Pokaż pełną wersję : Wspomóż serwis - wystarczy kliknięcie lub...
Po ostatnich zawieszeniach Serwisu i moich skargach otrzymaliśmy informację, że winę za to wszystko ponosimy... my sami.
Delfnet odpisał, że nasz Serwis "generuje obciążenie serwera (procesor, zużycie pamięci, ilość otwartych wątków)". Coś takiego jest wskazaniem do wykupienia serwera dedykowanego, a nie wirtualnego czyli czekają nas koszty 300 zł miesięcznie.
Oczywiście jest to zbyt duży koszt i wolimy przyjąć inne rozwiązanie.
Zamiast zmieniać serwer chcemy zmienić darmowe phpBB na system komercyjny. Jeden z lepszych systemów kosztuje 160$ - vBulletin.
Czasu na zmianę mamy niewiele więc chciałbym poprosić Was o wsparcie. Nie chodzi mi o to abyście wspierali nas finansowo, bo każdy z Was ma swoje własne problemy. Możecie jednak zrobić dla nas bardzo wiele bez ponoszenia kosztów.
Jak wiecie na gorze forum wyświetlane są reklamy. Po co mamy wykorzystywać własne fundusze jak możemy je dostać od reklamodawców?
Wystarczy zatem, że zaczniemy z nich aktywnie korzystać, a możemy już dostać pierwszy przelew. W google NIE Klikajcie - nie możemy Was namawiać do klikania. Wiem, że to by rozwiązało nasz problem, ale nie możemy do tego nikogo namawiać.
Możemy również otrzymać przelew z mBanku. Aby go otrzymać wystarczy, że założycie bezpłatne konto i... coś jeszcze. Wypłata nie zostanie naliczona jeżeli konto będzie martwe. Potrzebne jest zatem wpłacenie na konto 200 zł. Na drugi dzień można już je wyciągnąć i o koncie zapomnieć.
Informacja: Do przeglądania forum polecamy Firefoxa. Jak ktoś nie chce, to może dalej korzystać z IE, ale tylko instalacja FX da nam nowe narzędzie czyli nowe forum bez ciągłego wieszania się.
Sprawdźmy zatem czy Arachnea jest ważna dla naszych Użytkowników. Komu zależy na nas niech nas wspiera.
Za to wszystko gorąco dziękujemy i przepraszamy za zamieszanie.
//Zmieniłem treść tego postu - zgodnie z regulaminem google nie możemy nikogo nakłaniać do klikania w reklamy więc jeśli to zrobicie, to tylko spontanicznie, bo za każde klikanie dostaniemy pieniążki na opłacenie serwera i zmianę oprogramowania. :)
//Osoby, które prosiły o podanie nr konta do zrobienia przelewu zapraszam na stronę 2 tego tematu - tam jest konto Dawida, naszego skarbnika - kliknij (http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=9026&postdays=0&postorder=asc&start=15)
Czy to konto w mBanku mozna zakladac od 16 lat?
Jesli tak, to zaloze i poprosze rodzicow, zeby mi te dwie stowki przelali :).
A co do Firefoxa... Chodzi o instalacje tego calego toolbara, tak?
Andrzeju a jak są liczone kliknięcia? Można cały czas czy np. raz na dobę będzie zaliczone?
To chodzi o ten mały napis "Reklamy google"? I z jaką częstotliwością mamy klikać?
serjtankian
09-05-2007, 20:56
Jeśli chodzi o częstotliwość klikania, jeśli one są również pewnego rodzaju dofinansowaniem dla serwera to klikać można nawet często, ale mam pytanie, czy to w ogóle jest pewnego rodzaju deską ratunku dla serweru, czy one także są dofinansowane, chodzi mi o klikanie oczywiście ? Fire fox`a już pobieram.
Hidenburg
09-05-2007, 21:12
Coś takiego jest wskazaniem do wykupienia serwera dedykowanego, a nie wirtualnego czyli czekają nas koszty 300 zł miesięcznie.
Oczywiście jest to zbyt duży koszt i wolimy przyjąć inne rozwiązanie.
A czemu 300zł miesięcznie to zbyt dużo? Użytkowników jest dużo i wystarczyłoby żeby niewielka ich częśc wpłaciła jakąś drobną sumę (np. 5zł) i za te pieniądze można by opłacić serwer przez kilka miesięcy.
MachineRoad
09-05-2007, 21:46
A czemu 300zł miesięcznie to zbyt dużo? Użytkowników jest dużo i wystarczyłoby żeby niewielka ich częśc wpłaciła jakąś drobną sumę (np. 5zł) i za te pieniądze można by opłacić serwer przez kilka miesięcy.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jak wiecie na gorze forum wyświetlane są reklamy google, firefoxa i mBanku. Po co mamy wykorzystywać własne fundusze jak możemy je dostać od reklamodawców?
Wystarczy zatem, że zaczniemy aktywnie klikać w google, a w czerwcu możemy już dostać pierwszy przelew.
W regulaminie google reklamy, o ile mnie pamięć nie zawodzi, napisane jest że nie można namawiać użytkowników do klikania w reklamy. Jeśli złamie się regulamin konto usuwają.
//Masz rację, dlatego NIE NAMAWIAM do klikania w google - klikajcie tylko spontanicznie jak coś Wam się spodoba. Za każde klikanie dostaniemy pieniążki na opłacenie serwera i zmianę oprogramowania. - Andrzej
Czy to konto w mBanku mozna zakladac od 16 lat?
A co do Firefoxa... Chodzi o instalacje tego calego toolbara, tak?
Przeglądałem regulamin mBanku i nie znalazłem nic o konieczności skończenia 18 lat.
Znalazłem tylko taki zapis:
dokument tożsamości - dowód osobisty, paszport lub karta pobytu wraz z oświadczeniem o zamiarze stałego pobytu; a w odniesieniu do osób pomiędzy 13 a 18 rokiem życia - dowód tymczasowy, paszport lub legitymacja szkolna;Oznacza to chyba, że otworzyć rachunek może osoba niepełnoletnia. mBank nie wymaga stałych zarobków itp.
Przed założeniem rachunku zapoznajcie się z regulaminem, bo to jakby nie było ważna decyzja. Ja w każdym bądź razie założyłem sobie konto firmowe.
Co do Firefoxa, to chodzi o instalację nowej przeglądarki Firefox, która ma dodatkowe opcje z google. Jak porównuję przeglądarki, to mogę ze spokojnym sumieniem polecić Wam takie rozwiązanie. Naprawdę warto mieć Firefoxa.
Andrzeju a jak są liczone kliknięcia? Można cały czas czy np. raz na dobę będzie zaliczone?
Info google:
Wydawca uzyskuje płatności, gdy użytkownik witryny klika jedną z wyświetlanych w niej reklam AdSense.Wynika z tego, że można klikać ile wlezie :)
Nie możemy polegać wyłącznie na samych Użytkownikach. W tym wypadku musielibyśmy mieć 300 do 500 zł miesięcznie. Jeżeli coś by nie poszło, to jesteśmy umoczeni :)
L i z a k .
09-05-2007, 22:31
nie trzeba być pełnoletnim, żeby założyć tam konto, ale potrzebny jest opiekun, który uczestniczy w całej procedurze
am.pitbull ciii, czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, Poza tym Andrzej nikogo nie namawia lecz prosi o pomoc dla dobra forum i nas wszystkich.
Poza tym, Andrzej a swoją drogą można podać numer konta, to każdy chętny by wspomógł najlepsze forum ! (ot choćby i symbolicznie 5zł z przyjemnością bym przelał, za tyle wiedzy ile można czerpać to grosze)
Ja też napewno bym przelał pieniążki żeby tylko forum, dalej trwało :twisted: .
Jimi Hendrix
09-05-2007, 23:46
Elo
Andrzej pozwol, ze wyraze pozytywna opinie na ten temat.
A mianowicie jesli chodzi o symboliczne klikniecie lub na sciagniecie programiku "kazdy" milosnik tego Forum to uczyni.
Odniose sie do propozycji poprzednich uzytkownikow mowiacych o wplacie na konto. Popieram ten sposob wsparcia. Oczywiscie nie mowie zeby forum czekalo na wplaty tylko od uzytkownikow. Wiadomo kasa za klikanie pomalu ale zawsze bedzie wplywac, a taka symboliczna wplata przez dobrego uzytkownika napewno nie jest zla. Powiem inaczej taki sposob nie zaszkodzi a wrecz odwrotnie pomoze.
Teraz maly apelik do uzytkownikow chociaz wiem ze nie trzeba tego oglaszac. No ale ostroznosci nigdy nie zawiele.
Patrzac na to tak jak wczesniej koledzy napisali. Jesli ktos by wplacil miesiecznie te 5zl to koraona mu z glowy by mu nie spadla.
Sorki koszt by wynosil 5zl+2,40 operacja bankowa = 7.40 chyba to nie tak duzo na miesiac. Te dwa piwka no moze trzy mozna poswiecic na dobro calej sprawy.
Dlatego prosze o podanie konta bankowego na ktory mozna by bylo wplacic symboliczna sumke.
Tak jak juz napisalem Nikogo nie zmuszam do wplaty.
Kto sie czuje w takiej potrzebie moze to uczynic. A napewno jest duzo takich uzytkownikow ktorzy kochaja ten serwis i napewno pomoga.
To tyle z mojej strony.
Mam nadzieje ze niedlugo bedziemy sie cieszyc z wspolnego sukcesu.
Pozdrawiam.
Poza tym, Andrzej a swoją drogą można podać numer konta, to każdy chętny by wspomógł najlepsze forum ! (ot choćby i symbolicznie 5zł z przyjemnością bym przelał, za tyle wiedzy ile można czerpać to grosze)Nie namawiamy Was do tego, ale jeżeli ktoś chce nas wesprzeć, to pięknie dziękujemy. Naszym skarbnikiem jest Dawid_nh więc jak tylko go złapię, to wpisze tu swoje konto (zapomniałem jaki był numer :D )
Jimi Hendrix
10-05-2007, 00:09
Andrzej przywracasz wiare w czlowieka.
Czekam na nr konta, a syboliczne 5zl wplace.
Juz niemoge sie doczegac nowego smigania serwisu :D
newblood
10-05-2007, 00:14
z tym nr. konta to bardzo dobra myśl :) - mamy ponad 6000 userów, a napewno znajdzie się te 300 osób które wyslą po symbolicznej złotóweczce - taka składka co miesiąc :). Możliwe ze zostanie również na dużo konkursów. Jak najbardziej jestem za :)
Hidenburg
10-05-2007, 00:33
Nie możemy polegać wyłącznie na samych Użytkownikach. W tym wypadku musielibyśmy mieć 300 do 500 zł miesięcznie. Jeżeli coś by nie poszło, to jesteśmy umoczeni :)
Mogłoby gdzieś pisać ile jeszcze potrzeba pieniędzy na opłacenie serwera. A myślę, że co miesiąc znalazłoby się tych 100 osób, które by wpłaciły po te 5zł, jeśli dzięki temu była duża poprawa w działaniu serwisu.
Wiadomo że nie można polegać tylko na tym, ale może to być tylko dodatkiem, a nadwyżki pieniędzy można wykorzystać w innych celach.
Dawid_nh
10-05-2007, 01:14
Dane do przelewów
Bank PKO BP, nr konta: 45 1020 2906 0000 1702 0137 0907
dane Dawid Kuraś
ul Drzymały 9/1 89-600 Chojnice
prosze aby w tytule przelewu wpisac nick i dopisek na server
przyklad Dawid_nh- na server
Dziekujemy za wszelkie wpłaty
Dziękuję wszystkim, którzy nam pomogą. Naprawdę nie oczekujemy, że będziecie utrzymywać Serwis. Naszą ambicją jest robić to dla hodowców pajęczaków i to robimy. Chodzi też o to, aby uniknąć kiedykolwiek oskarżeń, że my te pieniądze potem dzielimy dla siebie.
W każdym bądź razie jest nam miło, że nas wspieracie. O serwerze dedykowanym pomyślimy jeżeli faktycznie zobaczymy chęć współpracy z Waszej strony. W każdym bądź razie zaczniemy od zmiany forum na inne, bo to jest główna przyczyna problemów.
Cockroach
10-05-2007, 02:32
Chodzi też o to, aby uniknąć kiedykolwiek oskarżeń, że my te pieniądze potem dzielimy dla siebie.
Myślę, że jesteśmy na tyle dorośli ( mam na myśli tych, którzy DOBROWOLNIE zdecydują się na wpłatę) że takie oskarżenia nie padną. ;)
Tym bardziej popieram ten pomysł, ponieważ każda osoba która tutaj trafia korzysta z ogromnej skarbnicy wiedzy. Wiedza zawarta w książkach jest płatna, dostęp do niektórych serwisów internetowych również. Tutaj mamy wszystko za darmo.
Jak już ktoś wyżej liczył miesięczne opłacenie wymagało by wpłaty (tylko) 5 zł (w krakwoskiej knajpie jedno piwo :P ) zaledwie 5% (nawet mniej bo jest nas już prawie 7 k ) z nas... uważam że niedużo.
A jak to zrobię jak na załączonym obrazku to czy głosy będą licznone? Bo tak moge robić :P
http://images21.fotosik.pl/270/ebc853a49d2f12fdm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebc853a49d2f12fd.html)
Teoretycznie rozważając :) mogły Cię zainteresować wszystkie te reklamy i jeżeli kliknąłeś, to wszystko ok. Chyba nie można klikać w taką samą reklamę kilka(dziesiąt) razy, bo to nie ma za bardzo sensu - zliczy się pewne tylko jedno kliknięce w tym samym czasie.
Aha myślałem że może to coś da :P w sumie to chciałem każde słowo na innej karcie czytać :P żeby nie było :) no ale trudno...
Zlicza się prawdopodobnie tylko kliknięcia pojedyncze w jednej sesji co oznacza, że po wyłączeniu przeglądarki i włączeniu mamy kolejną sesję, przynajmniej tak mi się wydaje :P
Można z FF wyczyścić dane prywatne - w tym sesje uwierzytelnione.
Myślę, że to może coś dać.
Ps. Wydaje mi się, że najważniejszym elementem będzie zmiana tego wielkiego, ciężkiego słonia jakim jest phpBB na jakiś szybszy skrypt. Wtedy prawdopodobnie nie będzie trzeba już serwera dedykowanego ;) I będzie wszystko OK :)
krawiec00
10-05-2007, 17:33
Maxtorteż tak zrobiłem (to była moja pierwsza myśl) :twisted:
a co do "symbolicznej złotówki" to wpłacać mogę :D
przy nacisnięciu klawisza F5 strona się odświeża
może to coś da mi dawało jak sobie w fotach dobijałem oceny odswiezałem i działałopoprostu nieklikasz odśwież tylko F5 jest szybciej i wygodniej
P.S. czy możecie podać cennik ''klikania''?
mosticzci
10-05-2007, 18:38
jak dluga ta cala 'ackja' kliknij w gógl .. czy wplata pieniazkow mialaby potrwac?
mam 18lat. .a o d dwoch lat jestem posiadaczem konta w mbanku , tak wiec bez przeszkod mozna zakladac konto podczas gdy jest sie niepelnoletnim ..
nalezy wypelnic na STRONIE INTERNETOWEJ wymagane dane po czym oczekiwac na telefon ' PANA z mbanku ( przedstawiciela) , ktory zglosi sie telefonicznie i umowi z TOBA na rozmowe, w ktorej podpiszecie umowe i rozpoczniecie dzialanosc konta..
zanim karta do was dojdzie tez minie troche czasu..
i dlatego zadalem pytanie : "jak dluga ta cala 'ackja' mialaby potrwac?" ? /.. ..
bo jak sie zbierze do kupy .. caly proces zalozenia konta i wszelkich spraw z tym zwiazanych wychdozi dosc dlugi okres czasu ..
z dnia na dzien nic sie nie zrobi NEISTETY? ..
chetnie bym wspomogl.. lecz konto mam PUSTE i nie bardzo jak mam jakie kolwiek srodki tam dorzucic..
..jedyne co moge to 'click';-)
pozdrawiam
mam nadzieje ze sie WAM/ NAM uda..:)
ok konto jest. może się przyda. swoją drogą jestem Ciekaw ile mbank płac za tą machlojkę :D:D ???
jak mi stara załozy konto w banku (upiera sie ze w PKO) to wam cos przeleje
//adres rozwalał forum - Andrzej
jak sie w to klika to wskakują reklamy google więc ja mam jako domową ;]
ale jakby tak płacił raz na rok kazdy crytkownik 5zl to by sie ładna sumka uzbierała :p
W najbliższym czasie dostanę parę przelewów, więc przeleję parę złotych:)
Pozdrawiam:)
Wyklikałem stronę mbanku 120 razy :)
Ja tez sie dolozylem inacisnalem pare razy reklamy google.. tylko nie wiem co to da :)
Ja tam jak siedzę na kompie to sobie klikam w reklamy co mi szkodzi a pomóc przecież mogę :) i jak będę miał przelewy to wpłacę coś na konto.
Pajeczakk
11-05-2007, 21:07
możecie na mnie liczyć gdyby nie serwis arachnea moja wiedza była by bardzo mała :( ale dzieki niemu wiem bardzo dużo potrzebnych rzeczy i te pare kliknięć czy pare złotych to drobnostka :) dziekuje serwisowi że wogule istnieje :):) każdy użytkownik myślę że potrafi sie zdobyć choć na te pare złotych czy kliknięć :)
dokładnie, sądzę że i nawet dedykowany dalibyśmy radę utrzymać, ale póki co skoro jest tańsze rozwiązanie to się go trzymajmy :)
Myślę, że jesteśmy na tyle dorośli ( mam na myśli tych, którzy DOBROWOLNIE zdecydują się na wpłatę) że takie oskarżenia nie padną. Wink
I popieram jak i podpisuję się pod zdaniem Cockroach'a. :D
Wyklikałem stronę mbanku 120 razy :)Na baner mbanku nie wystarczy klikać tylko trzeba się zarejestrować , więcej informacji na poprzednich stronach. Klikamy tylko na reklamy google.
Klikamy tylko na reklamy google.No i instalujemy Firefoxa - to również z innego powodu ;)
Akcja potrwa min. do czasu zakończenia zmian, co mamy nadzieję szybko przeprowadzić, ale i tak najpierw odbędą się testy zanim wszyscy się przeniosą. Zresztą miło nam będzie jeśli później też jakoś będziecie nas wspomagać choćby przez to klikanie - jakiekolwiek nadwyżki i tak przekażemy na akcje dla naszych Użytkowników :)
czyli klikamy tylko na napis "reklamy google" tak ?
tak
a ja usune fire foxa zeby znowu zainstalowac :]
czeslaw, z firefoxem chodzi o to że nie płacą za ilość instalowanych, ale o jakość programu w porównaniu z IE. Więc nie musisz raz jeszcze instalować.
Jeśli jakkolwiek jeszcze można wspomóc arache'e piszcie ;)
ja nigdy nie korzystałem z IE bo z założenia wiem ze to kiepa.
a jeśli to nie pomaga to szkoda :(
serjtankian
12-05-2007, 22:35
Ja również klikam kiedy mogę ale nie liczę, na 5 złotych miesięcznie to ja sie nie składam gdyż nie zarabiam wiec sorry, ale mam nadzieje ze chociaż te reklamy trochę pomogą. Mam taka nadzieje przynajmniej.
Hej. Z przyjemnością wpłacę kasę i namawiam wszystkich żeby w miarę możliwości zrobili to samo.
Myślę ,że symboliczne 5 zł , to nie jest majątek dla nikogo z nas, a klęską by było , gdyby takie forum jak Arachnea przestało istnieć, bo skąd będziemy czerpać wiadomości? Znacie inne polskie forum lub stronkę, która udostępniła tyle i nformacji i filmów dokumentalnych o naszych podopiecznych?Ja nie znam a uwierzcie mi , że przeglądałem nie jedną stronę i forum o ptasznikach. Pewnie zawsze można się zapisać do obcojęzycznego, ale wątpie by wszyscy z nas znali perfect język angielski czy niemiecki.
Dlatego proszę was, wpłaćmy te symboliczne 5 zł, i klikajmy tę reklamy.
Wiem , że Andrzej nie może nas do tego namawiać, ale ja jako zwykły użytkownik chyba mogę, najwyżej dostanę ostrzeżenie , ale robię to w szlachetnej sprawie.
Także podsumowując, proszę Andrzeju o numer konta, i myślę , że wspólnymi siłami uratujemy NASZE FORUM.
Hidenburg
13-05-2007, 02:22
hevi dane do przelewu podane są na wcześniejszej stronie:
Dane do przelewów
Bank PKO BP, nr konta: 45 1020 2906 0000 1702 0137 0907
dane Dawid Kuraś
ul Drzymały 9/1 89-600 Chojnice
prosze aby w tytule przelewu wpisac nick i dopisek na server
przyklad Dawid_nh- na server
Dziekujemy za wszelkie wpłaty
Ok. wielkie dzięki, zaraz robie przelew.
pozdro.
speedo31
13-05-2007, 15:11
Z tym numerem konta to naprawde dobry pomysł, bo przecież forum arachnea.org służy nam wszystkim,pomaga a głupotą by było aby moderatorzy i admini płacili jeszcze za to aby forum funkcjonowało dla NASZEGO DOBRA. Więc jak sie poskładamy to utrzymamy forummmmm:))
jeśli ktoś nie ma 200 zł żeby wpłacić na ekonto w mbanku może założyć sobie konto izzy
w tej opcji wystarczy wpłacić na swoje konto 50 zł aby arachnea dostała pieniądze :) mniejsze ale zawsze coś :)
no i konto IZZY można założyć od 14 roku życia (górnej granicy wieku chyba nie ma:)
można też kupić starter z kartą sim mbanku, starter kosztuje 10 zł a arachnea dostanie za to 8 zł (minus podatki) :)
plastek81
14-05-2007, 05:52
Kocik Bardzo mądre słowa. Ale ja i tak obstaje przy symbolicznych 5 złotych. Właśnie przeczytałem ten temat i z chęcią wpłacę tą symboliczną piątkę, bo może przyniesie mi to szczęście- wczoraj moja A.metallica zjadła kokon:(:(:(
Oczywiscie nie chodzi mi o jednorazową wpłatę bo w moim banku przelew kosztuje 0zł a kilka zlotowek mnie nie zbawi. A jak wiemy wszyscy "Wiedza jest bezcenna"
nie ma co obstawać, każda propozycja jest dobra o ile odnosi skutek :)
z własnego doświadczenia wiem że wypłaty za promowanie mBanku się przeciągają nawet do 3 miesięcy
ale są wypłacalni :)
właśnie sie dowiedziałem o koszulkach serwisu czy moge prosić o link??
pisze to tu bo domysłam sie ze kasa z ich dprzedazy trafia na ten cel.
A kto je sprzedaje, bo tez bym kupił? :)
Sorry, ale my jeszcze ich nie sprzedajemy. Na razie powalczymy jednak o sprzęt, bo to jest chwilowo ważniejsze.
Przy okazji informuję, że na nasze konto od Użytkowników wpłynęło około 75 zł - dziękujemy za te przelewy.
Uwaga: jeżeli już ktoś wejdzie na jakąś stronę przez link z reklamy, to nie powinien jej opuszczać przez min. 10s. - inaczej kliknięcie nie zostanie zaliczone, a nawet możemy zostać zablokowani!
ja coś pewnie wpłace jak będe robił przelewy na allegro :)
a te koszulki to jak dla mnie świetny pomysł koszt produkcji jest niewielki podejrzewam że coś koło 10zł a nawet nie. Jak ją sprzedać za 30 to na każdej jest dość dobry zysk. Do tego jeszcze znaleźć kogoś kto robi np czapki albo smycze, breloczki i podejrzewam że wtedy serwis nie padnie i będzie można to wszystko rozwijać. A taką ładną koszuleczkę czy smycz z miął chęcią bym zakupił :D
jacha!
a na tym jeszcze z boku nazwę użytkownika :)
Proszę pisać w jednym poście. Opcja "edytuj" nie gryzie - Szopek
mam jeszcze jeden pomysł:
nakręcenie i wydanie filmów o postępowani z ptasznikami dla początkujących
napewno wiele osób by to kupiło
a na forum umieścic zwiastuny
napisałem to sugerując sie filmami Blackmana
Witam
Powrociłem na forum po długiej nieobecności i zaraz wpłacam pieniązki. Serwis ten nauczył mnie hodowli ptaszników od poczatku i mysle ze czas teraz sie odwdzięczyć :wink:
pozdrawiam
mnożna by zrobić temat w HP tak jak jest z tym klikaniem co każdy kwotę dopisuje :) i np odliczać od 300zł co miesiąc :roll: jak ktoś coś wpłaci to sie wpisuje :)
co wy na to?
Mam myśle dobry pomysł!Proponuje wystawić jakiegoś slicznego pajączka na taką jakby aukcje charytatywną!Całkowity zysk ze sprzedaży zostałby przeznaczony na pomoc arachnei.Byc moze jest ktos kto ma kokon i chetnie oddalby jednego maluszka a licytowac bedziemy dajmy na to od 30 zl w góre!Mysle ze chetnych by nie zabraklo a pieniądze wpłacone byłyby na konto skarbnika serwisu i po tym fakcie pajon zostałby wysłany!Moze są też osoby które posiadają różne akcesoria terrarystyczne które i tak im sie nie sprzydadzą i je też wystawiłyby na ukcje za jakieś grosze ale przecież każda złotówka się liczy!Do forum należy rzesza ludzi którzy potrafią się zmobilizowac i wierze ze sie uda!Co Wy na to?Pozdrawiam i 3mam kciuki za powodzenie akcji:]
Już o tym pomyśleliśmy. Prosiłem Dawida o zorganizowaniu aukcji na allegro. Będziemy wystawiać ptasznika + skrzynkę pocztową z domeną arachnea.org o pojemności 1/2 GB. Muszę się dowiedzieć czy już pojawiała się ta aukcja.
bardzo dobry pomysł ze sprzedażą pajączków, i gadżetów, w celu ratowania forum :)
Andrzeju masz jakieś statystyki co do klikania w reklamy?
Wspomniałem juz o tym ale rozwinę!Proponowałbym również założyć taki dział na forum gdzie każdy użytkownik mógłby oddać coś swojego np.akcesoria terrarystyczne(ale niekoniecznie tylko one)!Mogą to być np.roślinki do terra, nieużywane pojemniki na pajączki ale też przedmioty związane np. z komputerem, czyjąś pasją(kufle do piwka, autografy) a można nawet w akcie desperacji posunąć się do sprzedania jakiejś wysiepanej koszulki czy też innej części garderoby(oczywiscie stan musiałby tez byc odpowiedni):P!
Andrzeju masz jakieś statystyki co do klikania w reklamy?A pewnie, że coś mam :) W ciągu ostatniego tygodnia zostały założone dwa nowe konta w mBanku. Niestety ten program nie przynosi na razie dochodów - jak już wiemy lubią się spóźniać. Nie wiem o co chodzi, bo mam cały czas zapisane, że wszystkie konta mają status "nowe", a sam robiłem przelew na konto i powinno zostać to zaliczone. Widocznie to musi potrwać. Co się odwlecze, to nie uciecze ;)
Jeżeli chodzi o g..., to Wasza praca przyniosła Serwisowi w ciągu ostatniego tygodnia 50$ czyli został przekroczony limit płatności. W czerwcu na pewno zostanie wygenerowany pierwszy przelew (a może suma jeszcze się podwoi?) - da nam to około 50% wartości systemu vBulletin (z VATem kosztuje to 188$ - dlaczego nikt mi wcześniej nie powiedział o tym vacie? :D ). Nie mam jeszcze informacji na temat wielkości wpłat przez Użytkowników. Będzie tego pewnie ze 100zł. Gorąco dziękujemy!
opłaty za konto zmieniają status dopiero jak suma do wypłaty przekroczy 50 zł, czyli jak 2 osoby spełnią wymagania ;) jakieś 2 miesiące po tym fakcie :P
ale przy tylu ludziach to sie posypie pewnie większość naraz i będzie większa wypłatka :) musisz im odesłać jeszcze swój status zatrudnienia.. bo inaczej nic nie wypłacą, lepiej to zrobić zanim sie pokaże pierwszy rachunek :roll:
Czyli Andrzeju rozumiem że wszystko idzie jak na razie do przodu.
Czyli Andrzeju rozumiem że wszystko idzie jak na razie do przodu.Tak jest :)
Podbijam bo nie dostałem odpowiedzi na wypowiedz z gory!//I feel like a TRANSPARENCY!//
Andrzeju masz jakieś statystyki co do klikania w reklamy?A pewnie, że coś mam :) W ciągu ostatniego tygodnia zostały założone dwa nowe konta w mBanku. Niestety ten program nie przynosi na razie dochodów - jak już wiemy lubią się spóźniać. Nie wiem o co chodzi, bo mam cały czas zapisane, że wszystkie konta mają status "nowe", a sam robiłem przelew na konto i powinno zostać to zaliczone.
Sam załozyłem konto i przelałem na nie ok 900 plnów także powinni to zaliczyć....
Podbijam bo nie dostałem odpowiedzi na wypowiedz z gory!//I feel like a TRANSPARENCY!//Pomysł jest bardzo interesujący, ale nie możemy zachęcać Was aż do tego aby pozbywać się swoich prywatnych rzeczy. Byłoby to już nadużycie z naszej strony.
Organizacja takiej akcji jest możliwa, ale wolałbym aby to Użytkownicy sami organizowali - w dziale Sprzedam, HP lub Akcje naszych Użytkowników.
Przy okazji informuję, że zorganizowaliśmy specjalna aukcję, której zysk przeznaczmy oczywiście na nasze nagłe potrzeby. Takie aukcje będą dwie - w tej chwili jest G.rosea, a będzie jeszcze lividum. Więcej aukcji w tej chwili nie przewidujemy więc okazja jest wyjątkowa i warto o to powalczyć.
Dawid_nh
19-05-2007, 18:45
jest juz druga aukcja skrzynka + lividum L2 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=197362224
moze mi ktoś wreszcie wytłumaczy co znaczy to złapa na górze str.
Rzuciłem pomysł z aukcjami użytkowników ale jak narazie od wczoraj ani jednej odpowiedzi!Smutne...
link do tematu z pomysłem:
http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=9654&highlight=
Pozostaje nam czekać!!!
PODBIJAM ZEBY TROSZKE OSÓB TO POCZYTAŁO
GRATULACJE!
świetny pomysł z tym "pływającym" paskiem na górze
dlaczego allegro usunelo wasze aukcje z pajakami ??
Została usunięta tylko jedna aukcja - z lividum. Zapomnieliśmy niestety napisać, że pająk jest dopuszczony do sprzedaży i zapewniamy humanitarny transport. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany tym pajączkiem, to możemy dogadać się poza allegro.
GRATULACJE!
świetny pomysł z tym "pływającym" paskiem na górzeDziękuję :)
Nie ma za co Andrzeju poprostu przyciąga uwage :)
jak ja nienaawidze ortografi - ja
Zelu1923
26-05-2007, 22:30
Też piąteczke wpłace.A można by też zrobić taki temat w którym by się wpisawało osoby które zrobiły przelew czy coś w tym stylu tak np dla wyroznienia co Wy na to???
super pomysł
to będze bardzo motywujące :)
A można by też zrobić taki temat w którym by się wpisawało osoby które zrobiły przelew czy coś w tym stylu co Wy na to???Popieram. Dzięki temu wszyscy będą wiedzieć jakie mamy wpływy z pomocy Użytkowników. Przynajmniej wszystko będzie jasne.
KOLEJNE GRATULACJE!
1. TELE Arachnea (http://www.tele.arachnea.org/) to swiętny pomysł.
2. czy jest juz serwer od netii bo pamiętam ze jakaś mowa o nim była
3. Andrzeju o co chodi w twoim podoisie (o ten numer mi chodzi)
4. czy żeby zacząc kozystac z telearachnei czeba zostac klijentem netii?
KOLEJNE GRATULACJE!
1. TELE Arachnea (http://www.tele.arachnea.org/) to swiętny pomysł.
2. czy jest juz serwer od netii bo pamiętam ze jakaś mowa o nim była
3. Andrzeju o co chodi w twoim podoisie (o ten numer mi chodzi)
Dzięki za gratulacje :)
Ciągle czekam na informację od Netii w sprawie serwera. Miałem go obiecanego w zamian za reklamy, ale sprawa nieco się przeciąga. Decyzje w tej sprawie są podejmowane na wysokim poziomie i niestety trzeba zaczekać.
Numer w moim podpisie to mój numer w usłudze TELE Arachnea. Zakładając konto na stronie http://start.fon24.pl/arachnea/?mod=user_add każdy z Was dostaje własny numer, który pozwoli nam na bezpłatną komunikację pomiędzy nami. Moim zdaniem korzystanie z nowego telefonu internetowego to czysta przyjemność - prezentuje się wspaniale :)
A ponieważ jesteśmy w temacie o pomocy dla Serwisu Arachnea dodam, że TELE Arachnea jest inicjatywą komercyjną mającą wygenerować źródła na utrzymanie naszego serwisu i na jeszcze inne akcje terrarystyczne. Aby to osiągnąć musi upłynąć trochę czasu, ale damy radę :)
mam nadzieje ale z czym sie te rejestracja wiąze
czy będo jakies koszty jak będe dzwonił np.: do innych ludzi posiadających tele arachnea?
Do innych użytkowników TELE Arachnea dzwonisz bezpłatnie.
Na numery stacjonarne - 9gr*
Na komórki - 15gr*
*chyba, sprawdź w cenniku.
Do innych użytkowników TELE Arachnea dzwonisz bezpłatnie.
Na numery stacjonarne - 9gr*
Na komórki - 15gr*
*chyba, sprawdź w cenniku.Na stacjonarne w większości państw jest 9gr brutto, ale na komórki u nas to kwota 50gr za minutę. W porównaniu z tpsą i tak się opłaca :)
Czy AdSense ma jakis programik partnerski? Na dniach bede sie tam rejestrowal. chetnie skorzystam z ref linka Arachnei, o ile taki istnieje :)
Czy AdSense ma jakis programik partnerski? Na dniach bede sie tam rejestrowal. chetnie skorzystam z ref linka Arachnei, o ile taki istnieje :)Prawdę mówiąc nie mogę znaleźć takiego programu lojalnościowego, ale jakby coś Cię pytało o nasz numer AdSense, to wpisz 9330612876166209 ;)
A można by też zrobić taki temat w którym by się wpisawało osoby które zrobiły przelew czy coś w tym stylu co Wy na to???
Popieram. Dzięki temu wszyscy będą wiedzieć jakie mamy wpływy z pomocy Użytkowników. Przynajmniej wszystko będzie jasne.
I są już zrobione jakieś kroki w tym kierunku?
Dawid_nh
09-06-2007, 16:17
na konto wplynelo w sumie 97zl od 13 osob, wszystkim dziekujemy za pomoc
a jest już serwer od netti?
Serwera jeszcze nie ma i Netia nabrała wody w usta.
Zacząłem już załatwianie innego serwera, bo nie mogę wytrzymać przy tych codziennych przerwach.
Serwera jeszcze nie ma i Netia nabrała wody w usta.
Wiecie co troche tego nie rozumiem, bo przecież Arachnea to jednak popularny serwis także nie wiem czemu troszke nas "olewaja".
'
Nie dość że popularny to i do tego, wciąż intensywnie rozwijający się stąd i ja zastanawiam się nad decyzją netii. Ale cóż niech żałują, a nam pozostaje poczekać :) Andrzej chwała Ci za trud, w załatwianie serwera (i oczywiście innym do tego przyczyniającym się) :!:
mam nadzieje ze coś o wiele lepszego bo jak sie na nas wypieli na niech ich pająki pokąszą (kędziory bo nie bez przesady :P )
Na razie nie twierdzę, że nas olewają. Po prostu strasznie się ślimaczą, ale wytrzymamy.
Na razie delfnet przeniósł nas na inny serwer więc może trochę poprawi się jakość usługi. Zobaczymy jak będzie - chyba teraz jest lepiej.
fan_ptasznikow
17-06-2007, 23:51
Andrzej a pamietasz o mojej propozycjii :> jakby co to wciaz moge sie go zapytac czy nie chcialby was wspomoc :>
Teraz rzeczywiście chodzi wszystko lepiej ;)
A jak tam ranking kliknięć w reklamy itp..?
Powiem szczerze, że akcja przyniosła sukces.
Google zrobiło już pierwszy przelew (100$), oraz niedługo przyjdzie przelew z mBanku. Krótko mówiąc mamy już pieniążki na nowe forum, które w najbliższym czasie zostanie zakupione. Nasze zapasy pozwolą nam również na zmianę serwera, ale to trzeba przemyśleć - po zmianie serwera przez obecnego usługodawcę wszystko nabrało tempa i działa sprawniej (poza pewnymi elementami, które drażnią już tylko mnie :) ).
Gdybyśmy jednak zdecydowali się na przeprowadzkę, to gdzieś do połowy lipca sam zacznę oferować usługi hostingowe więc nasz serwis będzie miał najlepszą opiekę, bo własną :)
Nie przerywajcie jednak akcji wspomagania serwisu - zbieramy jeszcze na zakup pierwszej partii koszulek - na początek zamówimy 100 szt więc musimy dysponować kolejną gotóweczką :)
tomas_ext
04-07-2007, 00:05
Witam. Teraz skoro pieniążki na serwer się uzbierały, co mam napisać w treści przelewu? Można wpisać : "dla serwisu Arachnea" ??
Hektorek
04-07-2007, 00:40
hmm myślę, że jak ktoś z zarządu odbierze przelew nazwany jak kolwiek , zaznaczając iż to wpłata na serwerek to pieniążki na bank trafią tam, gzie powinny (:
Pozdrawiam
Jestem ciekawy kiedy pojawi się nowe forum :)
Dobre wieści :) Dotarła do mnie dzisiaj karta kredytowa za pomocą której mogłem wreszcie sfinalizować zakup nowego forum. Od dzisiaj jesteśmy posiadaczami najnowszej wersji vBulletin'u.
W najbliższych dniach rozpoczną się prace nad uruchomieniem forum w nowej wersji, ale ZE STARYMI POSTAMI - nie chcemy niczego tracić (poza pewnymi "śmieciami").
Na razie nie powiem kiedy zakończa się prace - to troszkę potrwa.
Na pewno zyskamy stabilizację - większy komfort korzystania z forum.
Nie wiem jakie zostaną uruchomione funkcje, bo nikt z nas nie jest specem od vBulletin'u, ale damy radę ;)
Haplopelma
17-07-2007, 02:41
mam jakies buttony do vBulletinu :) jak cos mogę podesłać
Ale widać że cały czas idziemy w dobrym kierunku.
Buttony możesz podesłać, ale nie wiem czy je wykorzystamy - oczywiście będziemy starali się dopasować szablon do naszej specyfiki.
ja już mam zawodniczkę nową w grafikach która zajmie się razem ze mną i przemkiem całym wystrojem ;)
Haplopelma
19-07-2007, 01:50
Podeślę :) Zaraz wyśle maila :D KIedyś bawiłem się bulletinem :D pozostałości są na dysku :PP
I jak idą prace nad nowym forum? W jakim procencie są ukończone?
Kiss-of-Death
04-08-2007, 17:56
!! LUDZIE LUDZIE.. NA CO WAM KONTO W MBANKU JAK PRZELEWU MOżNA DOKONAć NA KAżDEJ POCZCIE WYPEłNIAJAC DRUCZEK !!
Edit: Nowe forum jak już coś zróbcie prosze, bardziej urozmajcone w funkcjonalność html - poprzednie forum miało kilka przydatnych udogodnień niż to,, chodźby najświeższy temat w każdej cześci forum był nadpisany obok nazwy np. ARACHNEA VIP -Mój pająk ma 3 kędziołki-
aTahualpa
04-08-2007, 18:04
Nie rozumiem po co ten post...i co on znaczy.
Mając konto w banku, można przelewy robić nie wychodząc z domu...nie każdy ma poczte dwa kroki od domu. Pozatym na poczcie płacisz dodatkowo za przelew...w zazwyczaj nie.
Ja mam konto w multibanku i nie wyobrazam sobie placenie za cos bez niego...
Nie pisz majac wcisnietego capsa!
Kiss-of-Death
04-08-2007, 18:13
Ale chodzi o to gdy ktoś nie ma 18tki i kombinuje żeby mu rodzice podpisali jakieś durne papierki, a wszystko po to aby raz za czas wysłał 5-taka na arachnea'e
Edit: Pozatym na poczcie płacisz dodatkowo za przelew
2zł - do kwoty przelewu 30zł
dalej rośnie cena o 0.5zł co jakis limit kwoty
Mi się jakoś nie widzi chodzenie na pocztę i tam wpłacanie za pająka(czy coś innego), którego kupiłem na allegro.W inteligo (pewnie w Mbanku też)za przelew płace 99gr lub nic i przelewy mogę robić świątek piątek czy niedziela i zazwyczaj dochodzą odrazu lub na drugi dzień, a na poczcie? Minimum to trzy dni zanim kasa dojdzie, a jak zaginie ? To za kilka miesięcy może odzyskasz kasę :P Dlatego uważam że warto zakładać takie konto, nawet jeśli trzeba podpisać parę dokumentów i poczekać te dwa trzy tygodnie, jest to po prostu mega wygodne...
Pozdrawiam
vBulletin - Arachnea.org