PDA

Pokaż pełną wersję : [Dziwne narośle]Prośba o rozpoznanie

Saddam
09-05-2007, 23:51
U smithiego L6 pod szczekoczulkami a raczej na polaczeniu nogoglaszczek z glowotulowiem zaobserwowalem juz jakis czas temu zarowno po prawej jak i lewej stronie 2 biale narosla!Watpie ze to plesn bo nigdzie indziej procz tych miejsc czegos tego typu nie zaobserwowalem!Jakies 2 dni temu sie to pojawilo i stale sie powieksza!Wyglada to jak malenkie kuleczki o srednicy ok 1mm. z czego ta na lewej stronie jest mniejsza!Prosze o szybka odpowiedz gdyż nie chce ryzykowac.Pozdrawiam

PS-zalezy mi na czasie wiec gdyby ktos mogl to prosze o odpowiedz na komórke(numer z idei wiec smsy z bramki orange za friko-500815968) bo na forum mnie jakis czas moze nie byc!Pozdro

MortisGrim
10-05-2007, 00:02
SMS poszedł, wklej jakieś zdjęcia żeby była pewność.
Pozdrawiam

Saddam
10-05-2007, 00:11
Mortis niestety ze zdjeciem lipa bo mam tylko cienki aparat w telefonie!Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz!Jestes pewien ze to roztocza?Nigdy sie z nimi nie spotkalem a smithi to moj pierwszy pająk wiec moze dzial nie jest odpowiedni na tego typu temat!Odpisujcie albo na forum albo na koma bo zalezy mi bardzo!Posty z form tez przeczytam!PS-to "coś" jest male biale no i sie nie rusza,nie przemieszcza!Jestes pewien ze to roztocza?Sa one bardzo grozne dla pajona?POZDRO i czekam na odp

Saddam
10-05-2007, 08:49
Po przelozeniu do moczboxa(wczoraj) wyscielonego papierem jedna zniknela calkowicie (dzisiaj rano) a druga wyglada na mniejsza!Nie mam pojecia co to bylo ale wyglada na to ze odpadlo:)Pozdrawiam

Saddam
16-05-2007, 20:43
Witam,
okazuje sie ze ta druga jednak nie odpadla!Bialy punkt po lewej stronie trzyma sie i wyglada prawie jak litera T!Prosze o porade bo nie wiem czy dac go do pojemnika wyscielonego papierem czy czekac...ale na co...?Pozdrawiam i czekam na rychła odpowiedz

mlody_krk
16-05-2007, 22:36
Myślę, że możesz spróbować strącić to jakimś pędzelkiem, ale delikatnie !

Saddam
17-05-2007, 23:04
Oj mysle ze bedzie ciezko bo smithi ma jedynie 4 cm dlugosci z odnozami wiec malenstwo!Narazie zostawiam go w pojemniku wyscielonym wloknem kokosowym!Jak myslicie?

Rastamanek_15
20-05-2007, 10:28
Możesz posmarowac lekko spirytusem albo innym alkoholem pająkowi nie ma prawa coś się stac.. juz ta metoda była stosowana na forum i działało skutecznie. spróbuj i napisz czy pomogło

//Alkohol - Szopek

Saddam
20-05-2007, 15:07
Jest za mały(4cm dlugosci) zeby go czymkolwiek smarowac!Chyba ze znasz jakies sposoby ?