PDA

Pokaż pełną wersję : [P.irminia] Padła...

Jaszczurka11
19-04-2007, 16:51
Witam!

Mam wielki dylemat, a mianowicie dzis rano stwierdziłem ze moja irminia L3 nie żyje :( . I tu pojawia się mój wewnętrzny dylemat: Co było tego przyczyną? Leży na plechach z podkulonymi nogami juz od kilku godzin. Nie reaguje na dmuchnięcia, pendzelek. Nic. Więc jak sądzę dead. Lecz dla czego?! Za jakie grzechy ?! Ona 16 zrzuciła wylinkę na L3 i co dziwne wyszla z gniazda! Jakby szukała czegos. Cieszylem sie ze ją widze. Na drugi dzień siedziała jakby z podkulonymi nogami. Myślę sobie: może lubi! A wieczorem przyszło mi do głowy że może brakować jej wilgoci. Obudizłem sie rano by nawilzyc a ona na plecach i podkulona. Niewiem czy zabraklo jej wody czy co?! Może gdybym wstal w nocy i nawodnił to by jeszcze zyla? Ale wątpie ze brak jej wody po zaraz przed wylinka zjadla duzego wodnistego moncznika. A może one padają z niewiadomych przyczyn?!

Mógłby ktoś skomentować te sprawę?
Z góry dzięki.

//Proszę używać tagów (http://arachnea.org/viewtopic.php?t=81) w tematach - Michallewczuk
//Proszę zapoznać się z opisami działów. Dział dla którego wybrałeś temat jest nieodpowiedni - Szopek

janek_cpw
19-04-2007, 17:28
Jesli miala sucho to faktycznie moglo to wplynac na jej smierc. Ale wyjsc moze byc jeszcze wiele. Moze wada genetyczna, jakis Twoj blad ktorego nie jestes swaidomy itp. Szkoda pajaczka...

Kamil D
19-04-2007, 17:30
Moze pajaczek liniał...nei sie mu nei udało?Mozliwe ze miał za sucho i nei wydostał sie ze starego pancerzyka :wink:

Jaszczurka11
19-04-2007, 17:57
pancerz zrzucił, nawet go już wyjołem. Jest dobry. To była chyba wada genetyczna

janek_cpw
19-04-2007, 18:55
pancerz zrzucił, nawet go już wyjołem. Jest dobry. To była chyba wada genetyczna

Chodzi Ci o wylinke? Jesli tak to zadna wada, lecz normalny proces wzrostu pajaka. Tylko ze napisales ze liniala 16 :? Nie bardzo rozumie o co Ci chodzi..

BoBaZ
19-04-2007, 22:29
Tylko ze napisales ze liniala 16 :? Nie bardzo rozumie o co Ci chodzi..

Zapewne chodzi mu o to że liniała 16 kwietnia :roll:

PS: Zapewne to za sprawą bardzo niskiej wilgotności ...

janek_cpw
19-04-2007, 23:24
No wlasnie ja tez to tak odebralem... Tyle ze Jaszczurka napisal ze zrzucila pancerz ( a trzy dni odstepu miedzy wylinkami to niemozliwie mala przerwa ). Takze taka mala niejasnosc tu jakas jest.

Jaszczurka11
20-04-2007, 21:41
chodzi o to, że:

- wylinkę zrzuciła 16.04.07
- wczesniejszą zrzuciła miesiąc temu
- potem wyszła za gniazdo
- wyjąłem wylinkę i była w porządku bo napisaliscie ze mogla się nie wydostac, jdnak wylinka byla clautka