Pokaż pełną wersję : Użytkownik Miesiąca maj
Proszę o Wasze propozycje osób, które wezmą udział w głosowaniu na najlepszego Użytkownika Miesiąca maj.
Chciałbym przypomnieć, że jest to konkurs dla ludzi wnoszących najwięcej wiedzy do naszego Serwisu czyli piszących ciekawe tematy i udzielających najwięcej przydatnych odpowiedzi.
Konkurs nie dotyczy jakiejkolwiek innej pracy na rzecz Serwisu. Tu chcemy docenić wiedzę Użytkowników i chęć dzielenia się nią z innymi.
Proszę każdorazowo podawać uzasadnienie Waszego zgłoszenia - podać informację na temat tekstów kandydata. Brak takich informacji może być powodem do wykluczenia z konkursu.
Argiope za identyfikacje pająków krajowych.
a można pisać dlaczego według kogos dana osoba nominowana do tytułu uzytkownika miesiąca nie zasłużyła na ten tytuł??? moim zdaniem to takze dałoby dokładniejszy obraz tego jak to wszystko wygląda, bo ktoś może być za, ale inna osoba moze miec ostry przeciw. Bo czy wtedy użytkownik miesiaca który zdobył najwiecej głosów wygrywa, a zprzeciwów co do jego pracy jest np. wiecej niż tych jego dobrych głosów zasługuje na to miano???
mój głos na Baku, rzadko się zjawia, ale jak już sięzjawi to wychwyci każdy błąd, zakwestionuje każdą głupotę, niezależnie od tego co ma ktoś napisane małymi literkami pod nickiem, zazwyczaj argumentacja Baku jest nie do odbicia :)
zresztą chyba każdy pamieta co było gdy Baku pisał na Vipie, a każdy widzi co jest teraz gdy baku tam nie pisze :)
Scchizm--Mamy bardzo podobne zdanie:)Tez głosuje na tego userka:)
A ja tym razem na Andrzeja przecież każdy wie że serwis jak i forum istnieje przede wszystkim dzięki niemu :) już nie wspomnie o tym jak umila ostatnio prace moderatorom dodają coraz to nowe funkcje dzięki którym nam sie lepiej pracuje. Dlatego głos na Andrzeja
Michał Michlewicz
05-05-2007, 11:51
Dokładnie, dziwne, że Andrzej pierwszej edycji konkursu nie wygrał - mój głos na niego.
Chciałbym przypomnieć, że jest to konkurs dla ludzi wnoszących najwięcej wiedzy do naszego Serwisu czyli piszących ciekawe tematy i udzielających najwięcej przydatnych odpowiedzi.
Konkurs nie dotyczy jakiejkolwiek innej pracy na rzecz Serwisu. Tu chcemy docenić wiedzę Użytkowników i chęć dzielenia się nią z innymi.
A ja tym razem na Andrzeja przecież każdy wie że serwis jak i forum istnieje przede wszystkim dzięki niemu Smile już nie wspomnie o tym jak umila ostatnio prace moderatorom dodają coraz to nowe funkcje dzięki którym nam sie lepiej pracuje. Dlatego głos na Andrzeja
Dokładnie, dziwne, że Andrzej pierwszej edycji konkursu nie wygrał - mój głos na niego
szanuje bardzo Andrzeja, jego pracę, jego duży wkład dla tego forum i polskiego pajęczarstwa, ale Andrzej nie piszę zbyt często postów, ostatnio nie trafiłem na żaden... Przeczytajcie zasady jakie sam podyktował i się do nich dostosujcie. Zastanówcie się co może pomyśleć ktoś który przez przypadek wszedł na tą stronę i zagląda do takich konkursów bo może chce coś wygrać i czyta takie posty i widzi, że to nie ma sensu...
Mój głos najwyżej będzie nie zaliczony. Jak do tef pory jakoś nie zauważyłem aby ktoś pisał jakieś ciekawe arty i w żaden sposób szczególnie się nie wyróżnia, więc dlatego na Andrzeja. Może wy nie macie takiego odczucia ale tak jak moderatorzy i w ogóle także ci którzy współpracują z Andrzeje widzą ca tak naprawdę robi jaki ma wkład od tego wszystkiego. Także jakby nie było Andrzej na razie sie najbardziej zasłużył.
hmmm to może konkurs na "moderatora miesiąca" albo "pracownika arachnei miesiąca" i byłby looz, co do pisania postów to rzeczywiście lipa, no ale cóż, widać chwilowo taka tendencja, aczkolwiek nie zwalnia to z przestrzegania reguł konkursu
MachineRoad
05-05-2007, 13:27
MortisGrim - udowodnił, że nadaje się na Partnera :P
Ten konkurs nie jest konkursem na moderatora czy innego tam członka zespołu, dlatego też praca na rzecz serwisu nie jest brana pod uwagę jeżeli nie jest to artykuł, opis czy wszelkie inne informacje o pajęczakach.
Z tego też powodu dziękuję za głosy, ale jednocześnie skreślam się z listy ponieważ w natłoku zadań nie mam już czasu na przyjemność związaną z pisaniem o pajączkach :)
Blackmane też już nie bierze udziału w głosowaniu - ten nasz koleszka już jest Użytkownikiem miesiąca (jakoś muszę mu to wyeksponować, bo nie chciał nowego ślicznego avatarka ;) )
newblood
06-05-2007, 14:30
hmm, BakuBak :mrgreen:
No wiec jeśli nie Andrzej to mój głos oddaje BakuBak
twardy666 na razie tylko jego widzę jako udzielającego się.
Co do nominacji za pracę na rzecz arachnea.org to dziwi mnie jedna rzecz, że pomimo wyraźnych próśb w opisie konkursu nadal padają takie propozycje jak A - bo dobrze moderuje, B - bo mój opiekun, C- bo go lubię ;)
Co prawda za pracę na rzecz serwisu wielu osobom należy się ogromna nagroda, bo to na prawdę ciężka praca. Kto widzi zaplecze ten o tym wie i zdaje sobie z tego sprawę. Tylko, że... to nasza praca a nie powód do nominowania na usera miesiąca ;)
Dla mnie i z pewnością dla reszty zespołu największą nagrodą jest prężnie działające forum, strona główna, rzetelna informacja i pełna organizacja :)
Polecam zastanowić się mocno nad swoimi kandydaturami ;)
P.s. Głosuje już teraz ale powinniśmy uruchamiać ankietę dopiero co najmniej od połowy miesiąca bo przecież co można powiedzieć po pierwszych 4-5 dniach ?? :)
Polecam zastanowić się mocno nad swoimi kandydaturami ;)
P.s. Głosuje już teraz ale powinniśmy uruchamiać ankietę dopiero co najmniej od połowy miesiąca bo przecież co można powiedzieć po pierwszych 4-5 dniach ?? :)
W gruncie rzeczy, to na forum jest tylko kilka osob, ktore w znaczacy sposob przyczyniaja sie do jego rozwoju, tak wiec kazdego miesiaca mozemy dawac praktycznie te same kandydatury.
Ja np. nie glosuje na razie, ale to tylko dlatego, ze trwa jeszcze glosowanie na Usera Kwietnia, a jak sie skonczy to zaglosuje na Ciebie, lub Lorda, w zaleznosci od wyniku.
Jest tutaj sporo osob, ktore pomagaja w tematach dla poczatkujacych, dzielac sie z nimi swoja, czasem rownie niewielka, wiedza (w tym np. ja), ale tak w praktyce to nie przyczynia sie do rozwoju samego Forum, gdyz glownie polega to nie odgrzebywaniu ciagle tych samych formulek, wiec nie sa to dobre kandydatury na Uzytkownika Miesiaca.
Inna grupa Uzytkownikow sa osoby aktywne, piszace artykuly, wprowadzajace nowe watki, z duza wiedza i doswiadczeniem. Idealni kandydaci. Ale prawda jest taka, ze ta grupa jest strasznie jednorodna i nie ma w niej "ruchu". Tzn., ze ci Uzytkownicy, ktorzy aktywnie udzielaja sie w Kwietniu, beda rowniez udzielac sie w Maju, czy w Grudniu. Stosunkowo rzadko zdarzaja sie jakies wielkie odstepstwa od tej reguly.
zgadzam sie :) teoretycznie można wybrać zwycięzców na kilka najbliższych miesięcy bo przecież jeśli w tym miesiącu wybierzemy osobe która prowadzi, to w kolejnym będzie wybrana osoba z drugiego miejsca, a jeśli sie jej to nie uda to zrobi to następnym razem :wink:
czasem pojawi się jakiś nowy użytkownik ale to pojedynczy głos czyli on i tak nie ma szans :-)
myśle że ten konkurs ma mobilizować ludzi do zaangażowania się w sprawy forum, ale wątpie że komuś nagle uda się wybić i 'dogonić czołówke'.
Na koniec nie chce powiedzieć że uważam ten konkurs za bezsensowny :P jest on jednak chyba rywalizacją dla osób z dość wąskiego grona które szybo nie zacznie sie rozszerzać, bowiem na tytuł użytkownika miesiąca trzeba długo pracować - jest tu teraz kilka takich osób i najbliższe miesiące są 'zarezerwowane' dla nich :wink:
Dawid_nh
07-05-2007, 08:57
Raphael
L i z a k .
07-05-2007, 13:25
najbliższe miesiące są 'zarezerwowane' dla nich ale już te następne nie, więc bierzcie się do pracy :)
Ja jestem za Lizakiem, gdyz jestem za rowno uprawnieniem. Po za tym dzis zobaczylem ze została partnerem wiec jakos musiala zasluzyc. I do swego czasu była najaktywniejsza (jak nie jedyna) płcią przeciwną na spotach. :lol:
Oddaje swoj głos na lizaka.
równie dobrze można by stworzyć grupę "część merytoryczna forum" ;)
Na forum jest wielu użytkowników którzy posiadają ogromną wiedzę i doświadczenie ale nie udzielają sie na arachnea ani VIP ponieważ pełnia funkcje w grupach (np: moderatorzy, Opiekunowie czy Partnerzy itd) i może po spedzeniu danego czasu na swoich obowiazkach nie maja już czasu/chęci na pisanie postów związanych bezpośrednio z pająkami. A wiedzę posiadają bo wiedza jest warunkiem przyjęcia do większości grup ;)
Inni tracą na Tym ;)
Głos na Baku. (Zgapiacie po mnie :P ja pierwszy na niego głosowałem :P )
p.s znacznie ciekawsze byłoby glosowanie na pracownika miesiąca :P na tyle grup co mamy to byłoby czym sie popisać i może zmobilizowało by to niektorych do działania ;)
Skoro i Lord i watchu sa Uzytkownikami Kwietnia wiec glosuje na...
Raphaela- za wiedze i za dzielenie sie nia.
Ps.
ale już te następne nie, więc bierzcie się do pracy
Brakuje nam, a przynajmniej mnie, wiedzy i doswiadczenia ;).
Blackmane
11-05-2007, 01:42
Watchu za masę bardzo dobrych wskazówek i informacji jakimi obdarza użytkowników.
twardy666 za chętne udzielanie pomocy początkującym w dziale Arachnea.
BadBekon
11-05-2007, 16:07
Raph - całokształt + pomoc użytkownikom;)
Lestat, za prowadzenie Mecenatu :)
Mój głos idzie na BakuBaka :wink: Za całokształt
Rozpoczęcie głosowania na użytkownika miesiąca na samym jego początku wydało mi się trochę dziwne bo nawet nikt nie zdążył sie pokazać a już były oddawane głosy :roll: No ale teraz widzę że LIOTOL się stara, i nie wywyższa się ponad innych jak niektórzy. Pomaga i pokazał świetny sposób na tanie dogrzewanie naszych pupili/karmówki :)
Rozpoczęcie głosowania na użytkownika miesiąca na samym jego początku wydało mi się trochę dziwne bo nawet nikt nie zdążył sie pokazać a już były oddawane głosy Rolling Eyes No ale teraz widzę że LIOTOL się stara, i nie wywyższa się ponad innych jak niektórzy. Pomaga i pokazał świetny sposób na tanie dogrzewanie naszych pupili/karmówki
Tak samo LIOTOL pisze precyzyjne i godne poczytania posty.
eagle-eagle
22-05-2007, 23:03
twardy666 - jest aktywnym działaczem i wielu osobom już pomógł
czorny01
23-05-2007, 03:36
twardy666 -dużo sie jego postów pojawia :)
Jednak powiem to samo co poprzednicy: twardy666 - gość naprawdę się stara i wg mnie ten tytuł należy się właśnie Jemu.
W takim razie zmieniam głos na Machineroad'a także za swoje mądre i ciekawe uwagi... Jak na swój wiek jest bardzo elokwentny
POZDRAWIAM
Blackmane - za wszechobecna pomoc na forum, "ponadprogramowe" udzielanie sie, ten czlowiek po prostu zasluguje i tyle:)
Blackmane - za kazdym razem kiedy p[isze do niego na gg odpowiada bez problemów ... i za caloksztalt za wklad na forum ...
Blackmane-wszyscy wiedza za co....nic dodac,nic ujac... :D
Blackmane za inteligentne posty... Wiecej takich ludzi jak ON! :D
Dziękuję za głosy ale ja rezygnuje z udziału ;) Już byłem/jestem użytkownikiem miesiąca ;)
Niech się inni wykażą :)
Użytkownikiem miesiąca można zostać tylko raz w danym roku. Polecam jednak utrzymywać wysoki poziom merytoryczny ponieważ takie osoby wezmą udział w konkursie rocznym! Użytkownikiem roku można zostać wiele razy.
Czyli watchu, Lord, Blackmane nominowani byc NIE MOGA!
Baku - jak ktoś pisał wcześniej - za całokształt - należy się mu.
Blackmane !
Z całym szacunkiem ale umiesz czytać?? Spójrz dwa posty wyżej ;) // Watchu
Szpinacz
24-05-2007, 15:14
Yvaine, No tak uważam :twisted:
dziękuje tym którzy jeszcze we mnie nie zwątpili :] ale ja hyba i tak nie moge zostać UM ,,, o ile dobrze doczytałem to jak ktos ma ostrzerzenie to nie moze a ja mam jedno za to ze napisałem posta " mój ptasznik jest alienem " w odpowiedzi na skasowanie mojej odpowiedzi na posta o kędziorku kameleonie co zmieniał barwe na czerwony :P:P:P
jeśli istnieje taka mozliwość to przekazcie moje głosy na twardy666 za bezinteresowną pomoc w szerzeniu wiedzy o ptasznikach :]
a jeśli nie moge to niech ci co głosowali na mnie wpisza poprostu jeszcze raz na niego ;]
Blackmane :!: Za świetne art :D
Z całym szacunkiem dla demokracji, Ciebie i Blacka. Na obecnych użytkowników miesiąca już NIE MOŻNA głosować. Czytajcie ludzie regulamin :| // Watchu
vBulletin - Arachnea.org