Pokaż pełną wersję : [A. metallica] zycie grupowe
A wiec tak..
Chce kupic 3 Avi. metallica`i ale:
1) Czy one przezyja skoro sa l1 :)
2) Jak ma wygladac karmienie skoro beda razem :)
3) Moze jakies rady :)
4) Czy cały czas bede je mogl trzymac razem :)
5) Czy to prawda ze młode Avi czesto padaja jak sa same :)
Czekam na odpowiedz :)
SexRocket
27-01-2007, 16:46
1. co masz na mysli?? przesylke?
2. musi byc wystarczajaca ilosc pokarmu dla wszystkich trzech
3. nie bierz sie za to :P
4. raczej tak lecz im starsze tym wieksze ryzyko
5. mit stworzony przez ludzi ktorym pozdychaly
1. co masz na mysli?? przesylke?
2. musi byc wystarczajaca ilosc pokarmu dla wszystkich trzech
3. nie bierz sie za to :P
4. raczej tak lecz im starsze tym wieksze ryzyko
5. mit stworzony przez ludzi ktorym pozdychaly
1. Czy przezyja u mnie razem
2. ok
3. wezme sie za to
4. wezme to pod uwage
5. ok :)
Lepiej hodowac kazda osobno, jest mniejsze ryzyko ;) i jest bezpieczniej
Wiec teraz juz sam nie weim co zrobic bo powiedziano mi ze jezeli bedzie zyła solo to padnie na 100% a w grupie przezyja..
Czekam na wypowiedz jeszcze kilku osób i wtedy zobacze.. :)
No co ty :!: Przeciez wiekszosc ludzi hoduje małe Avi osobno i zyja ;)
Eh nie ktorzy wygaduja glupoty w tym necie :P
Nie usłyszalem tego w necie tylko u kolesia który je wychodowal.. moze chcial zebym wiecej kupil..
Wiem jedno kupie je trzy..
TYLKO TERAZ CZY TRZYMAC JE RAZEM CZY NIE??!! :d
SexRocket
27-01-2007, 17:00
jezeli zapewnisz im odpowednie warunki to jak najbardziej nie widze powodu dlaczego mialy by nie przezyc a to ze maluchy jak sa same to padaja to po prostu mit. Avi sa dosc wymagajacymi pajaczkami tym bardziej maluszki i jest to jedno z wielu wytlumaczen (zaraz obok za malych pojemnikow i wad genetycznych) osob ktorym padly
miałem avi metallice od L1 do L5 ( sprzedałem :/ ) i trzymałem ja jak inne pajaki, nawet nie zraszałem jej tak mocno podloża i nie ogrzewałem tak dobrze i jakoś żyła, ja bym nie ryzykował trzymania pająków grupowo, to wkońcu sa dosyć drogie pająki, i taki eksperyment może sie źle skończ
Havelock
10-06-2007, 14:17
Pytam tutaj żeby nie zakładać nowego niepotrzebnego tematu:
Od 2uch miesięcy trzymam 3 małe metallica w 1 pojemniku, są w tej chwili w stadium L3. Nie raz słyszałem że można je trzymać razem ale do pewnego wieku itd. Konkretnie jakiego ? Niby od początku jest to dość niebezpieczne i może występować kanibalizm, ale od którego momentu (mniej więcej) po prostu to ryzyko wzrasta aż tak że nie warto już "experymentować" ??
Ps. Jestem chyba kolejną osobą która w oparciu o swoje doświadczenia może stwierdzić że umieralnośc Avi. jak i "nie umiejętność" zrobienia sobie dywanika pod wylinkę (czytałem o tym na arachnea, kilka razy) w młodym wieku to tylko mit.
Cockroach
10-06-2007, 15:20
Czytałem na arachnoboardzie posty ludzi którzy hodowali tak Avi i z ich doświadczeń wynika, że chyba nie ma na to reguły. Był gość który pisał, że gdy jego Avikularie miały około 2-3 cm ciała zaczęły się atakować i je porozdzielał, inny znów miał samicę z samcem od podrostka aż do dorosłości, pająki żyły razem, razem jadły, kopulowały i wszystko było ok. Ciężko stwierdzić.
Z tego co oni tam piszą, to najbezpieczniej (jeśli chodzi o kwestię kanibalizmu) jest hodować Poecilotherie... ponoć pożerają się najrzadziej. Z tym, że obsługa takiego terra/pojemnika nie będzie łatwa. :)
może to pomoże?
http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=5246
vBulletin - Arachnea.org