniający Wasze różne zamówienia. Klient nasz Pan ;)
Można również dodać do koszulki dodatkowy napis np. miasto pod nickiem itp. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany takim rozwiązaniem, to po prostu zaznaczy to na formularzu lub skontaktuje się wcześniej ze mną.
Mam nadzieję że mój projekt ornaty (świętej pamięci) zachęci wielu kupców :D Ja sam na początek zamówię sobie dwie :P
czy jest w tym momencie jeden słuszny wzór tyłu czy w przyszłości będzie jakieś zróżnicowanie? :>
i czy koszulki będą tylko czarne? :roll:
Blackmane
13-07-2007, 00:19
Był jeszcze jeden projekt, ale wspólnie uznaliśmy że ten będzie bardziej chwytny. Jak na razie jest ten. W przyszłości - kto wie :)
Haplopelma
13-07-2007, 00:34
Od kiedy można kupować koszulki ?? :D
Drukarnia musi się przygotować do naszego zlecenia więc kilka dni jeszcze to przeciągniemy, ale raczej maksymalnie do końca przyszłego tygodnia.
Pojawiły się drobne problemy z koszulkami dla Pań - na stanie mieli koszulki z gramaturą 160g, a takich nie chcemy. Zostało wysłane zamówienie do innej hurtowni i być może okaże się, że gramatura będzie jeszcze większa - może 205g. Tego nie obiecuję jednak - stawiamy na standard od 180g.
Mam potwierdzenie, że będzie możliwe drukowanie koszulek bez nadruków na plecach lub przodu, ale cena nie zostanie mocno obniżona - takie zamówienie to już troszkę indywidualne zlecenia i zapłacimy więcej za robociznę mimo, że samego druku będzie mniej. Tym niemniej parę groszy będzie taniej.
Nie wykluczamy, że w przyszłości pojawią się inne wzory, ale raczej nie w tym roku. Każdy nowy wzór to zaczynanie pracy od nowa i blokada sporych funduszy, których za dużo nie mamy, a chcemy jeszcze w tym roku wydrukować kalendarze.
W każdym bądź razie proszę z funduszy wakacyjnych odliczyć 30 zł na koszuleczki :)
Haplopelma
13-07-2007, 02:15
No już się nie mogę doczekać :D
Dzięki za odpowiedź ;)
Pozdrawiam .
a ja ponawiam pytanie o kolory :roll:
No w końcu mój temat doczekał się pamiętnej chwili czyli pojawienia się koszulek z czego jestem niezmiernie szczęśliwy. Czekam na formularze :wink:
Pozdrawiam
Tus
W tej chwili bazujemy wyłącznie na koszulkach czarnych.
Inne kolory, to tak naprawdę nowe projekty.
Jeżeli pojawiłaby się grupa np. 100 osób chętnych na np. białe koszulki, to możemy zlecić taką produkcję. Musielibyśmy wtedy dysponować budżetem na kolejne zlecenia, a tego na razie nie mamy. Fundusze można pozyskać tylko ze sprzedaży koszulek więc jeżeli 100 osób zamówi (kupi) takie koszulki, to my je udostępnimy.
W przyszłym roku myślę, że na pewno pojawią się większe możliwości wyboru.
Myślę, że one są bawełniane, tak?
A czy coś takiego jest możliwe do wykonania?(prowizorka), jak dla mnie to trochę przyduży jest ten tylni nadruk.
http://img184.imageshack.us/img184/1954/koszulkada4.th.jpg (http://img184.imageshack.us/my.php?image=koszulkada4.jpg)
Koszulki będę w 100% bawełniane.
Wykonanie innych projektów jest możliwe, ale w skali jednej sztuki nieopłacalne. Oczywiście jeżeli chciałbyś zapłacić za jedną koszulkę 50 lub więcej złotych, to można to wykonać.
Takie koszulki można np. zlecić do wykonania na allegro - macie wolną rękę.
Podkreślę, że my chcemy bazować na zakupach pakietowych (np. 100 szt), bo to nam daje atrakcyjną cenę i szybki czas wykonania. Będziemy z czasem wprowadzać inne wzory (oraz kolory), ale będą to kolejne zakupy pakietowe czyli musimy mieć na to odpowiedni budżet.
Pawelnek
15-07-2007, 00:07
I jak z tymi koszulkami ?? jaki koszt u kogo zamówic jakie rozmiary??
Blackmane
15-07-2007, 00:11
Czytaj dokładnie :) Andrzej napisał że parę dni musi zejść na przygotowania druku, cena 30 (też była podana w temacie), zamawianie poprzez formularz, który będzie przygotowany. Wszystko było opisane :)
Pawelnek
15-07-2007, 00:18
Dzis rozkojarzony jestemPRZEPRASZAM
gdzie jest link z projektem koszulek ... bo caly temat przejzalem i nie ma nigdzie ...
3 strona.
http://www.arachnea.org/images/koszulka.jpg
Koszulka bardzo mi się podoba. Na bank nabędę jedną sztukę :twisted:
raptor43
16-07-2007, 12:17
wow
Piekne koszulki zamawiam jedna sztuke!!!!
Na 90% jedna z nich powedruje do mnie ^^.
Sliczne.
no koszulki super. ja też bym chciała jedną :twisted:
Nareszcie sie cos ruszylo - YEAH :P Na pewno zamawiam jedna sztuke.
Jimi Hendrix
17-07-2007, 21:30
:D Nareszcie :D Andrzej jak juz bedzie formularz gotow to prosze o naglosnienie tego tematu. Nie wiem moze na stronie glownej.
:D Nareszcie :D Andrzej jak juz bedzie formularz gotow to prosze o naglosnienie tego tematu. Nie wiem moze na stronie glownej.
i najlepiej jeszcze maila do każdego :)
Jakaż to miła niespodzianka po 2 tygodniach bez arachnei dla mnie ;) Super ze w koncu cos ruszylo w tym temacie ;]
kokoskop
18-07-2007, 14:58
e jak 3 dychy z przesylka jak przeczytalem pare tematów wczesniej to po wypłacie biore :D
Koniec tygodnia! Jak stoi sprawa koszulek?
Jimi Hendrix
20-07-2007, 13:33
Kazio mogę Ci odpowiedzieć.
Narazie trzeba zrobić formularz. A co za tym idzie nie trzeba sie tak napalać. Chociż chęcć zakupu jest bardzo wielka :D
rzempal10
20-07-2007, 15:22
Fajnie nie mogę sie doczekać tylko ciekawe jak będzie na realu wyglądać .
Miło mi przekazać informację, że ruszyła właśnie sprzedaż koszulek naszego Serwisu. Przed wysłaniem formularza proszę dokładnie zapoznać się z zasadami ich sprzedaży lub ewentualnie dopytać o szczegóły - polecam szczególnie do tego telefonię TELE Arachnea, czyli prosty kontakt dla wszystkich terrarystów.
Ponieważ jest to początek naszej sprzedaży, to może się okazać, że coś nie przewidzieliśmy. Mam nadzieję, że takich sytuacji będzie jak najmniej. Przypominam jeszcze raz, że druk koszulek rozpocznie się po zebraniu zamówień na 100 koszulek lub liczbę do niej zbliżoną. Przed wysłaniem formularza należy również dokonać wpłaty na konto bankowe. Można to ewentualnie zrobić przed ostatecznym zleceniem wydruku, ale to jest to ryzykowne i jeżeli jakaś wpłata nie będzie do tego czasu zaksięgowana, to możecie wypaść z kolejki.
Dziękuję za Wasze ogromne zainteresowanie i cierpliwość jaką nam okazaliście.
Ja przed momentem na poczcie wpłaciłem kasiorkę i już wyslalem formularz.
A jaki jest koszt przesyłki? Tylko 2,5zł? ;>
Tak. Pisze chyba dość wyraźnie.
No niee, a ja wlasnie wczoraj wydalem kase na gady-gady.pl na wystroj do terr dla cambri :P Ale i tak zamowie Wasza koszulke, bo jest super. Swietna robota.
Jimi Hendrix
25-07-2007, 15:00
Kaska już wpłacona, formularz wypelniony :D Teraz tylko oczekiwać na komplet 100 osób produkcje i wysyłeczkę. Ale fajnie :D
raptor43
25-07-2007, 16:07
Ja przedchwila wpłaciłem formularz wysłałem wiec teraz tylko czekać :D :D :D :D
Pawelnek
25-07-2007, 16:35
Formularz juz kasa juz:D czekam niecierpliwie
Mam taki ciekawy pomysł. W zwiazku z tym, że oczekujemy na 100 zamowień na koszulki, moze dałoby rade wstawić gdzies na stronce taki mały licznik ile formularzy zostało wysłanych?
BTW. Dostałem potwiedzenie od Andrzeja i musze poinformować, że jako pierwszy wyslałem formularz :) Tak, tak wiem. Skromność to moje drugie imie :)
aTahualpa
25-07-2007, 17:26
Mam taki ciekawy pomysł. W zwiazku z tym, że oczekujemy na 100 zamowień na koszulki, moze dałoby rade wstawić gdzies na stronce taki mały licznik ile formularzy zostało wysłanych?
Nie może tak być, ponieważ jest konkurs, że co 25osoba wygrywa :) Za łatwo by wtedy było.
Powiedzmy, że będę podawał w procentach ile mamy zgłoszeń - tak w przybliżeniu :)
Na razie jest 10%, ale dzień jeszcze młody ;)
BTW. Dostałem potwiedzenie od Andrzeja i musze poinformować, że jako pierwszy wyslałem formularz :) Tak, tak wiem. Skromność to moje drugie imie :)Nie mam pojęcia, co ten człowiek robił o północy na naszej stronie głównej :D Jak widać było warto :)
RottingMan
25-07-2007, 17:32
Ave
Zgadzam sie z przed mowca ;] tez bede czekal na koszulke byc moze ja kupie jak bedzie odpowiedznia cena :D
Pozdrawiam
Ave
Zgadzam sie z przed mowca ;] tez bede czekal na koszulke byc moze ja kupie jak bedzie odpowiedznia cena :D
PozdrawiamJuż bardziej odpowiednia nie będzie - cennik jest w formularzu. Podstawowa wartość zamówienia koszulki to okrągłe 30 zł :)
Nic tylko zamawiać i się chwalić ;)
RottingMan
25-07-2007, 20:22
Ok to jak bede mial kase to tez zmowie ;] :D napisze jeszcze.......................
pozdrawiam
Xenesthis
25-07-2007, 21:43
Szczerze mówiąc, jeżeli koszulka na żywo wygląda tak jak jest to przedstawione na stronie głównej to projekt nieudany, wg. mnie słabo wyszło. Poprzednią koszulkę kupiłem tej jednak nie zamierzam, mam nadzieję ,ze w rl wygląda lepiej.
Właśnie zamówiłem koszulkę (w końcu). Pozdrawiam :wink:
Szczerze mówiąc, jeżeli koszulka na żywo wygląda tak jak jest to przedstawione na stronie głównej to projekt nieudany, wg. mnie słabo wyszło. Poprzednią koszulkę kupiłem tej jednak nie zamierzam, mam nadzieję ,ze w rl wygląda lepiej.Wszystkim się nie dogodzi - zawsze się znajdzie jakaś czarna owca w stadzie :D - Żartuję oczywiście. Polecam sprzwdzić jak to będzie wyglądać w naturze. Zdjęcie nie oddaje tego co jest w rzeczywistości.
Gdzie ten formularz ?????
Tutaj (http://www.arachnea.org/component/option,com_wrapper/Itemid,38/).
ja na pewno bym brał żeby nie wiadomo jaka cena :D
czy jest opcja zeby wydrukowac koszulke bez pajaka na plecach tak zeby zostal napis arachnea.org ....
czy jest opcja zeby wydrukowac koszulke bez pajaka na plecach tak zeby zostal napis arachnea.org ....Niestety na obecnym etapie drukujemy tylko całe zestawy - bez możliwości oddzielania pająka od napisu. Wyjątkiem jest tu tylko nick, który jest dodrukowywany osobno.
Tak więc na razie można zlecać tylko takie elementy, jakie są na formularzu.
Rozumie, że ta pierwsza partia będzie zamówiona aż do uzyskania ok 100 formularzy ?? bo bede chcial zamowic gdzies ok 6-7 sierpnia i jak by sie już uzbierała pierwsza setka to nie chcial bym czekac na drugie 100 :P a ile jest narazie tak w % juz zamówień ??
W tej chwili mamy około 20% zamówień. Nie gwarantuję, że do 6 sierpnia będzie trwał nabór na pierwszą setkę, ale kto wie.
Zaproście swoich znajomych do zakupów, to szybciej otrzymacie swoje wymarzone koszulki ;)
Ja w każdym bądź razie nie odmówię sobie takiego stroju :)
smertius
28-07-2007, 18:15
Mam nadzieje ze jak ktos wypelnil w fromularzu ze chce koszulki bez nicka a za placil tak jak z nickiem to nie wcisniecie na chama jakiegos nicka tylko przeznaczycie nadwyżke na jakis zbozny cel. :wink:
A ile osob juz zaplacilo za koszulki, bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze droga od zlozenia zamowienia do zaplaty moze byc naprawde dluga :P
W tej chwili mamy około 20% zamówień.
Smertiuss nad toba pisze.
smertius
28-07-2007, 19:02
kazio a przeczytja jeszcze raz moj post i Andrzeja, tylko dokladnie.
Ilość zapłacona jest podobna do ilości zamówionej - musiałbym to dokładniej policzyć.
Nicków nie wciskam. Jeżeli ktoś nie wpisze nicku, to koszulka będzie wydrukowana bez niego - nawet jeżeli za niego zapłacił. Kilka osób miało obawy czy im wstawimy nick z forum. Nie znam Waszych nazwisk i adresów więc nie mam możliwości ustalić kto jest kim.
Tylko w sytuacji, w której nick zostanie wpisany w polu na nick lub w uwagach zostanie on wydrukowany.
Nadwyżkę w opłacie mogę zwrócić, jeżeli ktoś sobie tego będzie życzył.
Andrzej napisal ze dopiero 20% zamowien jest. Malo. Pewnie dlatego, ze sporo ludzi jest na urlopach. Tak jednak mysle, zeby moze zaspamowac troche skrzynek mailowych ludziom i powiadomic ich o koszulkach?
Maile to dobry pomysł. Trzeba jak najszybciej uzbierać 100.
Ja to bym już chętnie pochodził z tą Poe na plecach xD
kokoskop
30-07-2007, 12:32
ja bym kupil no ale do wyplaty trza czekac o 10 :/
Napewno nie bedzie jeszcze uzbierane "100 %" jesli o to Ci chodzi...
Tak jednak mysle, zeby moze zaspamowac troche skrzynek mailowych ludziom i powiadomic ich o koszulkach?
Wysłałem maila do wszystkich użytkowników - czyżby nie dotarł? Zbliżamy się do 25% - do druku coraz bliżej. Chcecie szybciej? Poproście ludzi o więcej ;)
Ja żadnego maila nie otrzymałem :P
Mam takie pytanie jak zamówiłem koszulkę z pełnym nadrukiem tylko bez nicku to ile musiałem zapłacić?? Bo cały czas mam wrażenie że coś źle przeczytałem.
jesli jeszcze akutalne to ja na bank wezme 2 szt. 1 damska i 1 meska;) ale zamowienie skladam dopiero w srode;)
pozdr.
Kurde wiedziałem że coś źle przeczytałem :oops:
Jest jakaś możliwość dopłaty?? Bo wpłaciłem trochę za mało.
smertius
01-08-2007, 23:31
Andrzeju, jest już 50 %? :wink:
Haplopelma
02-08-2007, 01:20
Andrzeju, jest już 50 %? :wink:
Zbliżamy się do 25%
Czytaj uważnie :P
Kurde wiedziałem że coś źle przeczytałem :oops:
Jest jakaś możliwość dopłaty?? Bo wpłaciłem trochę za mało.Zawsze można - dopłaty mile widziane :)
Jestem smutny z tego powodu ze pewnie nie kupie koszulek z pierwszej serii :( Miałem kasę ale musiałem się z niej wystrzelać na nieco ważniejsze cele :( Bardzo bym chciał mieć koszulkę tym bardziej, że jestem jej współautorem i żałuję że na razie nie kupię... Mam nadzieję że będzie jakiś zastrzyk pieniędzy...
krawiec00
03-08-2007, 00:14
ja już kaskę na poczcie wpłaciłem, i formularzyk wypełniłem i wysłałem :D
teraz pozostaje mi oczekiwać na tę upragnioną koszulkę :D
Jako, że PrzemQs jest projektantem owej koszulki, to moim zdaniem powinien otrzymać pierwszy darmowy egzemplarz, z racji na dość niski budżet jak widzimy ... To jest tylko moja propozycja, nie wiem co na to zarząd...
Pierwsza darmową, ale nie pierwsza-pierwsza :) bo sobie zarezerwowalem :D
Jesli zamowienia beda dalej w takim tempie to moze na świeta dostaniemy :)
Jimi Hendrix
03-08-2007, 18:19
Nexus prędzej dostaniemy na Barburkę :D
A tak na poważnie Andrzej ile jest % zwiększyło się coś? Czy Nadal stoimy w martwym punkcie 25% ?
nestor77
03-08-2007, 19:20
witam mama pytanko mniej więcej jest przewidywane wysyłanie koszulek ??
aTahualpa
03-08-2007, 19:51
Nie za bardzo rozumiem pytanie...ale jesli miało brzmiec "na kiedy jest przewidziane wysylanie koszulek"...to odpowiedz brzmi: "Jak zostanie zakupione 100 sztuk" ;)
Na następne lato będzie... nie bójcie się :wink:
Licznik zamówień ciągle tyka :) Koszulki zamówiła 1/3 wymaganych Użytkowników. Zaproście więcej swoich znajomych do tej akcji, bo ja osobiście na swoją nową koszulkę nie chciałbym czekać do świąt :lol:
Siemano! :D
Ja już też dokonałem przelewu i wysłałem formularz. :lol:
Czekam niecierpliwie na te 100%
kokoskop
04-08-2007, 12:25
ja też może zamówie ale to zależy od Wypłaty <lol2> a marna będzie :cry:
Kiss-of-Death
04-08-2007, 13:35
Heh.. podpisuje się.. mnie też narazie niestać xD - Byłem w galeri krakowskiej.. sami wiecie ;)
A ja mam propozycje na nastepne gadżety:
Smycz ( na telefon, klucze )
Otwieracz do piwa :)* ( np. w formie bryloczka do kluczy )
Zapalniczka*
Portfel ( to zapewne nieźle by szło.. ale załątwienie czegoś takiego i koszty to wielka nie wiadoma )
Podkładka pod mysz
Tapety na telefon ( trzeba troche pogmerać za tym w sieci, ale da sie zrobić )
*- Zapalniczka i otwieracz sądze że przeszedł by masowo, ze względu małej ceny oraz ciekawego i przydatnego gadźetu arachnea :)
Reszte można by zamówić w dużo mniejszych ilościach a niektóre potraktować jako rarytas który mozna wygrać tylko w konkursie np. na forum arachnea
A tapety na telefon to już inna sprawa..
A ja za to prosiłbym o jedną rzecz. Andrzeju czy można by było wypisać w tym temacie w jednym poście osoby które wpłaciły na koszulkę i koszulki zostaną do Nich wysłane? Byłbym wdzięczny za coś takiego.
Pozdrawiam
Tus
ptasznik goliat smycze nie przejda na 100%, takie pomysly byly juz ze 2-3 razy i sie nie przyjely. zapaliczka i otwieracz? chyba cena wysylki przerosla by kilkakrotnie wartosc towaru, wiec lekko sie to nie oplaca. pozatym nikt nie zrobi ci 50 zapalniczek od tak z logo arachnea. narazie cieszcie sie ze sa koszulki, choc sposob ich zamawianie pozostawia wiele do zyczenie, czy nie mogloby byc tak jak mialo to miejsce rok i wiecej czasu temu?
smertius
07-08-2007, 21:06
I jak tam prezentuje sie sytuacja z zamowieniami.
Kiss-of-Death
07-08-2007, 23:26
zapaliczka i otwieracz? chyba cena wysylki przerosla by kilkakrotnie wartosc towaru,
Najtańsza wysyłka to 4zł prio 6zł bodajże nazywa się to list polecony tzw koperta bombelkowa itd do której zmieszcza się te rzeczy
Kiss-of-Death
09-08-2007, 22:55
http://allegro.pl/item224025460_dlugopisy_z_twoim_nadrukiem_nr_kat_d 01_100_szt.html
Można by porobić takie długopisiki w formie gratisu np. do koszulek
Albo dodać 50gr czy tam 1zł do ceny koszulki a napisać że jest gratis też można :)
Pawelnek
10-08-2007, 16:24
A czy jest mozliwosc żeby juz wyslac koszulki czy musi byc koniecznie te 100 osób. heh bo nei moge sie doczekac:D
Ciekawi mnie co będzie, jak te 100 osób się nie nazbiera. :P
W tej chwili mamy troszkę ponad 30 zgłoszeń. Prawdę mówiąc spodziewaliśmy się wszyscy większego zainteresowania ze strony naszych Użytkowników. Po weekendzie sprawdzę jaka jest możliwość zrobienia mniejszej partii koszulek. Głupio mi, że otrzymałem już większość z wpłat, a nie mogę jeszcze nikomu nic wysłać.
Przy takim zainteresowaniu gadżetami wprowadzenie kolejnych mija się z celem.
Jimi Hendrix
10-08-2007, 21:23
Nie stety, chęci a wykonanie to dwie różne sprawy.
Fakt jak do tej pory wpłaciło ponad 30 osób to mało.
aTahualpa
10-08-2007, 21:42
Część osób(w tym ja) ma stare koszulki, które jeszcze się nie zużyły i są w dobrym stanie ;) Zapewne dlatego nie kupują nowych.
Z drugiej strony mamy wakacje, kasa idzie na coś innego :) Dużo razy mówiłem, ze nie warto się spieszyć, że na wakacjach i tak mało osób bedzie myśleć o koszulce.
Cóż...29 września jest giełda we świonach. Może więcej osób kupi koszulke we wrześniu żeby zdążyc na giełde.
30zł wszystko?Plus transport?nawet wysyłka do Belgii?
Moze sie skusze..aha i ten link do formularzu nie działa:/Mi
aTahualpa
10-08-2007, 21:47
Formularz: http://www.arachnea.org/component/option,com_wrapper/Itemid,38/
A może by zachęcać poprzez reklamę w podpisie co wy na to??
Tak jak ja mam w podpisie.
Atah-jak klikam to wyskakuje atachnea i w srodku puste i cos tam po angielsku:P
kicuch-w podpisie masz pajaki:P
30zł wszystko?Plus transport?nawet wysyłka do Belgii?W cenie 30 zł wliczony jest tylko transport krajowy czyli wysyłka koszulki listem poleconym. Wysyłki w inne miejsca czy w innej formie są oczywiście możliwe, ale należy zrobić odpowiednią dopłatę wg cennika Poczty Polskiej.
Formularz wypełniony. W poniedziałek kasa bedzie wpłacona.
Ludzie, kupowac koszulki !
No i jak stoimy z ilością zamówień?
Może dałoby się wysłać koszulki po dobiciu do 50? Bo do 100 to chyba dojdziemy za 2 miesiące... :?
Misiek_88
14-08-2007, 15:44
Zamówione i zapłącone. Teraz pozostaje tylko czekać...
Proszę wszystkich, którzy złożyli zamówienia na koszulki, a jeszcze nie dokonali wpłaty o zrobienie przelewu. Na pewno w tym tygodniu zlecę wydruk koszulek. Osoby, które składają zamówienia w tej chwili proszone są o wysłanie potwierdzenia przelewu na mój adres mailowy andrzej@arachnea.org - w formacie pdf lub jpg. W ten sposób na pewno zostaniecie jeszcze uwzględnieni w obecnym druku.
Na razie otrzymałem około 50% zgłoszeń z czego opłaconych jest jak się nie mylę 35 koszulek. Dzisiaj wysłałem informację na maila do wszystkich, którzy nie dokonali jeszcze wpłaty.
Dziękuję wszystkim za dotychczasowe zamówienia i zapraszam kolejne osoby. Warto jeszcze teraz złożyć zamówienia. Być może później będziemy musieli podnieść cenę. Wydruk mniejszych partii więcej nas kosztuje i nie wiem, czy damy radę utrzymać obecną cenę. Oczywiście wstecz podwyżka nie działa :)
Pawelnek
21-08-2007, 00:09
Andrzej a moze wiesz kiedy mniej wiecej dostaniemy koszulki bo sie doczekac niemoge??
Myślę, że zacznę je rozsyłać na początku przyszłego tygodnia, ale muszę to jeszcze skonsultować z drukarnią. Zamówienia na pierwszą partię zamykam w środę i wysyłam do drukarni.
Nie jest powiedziane, że kolejna partia też będzie się tak długo drukować - można nawet sytuacja się zmieni, bo na razie ludzie korzystają z wakacji i nie chce im się robić zakupów.
Ja dzisiaj zrobię przelew 30zł. Tylko jedno mam pytanie. Można to wysłać w formie normalnego listu? Wolałbym tą formę wysyłki.
Będę wysyłał je listem poleconym aby mieć potwierdzenie wysłania. Zawsze może się zdarzyć, że poczta coś zgubi itp :)
W takim razie prosiłbym o datę wysłania (jeśli jest taka możliwość) aby mieć pewność, że ten polecony to właśnie ten.
BTW. Wczoraj był przelew, czyli dzisiaj powinno wszystko dojść.
Odin.
Informuję, że zamówienie zostało wysłane, więc koszulki osób, które do tej pory nie zostały opłacone i się ze mną nikt nie kontaktował, zostały wycofane z druku.
Ogólnie miałem 44 zamówione koszulki (łącznie z moją). Zamówienie zrobiłem na 100 szt. aby utrzymać cenę. Na razie musimy niestety do tego interesu dopłacić ze swoich funduszy, więc proszę nie rezygnować z dalszego zamawiania :) Dodatkowo zamówione koszulki będą miały nadruk z obu stron. Po otrzymaniu następnych zamówień będziemy do nich dokładać nick i będzie już gotowa koszulka. Mam nadzieję, że to przyspieszy wysyłki do Was - przepraszam, że niektórzy musieli bardzo długo czekać.
Czyli konkretnie, kiedy mniej więcej mogę spodziewać się listonosza?
raptor43
23-08-2007, 14:49
Tzn że na koszulkach z pierwszego zamówienia nie bedzie nicku??
Koszulki powinny być wydrukowane do końca przyszłego tygodnia - trochę to potrwa niestety. To kiedy przyjdzie do Ciebie listonosz zależy już od niego samego ;) Ja koszulki zacznę wysyłać zaraz po tym jak je dostanę czyli albo już w przyszłym tygodniu, albo w następnym - zobaczymy jak zgramy się z drukarnią.
Osoby, które chciały nicki na koszulce, będą je miały. Na późniejszych zamówieniach też nie będzie z tym problemu. Po prostu będę miał większą partię bez nicków, ale na nich da się ten nick dodrukować - chcesz, to masz :)
raptor43
23-08-2007, 14:59
To ja chce nick taki co mam na arachnea raptor43
a ten nick jest za dopłata?? musze dopłacić czy jest za free?
Jimi Hendrix
23-08-2007, 20:04
rap przecież pisze wyrażnie, że będzie nic na koszulce jesli zamówiles na początku. Tylko Andrzej zamówi 100 koszulek i jest przewaga bez nic. Te koszulki będą dla następnych.
Tylko się dorobi nic i wysyłka.
Będzie to sprawniej szło.
raptor43
23-08-2007, 20:18
aha to luzik :D :D
Dzisiaj dzwonił do mnie ojciec jednego naszego Użytkownika z pretensjami, że koszulka jeszcze nie została dostarczona, a zamówienie było złożone już dawno temu. Rozmowy niestety nie dokończyliśmy, bo chyba straciłem zasięg.
Chciałbym wszystkich uspokoić, że zawsze możecie liczyć na zwrot wpłaconej sumy, jeżeli z jakichś powodów będziecie chcieli się wycofać.
Od samego początku informowałem Was, że druk koszulek rozpocznie się jak zbierzemy odpowiednią liczbę zamówień. Naszą działalnością nie jest zajmowanie się sprzedażą gadżetów, a rozwijanie wiedzy o pajęczakach. Koszulki zostały uruchomione ze względu na Wasze potrzeby zgłaszane wielokrotnie pod naszym adresem. Aby udostępnić koszulki dla Użytkowników musimy część ciężaru przenieść na Was - tylko zbierając wcześniejsze opłaty za koszulki możemy pozwolić sobie na taką akcję.
Nikt z nas nie wyłoży z prywatnych pieniędzy kilka tysięcy złotych i nie zaryzykuje ich utratą. I tak ponosimy straszne ryzyko kupując w tej chwili 60 koszulek bez pokrycia.
Proszę abyście troszkę nas zrozumieli i podeszli do sprawy partnersko. Albo razem w to inwestujemy, albo nie inwestujemy wcale.
Gwarantuję, że nikt z obsługi Serwisu nie przywłaszcza sobie Waszych pieniędzy - jest raczej odwrotnie.
Pawelnek
28-08-2007, 14:15
Czy już jest pewna data wysyłki koszulek ??
Jimi Hendrix
28-08-2007, 18:35
Przecież dostaniecie te koszulki.
Jak będzie Andrzej wysyłł napewno poinformuje o tym.
K.....a ludzie dajcie spokój!Przecież doczekamy się swoich koszulek, wiadomo , że skoro nie ma jeszcze kompletu zamówień to nie wydrukują tych koszulek, cierpliwości.!!!!!!!!
szympans92
29-08-2007, 21:58
Nie wyświetla mi się formularz na stronie, a bardzo chciałbym tą koszulkę. Czy może mi ktoś wysłać formularz na E-Mail: szympans92@autograf.pl ? Z góry dzięki.
Informacje z formularza:
Cennik:
Koszulka z pełnym nadrukiem - przód i tył. 27,50 zł
Koszulka tylko z nadrukiem na plecach. 25,00 zł
Koszulka tylko z nadrukiem z przodu łącznie z nickiem. 25,00 zł
Koszulka damska
(z elastanem). +6,00 zł
Wysłanie koszulki listem poleconym. +2,50 zł
Rezygnacja z nicku. -3,00 zł
Formularz:
Zamawiający:
Nazwa firmy lub Imię i nazwisko:
Adres:
Kod, miasto:
Telefon:
e-mail:
NIP:
(nie jest wymagany)
Nick (Twoja nazwa):
(nie jest wymagany)
Rodzaj koszulki: męska / damska
Twój rozmiar:
(dł/obwód klatki w cm)
S(68/100), M(70/108), L(73/110), XL(76/118), XXL(77/120) - rozmiary koszulek męskich. Damskie wybierać wg tych rozmiarów, ale zostaną dopasowane do ich odpowiedników damskich.
Wygląd koszulki:
- zaznacz właściwy) pełny druk - przód i tył / tylko tył / tylko przód
Zamawiana ilość:
Dodatkowe uwagi:
(np. inne miejsce wysyłki)
Czy chcesz otrzymać Fakturę VAT? NIE / TAK
Jeszcze raz podkreślam, że ciągle można zamawiać koszulki z nickiem - mam zapas bez nicków, ale zawsze można do tego dodrukować nick. Ja nie szukam Waszych nicków - jeśli ktoś napisze, ze go chce, to dostanie, jeśli nie napisze, to nicku na koszulce nie będzie.
mi działał formularz na stronie :)
zakupione zapłacone i czekam z niecierpliwością na przesyłkę :roll:
Zamówiłem niedawno (2-3dni temu) drugą koszulkę(tym razem bez nicka). W jakim czasie będę mógł się jej spodziewać?
ja już zamówiłem ;) jak sprawa wygląda? ;]
Zamawiajcie, bo koszulka jest naprawdę super. Pająk bardzo ładnie się prezentuje, a materiał jest bardzo dobrej jakości. Warta w 100% tych 30 zł.
Dzisiaj przekażę do druku kilka kolejnych koszulek. Drukarnia sama będzie Wam je wysyłać. Ja kilka najbliższych dni spędzam w delegacji z trudnością dostępu do sieci więc proszę się nie niecierpliwić :)
Andrzejku, mam pytanko, czy możesz zrobić partię koszulek z jakimś "kolorowym" ptasznikiem z przodu z z tyłu z kolorowym napisem "Arachnea-de aranea omnes scifi", albo odwrotnie.Ogólnie , jak sobie wyobrażam taką koszulkę to byłaby super!!!!
Pomyśl o tym:)Ja jestem pewnym klientem.
Hehe dobre. Nowy wzór, kolory, to praca od nowa! Nikt narazie nie będzie się za to brał dopóki zamówiony zestaw tych koszulek nie zejdzie. ;)
Cockroach
27-09-2007, 01:14
Koszuleczka wyaps, ludzie na ulicy się oglądają, gramatura ok - bardzo mi się podoba ;)
ale, niestety mam "ale"...
Nie spodziewałem się, że nick będzie przyprasowany... pewnie jestem sam sobie winien, bo może za późno zamówiłem... ( w ogóle były takie z nickami z drukarni? Będzie można taką dostać? Jeśli padło już to pytanie to przepraszam, ale nie miałem siły przeczytać 17 stron :) )
I druga rzecz :) Machnęliście się w nicku... :P Mam napisane "Cocroach" - zjedzone "k". I teraz nie wiem czy ja pomyliłem się w formularzu, czy ktoś przy przygotowaniu koszulki ;) Ogólnie problemu z tym nie ma :)
Ja tak samo mam przyprasowany nick i przypuszczam że wszyscy też. Co do zjedzonej litery to już druga taka pomyłka :] Komuś tam też brakuje jednej litery :P Trzeba sobie krótsze nicki dobierać :P mnie tam nic się nie straciło.
no ja niestety dopiero teraz zamówiłem koszuleczke wcześniej miałem dużo wydatków.Teraz tylko bede czekał na listonosza:)
Ps.pieniążki wpłacone.
krawiec00
27-09-2007, 17:20
A ja znalazłem taki o to ładny link:
http://www.spreadshirt.net/pl/PL/Koszulki/Spreadshirt-1342/
na nim można za darmo otworzyć sklep z koszulkami i innymi bajerami, które można samemu zaprojektować. to byłby jakiś sposób na zarabianie dla serwisu :P
funeral0
27-09-2007, 17:49
W opisie samych koszulek jest napisane że nick jest naprasowywany oddzielnie poniewaz wykonywanie pojedynczych sztuk w drukarni bylo by o wiele drozsze. Czytajcie dokladniej ;)
Cockroach
27-09-2007, 19:10
Faktycznie jest ;) Nie doczytałem :)
Ponad 3 tygodnie temu zamówiłem koszulkę. I coś jej nie widać. Koszulki miały być podobno rozsyłane przez drukarnie.
Spoko, nie denerwuj się, ja czekałem na koszulkę ponad miesiąc:)To nie Andrzeja wina, tylko pewnie tego, że nie ma kompletu ,żeby je dać do drukarni, a jeśli już są w drukarni to widocznie drukarnia się nie śpieszy:(
A czy są jeszcze koszulki?
Pawelnek
16-10-2007, 21:05
Cały czas są do zamówienia :D
justGreg
17-10-2007, 23:41
Hej, zamówiłem i od razu zapłaciłem kilka tygodni temu koszulkę i jedyne co dostałem od tego czasu to maila z kopią zamówienia. Przydałoby się jakieś automatyczne powiadamianie, że zamówienie zostało przyjęte, szacowany czas realizacji, itp. A nie cisza i cisza... i nie wiem kiedy dostanę koszulkę...
Pozdrawiam
Grzesiek
chill'n'grill
17-10-2007, 23:44
Podpisuję się pod Tobą Grzesiu...również chciałbym się dowiedzieć co i jak z tymi koszulkami.
Również jestem lekko zaniepokojony. W końcu to już 4 tygodnie.
chill'n'grill
22-10-2007, 22:53
Do mnie koszuleczka dotarła dzisiaj :) Sie podoba :D
Gdyby zrobili jakiegos innego ptasznika , uparli sie na tą poe , eh nie pasuje do czarno białej ,. Moze jakas nhandu lub geniculata? I ten napis arachnea.org , czlowiek jak reklama wygląda xD
justGreg
23-10-2007, 02:17
Do mnie też dotarła:)
Zero odzewu a koszulka jest;p
Mam pytanie , dalo by sie zrobic takie logo z nickiem ale nie na podkoszulku tylko na bluzie z kaputurem ?? Tak jak robia na tcp , ze mozna zamowic na bluzie . Moim zdaniem nawet lepiej by to teraz szło.
bluze bym kupil ale gdyby byla wersja bez kaptura mozna jakies indywidualne zamowienia ? przeciez szablony sa :) z koszulek
Są jeszcze te koszulki? Bo się zastanwiam czy nie zamówić, i nie chce mieć takiej sytuacji że zapłacę, i koszulka przyjdzie za pól roku albo w ogóle nie przyjdzie.
Po kilku praniach niestety dodrukowany nick, zaczyna wygladac kiepsko. Takze proponowałbym nie zamawiać nicków, pozatym wszystko ok :P
Z tego co wiem zamawiać można cały czas. Ale napisz PW do Andrzeja i sie dowiedz, on tym kieruje.
Wpłaciłem kasę ale przy wysyłaniu pw do Andrzeja wyskakuje mi jakiś błąd -próbowałem kilka razy. Jeśli jest to możliwe prosiłbym o info na temat obecnego czasu oczekiwania na przesyłkę w tym temacie Dzięki :)
jakiś czas temu miałem to samo, ale dzisiaj poszła wiadomość bez trudu (chyba)
westbox wyślij mu email :)
Andrzej jest często wieczorem na niewidocznym GG
zbyt często mam zapchaną skrzynkę i część wiadomości nie dochodzi :)
Na gg można zawsze pisać, ale czasami tez odpowiadam spóźniony, bo często wyjeżdżam i nie ma mnie w sieci, ale jak jest napisane "pukajcie, a będzie Wam otworzone" :)
Koszulki w ciągłej sprzedaży, ale z terminem wysłania bywa różnie - jak ktoś jest poważnie zainteresowany, to na pewno ją dostanie :)
BadBekon
05-12-2007, 00:27
No i w końcu i ja zamówiłem sobie koszulke:) Już się doczekać nie mogę...
Bad nie jesteś jedyny który się jej nie może doczekać ^^ równiez ją zamówiłem
Witam. Tak się składa, że mogę zrobić te koszulki. Cena by była trochę mniejsza no i nie było by limitu, że musi być co najmniej 100 koszulek, tylko powiedzmy 50, lub nawet można by się dogadać mniej :) Metoda Plastizolowa. Nick również.
Proszę rozpatrzcie moją propozycję. Zawsze parę groszy mniej no i dużo szybsze wykonanie.
Jeśli macie jakieś pytania to bardzo chętnie odpowiem.
POZDRAWIAM
hmmm
a jakbyś robił to dało by się wyciąć ten napis z tyłu? bo nie lubię być chodzącą reklamówką :D
zapewne trzeba by było zmienić logo gdyż będzie można Cię oskarżyć o robienie "podróbek"- wykorzystanie cudzego projektu itp :)
mógłbyś zrobić w dziale konkursy jakiś konkursik bez nagrody na najlepszy materiał na koszulkę :)
ten projekt arachnea jest spoko, ale wydaje mi się, że inny model też byłby luzik :)
Prosta sprawa, że dało by radę, ale właśnie fajnie mieć adresik :P (oczywiscie jesli ktos by nie chcial to by mogło nie być, kwestia projektu i ilosci zamowien). No można by zrobić ten konkurs. Niech się wypowiedzą inni jak się zapatrują na tę sprawę.
/EDIT/
Oczywiscie moge zrobic inne rzeczy np: smycze, kubki, naklejki, plakaty ITP ITD :)
Wymiary np plakatu po dostarczeniu mi zdjęcia o bardzo dobrej jakości można nawet uzyskać wielkość plakatu : 2 m szerokość / XX metrów długości.
a za ile byłby plakat? mi się marzy taki w stylu arachnoboards - z ptasznikami ze starego świata i drugi z ptasznikami nowego, pisałem o tym kiedyś przedtem ale poszło bez echa
Pawelnek
12-12-2007, 20:59
Mnie plakaty interesują!! Twardy czy mogę Cię prosić abyś mi zapodał linki z arachnoboard z tymi plakatami.??
Tez jestem zainteresowany plakatami.
mizer jaki koszt plakatu mniej więcej 0,5mx2m ?
Z tematu zrobił się niezły off top
niezły offtop ale z bardzo interesującymi nowinkami
myślę że warto porozmawiać na temat tej sprawy
chciałbym by ten plakat był na styl tego:
http://www.arachnoboards.com/ab/showthread.php?p=348769#post348769
tylko różne tematyki np. Poe, Brachypelmy, ale takze nowy i stary świat
byłoby super, bo wreszcie można byłoby nadać swojemu pokojowi iście "pajęczy klimat"
MachineRoad
12-12-2007, 22:22
Myślę, że pomysł bardzo fajny, tylko jedynym problemem mogłoby tu być skompletowanie bardzo dobrych zdjęć wszystkich pająków. Nie piszę, że to jest niemożliwe, ale trudne.
eee tam :)
tylu użytkowników- na pewno dałoby radę :)
przejrzeć galerię, walnąć konkurs "charytatywny" i jedziemy :)
tylko niech nam mizer przedstawi jakie to są koszta itp.
tylko jedynym problemem mogłoby tu być skompletowanie bardzo dobrych zdjęć wszystkich pająków
Dokładnie.
mizer jaki koszt plakatu mniej więcej 0,5mx2m ?
Nie uważasz, że trochę duży ten plakat :)? 2 metry :) Można by pomyśleć nad plakatami wielkości a2, koszt takiego plakatu wyniósł by wtedy ok. 15zł. Oczywiście jeżeli znalazła by się odpowiednia ilość chętnych.
Pawelnek
12-12-2007, 22:47
Ja napewno jestem chętny!
P.S Dziękuje Twardy! Pozdro
0,5 na 2 metry to kozak by był :D walnął bym na sufit na bank :)
świetna sprawa-ale format tylko ciut większy od kalendarza albo nawet jak kalendarz i byłoby super, od razu moja ponury pokój na stancji stał by się ładniejszy, no i akurat po gwiazdce wpadnie trochę może złotówek od mikołaja :D
do pytania o cenę plakatu chciałbym dodać następujące pytanie:
jaki jest pełen wachlarz gadżetów jakie mógłbyś zaoferować i jakie to są koszta :)?
Pawelnek
12-12-2007, 23:22
Proponuje nowy Temat Gadżety Arachnea?? Co wy na to?
A ja Wam proponuje poczekac na odpowiedź kogoś z zarządu, a temat gadżety nie jest wcale nowy, z tym plakatem to trochę wątpliwe bo ma byc kalendarz ale pomysł fajny, co do konkursu jestem za, tyle żeby projekty oceniane były przez użytkowników.
Ceny kształtują się różnie. Zależy od ilości kupowanych egzemplarzy, od ich wielkości, od materiału na którym mają zostać wykonane... Jest ogólnie dość sporo aspektów. Najłatwiej by było gdybyśmy wybrali przez drogę głosowania/eliminacji jeden projekt.
Jeśli chodzi o gadżety to na prawdę bardzo wiele... Wszystkiego nie mogę wykonać u siebie, dlatego niektóre rzeczy robione by były u znajomych. Wiadomo, że wszystko co u mnie to taniej :).
RÓWNIEŻ PROSZĘ O WYPOWIEDŹ KOGOŚ Z ZARZĄDU :))
pozdrawiam :)
no ale nawet jeśli zarząd nie wyrazi chęci to przecież można undergroundowo, nie?
"Undergroundowo"...;p ? Ale po co ? Nie wydaje mi się żeby zarząd miał jakieś opory.
Edit: Widzę, że kalendarzyk już wydany ) Jeśli byście chcieli jakieś gadżety -> piszcie.
//Jest coś takiego jak edytuj - Maxtor
Proponuje nowy Temat Gadżety Arachnea?? Co wy na to?
To nie przejdzie, bo będziecie ostro spamować. :P
Co do gadżetów, po co taka cała dyskusja, przygotujcie wstępne projekty i kosztorysy dajcie Andrzejowi niech przemyśli i tyle, bo takie gadania do niczego nie prowadzi. Tworzenie gadżetów nie jest takie łatwe i na początku potrzeby jest wkład własny, także wszystko zależy od kosztorysu. Przygotujcie coś to wtedy można rozmawiać.
niezly patent z tymi plakatami ... tylko myslalem, o jakims lepszym polaczeniu zdjec, nie tak posklejanych obrazkow jeden obok drugiego jak szachownica
BadBekon
09-01-2008, 17:41
Mam pytanie: czy koszulki w ogóle zostały wysłane? Czekam od grudnia na koszulke i nadal nic...
Mam to zamówienie jako zrealizowane, będę musiał poprosić drukarnię o sprawdzenie wysyłki, bo to jeszcze od nich były robione. Przepraszam w takim razie za to opóźnienie.
PrzemoOoOoO
09-01-2008, 18:13
Dlaczego spamować?? można chociaż spróbować bo też złożyłem zamówienie i nic dupa nie wiem co dalej:|
MachineRoad
09-01-2008, 23:07
Jeśli zamówienia zostały złożone od czasu gdy powstały pakiety z koszulkami to za to odpowiedzialny jestem ja. Przepraszam za opóźnienia, ale obrałem za priorytet kalendarze na allegro. Nie sposób wszystkiego ogarnąć, wbrew pozorom nie jestem maszyną :D. Teraz przyszła pora na pakiety z koszulkami. Wszelkie pytania proszę kierować na gg: 4441012
Jeszcze dodam, że kto jeszcze nie miał okazji zakupu kalendarza i chce mieć ubezpieczenie w formie allegro, kalendarze można zakupić tutaj : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=294887238
Witam.
Jak obecnie wygląda sprawa z koszulkami?
Czy jeszcze są "drukowane" czy na razie jest to zawieszone?
Zawieszone, do odwołania.
*ToMeK*brd
28-07-2008, 22:17
Zawieszone, do odwołania. Kto ma projekt tych koszulek ?
Stary projekt? Powinien być gdzieś na serwerze...
*ToMeK*brd
28-07-2008, 23:32
Jak znajdziesz daj mi link na PW ;)) - jak jest kilka to daj kilka.
krystianeq21
29-07-2008, 21:29
Czyli co? nie da się już zaopatrzyć w koszuleczkę? :D
W ciągu najbliższego czasu - niestety nie. Być może pojawią się na jesieni :)
krystianeq21
29-07-2008, 22:37
No to jak zawsze pokazałem jaka ze mnie gapa... ;/ a chciałem mieć!
btw. na jesień będą jakieś wzory do wyboru? (można zasugerować jakiś własny pomysł??)
*ToMeK*brd
30-07-2008, 00:11
Pomysl zawsze mozesz dac, a czy zostanie przyjety to juz zalezy od zarzadu. Jezeli bedzie na prawde warty uwagi mysle, ze zostanie doceniony.
Stworzenje
01-08-2008, 13:57
uu szkoda. ale napewno sprawię sobię taką na jesieni ;]
vBulletin - Arachnea.org