PDA

Pokaż pełną wersję : [Arachnea VIP] Co myślicie o tej nazwie?

MortisGrim
16-04-2007, 01:08
Witam :)
Już dawno zdążyłem się przyzwyczaić do nazwy działu "Arachnea Vip" i wiem co się pod nią kryje. Ale przed chwilą się zacząłem zastanawiać czy nie byłaby bardziej odpowiednia nazwa "Arachnea PRO" albo coś w tym rodzaju? VIP kojarzy się imienną listą gości i ze snobistycznym nastawieniem... Może "PRO" wywoływałoby bardziej pozytywne skojarzenia?
Co o tym myślicie? Czy jest sens zmieniać?
Pozdrawiam

Michallewczuk
16-04-2007, 01:39
Nazwa jak nazwa ale sam dział to już nie VIP a zwykłe arachnea z większą selekcją tematów :evil:

Yvaine
16-04-2007, 01:51
A mi sie wydaje że nazwa jest dobra, sugeruje właśnie że jeżeli ktoś nie jest Vipem w pajęczarstwie, to nie powinien się wymądrzać w tym temacie :)

O_ny
16-04-2007, 01:55
ej ja tez sie przyzwyczaiłem i wydaje mi sie ze jest ok ale np:

Arachnea Arcy
Arachnea Kwaśimagiczna
Arachnea Imba
Arachnea Makarbak

czy coś w tym stylu też było by ok :wink:

MortisGrim
16-04-2007, 02:02
Jeśli to jakaś aluzja O_ny to jej nie zrozumiałem :P

A kto jest vipem a kto nie? Czy ja jestem vipem? Czy mogę się wypowiadać? ;) :P

Andrzej
16-04-2007, 02:16
Pełna nazwa działu to: Arachnea VIP - od pasji do nauki, a opis to:
Forum dla ludzi chcących pogłębić swoją wiedzę. Tutaj pojawiają się rozważania na tematy wymagające dużej znajomości zwyczajów ptaszników. Dziękujemy za utrzymanie wysokiego poziomu merytorycznego.

Nic nie poradzę na to, że w naszych czasach ludzie z kategorii "VIP" raczej nam się źle kojarzą - u nas jednak słowo VIP nie oznacza, że jest to dział dla "śmietanki towarzyskiej", ale dział o wysokim poziomie merytorycznym (przynajmniej tego byśmy sobie życzyli). Słowo VIP dotyczy zatem poziomu dyskusji, a nie osób, które mogą tu zaglądać :)

LoRd
16-04-2007, 02:17
Osobiście nie przywiązuję do nazw żadnej wagi, i nie doszukuję się w nich (w tym przypadku snobistycznych) żadnych treści. Nazwa VIP została wymyślona lata temu, wszyscy wiedzą co się pod nią kryje. Nie widzę sensu jej zmiany i osobiście wątpię by Twój pomysł przeszedł.

Sad_Mad
16-04-2007, 02:18
A mi sie wydaje że nazwa jest dobra, sugeruje właśnie że jeżeli ktoś nie jest Vipem w pajęczarstwie, to nie powinien się wymądrzać w tym temacie :)

No niby tak, ale nie do konca. Przeciez nie trzeba byc Vipem, zeby wiedziec o czyms ciekawym, co mogloby wniesc cos nowego do danego tematu. Tak wiec, jesli jestem pewien, ze wiem cos, co moze rozwinac temat, to dlaczego mialbym tego nie napisac? A przeciez Vipem nie jestem... Tak wiec PRO chyba byloby odpowiedniejsze :). Nie mozna sztucznie dzielic terrarystow na "vipow" i "reszte".

Yvaine
16-04-2007, 11:31
Skoro masz coś do powiedzenia mądrego to jesteś Vipem. Nie dziele ludzi na gawiedź i Vipów. Nie mam zamiaru wysyłać nikomu zaproszeń do tego działu.

Nazwa Vip juz się przyjęła, weszła wręcz do języka potocznego. Nie widze powodu żeby ją zmieniać. Każdy wie o co chodzi. [/url]

dzimi
26-04-2007, 19:24
Tak na marginesie V.I.P. - Very Important Person ;)

watchu
26-04-2007, 19:30
nazwa to jak najbardziej może zostać... tylko poziom merytoryczny by trzeba tam zmienić bo jest tragicznie...

Blackmane
26-04-2007, 20:27
NO cóż Watchu, trafiasz w sedno. Trzeba by nad tym popracować :)