PDA

Pokaż pełną wersję : Cupiennius salei - opis ataku :D

Lestat
11-04-2007, 19:46
własnie przed chwila wpuściłem do w/w pająka pierwszą wiosenna muszke jaka raczyła nawiedzić mój pokój :) Reakcja pajaka hmmm.... nie zadziwiła mnie zbytnio bo domyslałem sie na co go stac ale zaskoczył mnie sposób troche a raczej wykonanie, precyzja.

W tej samej sekundzie w której mucha zaczeła obijac sie o ścianki słoika i latać na oślep salei dał (prawdopodobnie samiec) pokaz predkości :) hihihihih irminia sie przy nim chowa ;) po jakiejś minucie pająk z wylazł z kryjówki i wspiął sie dosyć wysoko na ściance i tu zrobił rzecz która mnie zaciekawiła jako nowość dla mnie, mianowicie zacza robić pajeczyne. Zaczepił koniec o ścianke i kawałek przylepił jeszcze obok (co dało jakis 5 mm odcinek pajeczyny). Mając jeszcze pajeczyne w kądziąkach wykonał skok na ok 7 cm i upolował muche w locie :) to było fajne, pajeczyna posłuzyła zapewnie jako zabezpieczenie :) ale jaki rozkmin żeby zaczepic ja w 2 miejscach na wypadek gdyby nie wytrzymała :)

Niedługo zrobie dokładniejszy opis tego gatunku i zbiore wszystko do kupy ;)

Hary123
11-04-2007, 21:53
Yyy fajny shiz.. :wink: Ja chcialabem brać saleiego ale już nie ma na allegro Baku sprzedawal!!A ja nie byłem do końca zdecydowany :twisted: Nigdy nie widziałem takiego czegoś na własne oczy a nawet nie słyszałem!! :P

Lestat
12-04-2007, 16:05
ja od Baku go kupilem :D i warto było chociaż powiemze niewiele brakowało a straciłbymgo juz pierwszego dnia :P chciał uciec na juwenaliach, był juz na trawniku ale go zlapałem :P

wilk
26-04-2007, 13:33
No to Chłopaku rozwiałeś moje wątpliwości. W tym tygodniu sobie takie kupie, są na allegro.

Lestat
29-04-2007, 20:47
Tylko uwazaj to naprawde szybki pająk i nie ma z nim żartów ;)

Hary123
29-04-2007, 23:37
Tylko uwazaj to naprawde szybki pająk i nie ma z nim żartów ;)

Jest szybki nawet bardzo szybki i na dodatek skacze jak nie wiem co jeszcze lepiej niż cambridgei :wink: Zakupiłem go ostatnio i przekonałem się już co potrafi :twisted: