Pokaż pełną wersję : [F] tolek306
Pozytyw...
kolejne zakupy i znowu wszystko super :] Paczka wysłana wczoraj a dziś juz u mnie :] mimo małych mrozów wszystko super! świetnie zapakowane wiec pajączki zyją 8)
kupywałem cztery P.murinus L1 i jednego L2.
Jeden nawet wylniał podczas przesyłki, na L2 :P
Alamanka
24-02-2007, 22:27
Piszę z małym poślizgiem (skleroza), ale wypada mi napisać, gdyż sprzedawca zasłużył na komentarz - pozytywny :). Kupiłam L. parahybana L6. Pajączek dobrze zapakowany dojechał bezpiecznie, cały i zdrowy. Zżarł mi już większość mączników, które kupiłam nie tylko dla niego :D
Pozytyw. Wszystko ok. Pajaki doszły do mnie żywe ;]
PandaFaka
20-03-2007, 22:18
100% Pozytyw, co prawda pająk odebrany osobiście, ale wszystko poszło bardzo szybko. Polecam ;)
Jak najbardziej polecam.Wlasciwie interesy z tym czlowiekiem moge opisac w trzech slowach: szybko, tanio i pewnie.
takajednażaba
17-04-2007, 22:24
Wielki POZYTYW i ogromny szacun:D Pajączek śliczny:D Expresowo dostarczony w umówione miejsce:) Jak najbardziej polecam!
Wszystko ok pajaczki swietnie zapakowane, całe i zdrowe 100% POLECAM!!!
POZYTYW
pajaczki w bardzo dobrej kondycji - zdrowe, ruchliwe i zarloczne.
odbior osobisty bez zadnych problemow.
Pozytyw...
Pajaczek doszedl zywy i dobrze zapakowany.
Nie mam zadnych zastrzezen.
mareczek760
02-08-2007, 18:24
Pozytyw... :D :D Najlepszy kontakt we wszystkich transakcjach jakie przeprowadziłem miałem z tym Panem :D
NEGATYW
wysylka nastapila wczoraj 2.01.08 okolo godziny 12, [paczka jako zywe zwierze] pajaki dotarly do mnie dzis 3.01.08 o 12 z groszami, mimo szybkiej wysylki ktora trwala dokladnie 1 dzien dostalem martwe obydwie sztuki... padly z zimna paczka zle zabezpieczona.. stracilem na tej transkacji 65 PLn wiec jesli ktos chce wyrzucic Kase w bloto to Polecam z calego serca tego uzytkownika ja niestety to takich Ludzi nie naleze i byly to moje ostatnie zakupy u tego Uzytkownika
prosze pamietac ze poslizgi zdarzaja sie najlepszym sprzedawca i klient u tego uzytownika nie wychodzi najlepiej na tym
wysyłam na odpowiedzialność kupującego
zgadza sie jak tolek306 popelni blad to tylko wysylka na odpowiedzialnosc kupujacego
a to zdjecia martwych pajakow tak dla ciekawostki
Citharischius crawshayi
http://img510.imageshack.us/my.php?image=16346519gy5.jpg
http://img49.imageshack.us/my.php?image=85568475zy0.jpg
Haplopelma lividum
http://img89.imageshack.us/my.php?image=44318808kj7.jpg
http://img510.imageshack.us/my.php?image=21663870bx0.jpg
Odradzam odradzam i odradzam
tolek306
04-01-2008, 01:41
Tak to prawda pajączki padły ale !
Paczka zabezpieczona bardzo dobrze ( pajączki były zapakowane w pudełeczka kliszowe wyłożone papierem toaletowym „mola” obłożone złotkiem następnie folią bąbelkową i oklejone taśmą do pakowania, oczywiście odpowiednio podziurkowane, wsadzone do kartonu wyłożonego bardzo szczelnie styropianem a miejsca wolne wypełnione gazetami), no ale dla Dredu to była paczka źle zabezpieczona …
Szkoda ze trafiają się kupujący którzy SĄ tak niezdecydowani !! zamówił pajączka 28.12.2007r (informowałem go ze paczki poczta wysyłam tylko na odpowiedzialność kupującego) wpłacił pieniążki dnia 29.12.2007r gdy przypomniałem kupującemu ze (paczki poczta wysyłam tylko na odpowiedzialność kupującego) pisze żebym zwrócił mu pieniążki – zgodziłem się na takie rozwiązanie, no ale po jakimś czasie dzwoni i mówi że chce jeszcze jednego pajączka…
Paczkę wysłałem zgodnie z prośbą kupującego dnia 02.01.2008r, jako żywe zwierzę oczywiście proponowałem wysyłkę PKS ale niebyło połączenia więc kupujący zgodził się na wysyłkę pocztą
Użytkownik Dredu uważa że biorąc odpowiedzialność za paczkę wysłaną poczta - liczy się tylko termin doręczenia – „biorąc odpowiedzialność bierzesz za wszystko co poczta zrobi z ta paczką a nie tylko za czas w którym ci ja dostarczą” jak już wiadomo poczta nie zawsze obchodzi się należycie z paczkami, przewożenie w nie ogrzewanej kabinie przy takiej temp. jaką mamy za oknem nawet najlepiej zapakowana paczka tego nie przetrzyma.
Nie biorę odpowiedzialności za paczkę dlatego ze każdy kto miał do czynienia i wie jak funkcjonuje poczta polska zdaje sobie doskonale sprawę ze wysyłanie przy takiej temp niezależnie od pakowania to jest bardziej jak loteria. Ale jeśli klient sobie tego zażyczy to przecież nie mogę mu odmówić wysyłki do której ma prawo gdyż defakto zwierzęta są już jego własnością ponieważ za nie zapłacił
Zaproponowałem użytkownikowi propozycje : odsprzedania pajączków za cenę zakupu i wysłania paczki PKS em do miejsca w którym ma najbliżej PKS lub wysłania w terminie późniejszym (jak się ociepli) to stwierdził „a ja nie wiem czy ty dozyjesz tego terminu”
Szkoda że trafiają się tacy kupujący bo to osoba bardzo fajna i moja propozycja jest nadal aktualna wiec jak już pisałem użytkownikowi odezwę się w terminie późniejszym jak stwierdzę że wysyłka poczta jest bezpieczna – telefonicznie lub przez gg
Dredu napisał że komentarz będzie do usunięcia jak mi się coś przewidzi – ale ja nie chce żeby go usuwać bo nie czuje się winny ! a z mojej strony zrobiłem wszystko żeby paczka była zabezpieczona bardzo dobrze !
Na te komentarze pozytywne człowiek pracuje kilka lat ale jak widać nie wszyscy to doceniają ….
Pozdrawiam tolek306
Proboszcz
04-01-2008, 01:49
Pozytw - paczka doszła zapakowana bardzo humanitarnie, na drugi dzień, bardzo doby kontakt na gg i telefoniczny.. Polecam tego sprzedawce..... 100% zadowolenia z zakupu!!!!!!!!!!! Dzieki Koleszko
//O ile mi wiadomo z dużej litery pisze się tylko początek zdania, a nie wszystko jak leci;) - Szopek
Dredu moim zdaniem nie masz się co awanturować. Wina na pewno nie leży po stronie tolek306 skoro dał Ci jasno do zrozumienia że wysyłka jest na Twoją odpowiedzialność a pająki zapakował tak jak to opisał. Możesz mieć żal do samego siebie że w ogóle w zimę robisz jakieś zamówienia.. tak ja myślę. Kiedy na dworze jest -10'C i ta paczka chociaż 2h poleży gdzieś w tej temperaturze to nie ma takiej siły która uratuje zawartość przed mrozem.
no i gitara wzialem na swoja odpowiedzialnosc wzialem..dostalem paczke dostalem.. zaplacilem za zawartosc? zaplacilem, tolek306 nie jest na tym stratny, dostal kase za to co mi wyslal i spoko.. pajaki obydwa dotarly martwe za to negatyw sprawe uwazam za zamknieta
a btw
Paczka zabezpieczona bardzo dobrze
widocznie nie za..
…
Szkoda ze trafiają się kupujący którzy SĄ tak niezdecydowani !!
no gdybym byl tak niezdecydowany nie wzial bym zadnego
Na te komentarze pozytywne człowiek pracuje kilka lat ale jak widać nie wszyscy to doceniają ….
zgadzam sie z toba w 100% pisalem ze nie chcialem stawiac ci tego negatywa i ty dobrze o tym wiesz..
pozdrawiam
Rozumiemy twoja zlosc ale wina jest tylko twoja no moze w 99% bo zdecydwales sie na poczte w zimie, no i 1% tolka bo jednak sie zgodzil wyslac poczta.
Nie wywalaj jeszcze pajakow bo lividka wyglada jakby miala jeszcze malutka szanse.
Rozumiemy twoja zlosc ale wina jest tylko twoja no moze w 99% bo zdecydwales sie na poczte w zimie, no i 1% tolka bo jednak sie zgodzil wyslac poczta..
ja nie stawialem oferty w zime
Nie wywalaj jeszcze pajakow bo lividka wyglada jakby miala jeszcze malutka szanse.
trzymam je ale nic sie nie rusza wiec sa martwe na 100%
i juz nie zamierzam wracac do tego tematu jest negatyw i juz nie mam nic do komentowania to byly ost moje zakupy u tego sprzedawcy komentarz zostal dany i sprawa zamknieta
(moderatorow prosze o usuwanie kolejnych postow zwiazanych z ta sprawa bo tu sie daje komenty a nie jest to watek do dluzszej dyskusji)
pozdrawiam
Okres zimowy nie daje żadnej gwarancji na dostarczenie żywej przesyłki do odbiorcy, dlatego też za takie wysyłki ryzyko spada na kupującego. Oczywiście nie zwalnia to sprzedawcy ze staranności w przygotowaniu przesyłki. Pamiętajmy jednak, że nie ma opakowania w całości zabezpieczającej żywe zwierze przed skutkami mrozu. Większa ilość materiałów ochronnych zmniejsza utratę ciepła w czasie, ale nie może go zupełnie powstrzymać - to byłoby wbrew fizyce.
Ponieważ Dredu nie zamieścił zdjęć przedstawiających wady opakowania, to trzeba założyć, że śmierć pająków nastąpiła z przyczyn losowych, a nie z przyczyn leżących po stronie sprzedawcy, tym bardziej, że to pierwsza negatywna taka opinia.
Proszę aby tę opinię potraktować nie jako wyrocznię o sprzedawcy, a jako ostrzeżenie przed wysyłkami w okresie zimowym.
Komentarze innych Użytkowników dopuszczone są w tym wypadku jeżeli sami kupili coś od tego sprzedawcy. Prosimy powstrzymać się od innych opinii.
matise12
17-01-2008, 22:46
Pełny POZYTYW pajączek ładny zdrowy i co najważniejsze ruchliwy cały czas coś robi :)
Już drugi raz kupowałem (kurier PKS) i jak zawsze wszystko dobrze i szczelnie zapakowane, pajączki żywe i ładne. Takie zakupy to przyjemność polecam innym nom i jest bogata oferta :cool:
Veldrinn
30-01-2008, 22:02
Tak jak poprzednicy POZYTYW :) Pajączki bardzo dobrze zabezpieczone. Ptaszniki szły przesyłka pocztową gdyż niestety PKS nie była mozliwa z przyczyn technicznych :) Mimo trudnych warunków dzieki odpowiedniumu zabezpieczeniu obydwa maluchy dotarły żywe. Tolek służy radą i pomocą :)
POZYTYW
Sprzedawca, któremu można zaufać, pająk świetnie zapakowany, szczerze polecam.. Pozdrawiam
bigosik2
22-07-2008, 19:46
Pozytyw
Kupiłem 2 Psalmopoeus cambridgei i 2 Lasiodora parahybana. Pająki dotarły żywe bardzo dobrze zapakowane, miły kontakt.
damianiho
07-08-2008, 15:52
Wielki POZYTYW. Pająki dotarły żywe, świetnie zapakowane. Znakomity i miły kontakt :). Pozdro ;)
Oczywiscie pozytyw. Polecam sprzedawce ;).
Kaczpel123
27-08-2008, 15:13
oczywiście pozytyw :D .. paczka przyszła na następny dzien od wysłania.. :) pajączek dobrze zapakowany i zabesprzeczony przed zimnem.. :0:p:p:p:p
burek1990
30-09-2008, 18:05
Pajączki bardzo dobrze zapakowane, szybko wysłane. Pełen profesjonalizm!!
POZYTYW
vBulletin - Arachnea.org