Pokaż pełną wersję : [Administracja]Uwagi
RustyNail
15-04-2007, 20:36
Siema admini. Mam pytanie po co jest dzaił uwagi jesli zamyklacie tematy w ktorych ludzie maja rozne uwagi. Tam piszecie ze nie ma sensu by isynial licznik postow bo prowadzi to do klotni,nabijania postow itp. Widze ze wiek tez powoduje ze ludzie maja problemy bo zniknely informacje.a czesc osob moze uwazac ze to ze jestem z Warszawy powoduje ze nie znam sie na pajakach,albo ze ktos o takim nicku jak hassassin nic nie wie o pajakch. Pozniej jakis Michall...cos tam pisze ze "śmieciarzy" ma dosyc...jak to brzmi wogole. Sory ze zachowuje sie jak stara du..a i narzekam,ale chyba po to jest dzial uwagi
MortisGrim
15-04-2007, 21:00
Temat licznika postów był omawiany wielokrotnie i doświadczyliśmy jego minusów. Zdecydowana większość osób jednogłośnie stwierdziła, że nie ma sensu ten cały licznik postów bo prowadzi tylko do głupich i problematycznych zachowań. Jednym z nich jest wyścig nowych użytkowników do jakiejś tam ilości postów aby mieć ich określoną liczbę pod nickiem i tym samym przybitą łatkę "fajnego" albo "znającego się na rzeczy". Tak na prawdę licznik postów mówi nam czy dana osoba jest aktywna na forum. Aktywność wcale nie wiąże się z posiadaną dużą wiedzą i przekazywaniem jej poprzez posty. Może być tak, że osoba mająca 2000 postów nic nie wnosi do tematów (a praktycznie we wszystkich się wypowiada) a osoba mająca 50 postów wypowie się raz na tydzień w taki sposób, że ucina teoretyzowanie i bajkopisarstwo wszystkich w temacie.
Myślę, że posuwasz się za daleko myśląc, że przynależność do jakiegoś miasta determinuje w oczach innych poziom Twojej wiedzy, tak samo data przyłączenia do arachnei czy nick, choć na poważanie pracujesz sobie przez długi czas. Lecz wystarczy, że zaczniesz wypowiadać się w sposób światły to zdobędziesz szacunek. Tak więc pozostaje nick i szacunek z nim powiązany - najlepsze źródło informacji o danym użytkowniku, jeśli pamiętasz nick w samych superlatywach to z pewnością będziesz skrupulatnie czytać posty podpisane tym nickiem a informacje w nich przekazane znajdą odbicie w Tobie.
Pozdrawiam
hassassin nie jestem adminem na arachnea ale postaram się odnieść jakoś do Twoich uwag.
Zamykanie tematów nie ma na celu zamknięcia komuś buzi, bo nie o to chodzi. Skoro administrator na prośbę moderatorów i części użytkowników usunął licznik to nie widzę w tym przypadku nic dziwnego że ten "temat rzeka" o liczniku został zamknięty - dalsza dyskusja i tak nie wniosła by zmian.
Po drugie nie wiem kto nazwał Cię śmieciarzem i na jakiej podstawie, może podasz jakieś linki. Miejsce zamieszkania nie świadczy w żadnym stopniu o doświadczeniu hodowlanym, nie wiem po co w ogóle o tym wspominasz?
Po trzecie to kto uważa że nie znasz się na hodowli pająków? Tak już poza tematem - skoro żyją Twoje i rosną zdrowe to co obchodzi Cię zdanie innych?
PS.
Forma "siema admini" to tak dość lekceważąco brzmi, a może się czepiam.
RustyNail
15-04-2007, 21:50
Odrazu napisze ze nie mam zamiaru nikogo obrazac ani nie chcialem pokazac ze nie mam szacunku do adminów. Pisząc "siema admini" chcialem przyjacielsko sie przywitac. A jestesmy chyba mlodymi,wyluzowanymi osobami wiec nie bede pisał "dzien dobry państwu". Jesli kogos obrazam sory. To co pisalem o zamieszkaniu oczywiscie ze nie wskazuje kto ma wieksze doswiadczeni,chcialem pokazac jedynie ze gdyby wszyscy interesowali sie tylko informacjami na forum to nawet gdyby byl licznik postow nikt by sie tym nie przejmowal. Nawet jesli ktos jest od dwoch dni i ma 200 postow. Normalne ze jak sie nabija i pisze sie tylko w opdowiedzi"tak" lub "nie" to jest bez sensu. Ale teraz tez widze ze pojawiaja sie glupie teksty,posty itp.(z gory przepraszam za swoje). Napisze tylko jeszcze ze cenie sobie ta strone i niepotzrebne sa akcje ze najpierw cos jest,pozniej nie ma tego,pozniej znowu pojawia sie licznik i znowu znika. Prze to pojawiaja sie posty takie jak moj...
Napisze krotko- jeszcze nie widzialem forum, na ktorym licznik postow bylby czyms dobrym. I to nie jest wyjatkiem.
Zapewniam Cie, ze istnieja ludzie (tez trudno mi bylo w to uwierzyc), dla ktorych posiadanie duzej liczby postow na liczniku jest sprawa honoru.
A licznik pojawil sie chyba przez przypadek po zmianie forum, wiec nie mozna mowic, ze "pojawia sie i znika".
Sorry za wypowiedz, mimo ze nie naleze do Zarzadu.
Michallewczuk
15-04-2007, 22:59
Pozniej jakis Michall...cos tam pisze ze "śmieciarzy" ma dosyc...jak to brzmi wogole.
Nadal nie zmieniam swojego zdania. Śmieciarzy zacząłem surowiej karać i efekty widać.
PS. w ogóle ;)
PS.
Forma "siema admini" to tak dość lekceważąco brzmi, a może się czepiam.
Bez obrazy lordzie, ale chyba kazdy jest czlowiekiem, admini rowniez. Chyba nie chcesz mi powiedziec, ze powinien byl napisac Szanowni panstwo admini...? Nie przesadzajmy. Pozdrawiam.
//To nie było nic osobistego ;-) Idąc Twoim tokiem myślenia można by pomyśleć że w ten sposób można wejść do klasy i w ten sposób przywitać się z nauczycielką (pod warunkiem że młoda i fajna :P )
Nieważne, może i się czepiłem, przepraszam. - LoRd
Zamknięcie tematu nie oznacza lekceważenie Użytkowników, a po prostu zakończenie danej sprawy. W przypadku licznika decyzja o jego likwidacji została podjęta dawno, dawno temu i tylko zmiana forum spowodowała jego czasowe przywrócenie. Zresztą cała dyskusja była niepotrzebna ponieważ w ogłoszeniach znajduje się moja informacja o tym, że licznik jest sprawą czasową. Zakładanie kilku tematów na temat licznika prawdę mówiąc można potraktować jako lekceważenie Zespołu, który z uporem maniaka ciągle powtarzał wszystkim, że to tylko kwestia czasu.
No nic, ten temat też chyba został wyczerpany więc w trosce o nasza bazę danych czyli satysfakcję Użytkowników z niej korzystających pozwolę sobie go zamknąć (co mi się zdarza dość rzadko).
vBulletin - Arachnea.org