Pokaż pełną wersję : [P. murinus] Wypadek
przed chwila grzebałem w pudełku u murinusa L3, ( wyciągałem resztki jedzenia itp) murin wyskoczył z gniazda i biegł na gore, i chciałem zakryc pudełko pokrywką, ale nie zdążyłem i po jednej stronie zostały mu tylko dwie nogi, ale jakoś sobie radzi i powinien raczej przeżyje, dawno nie liniał więc myśle że za tydzień lub dwa będzie miał wylinke, jest najedzony więc teraz nie będe musiał go męczyć łapaniem pokarmu (pewnie by miał problemy) teraz będe go dobrzed grzal żeby szybciej wyliniał, mam nadzieje że nic mu nie będzie.... z tymi pająkami nie ma żartów, trzeba naprawde uważać nawet u takich maluchów, żeby sie nic nie stąło ani hodowcy, ani pająkowi!
//Proszę stosować Tagi w tematach - Szopek
nastepnym razem wes 30cm pesete i go z pol zamknietym pojemnikiem sprzataj. a jak tylko sie ruszy to zamknij zeby wystawala tylko peseta:D
Najprostsza i najlepsza metoda, wszelkie czynności przy murinusie wykonuj w wannie, wtedy nawet jeżeli ucieknie, możesz spokojnie mu zablokować drogę ucieczki i nakierować go do pojemnika, ja to robię chusteczką higieniczna bo jest delikatna.
pająk ma się bardzo dobrze i raczej dożyje do wylinki, na nowo zapajęczynował cały pojemnik, a to chyba jest oznaką zdrowia :D
janek_cpw
24-04-2007, 21:38
Najprostsza i najlepsza metoda, wszelkie czynności przy murinusie wykonuj w wannie, wtedy nawet jeżeli ucieknie, możesz spokojnie mu zablokować drogę ucieczki i nakierować go do pojemnika, ja to robię chusteczką higieniczna bo jest delikatna.
Polecam rowniez pedzelek...
Hmmm szkoda ze stracil nogi ale z polowaniem nie mialby wiekszych problemow
Co do wanny.... Heh wiem ze jest to sposob (sposub?) polecany przez wiele osob ... ale ja nie zapomne jak z wanyy wprost na mnie "pedzil" murinus kolegi.... od tej pory stosuje tylko pesete i polotwarte terra :d
janek_cpw
25-04-2007, 18:17
Co do wanny.... Heh wiem ze jest to sposob (sposub?) polecany przez wiele osob ... ale ja nie zapomne jak z wanyy wprost na mnie "pedzil" murinus kolegi.... od tej pory stosuje tylko pesete i polotwarte terra :d
Jesli zwilzysz wanne woda to pajak bedzie sie slizgal i nie wydostanie sie tak latwo.
kruszon_01
25-04-2007, 18:24
Jesli zwilzysz wanne woda to pajak bedzie sie slizgal i nie wydostanie sie tak latwo.
Najlepiej wysmarować smalcem, nie wydostanie sie za pierona.
pajak przygotowuje siędo wylinki, i mam nadzieje że wszystko będzie z nim dobrze
Najlepiej wysmarować smalcem, nie wydostanie sie za pierona.
ta a Ty za pierona potem nie wymyjesz tej wanny i sam sie bedziesz w niej slizgal :P
Kurcze ziomek miales szczęscie ze pająk zyje. nogi mu odrosną to sie tak nie martw ;) potrwa to sporo czasu ale wyjdzie z tego calo ;)
trzymam kciuki za twojego pajączka ;*
pająk przeszedł wylinke i całkiem nieźle się trzyma,
vBulletin - Arachnea.org