PDA

Pokaż pełną wersję : Mapki i zdjęcia w opisach

MachineRoad
26-04-2007, 20:44
Witam.

Po długim oczekiwaniu, wielu próbach podjęcia się zadania, długim czasie zwlekania :P w końcu ruszyliśmy z tworzeniem mapek występowania ptaszników, aby jak najlepiej zobrazować Wam obszary występowania Waszych podopiecznych. http://www.arachnea.org/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=70 Powstała narazie tylko jedna mapka, ale bądźcie pewni, reszta będzie dodawana do opisów systematycznie . Brawa oczywiście dla watchu , który jest wykonawcą dla loRd'a także, za wstawienie fotek. Mam nadzieję, że się Wam to podoba/spodoba ;).

Pozdrawiam,
MachineRoad w imieniu Partnerów.

Blackmane
26-04-2007, 20:50
Pięknie Machine. Partnerzy nie próżnują (nie wszyscy) :)

BadBekon
26-04-2007, 21:06
Pełen podziw i szacuken:)

Teraz wszystko jest jak nalezy;) tzn bedzie:D

Kamil D
26-04-2007, 21:31
Respect :D
Sprzyda sie napewno :!:

kaczi44
26-04-2007, 21:57
Dobra robota :D Fajny i bardzo oryginalny pomysł z tworzeniem takich mapek.

LoRd
26-04-2007, 22:01
;-)
A ja dodam że przywrócone zostały zdjęcia w opisach pająków *w tych, w których były wcześniej.

Mapki super sprawa.

Yedaai
26-04-2007, 22:03
;-)
A ja dodam że przywrócone zostały zdjęcia w opisach pająków *w tych, w których były wcześniej.

Ale nie we wszystkich ;)

Mapki jak najbardziej OK

Afej
26-04-2007, 22:28
eee noo teraz to kozacko wygląda... :D
Pełny profesjonalizm 8)

A to takie trochę pytanie z innej beczki:
"Czy arachnea.org jest najpopularniejszą stroną i najczęściej odwiedzaną z tego typu stron ?"
Czy jakaś strona przebija naszą ???
Jak stoi ranking jeśli owy jest...

POZDRAWIAM !!!

Sad_Mad
27-04-2007, 01:48
Co maja wspolnego opisy tych pajaczkow:

Avicularia minatrix

Poecilotheria fasciata

Poecilotheria metallica

Acanthoscurria antillensis

Aphonopelma bicoloratum

Aphonopelma chalcodes

Brachypelma auratum

Brachypelma epicureanum

Brachypelma klaasi

Ceratogyrus marshalli

Grammostola iheringi

Nhandu chromatus

Nhandu carapoensis

Theraphosa blondi

Vitalius wacketi

Grammostola alticeps

Chilobrachys fimbriatus

Hysterocrates gigas

Do kazdego z nich dolaczone jest zdjecie osobnika trzymanego na rece, co jest wg. mnie absolutnym zaprzeczeniem jesli chodzi o polityke Serwisu i wg. mnie takie fotki powinny byc usuniete, jako ze "nie biore" na Stronie Glownej az bije po oczach...

A u Ornithoctonus aureotibialis w ogole sie nie wyswietlaja fotki...

Docenta ludzie moje starania :P.

LoRd
27-04-2007, 02:36
Ornithoctonus aureotibialis już działa. To że jakieś fotki nie działały (już chyba wszystkie działają) spowodowane było tym, że stary administrator Juraviel nie uaktualniał folderów zgodnie ze zmianami gatunków pająków w obrębie różnych rodzai, co uniemożliwiało szybką i poprawną identyfikację (np. Davus/Cyclosternum). Właśnie teraz robimy tam porządek. W tych opisach, w których zdjęć nie ma, prawdopodobnie nie było ich nigdy, ale niedługo ktoś się tym zajmie i powinny być wszędzie.
Co do pająków na rękach - sprawa wygląda tak że kiedy wstawiane były te zdjęcia takiej restrykcji nie było. Nowe zdjęcia będą kiedy będą - na razie zostają obecne. Polityka serwisu nie zabrania brania pająków na ręce, jedynie promuje ich nie branie. Tak czy siak, zdjęcia wypada zmienić. Dzięki za cenną uwagę, nie zauważyłem tego.