Pokaż pełną wersję : [seksowanie patasznikow] metoda z wykałaczką.
Witam,
hoduje ptaszniki od dawna ale z czyms takim sie nie spotkalem, koles napisal mi jak rozpoznac plec u irmini:/ to fragment rozmowy
[08:46:32 PM] irminia: wez przezroczysty woreczek
[08:46:42 PM] irminia: wgon ja do niego
[08:46:54 PM] irminia: tak zeby doszła do samego rogu
[08:47:08 PM] irminia: potem zawijasz woreczek tak zeby sie nie poruszyła
[08:47:34 PM] irminia: wiesz tak jak bys składał ten woreczek i orgeraniczasz jej ruch
[08:48:14 PM] irminia: potem nozyczkami rozcinasz woreczek w okolicy odwłoku tylko tak zeby jej nie uszkodzic
[08:48:20 PM] irminia: i sadujesz
[08:49:42 PM] irminia: bierzesz wykałaczke i wsuwasz w szczelinke jak choc troszke zniknie to samica a jak ma opory to samiec
[08:50:10 PM] irminia: ja tak seksuje L 6,7
slyszeliscie o czyms takim:/
Ja słyszałem o seksowaniu pensetą albo wykałaczką (już nie pamiętam) ale jest to tylko dla doświadczonych. A co do tego worka tocz to przecierz masakra. Jak pająk wpadnie w panikę to go trudno będzie unieruchomić tak jak piszesz pozatym wydaje mi się że przez ten worek będzie łatwiej zrobić krzywdę pajączkowi(zgnieść czy cóś..) Ale jak pisałem jest to moje subiektywne zdanie , może da się tak seksować
ale jestem ciekaw jakie będą inne komentarze
słyszałem o tym, ale nie praktykuję ;)
misiekzory
27-01-2007, 13:39
Ja widziałem jak Seba na giełdzie w ten sposób seksował (mam na myśli sondowanie bez jakichś wygłupów z woreczkami). Czesi podobno tak seksują na porządku dziennym.
Michallewczuk
27-01-2007, 14:05
Bierzesz pająka w palce i naciskasz. Ja osobiści próbowałem tego na kędziorach (samiec i samica) i jakoś nie dopatrzyłem się wielkiej różnicy (ale ja nie umiem). Ten worek to głupota.
kokoskop
27-01-2007, 14:10
stary sposób stosowany przez bardziej doświadczonych ale przy uzyciu pensety bez woreczka :P
Bardziej doświadczony czy nie jakoś mi się taki sposób nie widzi jakoś tak uważam ze jest spore ryzyko że stanie się coś pupilowi po za tym czy komuś podobała by się wykałaczka wsadzona w... :wink: pozdro :D
Ten sposób jest chyba najlepszy, czy jest gdzieś dokładnie opisany, bo jest chyba lepszy od wróżenia z podwozia, a nie zawsze dysponujemy wylinką.
Michallewczuk
27-01-2007, 17:11
po za tym czy komuś podobała by się wykałaczka wsadzona w... :wink: pozdro :D Wykałaczki się nigdzie nie wsadza.
słyszałem o tym sposobie, ale sam bałbym sie tak seksować pająki
Widzialem kiedys cos takiego ale z penseta.
A woreczek to totalna bzdura.
Ciekawy sposób, ale równie niebezpieczny. Pająk bez problemu przegryzie worek. :P
wydaje mi sie ze jest tu mala niescislosc. pensety czy wykalaczki nie wklada sie w pajaka tylko poprostu delikatnie przed otworem plciowym naciska. no i wiadomo u samiczki powinna dolna czesc odchylic sie od gornej a u samca jest to calosc wiec nie ma zmian:) nie wyobrazam sobie zaglebiania wykalaczki w spermateke samicy... ale nie mowie tez ze sie tak nie robi:)
7orion7 masz rację, tak właśnie seksuje się tym sposobem.
Z tego co czytalem, jest on sprawny jedynie u doroslych lub prawie doroslych pająków.
Wydaje mi się, że sens takiego seksowania istnieje jedynie u pajakow o trudno rozpoznawalnej plci. Nikt chyba nie seksuje tym sposobem Brachypelm? :)
Ja nie bedę stosować takiej metody... ;P wole metode z wylinką :)
janek_cpw
29-01-2007, 17:12
Ja sie nawet z tym sposobem nie spotkalem...
kokoskop
29-01-2007, 17:58
janek_cpw bo tak to sekxcuja tylko bardziej dosiwadczeni, trzeba wiedzieć co sie robi bo mozna krzywde pajaczkowi wyrzadzic
Cockroach
29-01-2007, 19:27
Było już o tym przd "wylinką" forum :wink: Chętnie bym sie tego nauczył, bo z tego co słyszałem, to tym sposobem nie da się pomylić :) Wypróbuję to jak mi kędzior podrośnie, bo nie chce pokiereszować bardziej wartościowego pająka :P
Maikardaaion
29-01-2007, 21:03
Sondowanie jest powszechne wsrod hodowcow gadow, ale to dlatego, ze inaczej plec jest trudno stwierdzic, tymbardziej przy pomocy wzroku.
Doswiadczona osoba jak spojrzy na pajaka od spodu to powie jaka to plec (lub nie powie, jesli wysexowanie akurat jest niemozliwe, to widac na pierwszy rzut oka). Tymbardziej u doroslych lub prawie doroslych ptasznikow, nie trzeba nic wkladac, nic podwazac ani w ogole dreczyc pajaka. Wystarczy pudelko przezroczyste, latarka i czasem lupa.
Osoby niedoswiadczone tymbardziej nie powinny nic pajakom "wkladac" ani kombinowac podobnie, ryzyko ze przez przypadek cos peknie jest zbyt duze.
Jesli nie potrafisz sam wysexowac popros kogos bardziej doswiadczonego albo poczekaj na wylinke.
A doswiadczenie ma to do siebie ze przychodzi z czasem i z obyciem/opatrzeniem.
Na prawde, nie robcie krzywdy swoim podopiecznym sexujac w ten brutalny sposob.
ptaszniks1991
29-01-2007, 21:37
Jest tak jak powiedział 7orion7. Jak można włożyć wykałaczke w otwor ktorego nie ma u samca uszkodzilibyśmy w ten sposub pająka. Jest to doś dobry sposób ale raczej praktykowany przez znaczną mniejszość.
janek_cpw
30-01-2007, 00:09
kokoskop ja nie watpie w to wcale i nie mam zamiaru stosowac tego sposobu z uwagi na to ze tak jak mowisz nie chce zrobic krzywdy pajakom
vBulletin - Arachnea.org