PDA

Pokaż pełną wersję : [Arachnea] Problem !!!

Afej
01-05-2007, 00:05
Witam nie wiem jakim cudem jestem na arachneii i piszę ten temat...
Od jakiegoś czasu STRASZNIEEEEEE wolno wczytuje się witryna arachnea.org ... lub wogóle się nie uruchamia ... Forum i wszystkie podkategorie również ... Internet myślę że mam w porządku (chello 1,5 mb) sam. Wszytskie strony otwierają się w porządku... poza właśnie arachnea.org
Kumpel ma taką samą sytuację ...
Jak to jest ... ?
Czy tylko ja mam tak ???
Czy to tymczasowe problemy z serwerem arachnea ... ?

scchizm
01-05-2007, 00:08
U mnie wszystko działa ok.

Mars
01-05-2007, 00:13
U mnie też np dzisiaj koło 12 normalnie wczytywało się forum, strona główna bardzo powoli, koło 14 już tylko forum wczytywało się a pewnie jeszcze z godzinke potem nic się nie wczytywało ani forum ani strona główna, w dodatku za każdym razem muszę się logować, mimo iż daje żeby automatycznie logowało. Teraz już wszystko prócz logowania u mnie działa. Może po prostu serwery są przeciążone licznymi odwiedzinami i dlatego spowalnia się wczytywanie stron? :) To tylko moja teoria.

EDIT: Może to jest związane z pracami nad całym serwisem? Nie wiem, czasowe wyłączenie, dodawanie paru rzeczy nowych, testowanie? :)

RTS_84
01-05-2007, 00:31
Mam ten sam problem . Kilka razy w tygodniu wogóle nie chce mi wczytać i informuje że przekorczobno limit... Nie sądze żeby to była wina internetu bo w domu mam 256 a w pracy DSLa dwumegowego... Także net śmiga a strona coraz częściej nie chce się wczytać... :(

Andrzej
01-05-2007, 00:58
Niestety dzisiejsze problemy wynikają z jakiejś awarii serwera - może nasz usługodawca zapomniał, że podczas długiego weekendu niektórzy potrzebuję korzystać z jego usług... Ja większość dnia próbowałem posegregować kilka kategorii w naszej galerii - normalnie powinno mi to zająć max 5 min.

Przepraszam wszystkich za te opóźnienia.

budruC
01-05-2007, 02:09
Może czas na zmianę serwera? Powiedzmy sobie szczerze jednocześnie na forum przebywa ok 30-50 osób to nie jest duża liczba. A forum fakt- często działa jak żółw. Można zrobić zrzutę na serwer, myślę że sporo osób by się dołożyło.

Mars
08-05-2007, 17:34
Dodatkowo od hmmm 2 - 3 dni co chwilę zamiast wczytać się forum wyskakuje taki oto błąd:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: User arachnea_sqladm has already more than 'max_user_connections' active connections in /usr/home/arachnea/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /usr/home/arachnea/public_html/forum/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /usr/home/arachnea/public_html/forum/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Wie ktoś czym to może być spowodowane? Inne strony się wczytują dobrze, tylko forum. I tak po pół godzinki jest juz ok. Btw. używam firefoxa.

Maxtor
08-05-2007, 19:27
U mnie jest dokładnie to samo. Przedtem to jeszcze jakoś dało sie normalnie pracować na forum ale teraz to już przesadzone to jest.

Andrzej
08-05-2007, 19:28
Przepraszam wszystkich, ale usługa świadczona przez delfnet, to ostatnio jakaś kpina. Mamy najbardziej wypasiony serwer jaki oferowali z najgorszą na świecie obsługą - już nawet nie reagują na moje skargi.
Staramy się wybrnąć z tej sytuacji.

Maxtor
08-05-2007, 19:33
Andrzeju a masz w planach w ogóle np. zmianę serwera? Przedtem forum działało nawet dobrze czasami tylko przymuliło a od kilku ostatnich dni po prostu strony nie wyświetla a tak nigdy nie było.

watchu
08-05-2007, 19:45
Powodem może być:

A) STRASZNIE LIPNY POZIOM USŁUG co w tym kraju jest NIESTETY normą czyli serwer nie uciąga a obsługa leci w kulki. Ale to nie jest tak łatwo muszę wam powiedzieć od tak sobie zmienić serwer. Bo już wiele serwerów najlepszych jakie były w ofercie nie uciągało naszego forum. A same przenosiny to kolejny postój bo tego się nie da od tak zrobić.

B) słaby net ale to odpada jak widać

C) zamulające serwery reklamodawców co, częściowo można rozwiązać przerzucając reklamy graficzne na nasz serwer i tylko co jakiś czas podmieniać jeśli się zmieniły. Googli niestety nie ruszymy.

Jimi Hendrix
08-05-2007, 21:07
Witaj forum Arachnea nareszcie uruchomila mi sie strona.
Od wczoraj gdzies tak od 20 do tej pory nie moglem wejsc na forum ani glowna :(. co wpisalem adres to po dlugim ladowaniu wyskakiwala mi informacja:
Serwis Arachnea
Serwis powinien być dostępny.
Jeśli widzisz ten komunikat,
powiadom administratora.
2
Gdy to widzialem nie powiem co mi sie robilo :twisted: ale mowie jak wejdzie bedzie gitttttt.
Oczywiscie sie mylilem jak teraz jestem to tak chodzi to forum, ze w przerwie na ladowanie zakladki moge sobie zupe ugotowac.
Jednym slowem tragedia.
Nie mam do was pretensji bo wiem, ze nie od was to zalezy. Ale nie wytrzymalem i napisalem.
Pozdrawiam bo nie wiem kiedy sie zobaczymy jak zamkne forum :roll:

BadBekon
08-05-2007, 21:14
Delfnet ewidetnie leci w kulki z tą usługą.
Albo nie wykrywa mi serwa, albo wyskakuje błąd taki jak napisał Mars albo ładuje mi sie pusta strona:?

SaddamCastro
09-05-2007, 01:30
Nie wiem na czym ciągnie TCP ale trzeba było tam się już dawno przenieść. Serwer o wiele większy a serwerowych problemów nie było tam nigdy w moim mniemaniu.

RAFAŁ
09-05-2007, 02:03
ja proponuje ewidentna zmiane serwera mozna by bylo jakas zrzute zrobic ...

Hidenburg
09-05-2007, 02:12
Tylko jak już zmieniać to na jakiś bardzo dobry serwer. Pieniądze zawsze się znajdą. Nie wiem jak ceny serwerów, ale użytkowników jest dużo więc myślę że damy radę.

LoRd
09-05-2007, 02:56
Ten serwer w promocji kosztował 299zł. Jest to najlepszy serwer wirtualny jaki posiada w swojej ofercie DLFnet. Można sobie zobaczyć ich ofertę: http://dlf-internet.com/?id=210
Lepsze są jedynie serwery dedykowane, ale ich ceny zaczynają się od ponad 400zł miesięcznie, na co na pewno nie będzie nas stać. Ja dziś tam jadę pokrzyczeć sobie trochę i mam nadzieję że coś załatwię.
Firma ta wydawała się poważna, niestety to co robią dawno przeszło już granice absurdu. Przez ostatnie kilka dni, forum da się przeglądać jedynie w późnych godzinach wieczornych, to jest jakieś nieporozumienie. Mam nadzieję że po mojej wizycie zaczną Nas traktować poważnie.

kaczi44
09-05-2007, 15:35
No w końcu ktoś coś zrobi bo nie dość, że często na tym forum wchodzi się 5 min w dany temat, to od tygodnia ciągle wyskakują jakieś błędy. Ostatnio wyskoczył mi komunikat chyba z logiem firmy obsługującej serwer, że serwis arachnea działa dobrze i abym skontaktował się z administratorem. Ja się na tym nie znam, ale tak chyba nie powinno być.

Yedaai
29-07-2007, 12:57
Witam.
Od kilku dni nie moge wejść na forum poprzez Mozilla Firefox. Za każdym razem gdy próbuje, wyświetla się napis "nie znaleziono serwera".
Przez to musze wchodzić przez Internet Bugxplorer :? i to najpierw wchodząc na stronę główną arachnea.org i kilkając odnośnik na forum, bo również nie mogę bezpośrednio wejść od razu na forum.
Ktoś wie może czym to jest spowodowane?

Mars
29-07-2007, 14:09
Ja też używam firefoxa i bez problemu wchodze na forum.

Curunir
29-07-2007, 15:57
Jeśli nie możecie wejść normalnie próbujcie przez:

http://www.arachnea.delfnet.com/forum - tez miałem ten kłopot i zadziałało - sprawdzone empirycznie :D

Maxtor
29-07-2007, 18:11
Od dawniejszych problemów jakie miały miejsce teraz już z niczym takim się nie spotkałem, mi działa wszystko nawet szybko i sprawnie.

Andrzej
29-07-2007, 20:23
Yedaai, a jaki adres startowy wpisujesz na forum?

Ja też używam FF i nie mam żadnych problemów chociaż zawsze wchodzę przez naszą stronę główną, która jest moją stroną startową.

Być może wchodząc na forum korzystasz z adresu z domeną arachnea.pl, która już do nas nie należy. Ktoś już usunął przekierowanie na nasze forum i faktycznie tu pokazuje się informacja o tym, że nie można odnaleźć serwera itp.

Yedaai
29-07-2007, 21:22
Andrzej, masz racje nie pomyślałem o tym. :) To przez dawne przyzwyczajenia. Problem rozwiązany.

SpAyDeR
30-07-2007, 11:52
mie zaraz coś trafi też mam firefoxa i co z tego i tak nie moge wejść na arachnea.pl już ok.tygodnia najpierw musze wejść na org pużniej z tamtąd tu . :evil: :evil: :evil:

Sad_Mad
30-07-2007, 12:11
Czytanie nie boli:

Być może wchodząc na forum korzystasz z adresu z domeną arachnea.pl, która już do nas nie należy. Ktoś już usunął przekierowanie na nasze forum i faktycznie tu pokazuje się informacja o tym, że nie można odnaleźć serwera itp.