PDA

Pokaż pełną wersję : [A. metallica] zycie grupowe

Morph
27-01-2007, 16:13
A wiec tak..

Chce kupic 3 Avi. metallica`i ale:

1) Czy one przezyja skoro sa l1 :)
2) Jak ma wygladac karmienie skoro beda razem :)
3) Moze jakies rady :)
4) Czy cały czas bede je mogl trzymac razem :)
5) Czy to prawda ze młode Avi czesto padaja jak sa same :)

Czekam na odpowiedz :)

SexRocket
27-01-2007, 16:46
1. co masz na mysli?? przesylke?
2. musi byc wystarczajaca ilosc pokarmu dla wszystkich trzech
3. nie bierz sie za to :P
4. raczej tak lecz im starsze tym wieksze ryzyko
5. mit stworzony przez ludzi ktorym pozdychaly

Morph
27-01-2007, 16:48
1. co masz na mysli?? przesylke?
2. musi byc wystarczajaca ilosc pokarmu dla wszystkich trzech
3. nie bierz sie za to :P
4. raczej tak lecz im starsze tym wieksze ryzyko
5. mit stworzony przez ludzi ktorym pozdychaly

1. Czy przezyja u mnie razem
2. ok
3. wezme sie za to
4. wezme to pod uwage
5. ok :)

kewino
27-01-2007, 16:49
Lepiej hodowac kazda osobno, jest mniejsze ryzyko ;) i jest bezpieczniej

Morph
27-01-2007, 16:51
Wiec teraz juz sam nie weim co zrobic bo powiedziano mi ze jezeli bedzie zyła solo to padnie na 100% a w grupie przezyja..

Czekam na wypowiedz jeszcze kilku osób i wtedy zobacze.. :)

kewino
27-01-2007, 16:52
No co ty :!: Przeciez wiekszosc ludzi hoduje małe Avi osobno i zyja ;)

Eh nie ktorzy wygaduja glupoty w tym necie :P

Morph
27-01-2007, 16:55
Nie usłyszalem tego w necie tylko u kolesia który je wychodowal.. moze chcial zebym wiecej kupil..

Wiem jedno kupie je trzy..

TYLKO TERAZ CZY TRZYMAC JE RAZEM CZY NIE??!! :d

SexRocket
27-01-2007, 17:00
jezeli zapewnisz im odpowednie warunki to jak najbardziej nie widze powodu dlaczego mialy by nie przezyc a to ze maluchy jak sa same to padaja to po prostu mit. Avi sa dosc wymagajacymi pajaczkami tym bardziej maluszki i jest to jedno z wielu wytlumaczen (zaraz obok za malych pojemnikow i wad genetycznych) osob ktorym padly

lejcyn
27-01-2007, 23:42
miałem avi metallice od L1 do L5 ( sprzedałem :/ ) i trzymałem ja jak inne pajaki, nawet nie zraszałem jej tak mocno podloża i nie ogrzewałem tak dobrze i jakoś żyła, ja bym nie ryzykował trzymania pająków grupowo, to wkońcu sa dosyć drogie pająki, i taki eksperyment może sie źle skończ

Havelock
10-06-2007, 14:17
Pytam tutaj żeby nie zakładać nowego niepotrzebnego tematu:
Od 2uch miesięcy trzymam 3 małe metallica w 1 pojemniku, są w tej chwili w stadium L3. Nie raz słyszałem że można je trzymać razem ale do pewnego wieku itd. Konkretnie jakiego ? Niby od początku jest to dość niebezpieczne i może występować kanibalizm, ale od którego momentu (mniej więcej) po prostu to ryzyko wzrasta aż tak że nie warto już "experymentować" ??

Ps. Jestem chyba kolejną osobą która w oparciu o swoje doświadczenia może stwierdzić że umieralnośc Avi. jak i "nie umiejętność" zrobienia sobie dywanika pod wylinkę (czytałem o tym na arachnea, kilka razy) w młodym wieku to tylko mit.

Cockroach
10-06-2007, 15:20
Czytałem na arachnoboardzie posty ludzi którzy hodowali tak Avi i z ich doświadczeń wynika, że chyba nie ma na to reguły. Był gość który pisał, że gdy jego Avikularie miały około 2-3 cm ciała zaczęły się atakować i je porozdzielał, inny znów miał samicę z samcem od podrostka aż do dorosłości, pająki żyły razem, razem jadły, kopulowały i wszystko było ok. Ciężko stwierdzić.
Z tego co oni tam piszą, to najbezpieczniej (jeśli chodzi o kwestię kanibalizmu) jest hodować Poecilotherie... ponoć pożerają się najrzadziej. Z tym, że obsługa takiego terra/pojemnika nie będzie łatwa. :)

kokot
11-06-2007, 23:33
może to pomoże?
http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=5246