PDA

Pokaż pełną wersję : [B. emilia L9] Ucieczka

lysymdf
18-04-2007, 17:52
Witam! Prosze o pomoc gdyz uciekla mi emilia L9 juz ze 3 dni temu i nie moge jej znaleźć. Jak ją zwabić albo znaleźć szybko? Sprawa jest powazna bo wyprowadzam sie z tego mieszkania za miesiac (studiuje w warszawie). Mieszkanie ma 60m2 wiec jest bardzo duze i nawet nie wiem w ktorym jest pokoju bo uciekla w nocy.

kaczi44
18-04-2007, 17:54
Rozstaw talerzyki z wilgotnym torfem to powinno ją zwabić i szukaj dalej.

Maxtor
18-04-2007, 18:04
Szukaj tam gdzie jest wilgotno, po odsuwaj wszystko i szukaj do skutku bo L9 to już nie malutki pajączek. Nie wiem czy pomoże zwabienie dlatego ja bym nie przestawał szukać.

Szopek
18-04-2007, 18:10
Po pierwsze nie panikuj :!:, po drugie należałoby poinformować domowników, że pająk uciekł. Szukaj pająka wszędzie gdzie tylko jest to możliwe (za szafkami, kalofyferem, a nawet w doniczce). Jeśli to nie da skutku rozstaw w paru miejscach telerzyki z wilgotym podłożem, lampki. Pamietaj nigdy się nie podawaj, szukaj aż do skutku. Na pewno się znajdzie :wink:

lysymdf
18-04-2007, 18:16
Juz przeszukałem 3 razy cały dom i nie mam pojecia gdzie on ejst juz mi sie pomysly wyczerpały. Jak myslicie moze chodzic po scianach? I czy w nocy biega po mieszkaniu czy juz raczej ma miejscowke i z niej nie wychodzi? A z tymi talerzykami to nie wiem gdzie je rozstawic nawet, jak pisalem wczesniej mieszkanie jest duze...

szef
18-04-2007, 19:14
W jakims ciemnym i w miare wilgotnym miejscu, gdzie pajak moglby sie sam zagniezdzic, postaw ww talerzyk, ogrzewaj go lampką i pajak predzej czy pozniej powinien sie zjawic.

Pewnie moze lazic po scianach, chyba ze masz jakies ultra gladkie gipsowane, a pajak jest najedzony, to bedzie raczej odpadal (zalezy jeszcze jak duzy jest ten swir).

Przeszukales 3 razy, to przeszukaj jeszcze 3 ale skrupulatnie. Wszystkie szafki, biurka i inne meble odsuwaj od sciany, dokladnie ogladaj. Sprawdzales w lazience za prakla? Pod wanna? Musisz przegladac doslownie wszystko.

johnson19
18-04-2007, 20:35
Nie poddawaj się!!! Szukaj w miejscach po których nawet nie spodziewałbyś się że pająk mógłby się tam dostać. Wydaje się że pająków naziemnych powinniśmy szukać w dolnych partiach mieszkania ale w praktyce bywa różnie przeszukaj górne partie mieszkania.

lysymdf
18-04-2007, 21:33
dzisiaj juz szukalem jutro znowu sprobuje. Emilia nie byla najedzona bo miala wylinke niedawno. Martwie sie zeby mi nie wyszedl na dwór jak okno otwarte... ;(

lysymdf
21-04-2007, 16:12
Znalazłem wczoraj zgube. siegając do lodówki zobaczyłem obok niej emilie w słoiku:D sama wlazla w pulapke :D Słoik stał miedzy butelkami po browarze, widcznie jaki pan taki ptasznik... :D
Dzieki za pomoc!