PDA

Pokaż pełną wersję : [stroma]nawiala

john9871
13-04-2007, 02:06
jakies 1,5 tygodnia temu prysnela mi stroma L4, przewiskalem cale miaszkanie ale nie udalo mi sie jej znalezc,stad moje pytanie-jak duza jest szansa ze przezyje powiedzmy kilka miechow?(w domu mam narazie ok 16-17 stopni bo niepale juz a na dworzu tak cieplo jeszcze niejest)bo niechcial bym za jakis czas zostac uchlany przez wieksza o kilka wylinek strome...

marcin2806
13-04-2007, 09:34
Nie przezyje za dlugo,poniewaz nie ma odpowiedniej wilgotnosci no chyba,ze jej to sprawisz i mieszkasz na wsi gdzie jest pelno roznych owadow jak i na dworzu tak i w domu to masz szanse znalezc ja wieksza. :lol:

stoprocent
13-04-2007, 09:36
Kupiłeś Strome jako drugiego pająka to sam sobie jesteś winien. Porozkładaj pojemniki z wilgotnym włóknem/torfem po domu całym i sprawdzaj codzienie, daj też tam troche jedzenia a nóż do jakiegoś wejdzie!

Lee
13-04-2007, 20:54
Stroma nie padnie tak szybko. Przy tak niskiej temperaturze będzie conajmniej osowiała (więc będzie ją trudniej znaleźć, bo nie będzie się za bardzo ruszać z miejsca). O pokarm dla niej się nie martwimy, o wilgotność raczej też nie. Radzę wznowić poszukiwania i szukać do skutku (ciemne, wilgotne miejsca, w kątach, również gdzieś wysoko [za szafą itp.])

Kamas
13-04-2007, 22:41
nie wiem czy wyrobi przy 17 stopniach, ale zastanawiam sie jak ty wyrabiasz;]

ja ci proponuje standartową procedure, szukaj tam gzdie wiesz ze jej nie ma

-Michał-
13-04-2007, 23:35
ja ci proponuje standartową procedure, szukaj tam gzdie wiesz ze jej nie ma

A duuuuużo mu to pogło :? skąd on ma wiedzieć gdzie jej nie ma ?;/...

Mojemu koledze jak uciekła stromka oklo L5 nie pamietam to znalazł ja miedzy sufitem a szyną jak sie wiesza zasłony ;) ogolnie proponuje ci szukac raczej wyżej tzn za szafa nad szafami itp.

john9871
14-04-2007, 01:30
ok dzieki za wszystkie odpowiedzi, to ja zabieram sie dalej do szukania...
p.s. stoprocent to ze mam teraz dwa pajaki to nie znaczy ze wczejniej zadnego niemialem :roll: