PDA

Pokaż pełną wersję : Wprowadzenie rang.

Raphael
11-04-2007, 17:15
Postanowiliśmy wprowadzić informację o funkcji użytkowników przypisanych do grup. Dzięki temu osoby takie staną się łatwiej i szybciej rozpoznawalne dla nowych użytkowników. Informacja znajduje się między nickiem a emblematem, np:

Site admin - Administrator serwisu Arachnea.
Aranea - członek grupy Aranea, osoba zajmująca się działami o pająkach krajowych i zagranicznych.
Moderator - członek grupy Moderatorzy, osoba odpowiedzialna za porządek na forum.
Partner - członek grupy Partnerzy, osoba odpowiedzialna za poprawność merytoryczną pisanych informacji, odpowiedzialna za opisy i artykuły na stronie głównej http://arachnea.org itd.
Opiekun - członek grupy Opiekunowie, osoba mająca podopiecznych w programie MECENAT.
Wsparcie Mecenatu - członek grupy wsparcie, osoba wyszukująca nowych użytkowników w celu zwerbowania ich do programu MECENAT, pełnią także inne funkcje pomocnicze.
Współpracownik - członek grupy Współpracownicy, osoba odpowiedzialna za różne serwisowe akcje, gadżety itp.
Informatyk/grafik - członek grupy Informatycy, osoba odpowiedzialna za grafikę forum i strony głównej.
Użytkownik miesiąca - osoba która wygrała konkurs na użytkownika miesiąca.

Pozdrawiam.

Sad_Mad
11-04-2007, 19:00
I bardzo dobrze :).

Na pewno wplynie to pozytywnie na przejrzystosc forum, szczegolnie dla uzytkownikow z krotkim stazem, ktorzy chca sie zwrocic do kogos o rade.

Teraz tylko dajcie mnie jakas range i wszystko bedzie cool :lol: .

Michallewczuk
11-04-2007, 19:39
Teraz tylko dajcie mnie jakas range i wszystko bedzie cool :lol: .

Mianuje Cię na zaszczytną range Mielonka.

Dobrze że są rangi a nie kolory.

Pajeczakk
11-04-2007, 21:54
świetna sparawa naprawde mądrze wymyślone szkoda że narazie nie jestem żadnym z nich :P

Maxtor
12-04-2007, 11:21
Musisz działać i może kiedyś sie uda :) Mozesz próbować przecież do grupy wsparcia czy opiekunów nie wiem czy są jeszcze nabory ale popytać przecież możesz :P

Kamil D
12-04-2007, 12:22
Rangi sa ok :D Beda wgrane modyfikacje :?: Kiedy :?:

Maxtor
12-04-2007, 12:38
Pewnie jak Andrzej będzie miał wiecej czasu :) są różne plany co do modyfikacji takie jak rozbudowa profilu itp. wszystko w swoim czasie. Jak narazie to dla mnie to piorytetem teraz pownna być galeria.

Andrzej
12-04-2007, 16:59
Mała korekta - "Użytkownik Miesiąca" nie powinien być traktowany jak ranga, ale jako nagroda. Wprawdzie do umieszczenia takiej informacji wykorzystałem narzędzie z rangami, ale nie oznacza to, że takie osoby muszę być członkami którejś z grup Arachnea. Tak się na razie składa, że dotychczasowi zwycięzcy do nich należą, ale tak nie musi być zawsze :)
Myślę, że wprowadzę inny system oznaczania zwycięzców - może będzie to np. mała ikonka na avatarze, ale ktoś musiałby to ładnie zaprojektować :)

Cockroach
12-04-2007, 20:18
Taki mały pucharek ;)

kocik
12-04-2007, 21:08
albo mały złoty pajączek :)

scchizm
12-04-2007, 22:28
Andrzej, napisz jak by miała wyglądac ta ikonka, spróbuje coś pokombinowac, oczywiście w miarę możliwości:]

walle
15-04-2007, 02:31
ktos o mnie zapomnial :roll: :wink: naleze do opiekunow, chyba ze o czyms nie wiem :P :wink:

edit// na liscie opiekunow tez mnie nie ma :shock: ehh